Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Lamuriti-ma va rog!!!!!!!!!!!!
Masini.ro Forum > Service/Reparatii & Tuning > Aria Tehnica Masini.ro
silviu46606
Am un Opel Zafira din 2002 si nu-mi merge aerul conditionat.Nu merge iarna? sau s-o fi stricat intre timp.
Skywalker
S-a stricat, mergi la reparat. "Are Conditionat" este defapt un racitor al habitaclului, "Climatizare" e cu totul alta poveste.
G e o r g e
1. AC = climatizare smile.gif . cand spui ac te referi la climatizare manuala , cand spui climatizare te referi la climatizare automata . asta offtopic
acum ontopic
2. se poate ca de la o anumita temperatura in jos compresorul sa nu porneasca pentru a preveni inghetul . este o masura de protectie .
silviu46606
Pana la urma AC ar trebui deci sa bage iarna caldura(ma refer inainte de incalzirea motorului sa dea caldura cat de cat instant daca e pornit AC) asa e? Sau doar vara aer rece?
G e o r g e
NU !

proprietatea AC ului face ca aerul sa se usuce smile.gif adica se dezabureste daca il ai pornit . nu incalzeste nimic .
Impulse
Am impresia ca el confunda AC cu climatizarea.
Aer conditionat inseamna doar racirea aerului pentru imbunatatirea confortului. Atat! Deci nu poti incalzi habitaclul cu AC.
Climatizarea acopera multe lucruri, dar in principal se refera la incalzire, racire, ventilare, aport de aer proaspat, filtrare si controlul umiditatii.
G e o r g e
da, sper ca l-am lamurit pe mp . stiu cu siguranta ca s-a mai discutat acest aspect pe undeva pe forum smile.gif
Adin.C
aerul conditionat poate fi pornit si...face cald, daca afara e peste 5 grade ( scrie in carte... biggrin.gif) poate fi pornit tot timpul, iti dezabureste instant geamurile, eu chiar am un botonas pt dezaburire rapida care porneste climatronicul ( pe automat, plus A/C si la temp scrie HI...peste 28 grade ar insemna asta)
gabi63320
La mine la CIelo, cand e foarte rece, cel mai bine se incalzeste in masina cu aeroterma pe cald si aerul conditionat pornit (numai cu motorul cald). Eu stiu ca sistemul functioneaza exact ca un racitor clasic, asa incat, cred ca ac-ul scade doar umiditatea din habitaclu, nu are cum sa incalzeasca.
suliman48653
AC are randament mai bun cand face caldura ,dar trebuie sa-l folosesti pana pe la -5 grade ,dupa aia nu mai face fata si nu e indicat sa-l folosesti.
si la cele casnice e aceeasi problema. pe incalzire volumul (btu) de aer incalzit e mai mare decat cel racit
malin34426
La sistemele mai noi ,compresorul nu porneste daca in habitaclu sunt sub 10 grade, sau afara este deja temperatura indeajuns de mica incat o poate folosi la dezaburire. chiar nu are sens pornirea compresorului de clima la temperaturi asa de joase, sa realizeze ce? temperaturi si mai joase?
Adin.C
QUOTE(malin34426)
chiar nu are sens pornirea compresorului de clima la temperaturi asa de joase, sa realizeze ce? temperaturi si mai joase?


cei de la Ford au facut un buton separat doar pt dezaburire...
QUOTE
iti dezabureste instant geamurile, eu chiar am un botonas pt dezaburire rapida care porneste climatronicul ( pe automat, plus A/C si la temp scrie HI...peste 28 grade ar insemna asta)
...e de culoare rosie
[/img]
DORU
Pe masinile VAG, compresorul nu porneste daca temperatura exterioara este de sub 4C. Si da, poti folosi AC pt o dezaburire mai rapida...temperatura o selectezi din clima automata sau cea manuala.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.