Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Octavia II RS
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > Skoda
Pages: 1, 2, 3, 4
Centaurus
Salut ! Nu am experienta la masini si va rog poate ma ajutati cu niste raspunsuri.Sunt viitor posesor al unei OII RS si am cateva nelamuriri:
- Am ales ca optiune jante pe 18".Cat de mult afecteaza suspensia masinii ?Era mai bine sa le pastrez pe cele de 17" standard?
- Iarna este mai bine sa imi echipez masina cu jante de tabla si cauciucuri de iarna pe 16 - 17", decat cauciucuri pe 18" ?
Va multumesc anticipat !
DORU
Salut!

S-o stapanesti sanatos...si fa-ti CASCO!

Punctual:
1= jantele de 18 te vor instiinta f des despre starea drumului, deci sper sa ai dinti buni (talonul probabil ca este de 40)...tu ai vrut-o! Insa te obisnuiesti pana la urma...desi vei cam schimba diverse pe la suspensie mai des decat o face cineva cu jante de 16...nu mai vb de costurile unei roluiri, Doamne fereste!

2= in mod imperativ, iarna cumparati un set de jante pe 15 sau 16 (NU de 17) de tabla, vezi ce se potriveste mai bine, cu anvelope de iarna > dimensiuni 195 sau 205. Vei vedea ca, in comparatie cu cele de 18, ti se va parea ca mergi cu un Citroen cu pneumatica. biggrin.gif
danmatyas
eu am jante pe 17 si imi pare rau ca nu sunt de 16..e mult mai rigida masina, si in plus am schimbat bieletele si bucse bare stabilizatoare..si in plus te costa enorm cauciucurile..cam 6 milioane bucata (in cel mai fericit caz).
Centaurus
Multumesc de ajutor Doru.

Daca merg prudent pe drumurile mai proaste tot afecteaza suspensia?!
Cei de la Skoda mi-au spus si am vazut si eu din drive test ca suspensia este destul de comfortabila in comparatie cu aceea de la o OII cu jante pe 15".Cat despre jante ei mi-au spus ca sunt destul de rezistente, probleme o sa am cu pneurile la o denivelare mai accentuata.
Ce inseamna "roluire" ?Sunt costurile asa de exagerate?
Centaurus
Momentan am un peugeot 307 cu jante pe 15" si este foarte rigida masina
La drive test cu RS-ul am avut senzatia ca este mult mai comfortabila suspensia
BRAC
Salut Iulian ! Sunt si eu in asteptare cu o comanda pe tipul asta de masina. Probabil stii ca OII are platforma de G5.Am inteles ca modificarile pe care le-a suferit sasiul pentru RS sunt similare cu cele pentru GTI.In toate testele pe care le-am citit concluzia a fost ceva de genul daca vrei GTI trebuie sa suporti GTI (cum bine a zis Doru trebuie sa ai dinti tari).Din acest motiv eu am ramas la 17.Drive-test nu am avut unde sa fac.Daca ai timp si disponibilitate te rog sa-mi scrii si mie niste impresii. In rest Doru te-a sfatuit excelent. M-am gandit si eu ce fac cu drumurile proaste. Am ajuns la solutia sa merg incet pe unde-i prost si daca este posibil chiar sa ocolesc drumurile proaste (trasee alternative).
BRAC
Daca esti pe comanda, pana in momentul intrarii in fabricatie poti sa-ti schimbi optiunea 17(este decizia ta).Te duci la dealer si il rogi frumos si cred ca se rezolva .Din experienta ,daca vrea ,dealerul poate sa afle ziua intrarii in fabricatie,serie sasiu,serie motor cu o gramada de timp inainte.
Centaurus
Salut Sorin !
Sincer sa fiu am pus jante pe 18" la recomandarea celui cu care am facut drive testul care mi-a spus ca pentru un condus mai sportiv sunt mai indicate, dar mi-a spus si el sa am atentie la drumuri proaste.... blush.gif
Ce pot sa-ti spun comparativ cu peugotul 307, fara cuvinte..
Are demarajul beton si resurse in fiecare treapta, nu ca la peugeot cand in treapata a 4 a nu mai poate..Puterea maxima o ai undeva pe la 4.500rot/min,acolo se aude si suntetul specific tobelor...Sincer am ramas impresionat.La inceput ma gandeam si eu la un gof gti care din punct de vedere technic este identic dar am vrut o masina mai mare,cu 4 usi si portbagaj mai mare pentru un subwoofer biggrin.gif .Din ceea ce mi-a spus cel de la drieve test gti-ul este putin mai sportiv la plecare(varianta cutie manuala 6 rapoarte), dar la viteze mai ridicate RS-ul este mai stabil.Parerea mea ca la raportul pret/calitate este ok.
Centaurus
Daca eu o sa am probleme asa mari cu jantele pe 18", atunci cei care au masini echipate cu jante pe 19",20" ce mai pot face pe drumurile din Romania??? Apropo consumul realizat de mine in oras cu RS-ul la drive test era de 14,7%urban(instant) la o turatie de 3.500rot/min cu ac-ul pornit,dar am realizat si 21% in conditii de turatii mai mari(6.500rot/min).
BRAC
Am gasit rapoartele de demultiplicare la GTI si RS. Primele patru trepte sunt identice , a-V-a si a-VI-a sunt putin mai lungi la RS,dar si viteza maxima este mai mare la Skoda.Peugeot 307 este considerata o masina reusita din toate punctele de vedere . Daca tu vezi RS-ul superior lui 307 atunci sunt multumit .
BRAC
La o accelerare mai puternica am vazut la o Skoda Fabia 1.4 MPI (75CP) pe computerul de bord 51 litri/100 km. Pana si la un diesel calcat mai tare ,pe accelerare ai un consum instantaneu de 20-30 litri/100 km. Relevant este consumul mediu dupa parcurgerea unui traseu cu specificatiile: condus in regim sportiv, condus lejer,urban,extraurban...etc.
Centaurus
Nu pot sa spun ca peugeot 307 nu este o masina buna,o am de aproape 2 ani si nu am avut nici o problema serioasa cu ea(motorizarea este 1.6 16V 110Cp),dar RS-ul este ALTFEL. biggrin.gif
Cat despre consum ai perfecta dreptate, trebuie sa mergi atat urban,extraurban,etc. ca sa iti dai sema cam cat consuma mediu.Oricum consumul mediu de 7.8 daca nu ma insel declarat de cei de la Skoda mi se pare cam greu de realizat beer.gif
Consumul pe care l-am inregistrat cu peugeotul a fost(este) de 10.2 mediu pe timp de iarna.
BRAC
2.0 TFSI a fost votat motorul anului 2005 la cilindreea sa . Din punctul asta de vedere, probabil, s-a facut ceva si in privinta consumului. Pentru mine o varianta o reprezenta Golf GT (TDI- 170CP),chiar daca nivelul performantelor e un pic mai scazut. Dar , cand am vazut ca la nemti pretul de baza e mai mare decat al GTI-lui m-am linistit.
Centaurus
Cand am dat comanda cel de la Skoda mi-a zis daca nu vreau sa ma razgandesc in privinta motorizarii.El spune ca ar aparea un RS TDI cu 170Cp in urmatoarele luni,dar sincer sa fiu nu prea imi plac motoarele diesel de la grupul volkswagen(sunt de generatie mai veche, zgomotoase si consuma ulei)
O varianata interesanta din punct de vedere al motorizarii ar fi fost honda civic type-r, care din punctul meu de vedere are o motorizare excelenta, insa pretul datorita taxelor este mai mare si nici designul nu este pe placul meu.
BRAC
Despre Honda stiu ca au o fiabilitate ridicata, doar atat. Nu stiu daca ai vazut noul model Civic dar e departe tare (in sensul bun) de modelul vizionat de tine. Sigur regretai. Avantajul pe care il aveai avand in vedere ca este sfarsit de generatie este ca obtineai o reducere consistenta. La OII ce am eu de comentat este ca au exagerat putin cu portbagajul in defavoarea spatiului pentru picioare din spate.Este o diferenta fata de OI dar se putea si mai bine .
DORU
Motorizarea diesel de 170 CP despre care vorbesti echipeaza deja Seat Altea FR, nu consuma mult si este destul de sportiva. Alta tehnologie: piezo in loc de electromagnetic (ma refer la injectoare).

Roluire = indreptarea jantelor aliaj in caz de lovituri dure.

Jantele peste 17" sunt pt drumurile din vest sau State. Sunt mai scumpe, au intretinere mai scumpa si in plus afecteaza mai intens suspensiile pe drumurile noastre. Mai bine schimbi comanda pe cele standard de 17.
arigato.gif
adrian62359
Achiesez la opinia lui Doru
Centaurus
Multumesc mult pentru sfat !
O sa sun sa vad daca mai pot sa modific ceva in configurare.
adrian62359
Iulian, spune-ne si noua te rog daca ai mai putut modifica ceva si la cat timp dupa ce ai dat comanda. Cat mai este pana cand tb sa vina masina.
Centaurus
Astept azi un telefon de la dealer sa vad daca poate sa modifice configuratia.
Masina vine undeva la mijlocul lui aprilie, din ce mi-au spus cei de la Skoda.
Centaurus
Sorin, referitor la honda civic type-r modelul care il stiam eu era mai invechit.Asta nou arata belea si din cate am citit este super ca fiabilitate..Totusi cred ca pretul DDP este mult peste al RS-ului...Si apropo se comercializeaza noul model la noi ?
G e o r g e
din mai
Centaurus
Sunt in urma rau cu informatiile blush.gif
Si ai idee cat este pretul DDP la un astfel de model ?
Multumesc anticipat !
G e o r g e
noul civic type R ? nu . stiu ca noul civic 5doors , 1.8 - 140cp , este in oferta www.honda.com.ro
DORU
Costa 18.300 euro fara taxe vamale si TVA >> mult, insa design-ul e super, il consider peste Citroen C4. Mi-a placut, ce mai... vedeti drive-test realizat de AMS - febr. 2006.
Centaurus
Am vazut ca noul civic 5doors porneste de la 17.800EUR CIP,dar cat sunt accizele si cat este TVA-ul ?!Stiu ca accizele sunt in functie de motorizare.....
G e o r g e
accizele nu sunt mari . taxele vamale te omoara smile.gif

MOTOR
CC ACCIZE
<1.6 1%
<2.0 4%
<2.5 8%
<3.0 11%

taxele vamale : daca achizitionezi in sistem leasing vor fi 6% pentru masinile non eu .
Centaurus
Si eu zic la fel, este mult peste citroen C4
Centaurus
Am inteles !
Centaurus
Am si eu o intrebare: Am inteles ca prin tunning la RS-ul nou poti sa duci motorul de la 200Cp la cel putin 360CP....Aveti cumva ceva informatii despre lucrul acesta? Cam ce riscuri exista,unde se poate face si cam cat costa o astfel de investitie..Si daca lucrul acesta este adevarat la 360Cp cat castigi la demaraj(1,2sec.) si cat la viteza maxima ?
Andrei55037
360 CP :!: nu prea cred. Prin chiptuning nu castigi prea mult la Vmax, maxim 5km. Doar daca schimbi rapoartele cutiei castigi la Vmax
BRAC
Intra pe "ABT.de" si ai sa vezi un GTI ABT. Daca mi-aduc bine aminte maximul este de 280 CP(totusi nu e WRC) pentru 2.0 TFSI. Din cate stiu noul TIP R pentru CIVIC nu a aparut inca.
DORU
Prin chiptuning fizic sau remapare ajungi spre 260 CP, daca mai adaugi un filtru aer admisie directa si o evacuare poti bate granita celor 280 CP.
BRAC
Adresa corecta WWW.ABT-SPORTSLINE.DE Este tunerul oficial al grupului VAG inclusiv SKODA. Ai si niste preturi date ,dar trebuie sa intelegi putin germana ca sa nimeresti la ele. Pretul pentru marirea puterii este in jur de 1000E (cred) . Mai este si ceva intemediar intre 200 si 270-280 CP.
Centaurus
Multumesc de informare.Inseamna ca cel de la drive test nu stie ce vorbeste.Imi spunea ca un prieten si-a comandat un RS si ii face tunning cum vine.Investitia 4.000EUR si ii schimba: turbina, ambreiajul,sistemul de evacuare si inca 2-3chestii care nu stiu ce insemna.... beer.gif
DORU
Daca schimba jumatate din motor, posibil sa teaca de 300 CP. Insa pierde garantia si atunci daca ii pica ceva, om s-a facut. Poate schimba turbina, franele, ambreiajul, si poate si chiulasa, insa asa mai bine isi lua o Octavia 1 RS, investea mai putin si obtinea cu ajutorul unei turbine KKK 272 CP. Insa suntem deja off-topic... sa revenim la O2 RS!
Centaurus
Astept sa ma sune dealer-ul si nu stiu ce optiuni sa pun in locul jantelor de 18"(dif. de pret fata de cele de 17" este de 286EUR DDP).Masina are multe optiuni standard si eu i-am mai pus in plus:maxi-DOT, faruri cu xenon+spalator faruri,sacune incalzite,alarma,hill hold control si sound system - 12difuzoare.De cei 286EUR ramasi as putea pune un senzor de ploaie(115EURDDP) si Tempomat(159EUR DDP).Tempomatul este acelasi cu "criuse-controlul",nu?Ce ma sfatuiti ? Alte optiuni:
PDA Alarma cu controlul habitaclului,sirena cu acumulator
134 164
PDB Alarma cu controlul habitaclului + senzor de inclinate,sirena cu acumulator
163 200
PE1 Optiune dezactivare airbag pasager
38 46
PE3 Airbaguri laterale fata si 4 airbag-uri pentru cap
528 648
PH0 Trapa actionata electric
634 778
PH2 SunSafeGlass
681 836
PJ5 Jante aliaj 18 Zenith
233 286
PK3 Podea variabila portbagaj
110 135
PK5 Sistem spalare faruri,verificarea nivelului de lichid spalare
91 111
PK6 Faruri cu descarcare cu Xenon
430 528
PKA Scaune fata cu tetiere active mobile
56 68
PKB A trei tetiera spate
19 23
PKC Pachet functional Jumbo BOX / scrumiera spate
19 23
PKZ Pregatire cuplaj remorca
131 161
PNA Sistem de navigatie Nexux 2 DIN cu afisaj color
1180 1449
PT0 Pregatire telefon GSM(antena+cablaj)
42 51
PT1 Pregatire universala telefon(cu sistem hands free,fara suport telefon)
208 255
PT2 Pregatire telefon GSM, input in sistemul audio,Bluetooth(fara suport telefon)
208 255
PW0 Scaune fata incalzite cu reglaj termic separat
139 170
PW3 Oglinzi laterale electric cu efect automat anti-orbire si iluminarea spatiului de intrat in masina
145 178
PW5 Senzor de ploaie si efect automat anti-orbire pentru oglinda retrovizoare
93 115
RA1 Sound System,12 difuzoare,egalizator digital
265 325
RAC Top-radio-CD-Player AUDIENCE 2 DIN(CD changer pentru 6 CD-uri + MP3 player)
272 334
RCA CD-changer pentru 6 CD-uri,amplasat in porbagaj
252 310
UG1 Hill Hold Control
56 68
DORU
Eu as opta pentru: PE1, PE3, PKA.
Andrei55037
Nu inteleg tu ce optiuni ai puse pe masina din lista.
Tempomatul si senzorul de ploaie sunt f utile.
BRAC
Senzorul de ploaie si mai ales oglinda cu efect automat antiorbire le gasesc foarte utile. Ce culoare ti-ai ales?
Centaurus
Optiunile mele sunt: 9Q2, PDA, PK6, PWO,RA1,UG1.Vad ca tu inclini mai mult spre siguranta.Eu nu zic ca siguranta nu este primordiala,dar masina are standard 4 air-baguri.Doamne fereste de un accident.Poti sa mori cu toate airbagurile.Imi place condusul sportiv dar cu limite.
BRAC
skoda rs(cu optiunile puse de tine)+4000E=golf r32 sau mai bine un bmw m3 second bunisor (cu modificarile enumerate oricum ajunge la consumul unui m3)
Centaurus
M-am gandit mult la alegerea culorii.Am ales negru magic perlat.Stiu ca este o culoare pretentioasa dar arata superb pe masina.Pe peugeot tot culoare neagra am.Sora mea are tot un peugeot 307 argintiu si cand le pui in paralel cel negru iti da impresia de tunning.Albstrul race e misto dar cand am vazut una pe strada nu m-a impresionat.
Centaurus
Sorin golful R32 e mai scump sare de 32.000EUR DDP
BRAC
Ti-ai mai modificat optiunile?
Centaurus
Am schimbat jantele de 18" cu cele standard de 17" si am pus ca optiuni:tempomatul (cruise control) si senzor de ploaie
Centaurus
Am si eu 2 intrebari:
1.Care este turatia optima la care se poate schimba viteza la RS ?
Din ce am auzit am inteles ca 4.000-4.500rot/min. este ok, o turatie mai mare poate duce la uzura motorului in timp ?
2.Diferenta de 15 mm intre garda la sol de la o OII normala si cea de la RS se resimte la urcarea unei borduri normale ?
BRAC
Gaseste o masina cu garda la sol convenabila pentru tine si fa o comparatie cu garda pe care o ai pe RS. In plus la urcat si coborat borduri foarte mult depinde si forma botului. Sunt unele limuzine care nu ating chiar daca esti convins ca o sa se intample si invers.
V l a d
cand iti vine masina ca mor de curiozitate sa aud pareri, nu de alta dar in mai o vand pe a mea si ma gandeam tot la octavia RS...
Centaurus
Vine undeva in aprilie.....Abia astept sa o conduc ca sa va pot impartasii primele impresii....
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.