Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Cum porneste OPAL CORSA CDTI la -15 grade
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > Opel
PLACINSCHI63491
As dori niste impresii de la posesorii de masini cu motorizarea mai sus mentionata .

Multumesc fain !
Eduard46373
Pot sa iti spun cum porneste un Fiat Diesel la -15 grade.Cu motorina de iarna ,imediat,dar.....cum bateria e cam uzata a inghetat,daca mergi cu ea zilnic,no problem,dar daca o lasi 2-3 zile la temperatura asta cum am facut eu de vineri pana luni......Pa!!!,crapa ceva,...mie batreria.Ai grija sa fie motorina de iarna de recomandat OMV sau cea noua de la Mol.Antigelul eu il am reglat pt -40 la fel si lichidul de parbriz.E bine daca esti din Buc sa ai antigelul pt -30 si vara sa il mai diluezi putin.
marius60959
a pornit usor si ieri si azi. (-17, -14.5)
in primele 2-3 minute se aude un usor "suierat" la motor, apoi treptat scade.
si volanul s-a miscat putin mai greu in primele 5 min, la fel si "intratul in viteze". cred ca asta e valabil cam la toate "tractorasele"
la asta se mai adauga obijnuitele prob, turatie putin mai mare "pe liber" pana se incalzeste, se incalzeste mai greu decat intr-o zi normala (cand oricum se incalzeste greu :evil: )
ce sa zic, eram mandru dimineata cand plecam din parcare si am vazt vreo 3-4 care se chinuiau sa-si porneasca masinile. :angel: blush.gif
cam acestea ar fi impresiile dupa 2 zile de ger.
sper sa raman doar cu aceste impresii :wave:
PLACINSCHI63491
Salut Marius !

Vreau sa cumpar si eu un opal corsa cdti SH din 2004 cu 60.000 km si vroiam si eu daca se poate niste informatii, pareri .

Cit consuma , da pe bune, oras, afara......?

Multam Fain !!!
marius60959
am sa-ti spun despre opel corsa. :angel:
masina o am de 2.5 luni , de noua luata.
consumul propriu zis inca nu l-am facut. abia am ajuns la 2400km. a fost si perioada asta cu ger in care consumul creste destul de vizibil.
am aproximat insa inainte de gerurile astea si am avut un consum de aprox 6.5l/100km mixt, cam 60-70% urban si 100%iarna. blush.gif
masina se comporta f bine, este f manevrabila si sprintena. nu discut de aspect care intodeauna mi-a placut.
am strans multe info inainte de a o lua, si concluzia e clara. am luat-o.
am beneficiat si de "pachet gratuit" AC, inchidere, geamuri electr, scaun reglabil pe h.
parerea mea este ca e o masina f buna ptr oras care face fata f bine si la drum intins. Sunt mici probleme cunoscute ptr Corsa, le poti afla din site. Eu insa nu am dat de aceste prob.si sper nici sa nu dau.
daca mai ai intrebari iti raspund cu placere.
bafta!
PLACINSCHI63491
Sunt curios cum porneste la sub -20 grade, ce fel de motorina folosesti si dac pui aditivi (de care) .

Cum se comporta ABS eventual ESP daca ai;
Daca corsa poate sa aiba si comp de bord;
Daca se poate pune scut;
Cit de repede se incalzeste in masina pe gerurile astea;
Cum se comporta masina la viteza si la frinare;
Cu cit ai mers mazim in perioada de rodaj .

Cam multe intrebari, incarca te rog sa raspunzi la cite poti .

Multam fain !!!
marius60959
a pornit la prima cheie, fara nici o problema. doar un mic nor de "fum" la pronire, dupa care si-a dat drumul. motorina am pus numai de la MOL, evo "nu mai stiu cum". nu pun adititvi, am inteles ca e din start preg ptr iarna motorina lor.
dieselurile noi la Corsa au ABS "in serie", la mine stiu ca e de ultima generatie, sunt informatii pe site opel chiar despre ABS Corsa.
poate avea si comp de bord. "extra cash". deci nu am.
din pacate din fabricatie nu are scut central, iar nou la reprezentanta e destul de mult. in prezent caut unul second sa pun. inca nu am gasit.
masina se incalzeste destul de greu. am inteles ca e o "problema la Corsa"
cam 20-25min de mers, apoi incepe sa urce acul. in aceste min nu trec de 2500 ture si nu accelerez brusc...
la viteza/franare mi se pare ok pentru clasa ei sta bine la demaraj, nu m-a lasat in depasire la 90-100km/h. motorul de 1.3 mai sus 100-110 devine putin mai lenes. ce e drept nici nu am fortat pana acum incercand sa pastrez "rodajul" ptr vreo 2500km.
in per. de "rodaj" nu am trecut de 3000 de ture si am pastrat max 110.
fortat de imprejurari am ajuns odata la cca 130km/h pe la 1900km si a fost ok.
dupa cum ti-am zis sunt f multumit de ea pana acum. mi se pare ca are un raport calitate/pret f bun. in toamna stiu ca o sa apara si la noi noua Corsa. exista poze pe site. nu cred insa sa fie prob cu schimbarea de generatie.
bafta!
beiu56941
Salut.am un opel astra caravan 20 dti. nu e CDTI dar pot sati dau cateva informatii. consumul este cam de 5-6 %.Spre exemplu am venit de la voineasa pana la constanta in 4ore jumate si a consumat 6,5% ntrun regim de mers de peste 160 mai tot drumul.ESP si ABS se comporta f bine pe ger la -20 . am vazut asta luni cand am plecat in oras .... nu au fost probleme iar in masina cam in 10 minute sa incalzit .
Dak alegi opel astra 17.cdti cred ca vei beneficia de mai multe avantaje.... fiabilitatea ... nu te face deras in nici o conditie chiar si in fata celor pe benzina . exemplu:ieri eram la iesire din cta ma indreptam spre ovidiu si unul cu un C4 cu motor de 1.6 mia facut semn ca ar vrea sa ne facem: pana am ajuns la viteza a 2a am avut avantaj dar dupa a ramas in urma f mult: Decizia este a ta.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.