Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Consumul in perioada rece
Masini.ro Forum > Masini.ro > Masini.ro
Ciprian65370
Asi vrea sa stiu daca e normal ca in perioada asta rece(-8 -10 C) este normal ca, consumul de benzina sa creasca cu aprox 1l/100km? Voua vi seintampla la fel? Eu am obs cresterea asta. Cand temp este peste zero grade am obs ca, consumul este mai mic.
Ghita A.
Eu am motorina, dar si eu am observat o usoara crestere a consumului. Cel putin computeru zice ca ar fi cam cu juma de litru mai mult, si nu fac nimic din ce nu faceam in vara.
Ciprian65370
QUOTE(Ghita A.)
Eu am motorina, dar si eu am observat o usoara crestere a consumului. Cel putin computeru zice ca ar fi cam cu juma de litru mai mult, si nu fac nimic din ce nu faceam in vara.


Eu nu am computer de bord la Fiat albea, si merg in acelasi stil ca si inainte. Bine, nu ma decat 1300 km, deci e inca in rodaj. Am inteles ca la astea cu injectie au un fel de soc automat, care la temperaturi scazute functioneaza ca un soc clasic, deci creste un pic consumul. Asa o fi?
HalbaSus
iarna masina consuma mai mult... ca si omul de altfel biggrin.gif
Indiferent ca e pe benzina sau motorina tot consuma mai mult... pe de alta parte, odata ce masina s-a incalzit... veti avea mai multi cai putere ! din cauza aerului mai rece... desigur nu cu mult, dar 1-2 cai pot fi obtinuti prin cateva grade in minus.
gabi63320
Motor cald si aer rece=motor ceva mai nervos, datorita arderii mai eficiente (aerul se contracta si cantitatea de oxigen creste) - ce face si intercooler-ul la diesel.
Marius30562
Iarna luati in calcul si consumul "orar" (l/h).
Ma gandesc ca toti stam cateva minute bune cu motorul pornit iarna - in pecial dimineata -, inainte sa plecam de pe loc (sa se incalzesca motorul/masina, sa dezghetam/curatam geamurile & oglinzile, etc).

Deci, in mod cert consumul / km creste si numai din acest motiv !!!
BandiT
este normal sa creasca consumul iarna.
motorul sta mai mult pornit...
majoritatea masinilor noi au soc automat si motorul consuma mai mult
pana se incalzeste...
eu am un hyundai pe benzina si cand pornesc pe frig , socul o tine la 2000
ture...si scade treptat pana la 950 ture cat e normal...dar dureaza cam 3..5 minute pana ajunge la 950 ture...
CRG
mai e si aspectul frecarii: uleiul e mai vascos, uleiul de cutie la fel, vaselina de la toti rulmentii, etc.. deci motorul trage mai greu, ca si cum ar fi in sarcina mult mai mare.. noi cum alergam prin nisip? biggrin.gif
silviu39723
Clar creste consumul.Chestia e ca la a mea de ex. nu am observat o crestere spectaculoasa(0,5-1l/100).La jeepanu'(landrover) unui coleg de servici cresterea a fost majora, undeva la 6-7l motorina/100.Chiar si-a pus problema daca nu e gaurit rezervorul si s-a dus sa se caute de asa ceva.Evident ca era in regula din punctul asta de vedere.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.