Help - Search - Members - Calendar
Full Version: [HELP] Prebleme la pornire
Masini.ro Forum > Service/Reparatii & Tuning > Aria Tehnica Masini.ro
Stefan44650
Buna!

Am un Mercedes w123 240D (Cobra) si de cateva zile imi face figuri. Porneste foarte greu, daca porneste, ma refer daca nu mi se descarca bateriea pana o pornesc...

M-am gandit ca poate bateria e de vina, l-am schimbat cu bateria (tot de 100Ah) unui prieten care l-a cumparat acu 2luni, deci cu una sigur buna, dar acelasi poveste...cu chin cu vai porneste dar foarte greu.

De invartit invarte numa nu porneste.
Am fost la un electrician auto sa verific bujiile. Sunt bune.

Ce parere aveti? care e voare problema? Ar trebui sa schimb filtru de motorina? Sau cu pompa am ceva??

Astept parerile voastre!
stefan44002
Din pacate, cred ca problema ta o reprezinta compresia motorului.Daca dieselul nu are compresie, atunci cand temp. scade, nu mai porneste.La temp. peste 0 grade poate porni.
Du-te la un service auto si verifica compresia.
Nu stiu cat trebuie sa fie, dar un lucru important mai este si faptul ca valoarea compresie trebuie sa fie aprox. egala la toti cilindrii.
Daca compresia este buna, atunci pompa de injectie este dereglata
BandiT
ai incercat sa "imbunatatesti " motorina cu un pic de benzina?
cam 1 litru de benzina la 10 de motorina
face minuni.
eu am un tomberon de fiat regata diesel din 86 , dar la gerurile de acum , din brasov( -10...-15 grade) porneste la prima cheie serioasa.
daca ai bujiile bune..atunci incearca si cu benzina ...
daca nici asa nu porneste...atunci e vorba de compresie..si e mai complicat...
bafta
paun-3
inainte de a lua compresia regleaza tachetii( admisie 0.15, evacuare 0.30). se regleaza la fiecare 30000km.la motoarele cu axa cu came in cap jocul scade pina ramin supapele deschise si nu se mai realizeaza compresie scapind-o pe linga supapa ce ramine deschisa. la motoarele fabricate dupa 1982 (mercedes)au fost probleme cu supapele prin faptul ca se uzau mai repede si necesita un nou reglaj dupa un timp mai scurt.
compresia trebuie sa fie intre 24 si 30. daca e sub 16 cam putine sanse sa porneasca desi eu am vazut motoare care mai porneau si la 12 dar foarte greu.
Mihai63349
Motoarele de Cobra nu pornesc daca au compresia mica. Altele, de aceeasi generatie (Fiat, Peugeot) se descurca mai bine in cazul asta.
Mai poate fi avansul prea mic.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.