Help - Search - Members - Calendar
Full Version: PROBLEME FRANE PASSAT 1.9 tdi
Masini.ro Forum > Service/Reparatii & Tuning > Aria Tehnica Masini.ro
Gigi64744
Am un Passat din 2002 si acum cateva zile mi s-a intarit pedala de frana. Culmea e ca inca ma tin franele...parca nu la fel de bine ca la inceput dar pana acum am circulat fara probleme majore. Ce credeti ca s-a intamplat? Necesita service imediat? Multumesc pentru ajutor.
DORU
Sfatul meu la problema ta:

1= expertiza VAG-com cat mai curand posibil !
2= cati km are masina ta? ai schimbat vreodata lichidul de frana? cand?
3= daca l-ai schimbat curand, ai fost la reprezentanta? ai folosit exact lichidul specificat de producator? ai facut dupa schimbare testul VAG care iti elimina aerul din instalatie, dureaza cam 30 min si il face mecanicul?

Astept feed-back de la tine.
Crriss
e la fel de tare ca si atunci cand e motorul oprit ??? sau cel putin comparabil ? daca da, inseamna ca ai probleme la sistemul servo, se poate sa nu functioneze sau sa functioneze la parametrii necorespunzatori.
am intalnit o problema asemanatoare la o octavia si la un golf IV, driverele de motor de la ABS erau. poate problema ta e mai simpla. nivel mic de lichid, aer pe istalatie. iti apare ceva pe bord ???
da-ne detalii.
Gigi64744
nu imi indica nimic la bord care sa semnalizeze vre-o defectiune la sistemul de franare. pedala de frana are acelasi comportament si cu motorul oprit si cu motorul pornit. culema e ca din cand isi revine la regimul de functionare normal(se apasa fara greutate)...
James Kilowatt
Pare o problema de servo. In mod normal, cu motorul pornit trebuie sa fie mult mai moale decat cu motorul oprit.
Felix60549
Verifica membrana de la pompa servo, sau furtunul de la servo la admisie sa nu fie fisurat.
augustin64159
sar putea sa fie pompa de servo frina defecta sau o supapa de sens dusa dar cel mai bine dute la un service specializat ei pot sa o si repare
malin34426
prezenta apei in capsula de servofrana este un fenomen des intilnit la passat dela var 4 in sus. Apare datorita apei care ramane sub capsula si nu poate fi evacuata prin tubul de scurgere murdar sau lipsa(gres. de proiectare). Dar inainte verifica valva unisens.
Gigi64744
intr-adevar...era apa in capsula de servo si inghtase.multumesc mult
adi100470
Salutare stiu ca e antic topicul dar m-am inreg special pt problema asta. Si eu am exact aceeasi problema cu un Passat 2002, adica atunci cand au fost temperaturi negative primii 10-20 km pedala a fost tare, dar masina frana chiar acceptabil.

Ei bine ducandu-ma in service a testat respectivul pompa de vacuum si era ok, de fapt totu era ok din punctul lui de vedere si a zis ca posibil sa-mi fi intrat apa in pompa de servo dar el a zis ca nu se poate repara ci numai schimba ca cica e capsulata...

Va multumesc.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.