Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Octavia 1 benzina
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > Skoda
AlexTM
1.6 benzina, 102 CP
QUOTE(DORU)
OFFTOPIC:

Da, este motorul folosit de VAG, apare si pe Golf IV, Seat, Audi A3, O1 si O2, etc. La lansare pe Octavia 1 (in 1997-1998) era denumit 1.6 SR, mai era cel de 1.6 75 CP, montat si pe Felicia. I-au adus mici modificari si optimizari de atunci, insa in esenta e acelasi motor. Multumit de consum urban/afara?


Hai sa ne mutam la Skoda.
Da, sint foarte multumit de motor si de consum. In oras e undeva intre 8-13 %, in functie de anotimp si de cit de mult am mers (daca merg doar 5 min intr-o dimineata de iarna, consumul MEDIU afisat pe bord ajunge la 18-20%)
Consum afara, 5-7%, in functie de greutatea talpii smile.gif

Sint foarte multumit. Am luat masina in august (avea 62000 km) si am facut cam 8000 km cu ea. Exceptind o bucsa bara stabilizatoare pe care am schimbat-o chiar dupa ce am cumparat masina, in rest n-am facut nimic la ea.
Tu ai motor de 150 CP, nu?
Salutari

PS: Pe site-ul Audi am vazut ca are si A4, nu A3 asa ceva.
DORU
Salut!

Eu stiam ca si A3 are motorizarea asta de 1.6...
Stiu, pt ca sa poti avea un consum real indicat de comp bord trebuie sa parcurgi o distanta anume, altfel nu-si intra in parametri si indica eronat.
La mine consumul e urban intre 7-13% (variaza in fct de drum, trafic, anotimp, nr pers din masina, etc) iar afara intre 5,8% (mers ct la 80km/h), 6,5% la 100km/h (cu bagaje si 2 pasageri) si cam 7,5% la 130km/h. La mers sportiv afara, urca peste 8%.

Da, e motorul de pe RS (identic, aceeasi turbina sport si injectoare marite) dar din ratiuni de MK, l-au coborat la 150 de la 180. Trage oricum bine...neasteptat de bine, ia suta in ~9sec. Oricum la vara va ajunge spre 225 CP, i-am pus gand rau cu un tuning masiv.

Si eu am luat-o la SH, la 68.500 km. Acum are 71.800 km si este intr-o stare perfecta. Am verificat-o pana in maduva oaselor...
AlexTM
Consumul e neasteptat de apropiat de cel de la 1.6

Recordul meu de mic consum a fost 5.2% Oradea-Timisoara, deci distanta destul de mare pentru a fi relevant biggrin.gif Condus cu 80-90. Media a iesit 61 sau 62.
Inainte am avut o Octavia de 1.6 75 CP. Trebuie sa recunosc ca, uneori, as fi vrut sa mai am niste CP, dar nu a fost ceva catastrofal. Mie nu-mi place condusul sportiv (desi uneori ma mai iau la "cearta" cu unii dobitoci pe sosea)
Asta consuma ceva mai putin (am obtinut odata 4.8% pe o distanta de 25 km, dar nu-i relevant ca mi-era si mie jena de cum mergeam wink.gif )
Obuzel
Dorule nu stai rau.
A mea are 18.000 acum, am luat-o in august de noua
Eu consum inoras intre 8.5 si 17, depinde de conditii.
Afara nu am reusit pana luna trecuta sa o aduc sub 7.8 nici impuscata.
Am pus Dura Lube, acum cu acelasui stil de condus imi ia la un drum mai lung undeva in jur de 7.2.
Am reusit si sa scot sub 7 dar a fost mult prea obositor si nu vreau sa repet isprava.
Ce nu imi place e consumul mare pe autostrada, acolo imi ia ointre 9.5-11 in medie.
Deh motor mic ce sa ii faci.
Tare imi lipsesc vreo 30 de caluti, avea nevoie de asta masina.
DORU
@Obuzel
@Ghita

Sincer, daca merg "barbateste" cu ea, in oras sta spre 11-12% daca circul si cam 13-13,5% daca ma misc ca mortu la semafoare, iar afara nu scade sub 7%...dar am facut si eu teste sa vad ce performante de consum obtin daca merg incet, oricum de viteza nu ma interesa prea tare, inainte am avut 2 ani o berlina 1.8 T FWD tunata, deci am experimentat destul cu ea...

Interesant este ca pot decupla tractiunea Haldex de pe puntea spate si deci vara merg doar cu fata (avantaj: consum redus la acelasi stil conducere - cam 0,5% si demaraj mai fortos) si cuplez spatele cand da gheata si zapada. Atunci senzatia pe zapada e super! biggrin.gif
AlexTM
QUOTE(DORU)
Interesant este ca pot decupla tractiunea Haldex de pe puntea spate si deci vara merg doar cu fata (avantaj: consum redus la acelasi stil conducere - cam 0,5% si demaraj mai fortos)

Deci nu e 4X4 PERMANENT? Eu asa ma gindeam ca e.
Si consumurile de care ziceai (ex. 6,5% la 100 km/h) sint cu tractiunea fata?
DORU
Tractiunea integrala Haldex variaza intre 100-0 % si 50-50 % fata/spate, in fct de aderenta. Sist este permanent, intrucat (si din ce am observat) raportul pare sa fie 95-5... Oricum, Haldex-ul este decuplabil, exista o cupla relativ usor de scos.
Da, consumurile date de mine sunt doar pt FWD, pe asfalf uscat sau ud, regim toamna-iarna fara zapada.
AlexTM
Doru, ca tot esti doctor in Skoda smile.gif spune-mi si mie,
motorul meu, 1.6 102 CP, cite supape are?

mersi
G e o r g e
1.6 - 102 cp eu stiu ca are 8v . cate 2 / cilindru.
AlexTM
Ma intrebam care-o fi diferenta fata de cel de 75 CP. De unde vine plusul de putere?
DORU
George are dreptate, motorul tau are 8v. Diferenta intre cel de 75 CP si cel de 102 CP?

Sa o luam usurel:

1=motorul de pe Felicia avea 75CP si venea de pe G3. Din ratiuni de MK, l-au adaptat pe O1, asa cum l-au preluat si pe cel SDI de 64CP, caruia i-au crescut puterea la 68CP la O1

2= in 1998, la inceputul anului, a aparut Octavia 1.6 SR, cu 102 CP. Diferenta provine din gestionarea electronica a motorului, insa si a modificarilor mecanice (nu esentiale, insa importante). Daca vrei, este exact ce se intampla cu cele 2 motorizari de pe Fabia 1.4 16v, unul de 75 CP celalalt de 101 CP. Putere diferita, cuplu sensibil egal. Chestie de gust, pana la urma. arigato.gif
AlexTM
Mai am o intrebare scurta, asa ca nu stiu daca merita un topic nou:

La mine (Octavia 1) am sub scaunele din fata 2 ... tevi cau difuzoare de aer, nu stiu cum sa le spun, dar prin care sufla DOAR AER RECE, indiferent cit de mult deschid eu robinetul de cald.
E normal?

Later edit: aerul difuzat e catre locurile din spate (la picioare, evident)
V L D
Iarna cum pot sa fac o octavia cu motor 1,8T sa aiba un consum mai micutz :angel: . Nu pot sa o las sa stea cu motoru pornit pana ajunge la 90 de grade
nu? Si inca ceva cand e forte frig pana se incalzeste motoru imi intra foarte greu in treapta 1 si 2 asta nu dureaza mult pana ajunge la 90de grade, masina asta are 27000km e aproape noua si tata a luat-o de noua numai ca nu a mers cu ea iarna blush.gif sper ca e ceva normal.
DORU
La orice masina cu BC sunt necesari 30-40 km pt ca acesta sa intre in parametri, altfel consumul afisat este relativ. iarna e mai mare oricum, insa drumurile scurte nu ajuta cu nimic, sa stii.
AlexTM
BC - inseamna computer de bord?
Si ce se deduce din raspunsul tau: consumul nu e atit de mare, doar ca e AFISAT asa? (intreb, nu dau cu parul...)


Si ... stii cumva raspunsul la problema mea :ewpu: . Nu pot sa dau drumul la aer cald in spate? E vreo clapeta, ceva?
mersi arigato.gif
DORU
Da, BC e computerul bord...

Intr-adevar, consumul afisat este relativ pana incepe sa se stabilizeze, minim 40km parcursi...daca stai jumatate de ora la semafoare cu motorul rece si faci 10 km, iti va afisa un consum nerealist. Acest lucru il poti verifica usor la pompa. Nici in cele mai crunte zile de trafic nu mi-a consumat mai mult de 14% real (sa nu zic ca personal n-am vazut mai mult de 13,5% afisat pe BC-ul meu...in Buc, traseu Victoriei - Unirii, vineri dupa-amaiza la ora 17).

Stiu despre ce vb cu acele "tuburi ovalizate de sub scaune". Spune-mi, ai AC sau Climatronic?

p.s. Da-mi MP si continuam discutia acolo, sa nu poluam acest topic. Multumesc, Ghita.
RUE
ehe, octavia benzinar... ii place benzina.
am avut in sudan una de 1.6i si mediu prin oras (capitala sudanului) era peste 11% dar tot timpul cu AC ul pornit, 3-4 oameni in ea, si sofer negru :brilsmurf:
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.