Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Se poate schimba cd-player
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > Opel
Lucian64758
as vrea sa pot sa schimb cd-player la astra problema care e raman comenzile pe volan si afisaju de sus ? se poate face vreo adaptare ???
florin55503
de scos si schimbat se poate schimba. pt comenzile de pe volan exista niste cd-playere compatibile (VDO parca erau). in ceea ce priveste afisajul nu ai de ce sa iti faci probleme
cineva65027
Intr-adevar, VDO Dayton (adica Siemens), unele Blaupunkt si mai erau cateva modele ale altor producatori care nu stiu daca sunt disponibile pe piata romaneasca, permit conectarea la telecomanda de pe volan, dar, de regula, lipsesc (sau sunt inversate) unele functii ale blocului de butoane.

In plus, tine cont ca Opel-urile (Astra, Corsa si Agila, cel putin) nu au conectori 100% ISO si s-ar putea sa ai surpriza ca setarile noului CD player sa se reseteze la fiecare oprire a motorului, de aceea iti recomand fie sa conectezi firul galben (alimentarea) si cel rosu (aprinderea din conectorul din bord) doar la firul rosu din conectorii CD-ului pentru alimentare permanenta (unele modele, ca Alpine, au conectare dubla standard exact in ideea asta), fie sa cumperi un adaptor cu firele inversate. Nu sunt adeptul inadirii artizanale al firelor prin bord.

Si inca ceva: in functie de tipul de info display pe care il ai pe Astra, in momentul conectarii unui head-unit aftermarket, o sa observi disparitia datei calendaristice la pornirea playerului fara sa iti mai apara vreo alta informatie (cu exceptia orei si temperaturii, in cazul in care ai modelul de display simplu). Totul tine de un fir ce poate fi "extras" din conectorii display-ului, in cazul in care vrei sa vezi si data in locul unui display pe jumatate gol.
Forbes49937
In principiu poti sa pui orice HU atata timp cat gasesti sa iei si mufa adptoare ptr comenzi si display de la aceea firma ptr Opel...Asa e ca la VDO gasesti cel mai repede compatibilitate ptr ca ele sunt special facute ptr Opel...Mie personal nu imi place Vdo-ul .
Radu36329
Mai toate firmele au adaptorul. Ideea e ca pretul difera de la 40-120$ pentru el ( 10 fire cu 2 mufe la capete , dar asta e)

Alta problema e cu HU-urile (head unit ca sa nu ii zicem cd sau casetofon). Din ce am inteles, numai modelele de varf de gama permit adaptor, iar acele modele sunt scumpe.

Eu am montat VDO MP3 773 cu adaptor pentru comenzi si ecran si m-a costat vreo 11 000 000.
danut2
eu am un vdo 500 parca si s-a stricat butonul de volum,mai am un mp3 player care vreau sa-l pun pe masina ,trebuie acel adaptor ca sa nu pierd comenziile de pe volan dar cica displayul ramane fara postul de radio,eu am gasit adaptor cu 3 milioane,la gtt bucuresti mi-au oferit tot vdo dar calitate pret lasa de dorit cica sare si costa si mult iar ca design ,naspa rau
Radu36329
Salut,

Si mie imi sare uneori cd-ul. Nu sunt feniomenale VDO-urile dar sunt piesa de origine GM si vin turnate in bord. Cu 2 mil iti iei adaptor pentru comenzi si ecran extern aia pentru comenzi parca e doar 500 000.

Oricum daca au una pe stoc uita-te un pic la ea. Sunt doar cabluri pe care cu un pic de efort le faci singur. Ma exact 2 mufe cu vreo 8 fire intre ele.
smile.gif
danut2
deci treaba sta in felul urmator daca vrei sa schimbi vdo-ul 500 cu altul care sa fie si mp3 si sa mai mearga si comenzile de pe volan trebuie sa-ti iei adaptor care se potriveste la sony si pioneer,la panasonic nu se adapteaza spre mahnirea mea,ramane varianta cu un vdo cu mp3 care nu stiu cat costa dar cica destul de mult 5-6-7 milioane nou bineinteles se merita?
eddie
Daca ma ajutati si pe mine cu un sfat,va raman dator.
Am pe Zafira doar radio-casetofonul original,Philips 400 parca,cu afisaj pe dispay-ul mare,dar fara comenzi pe volan.Ce mp3 imi recomandati, sa fie compatibil si mai ales ma intereseaza ca firma care vinde produsul sa il si monteze.....Multumesc.

P.S. am rezolvat-o,dar numai partial,m-am lipsit de afisaj,are el unul misto.Am ramas cu casetofonul acum,daca e cineva interesat....
Adi68295
Salut tuturor...

Si eu am probleme cu CD-ul...si la fel alti prieteni de-ai mei care au Opel...se pare ca la capitolul asta Opel-ul sta tare prost.
Eu am gasit pe cineva care imi schimba capul de citire de la CD...sau asa ceva,nu ma pricep la electronica deloc...si pt asta mi-a cerut 1.8mil.
Am intrebat la Opel si ca sa-mi schimbe tot CD-ul(ffind incorporat in bord)...nu stiu cum...si fara sa pierd comenzile(caci asta e buba)...mi-au spus ceva de genul..."aprox 500euro"...au....deci incercati sa gasiti un electronist care sa schimbe capul ala de citire...mecanism...sau ce o fi...smile.gif bicycle.gif
eddie
Asa este,acum 2 ani,CD-ul original de Opel,respectiv Philips 500,era numai 25.000.000 ROL.
Mai bine mai pui un ban(peste 1,8 mil) si iei altceva,un MP 3 spre exemplu...
Adi68295
Ai dreptate...mai pui putin peste 1.8mil...dar ce faci?...ai parte de 2 CD-uri in masina?Daca te intreaba cineva logica,ce-i spui? :brave: smile.gif...ideea totusi este sa nu ai modificari...si sa nu-ti pierzi comenzile de pe volan...
Radu36329
Salut,

De ce nu mergeti voi la Falcon Electronics.

Va puteti lua cu 300euro un Mp3 VDO (piesa de origine opel ) care are si comenzi de volan si ecran extern. Asa am eu.smile.gif
Daca doriti aparatele originale, le au si p-alea, costa in jur de 200 euro, nu 500 cum se cere la Opel.
Eu am pus un VDO 773 Mp3, vine turnat in bord, are aceasi lumina cu bordul, imi merg si comenzile si ecranul extern. A costat 10 000 000.
eddie
Cu 6 milioane am pus un mp3 Sony cu fata detasabila,model CDX-A250.Se aude de vis,comparativ cu casetofonul original.Comenzi pe volan nu aveam,am pierdut numai afisajul radioului pe display(acolo am afisata data in permananta).In schimb are mp3-ul un afisaj destul de marisor.Culorile putin diferite nu ma deranjeaza,dar e o diferenta de la cer la pamant,asta are si putere de 4X52W,cel putin asa scrie....
danut2
cand a+ti schimbat vdo-ul de pe masini la boxe a-ti umblat ca am inteles ca tre sa dai fata de usa jos sa scchimbi difuz.si mai mari nu stiu daca intra in acele gaurici?
danut2
falcon electronics unde se afla in buc? ca pe site e o prostie
Daniel66257
Daca vrei pot sa iti dau un nr de tel de la un prieten care importa si are si atelier dasta de montaj, exista si niste adaptoare sa mearga comenzile de pe volan si afiseajul masinii.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.