Help - Search - Members - Calendar
Full Version: biodiesel!?!?
Masini.ro Forum > Masini.ro > Masini.ro
Iulian8
am luat din germania de la o pompa, biodiesel ,care era la 0.77 euro fata de 0,88 dieselul normal si care bineinteles a pus masina in functiune la aceeasi parametrii parca cu un consum putin mai mic. ajuns acasa am cautat pe net informatii despre acest biodiesel si am gasit case poate face si acasa si e facut din ulei ars de soia si alte ingrediente pe care le gasiti la urmatoarele adrese:
www.makebiodiesel.com
http://energy.cas.psu.edu/soydiesel.html
...mai cautati si voi.
stie cineva exact cum se poate face biodieselul asta acasa? probabil cineva din domeniul chimie stie ....
va dati seama ce ar insemna sa ne facem dieselul in curte???
madalina
Iulian, in cel mai bun caz, daca cineva dispune de o suma de bani mai maricica poate face o fabrica care ar produceacest combustibil! In nici-un caz nu faci in curte combustibilul! nu mi-a placut niciodata chimia si cunostintele mele in domeniu sunt mai mult decat minime, dar stiu ca pentru a obtine un astfel de produs ai nevoie de o anumita tehnologie, de anumite cunostinte etc!
Iulian8
he he , asa am zis si eu ca tine dar dute pe primul link pe care l-am postat si ai sa vezi cum iti poti face biodieselul acasa . exista si forum unde se dezbate chestia asta, am ramas mut...
Iulian8
am mai gasit ceva despre cum sa ne facem biodiesel-ul acasa....
http://journeytoforever.org/biodiesel_make.html#1mixing
http://www.geocities.com/hkubiodiesel/production.htm
http://www.homepower.com/files/biodiesel72.pdf
si ar mai fi, pt cine e interesat...
mircea9
ff. interesant subiectul pacat ca engleza mea este .....asa ca pina am sa fac rost de un program de tradus ma abtin (cu greu!)
mircea9
este de viitor acest combustibil ,dar deocamdata costul de fabricatie (in germania si se pare ca si in polonia ) daca nu ar fi subventionat de stat prin aplicarea de accize diferite (in comparatie cu motorina) este mai mare decit in cazul combustibilor traditionali.
mai multe informatii ,inclusiv despre o politica de marire a suprafetelor cultivate cu rapita(se pare ca in germania se foloseste uleiul de rapita ,in comparatie cu s.u.a. ce foloseste pe cel de soia) in limba romana gasesti prin google - biodiesel-.....si multe ore de citit.
si in tara la noi inca din 2001 este data in folosinta (undeva prin banat sau transilvania cred) o fabrica ce are la baza acest principiu.
Rai
Biodieselul nu e greu de produs si nu e un secret,dar iti trebuie ha de rapita mori si mult lucru.Un motor care suporta biodisel functioneaza si cu ulei normal Bunica sau ulei consumat de la McDonalds deci poate e ieftin.Dar iarna ca la Brasov cand dieselul se ingroasa si in loc de lichid e gem nu stiu cat de bine functioneaza.Si daca folosesti tot timpul trebuie si unele modificari la motor nu stiu cand s-ar amortiza cheltuielile un diesel bun e mult mai scump ca o masina pe benzina.In Germania e altfel multe sunt suventionate din cauza poluarii.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.