Help - Search - Members - Calendar
Full Version: consum cu climatronic pornit!
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > Ford
danmatyas
salutare.o intrebare : consuma mai mult motorul daca e dat drumul la caldura in masina..masina are climatronic, e vb despre mondeo tddi.mersi mult.
Ghita A.
Din explicatiile date in cartea tehnica la pornirea climatronicului, chiar daca iti da caldura se porneste si aerul conditionat, el fiind responsabil de neaburirea geamurilor, in special laterale. La mine daca nu pornesc climatronicul se aburesc geamurile laterale de numa, si am vazut f multe masini care aveau curate doar luneta si parbrizul.
DORU
daca este vorba de clima automata, atunci ar trebui sa aiba doua moduri de functionare: AUTO si ECON(omic). Pe al doilea mod, nu porneste compresorul deci consumul nu ar avea motiv sa creasca. arigato.gif
Ghita A.
Nu are decat auto. Nu are econ. Astazi am observat o chestie: la drum lung, intr-o anumita zona era mai frig afara, si a inceput sa mi se abureasca geamurile laterale. Am pornit dezaburirea (are buton de dezaburire separat de butonul care directioneaza aerul pe parbriz), si in acelasi timp cu directionarea aerului pe parbriz se porneste automat si aerul conditionat. probabil ca de-aia e separat butonul, si daca il apesi a doua oara (but de dezaburire) revine la setarile de pe automat. Daca doar directionez aerul pe parbriz daca apas a doua oara butonul nu revine la setarile de auto.
danmatyas
asa e, daca pornesti dezaburirea se porneste automat si aerul conditionat.eu folosesc directionarea aerului pe parbriz pentru dezaburire.dar tot nu m-a lamurit nimeni: daca mergi cu climatronicu pornit pe "caldura" consuma sau nu mai mult masina? daca ai pornit aerul conditionat e evident ca consuma mai mult.
Adin.C
:boxing: nu-mi prea dau eu seama despre ce vorbiti, cu porniri care activeaza mai stiu eu ce, etc...am un mondeo tdci din 2004 cu climatronic si foarte rar mi se aburesc geamurile laterale ( asta daca sunt peste 2 persoane in masina). climatronic inseamna o familie de butoane ( si fordul are destule, regleje individuale ptr parbriz, middle si picioare, recirculare aer - daca e pornit mai mult se aburesc geamurile - iarna, butonul de dezaburire rapida - ala rosu) pe care masina le dirijeaza singura fara interventia ta, are atat modul eco cat si cel cu compresorul pornit ( by the way, nu ai voie sa pornesti aerul conditionat sub 5 grade afara!! zice cartea tehnica). cat despre consum, da creste, la mine e undeva la 7,5, vara e mai scazut cu toate ca aerul conditionat ( pus pe automat tot timpul) e pornit constant. bicycle.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.