Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Piese, service-uri si altele...
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > Lada
Dragos56563
Salutare !

Am fost azi si mi-am luat niste pises pentru Lada mea. Mai exact toti pivotii, set placute frina si set complet de saboti... Toate astea m-au dus la 2.5 mil lei vechi.

Pivotii sunt cam 375 / buc la magazinul de pe Grivitza ( Atlas ). Sunt rusesti, in cutie, cu prospect, etc... Scrie in ruseste pe el, cu producator cu tot... Noutatea e ca nu au gresor, sunt cu silicon. Arata putin dierit de ceilalti, dar sper sa fie OK. Pe 3 sau 4 ianuarie ma duc sa-i montez. Azi o sa aflu si cam cit ma costa.

Eu, de regula ma duc la un service oe linga magazinul titan ( de fapt cu o statie de 335 inainte cum vii dinspre sos Pantelimon ). E o benzinarie Petrom acolo si in spate e service-ul. E un mecanic relativ tinar acolo care se pricepe super bine si care e si de treaba.

O sa mai scriu un mesaj sa va spun cit m-a costat. ( O sa-mi schimb si capetele de bara - toate ).

Salutare si LA MULTI ANI !

:wave:

Dragos
andrei27237
Si eu in primavara sau cat de repede o bag intr-o reparatie mai ... "ampla"

Imi schimb aripile si vreau sa vopsesc capota(cineva nu a incaput de ea si a zgariat-o toata....)

Vreau sa-mi schimb si diferentialul.... are un joc destul de mare intre pinionul de atac si cel mare ....
Apropo, aschimbat careva diferential? Stie cineva cat costa?

Salutare !
Ionut45405
Vezi ca acolo trebuie sa existe un joc - depinde ce intelegi tu prin "mare". In principiu daca nu face zgomot la rulare (cu diferenta intre accelerare-decelerare, sarcina - liber) n-are nik. Iar reglajul grupului e o operatiune pretentioasa, asa ca mai bine sa nu te bagi.
Horia49540
salut
nu cred ca e cazul sa schimbi diferentialul
jocul acela, daca e foarte mare si uruie, se regleaza, e delicat intr-adevar, dar un mecanic bun poate!
parca am auzit acum cativa ani ca pe la voi prin Satu Mare sau Oradea era un nene care facea numai lada de -o viata intreaga...
si daca trebuie neaparat sa-l schimbi intreaba-l pe Dragos, el l-a schimbat
succes :wave:
andrei27237
Bai fratilor.... cand fac trecere de la acc la deccelerare se simte jocul in toata masina si chiar se aude un cloncanit sa zic asa... ca si cum ai da odata cu un patent intro-o teava de la calorifer... smile.gif ce comparatie am gasit ! biggrin.gif
E totusi cam mare.... si cand stau cu masina in loc daca pun mana pe cardan il pot roti un pic... nu stiu sa apreciez cat e normal , dar face acel zgomot si asa.....
Horia49540
Pai daca-i asa, decat sa mai dai cu patentu-n calorifer mai bine foloseste-l ca sa demontezi masina biggrin.gif
Dar du-te la cibneva care stie, ca poate nu e de la diferential, pot fi crucile cardanice
Si daca e de la jocul pinion-coroana, asta se regleaza
Daca sunt alte uzuri e mai grav
succes
cati km are masina?
:wave:
andrei27237
Salut.

Nu stiu cati km are masina..... am luat-o acu' 2 ani. E din '79 si... nu siu de cate ori s-a dat peste cap ceasul.... blink.gif

Pot fi si crucile? alea cat costa? Stie careva?
Dragos56563
Salutare !


Am revenit. Am schimbat la masina, deci, capete de bara scurte, pivoti, am reglat frine, adica degripat cablu frina de mina, asezat calareti la saboti, aerisire, plus geometrie la rotile din fata si toata chestia asta m-a costat 2.2 milioane. Am dat mecanicului 500k mii lei pentru ca mi-a facut toate astea in 2 ore. Nu stiu daca e mult sau putin... Nu am mai facut treaba asta de cam mult timp. Mi se pare cam mult, dar asta e... E prea frig ca sa ma apuc sa dau cu ciocanul in furca ptr pivoti.

In legatura cu diferentialul... La fel si la mine. Am un joc destul de mare, chiar foarte mare - dupa cum spune mecanicul - simptomele sunt la fel. Tzeava in calorifer. La mine, jocul a aparut in momentul in care un mecanic a vrut sa-mi schimbe de la el putere simeringul de pe pinionul de atac si a dereglat toata jucaria. Nu a mai stiut sa-l regleze la loc si a inceput sa rijneasca. Apoi daca a vazut ca nu are ce sa-i faca, a inceput sa pileasca din dinti. Asta e. Am schimbat pinionul de atac si coroana dar nu am gasit bucsa elastica k lumea si nici mecanic priceput. Adica, l-a pus cit de bine s-a priceput, nu mai ciriie, dar are putin zgomot la rulare ca sa nu mai spunem de zgomotul produs la forfecare ( accelerare + liber - brusc ). Mi-a spus ca se regleaza si ca au banc pentru asa ceva. E vorba de service-ul din Titan, de linga Petrom-ul de linga spitalul Titan. Eu mi-am cumparat un diferential de la dezmembrari ( de pe str. Antiaeriana ) cu 500 k lei, anul trecut in toamna. O sa ma duc peste o saptamina sau 10 zile la service ( ca atunci i-au banii ) sa-l verific. Daca nu e bun, o sa ma mai duc pe acolo ca sa iau altul. Daca mai au. Si daca nu, incerc sa-l reglez pe asta.

In rest... toate bune. Masina merge k unsa si e silentioasa ( nu mai face pac, tronc, pleosc, etc ) exceptind diferentialul.

Hai pa !
Horia49540
pt Dragos: bravo tie, sper sa-ti rezolvi si diferentialul in curand:)
cred ca e un pret ok, la cate ti-a facut si cat de repede, nici eu nu ma prea pricep la preturi...
pt Andrei:ar putea fi si crucile, dar daca sunetul e ascutit si se aude numai in spate (ca la faza cu caloriferul ha ha) atunci o fi diferentialul
dar baga-te sub masina (la + multe grade, nu acum lol) si misca cruciel in contra - trebuie sa fie fixe fara joc
apoi apoca flanda de intrare in diferential si da-i stanga - dreapta, daca se aude un sunet similar cu cel de care zici de acolo e (sunetul poate sa fie mult mai mic, pt ca nu e soc mare la impins cu mana)
bine, astea sunt metode aproximative; tot un specialist spune ce are exact
dar daca e sa fie crucile te sfatuiesc sa iei cruci nemtesti facute de Master
eu dintr-alea am pus (la aprox 120.000 km - cica atata are daca n-a umblat cineva la km lol) si merg excelent; cele nemtesti sunt 250 000 lei la magazin pe grivita in Bucuresti
atentie la rulmentul intermediar, ca nemtesc nu se gaseste iar rusesc e prrrooosssttt
poate ai noroc ca la mine sa nu se fi uzat si sa-l folosesti in continuare, sau poate gasesti altul din vest...
succes :wave:
Gigi66198
QUOTE(Dragos56563)
Salutare !

Am fost azi si mi-am luat niste pise pentru Lada mea. La magazinul de pe Grivitza ( Atlas ). Sunt rusesti, in cutie, cu prospect, etc... Scrie in ruseste pe el, cu producator cu tot... Dragos


Pentru a ajunge mai usor la magazin: cum vii de la Gara de Nord in directia Basarab, mergi pe Calea Grivitei, treci pe sub Podul Grant, apoi sunt 2 stopuri. O sa-l vezi pe dreapta, nu ai cum sa-l ratezi. Este exact in dreptul unei statii.
Romulus67721
Salutare si respectele mele tuturor!!Sunt nou pe acest forum ca utilizator. desi intru de vreo 2 ani pe forumul despre Lada ca vizitator.
De cateva zile am inceput sa caut si eu una, pentru inceput am luat ieri seara manualul in romana pe cd cu 200 mii, la toate masinile pe care le-am avut mi-au fost de mare ajutor manualele si mi-am rezolvat singur toate problemele.
As vrea sa-mi spuneti si mie, va rog, cateva preturi la piese, chit ambreiaj, pompa frana, caseta directie, am ales asa la intamplare si mai ales in afara de Atlas unde mai sunt magazine pentru Lada.Din ziar, de la cei care aduc din Ucraina sau Moldova aluat cineva?Numai bine tuturor si cum o iau pun poze si vin la intalniri, daca bineinteles ma primiti!!
Horia49540
pretul pieselor difera
dar parerea mea: mai bine iei o piesa mai scumpa de la magazin (mie cei din Pantelimon mi se par cei mai seriosi, dar nu prea au multe piese)
din Moldova si Ukraina gasestila Obor, dar poti sa te pacalesti rau
atentie mai ales la piesele de directie, pivoti, frane etc...
acum ce sa zic: eu am frana facuta cap-coada cu piese de la Obor, dar cand am luat kit lant nu se potriveau pinioanele pe axe; asa ca le-am lasat pe cele vechi
dar stiu ca aveau de curand kit lant bun nemtesc la Pantelimon, si multe altele... :wave:
Gigi66198
QUOTE(Horia49540)
pretul pieselor difera
dar parerea mea: mai bine iei o piesa mai scumpa de la magazin (mie cei din Pantelimon mi se par cei mai seriosi, dar nu prea au multe piese)
din Moldova si Ukraina gasestila Obor, dar poti sa te pacalesti rau
atentie mai ales la piesele de directie, pivoti, frane etc...
acum ce sa zic: eu am frana facuta cap-coada cu piese de la Obor, dar cand am luat kit lant nu se potriveau pinioanele pe axe; asa ca le-am lasat pe cele vechi
dar stiu ca aveau de curand kit lant bun nemtesc la Pantelimon, si multe altele... :wave:


Din scurta, dar bogata, experienta de proprietar de Ladita: piesele consumabile pot fi luate de la Obor, dar daca vrei ceva important pentru masina, cumpara neaparat de la magazin(in afara faptului ca ai garantie, sunt aduse de la firme serioase, nu facute "pe vapor")
ionita56403
baieti am si io o rugaminte datimi si mie adresa de la magazinul de piese din pantelimon si un nr de telefon va rog
gabriel cretu
cum mergi spre cora pantelimon e pe sanga stradal n-ai cum sa nu-l vezi
Gigi66198
QUOTE(ionita56403)
baieti am si io o rugaminte datimi si mie adresa de la magazinul de piese din pantelimon si un nr de telefon va rog


Magazine de piese Lada in Bucuresti:

ATLAS IMPEX (piesele se elibereaza din stoc sau la comanda):

1. Calea Grivitei nr. 206, sector 6 Tel. 0744.507.080;0744.378.857; Tel./Fax 224.04.53
2. Prelungirea Ghencea nr. 28, sector 6 Tel. 021.444.20.07

Orar L-V: 9-18,
S:9-13
Dragos56563
Ultima oara cind m-am uitat eu la preturi, adica acum vreo 3 luni, chitul de ambreiaj depasea 2.5 mil. Numai discul costa 1 mil. Pompa de frina e in jur de 400 sau 500. Caseta nu stiu sa-ti spun, dar pentru cei interesati, la Atlas au semicaseta cu rulmenti. Nu mai e cea cu bucse de teflon. Costa 470 mii si eu cred ca-si merita banii.'

Am avut in schimb probleme cu amortizoarele. Luate tot de la ei, nemtesti ( Master ). Din 4 bucati doar unul isi mai face treaba. Si asta in 4 luni. :bash:

Sa auzim numai de bine ! :wave:
Cosmin65397
Dragos , cu amortizoarele am si eu ceva probblemutze,te referi ca cele nemtesti s-au dus repede? chiar daca le-ai luat de la Atlas?
Dragos56563
Da, le-am luat de la Atlas. Dupa 3 saptamini de cind le-am schimbat, am fost la service sa-mi schimb pivoti etc si cind mi-au pus masina la tester mi-a zis ca amortizoarele sunt praf. Am zis ca "Eh, ce stie el !". Dar, de vreo 2 saptamini, dreapta fata si spatele tot au inceput sa cloncane. Rau. Asa ca... Probabil o sa fac o investitie in Monroe sau Sachs... :bash:

See ya 2morrow !

:wave:
Cosmin65397
Eu tot zic ca schimb amortizoarele si arcurile spate dar trebuie sa mai studie piata,vreau si ceva mai rigid sau mai inalt,adica arcurile sa fie mai inalte decat cele originale,cele standard,si amortizoare bune ! Acum nu stiu ce sa zic cred ca peste 2-3 luni sa incep sa le inlocuiesc plus de asta mai am si motoru de facut cap coada!
Gigi66198
QUOTE(Cosmin65397)
Eu tot zic ca schimb amortizoarele si arcurile spate dar trebuie sa mai studie piata,vreau si ceva mai rigid sau mai inalt,adica arcurile sa fie mai inalte decat cele originale,cele standard,si amortizoare bune ! Acum nu stiu ce sa zic cred ca peste 2-3 luni sa incep sa le inlocuiesc plus de asta mai am si motoru de facut cap coada!


Cosmine, te rog daca gasesti ceva sa-mi spui si mie, ca azi m-am tarat cu ea pana la SellGros si cand am venit acasa, din cauza ca era incarcata si arcurile sunt distruse am agatat tobele si le-am rupt...
Imi trebuie arcuri mai tari pe spate...
Si eu vreau sa fac motorul, dar si cutia de viteze si diferentialul... Cred ca nu am facut o afacere prea reusita.... sad.gif
Cosmin65397
Poate mergem intr-o zi amadoi sa colindam pe la magazine ,ca trebuie sa imi fac si eu o idee cam cat ma costa toate astea,ca trebuie neaparat sa schimb niste piese! da-mi si tu id de mess al tau pe pm! Bafta!
Dragos56563
Salutare !

Dupa cele 2 luni in care m-am convins de calitatea amortioarelor Master
( luate de la Atlas ) am hotarit sa-mi iau unele mai de Doamne Ajuta. Asa ca m-am pus pe cautat. Si am gasit. Cele de fata, alea Master costau 600k lei, la un magazin ( www.pieseautomobile.ro ) costa tot 600k lei, dar sunt Monroe. Alea de spate, Master, costau 600k lei, iar astea 1.200.000 lei si sunt tot Monroe. Avind in vedere ca setul complet de la master costa 2,4 milioane si au garantie 6 luni, si astea Monroe costa tot setul 3,6 milioane si garantie 2 ani, cred ca va dati seama ca acolo ma infig.

Sper sa ajung sa le iau si sa le montez saptamina asta. Va tin la curent !

Salutare :wave:
Ionut45405
Nu te infige prea tare in Monroe sa nu te intepi! Intreaba daca a beneficiat cineva de garantia aia de 2 ani vreodata! Nu exista Sachs sau Boge pt Lada? Autonet parca era importator...
Gigi66198
QUOTE(Dragos56563)
Salutare !

Dupa cele 2 luni in care m-am convins de calitatea amortioarelor Master
( luate de la Atlas ) am hotarit sa-mi iau unele mai de Doamne Ajuta. Asa ca m-am pus pe cautat. Si am gasit. Cele de fata, alea Master costau 600k lei, la un magazin ( www.pieseautomobile.ro ) costa tot 600k lei, dar sunt Monroe. Alea de spate, Master, costau 600k lei, iar astea 1.200.000 lei si sunt tot Monroe. Avind in vedere ca setul complet de la master costa 2,4 milioane si au garantie 6 luni, si astea Monroe costa tot setul 3,6 milioane si garantie 2 ani, cred ca va dati seama ca acolo ma infig.

Sper sa ajung sa le iau si sa le montez saptamina asta. Va tin la curent !

Salutare :wave:



Pai...si arcuri....
Dragos56563
Arcurile le-am schimbat acum vreo 3 ani... Sunt OK.
Dragos56563
A avut cineva probleme cu amortizoarele Monroe ???
gabriel cretu
ati avut ceva probleme cu amortizoarele de la ATLAS? sau de unde vine nemultumirea?
Ionut45405
Cu Monroe am avut meci mare cand au aparut pe piata la Heba (pt alte masini nu Lada). Cele rusesti stiu ca erau demontabile si se puteau repara usor si bine.
Dragos56563
Da, cu amortizoarele Master am avut probleme. M-au tinut fix 2 luni !!!
gabriel cretu
pai si ce s-a intamplat au curs?sau astea sunt pe gaz?
andrei27237
Salut,

Eu am pe spate amortizoare "gabriel" de aproape 2 ani !!! si sunt f bune,nu cred ca voi avea treaba cu ele nici in 2 ani de acuma.

Pe fata am pus acum 6-10 luni Sachs ! Sunt cam moi la amortizare pt stilul meu de condus dar sunt Sachs !!! si cred ca vor tine muuuuult !
Marius67205
Salut fratilor care poate sa ma ajute si pe mine ca am o LADA 2104 si mar interesat cat ma costa niste stergatoare pt faruri ca am avut si mi lea furat din parcare in rest la ea toate bune sa precizez ca e break si numai tata a umblat la ea si merge ca unsa pa`pa merci mult bicycle.gif
Horia49540
Tu te vaiti de stergatoare pt faruri si eu ma chinui sa-mi gasesc stergatoare de parbriz bune lol
ca numai porcarii am avut – adica rusesti, acum am unele romanesti din anii 80 ha ha (am luat cauciucul de pe unele vechi) da’ o sa-mi iau unele straine smile.gif
Vezi pe la firma Lada asta de aduce modelel noi sau pe la basarabeni prin piata
Dar fiind piesa rara vezi sa nu te arda la bani smile.gif
Dragos56563
De unde ai luat amortizoare Sachs ? Cit te-au costat ? Inca nu mi-am cumparat pentru ca am auzit cum ca amortizoarele Monroe nu ar fi tocmai ce se lauda ar fi...

:wave:
Georgian40398
Stergatoarele mele de parbriz sunt cam varza... Si as vrea sa schimb si motorasul pt lichid de spalare. Stiti de unde poci lua concret marfa buna ? Eventual facem o actiune comuna ? beer.gif Sambata asta de dimineata de ex ? Scurt, ca multi au treaba. Mergem, cumparam si gata :wave:
Horia49540
motoras iei de la unul dinb cele trei surse cunoscute: pantelimon, grivita sau obor (in ultima instanta ha ha)
dar numai pe probate!!!
din pacate nu pot veni cu tine ca n-o sa fiu in Bucuresti si stergatoarele o sa mai astepete la mine...
succes :wave:
Georgian40398
Da, pacat ca nu vii, pt ca am merge cu una din laditze beer.gif
Zic asa, unu dintre noi sa scoata masinica la o plimbare, iar banu pe benzina se imparte, cum suna ? Poate trebuie sa facem o tura mai marisoara, intre Grivita si Pantelimon, de asta zic.
Georgian40398
? Deci cine merge miine dimineata sa cumparam niscai piese pt lada ? beer.gif
k.68177
Despre motorasul de la spalatorul de parbrize: de curand am pus motoras + rezervor (nou) pt. ca cel vechi lipsea (un incendiu acum 10? ani). Total m-a costat 470000, deci daca iti iei, vezi ca pretul sa fie sub 470000 smile.gif
Dragos56563
Salutare !

Eu mi-am luat motoras cu rezervor pentru lichidul de spalare al parbrizului de la rusi, din Obor, cu 300k lei, si e OK. Chiar e OK. Stergatoare mi-am luat din Carrefour, sunt o firma nemteasca, nu mai stiu cum se numeste, am dat pe ele 60 de mii ( perechea ). Si sunt OK. Chiar OK, ca sa ma repet.

OK. Sa ajungem la ce ma arde !

Mi-am luat amortizoare !!! Si nu orice fel de amortizoare. Monroe Reflex ! Ultima generatie de la monroe. Tehnologie dublu disc, cu 3 supape inauntru. La drum intins, relativ drept si cu denivelari rezonabile, amortizorul este relativ moale, adica confort maxim. La schimbari bruste de directie, frinari violente, gropi mai adinci si hirtoape mari, supapele se deschid in 12 milisecunde, se amortizeaza socul, si se inchid in alte 15 milisecunde pentru a reduce vibratiile si scaparea de sub control a masinii. Adica, se intaresc. Este cel mai apropiat sistem de cel de suspensie activa. OK. Pret ? 900 de mii de lei. Adica 900.000 lei. Vechi. Cu 300 de mii mai scumpe decit cele de la magazinul Lada, care m-au tinut 2 luni. In plus, au si 3 ani agarantie fara limita de kilometri. In maxim o saptamina, imi vin din Germania, si amortizoarele de fata. Ca nu le aveau pe stoc. Abia astept sa le montez !!! :boxing:

S-auzim de bine !
Gigi66198
@Dragos56563

De unde ai luat exact amortizoarele??
Dragos56563
Asta e adresa...

www.pieseautomobile.ro

Intersport Promotion - str. sabinelor nr 29, sector 5, Bucuresti
Tel : (021) 412.02.33 / 0788.20.20.02

Vedeti si voi... :wave:
Dragos56563
Sorry... Orium numarul de mobil e mai putin relevant. Eu am vorbit cu ei pe fix si a fost OK. Nu trebuie sa va speriati. Zona e destul de dubioasa, e prin spate pe la piata Chirigiu de pe linia lui 32 ( pe la Unirii ). Plus ca firma nu are "firma" ca sa zic asa... Adica nu scrie pe nicaieri ca acolo e firma. Dar, amortizoarele vin de la Auto Solution. Cred ca e www.autosolution.ro. Cei de la Intersport Promotion sunt distribuitori. Asa ca totul e OK.

:wave:
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.