Help - Search - Members - Calendar
Full Version: ce ulei pun la Ford?
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > Ford
andrei63540
Ce ulei se pune la ford diesel cu motor din 2001 (generatia I de diesel)? Nu am carte pentru masina si nu stiu ce marca si cu ce indice recomanda producatorul. Si la ce interval se schimba.
Ghita A.
Recomonadarea producatorului este Aral 5W-30. Eu am mondeo 2001, duratorq di si asa ceva folosesc. Mai scump putin dar pana acum fara probleme.
Schimbarea la 15000 km
sorin63997
Am auzit ca in Germania se pune un ulei fabricat doar pt Ford , ii zice Motorcraft...
andrei63540
da, motorcraft e foarte bun dar nu se gaseste la noi. Oricum, si Aral e foarte bun, o sa bag din asta de acum, nu stiam ce ulei se pune la motorul ala si am bagat 15W care nu cred ca e prea bun pentru el.
sorin63997
Ai dreptate , Aral se baga!
Florin67056
Eu am bagat 5W-40 si e ok. Desi cred k i-a crescut un pitzi consumul d motorina.
Dragos67773
Am schimbat uleiul acum trei saptamani, am pus Castrol GTX3, 5W30. Si poprietarul anterior tot asa ceva bagase ca am gasit chitanta in bord. Pe de alta parte si cei de la magazin tot asta mi l-au recomandat.
danmatyas
cat te-a costat uleiul? 6 litri intra, nu?
Dragos67773
Parca vreo 360 k sau 370 k litrul. Au intrat exact 6 litrii, eu cumparasem 7. Am cumparat un bidon de 4 litrii si 3 de cate un litru. Baietii de la magazin mi l-au recomandat pe acesta, ziceau ca este chiar mai bun decat Aral-ul. Si daca si ala din Germania a bagat acelasi lucru.... am bagat si eu.
Manuel54840
Cei de la Mobil au un ulei special pentru Ford FE 5W30, eu am un Focus 1.8 TDDI din 2002 si la service asa mi-au recomandat
dorel54199
producatorul recomanda cel putin 5w30 la interval de 15000km.intradevar mobil are 5w30 cu specificatiile FORD care mai este folosit si de cei de la ford(service) in efectuarea reviziilor.
vasile61560
eu am focus1.8tdi 2002.in germania a avut doar MOBIL1 0W40.EU I-AM PUS AICI MOBIL1 5W40 si este ok.aral nu mai este ce a fost..alta recomandare este CASTROL.la focus1.8 intra5,6litri cu filtru, 5litri fara
Ovidiu67601
iti recomand cu caldura mobil 5w30FE. este un ulei premium folosit de multi dealeri locali din tara.
Petre68890
Salutare tuturor
Am intrat de curand in familia posesorilor de Ford si sper sa nu fiu dezamagit de aceasta.
Am achizitionat un Ford Focus Turnier din 2001, 1,8l Endura diesel 90 CP.
Toate bune si frumoase dar am remarcat (din pacate abia acum) ca nivelul de ulei din motor nici macar nu atinge joja. Am citit pe o hartiuta lipita pe motor ca schimbul de ulei trebuia facut la 77000 km (acum are 81000 la bord) si ca uleiul pus este Castrol 5W40. Desi nu stiu prea multe mi-am dat seama ca poate fi destul de grav si am cumparat 1l ulei Castrol 5W30 din care am completat la motor cca 500 ml. Rezultatul acelasi- joja uscata, ce e drept daca pornesc motorul aceasta se murdareste mai mult decat inainte.
Este clar ca trebuie sa-i fac de urgenta schimbul de ulei, nu? Chiar daca am depasit cu 4000 km limita, nu cred ca trebuia sa fie nivelul de ulei asa scazut. Ma gandesc cu groaza la faptul ca am un motor uzat care cere degraba reparatie capitala, si bineinteles o gramada de bani. Actele ar demonstra ca km de la bord sunt cei reali, dar cum dupa doar 80000km sa se uzeze in halul asta motorul? Cred ca ii pun Castrol 5w30 pentru ca am vazut in cartea masinii ca acesta este recomandat.
Fiabilitatea stiam ca caracterizeaza aceasta masina si nu as vrea sa fiu dezamagit de aceasta. down.gif
danmatyas
Din prima zi cand ai cumparat masina trebuia sa verifici nivelul uleiului, nu acum! in principiu, cand se cumpara o masina se face schimbul de ulei si filtre, ca nu ai de unde sa stii cat au umblat cei dinaintea ta cu uleiul acela (chiar daca scrie in cartea de service anumite perioade).Nu trebuia sa completezi cu ulei peste cel vechi, nu e recomandat sa amesteci diferite tipuri de ulei, mai bine mergeai direct la service sa iti faci schimbul de ulei.Verificarea jojei se face cu motorul rece, nu are relevanta nivelul uleiului pe joja daca tu pornesti motorul.Iti recomand sa faci un schimb de ulei, filtru de ulei, de aer, de motorina si de polen.Asta ca sa stai linistit.Te vor costa in jur de 3 mil. Bafta!
CRG
Salut, Petre. N-ar trebui sa-ti faci probleme pentru 4,000 km depasiti. Numai sa nu fie o chestie repetata inainte.. Personal, i-as pune 5w 30 iarna si 5w 40 vara.

ai verificat compresia inainte sa o cumperi? ce culoare are fumul cand o turezi brusc? Neagra sau putin albastruie?
Petre68890
Mutumesc pentru raspunsuri
O sa-i fac schimbul de ulei imediat cum fac rost de bani. 5W30 Castrol e mai scump (410000 litrul) fata de 5W40 care este cu cca 100000 lei mai ieftin. Inca nu stiu ce sa aleg pentru ca la 6 litri se cam simte diferenta.
Nivelul de ulei nu l-am verificat din vina mea. Eram prea entuziasmat de alegerea acestei masini (arata impecabil) si am sarit si peste cele mai elementare lucruri (cum ar fi verificarea uleiului).
Fumul scos la pornire este ceva mai negru dar dupa incalzire chiar si la accelerari bruste nu prea se mai observa. Nu are culoare albastruie. Presupun ca asta e de bine. Motorul trage foarte bine, doar ca pana cand se incalzeste parca are un zgomot ceva mai puternic ( presupun ca si din cauza gerului din saptamanile trecute pentru ca plec cu ea dimineata cand temperatura la bord indica -25..-15 C).
M69200
In cartea tehnica de la Ford Mondeo an fabricatie dupa 2000 se recomanda uleiul cu viscozitate 5 W 30, dar atentie: uleiul folosit sa se incadreze in specificatiile normei Ford "FORD WSS-M2C 913-A" !
Exista multe uleiuri bune pe piata, eu personal folosesc uleiul TITAN Supersyn SL F SAE 5W-30 pentru ca firma producatoare Fuchs e renumita in west si e printre putinele Made in Germany care se gasesc la noi.Pt detalii vezi http://www.titan-motor-oils.ro/produse.php...nti&categ=1
Marius Cristian67432
ELF 5w40 am vazut ca este 1 milion bidonul de 4l in Metro. Asta am avut in masina de la neamt si asta pun si eu. Acum trebuie sa schimb si filtrele (polen, ulei, motorina pentru un TDDI). Ce imi recomandati? (preturi, tipuri, plus locatii in bucuresti de unde sa le cumpar...) De asemenea voi unde schimbati uleiul? (ca nu mai merge langa bloc ca la dacia lui tata) smile.gif)
MARIUS72784
Am un Ford Fiesta din 2001,1.3 benzina si mi-a recomandat un mecanic sa bag Mobil 0w30.Mi-a zis ca daca nu se strica motorul sau cam asa ceva?Ce alternative am,ca este cam scump!
Gabriel-193
Cand l-am cumparat deabia i se facuse schimbul in Germanica, ca tocmai iesea din leasing (persoana fizica !!??). Apoi am pus Mobil FE (Fuel Economy - se pare ca toate 5w-30w au aceasta calitate) 5W-30.
Nu stiu de ce l-am ales avand in vedere faptul ca scria pe el ca e semi-sintetic.
Mai era Texaco si Aral, pe care nu scria ce fel de uleiuri sunt.
Acum am cautat in draci si am gasit despre "ARAL HIGH TRONIC F Das Motorenol speziell fur Ford 5W-30" ca e sintetic, ceea ce m-a facut deja sa-mi cumpar un schimb pentru urmatoarea "schimbare".
Asadar am sa schimb Mobil-ul la 10.000 km., desi auzi ca sunt schimburi facute si la 30.000, pe dincolo. Dar cred ca e vorba de cele cu 0W-XX si de ... trafic vest.
Brand-ul "Motorkraft" e folosit de Ford pentru a acoperi diferite marci de consumabile atat timp cat au contract cu ei. Unii zic ca e Texaco. Apoi unii au zis ca au vazut ca se faceau schimburi in service cu...Valvoline,...ca cica tot Motorcraft era pentru Ford, anu' ala. A venit "o tura" in bidoane normale.
Nu am gasit Castrol si poate era o varianta, dara am gasit litru' de Aral cu 360.000 ceea ce e super avand in vedere ca nesimtitii de pe la mine comercializau litru acu un an cu peste 400.000 si acu cica ar fi si....600.000. Niste nenorociti,....care o sa de-a faliment. Se bazeaza, cred, doar pe cei ce-si iau masini si nu stiu costurile normale. Dupa aia "Pa si pusi" mushteriu.
A. Cineva spunea ca nu mai e Aralul, Aral. Pai inca se mai pune din fabrica la Porsche si alte marci sport si se foloseste tot el in perioada de garantie. Daca de Mobil, cumparat de BP, nu mai stii pe unde se face (sunt bidoane si cu scris in arabeste), daca de Castrol nu mai stii pe unde il face (doar made in UE, in cel mai bun caz - dar sa nu fie ca in cazul covoarelor si camasilor, ca se fac in Romania si ajung in vest Made in Iran sau Italy), cel putin despre Aral se stie, si se face mare tevatura, ca se produce NUMAI in Germania. De fapt ei baga in reclama chestia asta.
Acum ce sa mai zici.
Ce-o da Domnul si cum i-o prii motorului ca ...."de-ar stii omul ce mananca...".
Hai Pa si sa auzim de bine.
bicycle.gif [/b]
Adelin Daniel47895
Eu am facut schimbu in reprezentanta ford si suparat ca am auzit un baiat p`acolo ca zicea baga-i 4 litrii de 5w30 cel mai ieftin am cerut ce aveau ei mai scump biggrin.gif si mi-au pus un shell 5W30... s-a simtit imediat la consum desi uleiul vechi mai era bun...
florin29702
eu am gasit ulei FORD si sper sa fie bun, nu zice nimic de motorcraft pe el, doar ford. vom vedea ca deocamdata am doar 50 km cu el
sorin63997
Ieri am facut revizia de 15.000 si mi-au pus Mobil Super fe special 5w 30
claudiu73432
fratilor la cat se schimba uleiul ??? io am prima revizie la 15 oookm, dar am vorbit cu specialisti in uleiuri si aia mi-au zis ca cele mai bune uleiuri tin pana in 10 oookm
Ghita A.
Fereste-te de "specialistii" aceia!
Producatorii spun ca la ford (la mine Mondeo) face revizia si implicit schimbul de ulei la 15.000. Si se recomanda uleiul aral 5w-30 pe care scrie Speziall fur Ford.
Eu merg pe recomandarea producatorului si nu pe mana "specialistilor" autohtoni. Stiu sigur ca sunt si masini care au schimbul de ulei la 30.000 de km asa ca nu ma sperii de "specialistii in uleiuri".

Sau mai exista varianta ca ei se refereau la uleiurile romanesti... biggrin.gif
florin29702
La autoturisme se schimba uleiul la 15000 km iar la autoutilitare la 25000 km. Asta stiu de la reprezentanta din Bacau.
Adelin Daniel47895
In germania schimbul se face la 20 000....eu asa am avut trecuta prima revizie si in cartea tehnica. La noi in romania in schimb sun alte conditii si schimbul se face la 15 000
moruz72844
Vă intreb prieteni totuși cum trebuie să fie fumul dacă comepresia nu e bună???
MARIUS72784
Mi-am adus un Ford Fiesta din Germania,din 2001.Dupa cartea service are deja 13000 km de cand n-a mai fost schimbat uleiul.Cineva mi-a zis ca se schimba la 10.000.E deja mult prea mult?Si mi-a spus sa bag ulei 0w30,masina are 113.000km,dar facuti acolo,daor 2500 is facuti aici.dar m-am uitat in hartiile care lea veam de la fostul; proprietar si el nu baga 0w30,ultima data a bagat 5w40.Nu stiu cat costa 5w40 sau 5e30,dar 0w30 e cam scump!Si cam cat e un schimb?Manopera ma intereseaza....
danmatyas
in ford-uri se baga 5w-30 .. iti recomand agip.sa schimbi si filtrele (motorina, ulei, polen, aer).
alexandru32370
eu nu am facut inca prima revizie la 15000 km si as vrea sa stiu daca ma pot duce cu uleiul cumparat de mine, as prefera un 0w-xx, pentru a fi sigur ca tine 15000 km, ceea ce nu stiu daca astia de la service au, si oricum cred ca- dau la pret de restaurant
Mircea74042
QUOTE(dan florin57283)
in ford-uri se baga 5w-30 .. iti recomand agip.sa schimbi si filtrele (motorina, ulei, polen, aer).


Eu am bagat ARAL 5w-40 .. si merge perfect (mai ales ca in RO vara e cald ..eu zci ca e mai bun 40-ul decat 30-ul)
danmatyas
si eu am in al meu 5w-40 da acum vreau sa pun 5w-30
Mircea74042
QUOTE(dan florin57283)
si eu am in al meu 5w-40 da acum vreau sa pun 5w-30


de ce ?
nu-ti place cum merge ?
danmatyas
ba da, merge ok, dar daca e recomandat 5w-30 d-ala vreau sa pun, sa vad daca e vreo diferenta..
axy69221
recomandabil este sa pui uleiul dat in cartea tehnica a masinii sau care respecta standardele ford, si se gasesc la noi ex: aral , mobil etc; 5w30 se pune iarna datorita temparaturile scazute la care porneste motorul si 5w40 vara, mare diferenta nu e. eu merg pe 5w30 si vara si iarna.

bafta.

:romania:
Mircea74042
pai in cartea tehnica (focus tdci ) scrie primul 5w-30 si spune ca se poate folosi si 5w-40 (arata si un fel de grafic cu temperaturile intre care se foloseste un anumit tip de ulei)
valeriu82246
Asi dori un sfat de la posesorii de Mondeo si nu numai.
Tocmai am cumparat din Germania un Mondeo TDCI 2000 cmc din 12/2002 , cu 126000 km/bord si asi dori sa fac schimbul de ulei +filtre.
In cartea tehnica (scrisa in lb. germana) e precizat 5W30 , 5W40 si 10W40. Ce ulei ma sfatuiti sa-i pun avand in vedere km care-i are ??

Stilul meu de condus este cam "domol", schimb viteza la 2500 turatii (am inteles ca la 3000 turatii deja turez motorul....turometrul se inroseste de la 4500 in sus...pana la 5000).
Cineva m-a sfatuit sa-i bag 5W-40, Castrol Magnatec GTD...dar totusi mai cer si alte sfaturi.

Multumesc t. mult pt. sfaturi....cu stima...Valeriu
danmatyas
pune i mobil 5w-30 FE special.asta se pune si in reprezentanta, schimba-i si filtrele: motorina, ulei, polen, aer
axy69221
-mobil 5w30 FE (si corespunde normei din cartea tehnica)se gaseste la sellgros si schimba toate filtrele
taca83435
Mobil1 FE semi sintetic 5w30
valeriu82246
Gata .. mi l-am schimbat. Cei de la service mi-au recomandat tot Mobil1 FE semi sintetic 5w30 , dar macar e bine e fii cu doua secunde mai destept ca ei biggrin.gif . Intr-adevar scrie si pe spatele bidonului ca e bun pt. Ford :peacefingers:
valeriu82246
Gata .. mi l-am schimbat. Cei de la service mi-au recomandat tot Mobil1 FE semi sintetic 5w30 , dar macar e bine e fii cu doua secunde mai destept ca ei biggrin.gif . Intr-adevar scrie si pe spatele bidonului ca e bun pt. Ford :peacefingers:
stefan230
am cumparat un ford focus an 1999 1.8 benzina si asi dori sai fac schimbul de ulei si nu stiu ce ulei sa cumpar poate ma ajuta cineva va multumesc.
Mariustom
N-ai manual de utilizare ???

Din manual:
stefan230
da da mersiiiiiiii
goteasergiu
Buna am un ford focus de 1.8 diesel si am bagat castrol in el 10w40 si nu stiu daca e bun,daca ar putea sa ma ajute cineva
Mariustom
Penultimul mesaj de deasupra celui postat de tine cuprinde o imagine din manualul de utilizare (bănuiesc că nu ai așa ceva, că ar fi trebuit să fi citit acolo wink.gif ) cu tipul de ulei ce se pune în Ford 1,8 ... diesel ...
ninja.gif
bondo
salutare!locuiesc in germania si am trecut chiar ieri pe la ford sa ii intreb ce ulei ar trebui sa folosesc pt un ford mondeo 2.0 TDCI din 2002 cu 180 000 km si raspunsul a fost 5w 30 castrol sunt cutii pe care scrie ca este pt ford , asta recomanda ei si asta folosesc .bafta
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.