Help - Search - Members - Calendar
Full Version: probleme electrica Cielo - caut meserias
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > Daewoo
florin63579
am si eu ceva probleme la un Cielo pe parte electrica:
- turometrul merge cand e frig dupa care are momente f scurte in care se ridica acul. probabil contact imperfect
- indicatorul pt. combustibil ajunge jos de tot cand mai am 40l in rezervor. Se ridica sus doar cand este plin ochi. banuiesc ca a intrat combustibil in plutitor, dar becul de aprinde la 7-8 l ceea ce e corect.
- unele contactoare pt. geamurile electrice de pe usi nu prea mai merg. Adica unle merg doar pt. coborarea sau urcarea geamului.

Caut meserias sau un service civilizat sa ma ajute si pe mine cu treburile astea.
Service-urile gen Radacini sau Euroservice stiti f. bine ce preturi au.

multam' de orice ajutor.
Felix60549
Salut!

Cred ca cel mai bun meserias ai putea fi chiar tu daca te pricepi putin.
Eu iti voi da doar cateva indicatii pt. a sti unde sa umbli.

La turometru: ai posibilitatea sa desfaci bordul, dai ansamblu de ceasuri jos, scoti sticla, scoti cablul de km, scoti conexiunile electrice dupa care refaci conexiunile electrice la spate si montezi provizoriu ansamblu de ceasuri. Pornesti motorul si la ralanti tb. sa indice 900 cu motorul cald.
avand in vedere ca spui ca se ridica de la sine, tot ceea ce tb. sa faci este sa scoti indicatorul si sa-l pozitionezi pe valoarea corecta a turatiei.
Daca toate acestea nu dau rezultatele scontate s-ar putea sa fie problema din bobina aflata in componenta turometrului. Iti spun toate acestea, deoarece eu am schimbat designul ans. ceasuri inclusiv culoarea aceea verde ciudata si am fost nevoit sa desfac tot, iar cand am reasamblat turometru la ralanti urca si cobora total aiurea.

La sonda litrometrica de benzina: acolo ai 2 tipuri de contacte, unul pt. bec care se aprinde cand nivelul ajunge la 7l si contact pe baza de spirala litata care iti indica treptat cant. de benzina. Daca era spart plutitorul atunci becul statea aprins si cand aveai 50l, asa tb. schimbata sonda.
Pt.asta urci auto pe o rampa si vei vedea pe rezervor mai multe suruburi cu niste fire.Scoti mufele, desfaci suruburile, scoti benzina ramasa, dai jos sonda, pui una noua-montarea invers demontarii- si ai rezolvat problema.

La geamuri:si aici exita remedii, dar nu prea am inteles ce nu fac comutatoarele. Fii mai explicit. Spui ca unele merg doar pentru coborarea si urcarea geamurilor, dar ce tb. sa mai execute?
florin63579
la contactoare ma refeream ca unul merge pt. coborare dupa care pt. a ridica geamul trebuie sa o fac din fata de la sofer.
adica nu merge in ambele sensuri.
Felix60549
Da,am inteles.
Pentru asta, dai fata jos de la portiera, scoti mufa de la butonul de comanda si incerci sa-l desfaci. Dupa desfacere, il cureti si te uiti atent sa nu fie fisurat.Daca este tb. altul nou, daca nu cu niste spray de cotact il poti reface
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.