Help - Search - Members - Calendar
Full Version: MEGANE 2 SEDAN
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > Renault
Pages: 1, 2
Bogdan20
Spuneti-va parerile despre aceasta masina.
Merita un Pack Authentique 1,5 dci ? Dar masina in general? Este fiabila? Plusuri, minusuri... etc.
ASTEPT OPINIILE VOASTRE


[ Acest mesaj a fost modificat de : de 2003-11-14 21:21 ]
G e o r g e
eu am o parere foarte buna despre aceasta masina . trebuie sa te gandesti ca este o masina conceptie 2001-2002 , cu note maxime la testele de siguranta , cu un motor economic, DAR puturos (14.3 suta), cu spatiu interior generos, DAR cu dotari destul de putine. te sfatuiesc sa pui un cd pe ea si proiectoare .

de rau nu am auzit nimic.
motorul este 1.5 de 65 cp caruia i s-a adaugat un intercooler plus o mica modificare la soft si are 80cp. este prezent si pe clio unde ofera acc decente (12.2 suta)

astept mai multe opinii si eu .
madalina
Motorizarea mi se pare excelenta pentru cineva care merge mult si nu alearga, nici nu vrea performante deosebite, dar eu as alege dinamique! stiu ca este diferenta de bani, dar comparand dotarile, dar facand raportul calitate pret, iesi cu siguranta mai bine la dinamique! Cu Megane II Sedan nu am mers, dar am mers cu un Hatchback 1.5 dci dinamique si mi-a placut foarte mult, iar consumul excelent!
Iulian8
imi spune si mie cineva pretul acestui megane? am gasit ceva dar nu exact modelul asta si era in jurul a 13.000 euro.
pai decat sa dau atati bani pe un megane, mai bine iau un BMW seria 5 diesel , din 2001, sunt destule in piata, sau un Passat diesel, acelasi an, sau un BMW seria 3 , sau un Bora si as putea continua cu masini sperioare meganului. si sa nu imi spuneti voi ca o sa am probleme cu masinile mai sus mentionate ca rade lumea de voi. subscriu la SH si din cauza ca daca vreau sa vand masina noua peste 1 an sau 2 pierd f mult la pret. pe cand la un SH perderea e f mica. o masina noua eventula merita in leasing in caz ca ai o societate, atunci da, dar daca ai cash-ul nu merita.
madalina
Iulian, preturi gasesti pe http://www.renault.ro, dar nu uita ca din punctul de vedere al solutiilor tehnice, a sigurantei, masinile enumerate de tine sunt inferioare meganului! Cu siguranta nu se compara la masini noi un Renault cu un BMW, nici macar Vel Datisul, dar cand vine vorba de un megane II nou si un BMW de cativa ani, e mai bun Meganul! Si nu uita sa compari si la dotari! De ce recomnzi numai masini germane, cand germanii apreciaza masinile japoneze, iar ei sunt un popor etnocentric?

[ Acest mesaj a fost modificat de : de 2003-11-14 23:41 ]
Bogdan20
Inca ceva... Care e treaba cu pornirea de la Megane... cardul in loc de cheie ? Care sunt avantajele? sau dezavantajele?
G e o r g e
cardul este o inovatie renault.
are niste functii avansate: spre exemplku masina se deschide automat, dc te apropii de ea , fara a apasa vreun buton, se aprind luminile. pornirea se face prin apasarea unui buton... samd
OMEGA
Nu vrei sa cumperi un megane 2 hatch din 2003??
Astept oferte corecte pt Renault Megane II 1,6 16 v 115 cp hatch fabricat Franta cumparat de la reprezentanta Bucuresti 19.851 km(la ora postarii) . Masina a facut 6 drumuri bucuresti -bruxelles deci aprox 15.000 km rulati in afara pe autostrada.
Masina este Pack Authentic are in pretul facturii pe care l-am platit acum 4 luni(14.000 euro) ac manual, proiectoare ceata ,vopsea metalizata gris boreal . ARE radio cd sony(afisaj in culoarea bordului)+4 boxe kenwood+alrma Viper ( 1000 euro). Garantie , revizie la zi facuta la 15.000 km.

Nu e a mea , e a unui prieten!
madalina
Interesant ar fi motivuk real pentru care o vinde! Dar din moment ce Omega vrea sa isi ajute prietenul sa vanda masina, nu cred ca ne va spune...
Iulian8
normal daca a facut drumuri de bruxelles ca a vazut cum pe autostrada treceau passaturile si fordurile pe langa el si vrea de banii aia sa isi ia o masina adevarata...

[ Acest mesaj a fost modificat de : de 2003-11-15 14:49 ]
madalina
Nu trebuia sa faca drumuri in Bruxelles sa vada masini tari! Sa iasa sambata seara prin Bucuresti pe bulevardele centrale si pe langa cluburile si barurile de "fitze" si sa vada masini...

[ Acest mesaj a fost modificat de : de 2003-11-15 16:01 ]
OMEGA
Uite ca in momentul postarii la asta nu m-am gandit
Dupa ce il intreb revin sa va spun raspunsul
Anubis
Renault Megane 2 este o masina super OK daca vrei masina de design. Ca fiabilitate se incadreaza cu succes in media masinilor franceze.

Ca plusuri trebuiesc remarcate franele care sunt de domeniul SF (mai bune decat la japoneze...)...ceva asemanator nu am mai intalnit decat la un BMW seria 7 de prin 96...(735i). Tinuta de drum deasemenea este peste media clasei din care face parte dar sub Toyota Corolla sau Honda Civic...

Referitor la motorizari cele diesel sunt OK, in schimb mototrizarile pe benzina sunt catastrofale...."NOILE" motoare de pe Renault sunt realizari Toyota mai vechi..

Concluzie: Depinde ce vrei masina de design (Renault Megane 2) sau masina care sa simti ca este masina (Japoneze + BMW)

Numai bine
OMEGA
Am aflat raspuns
Vrea un diesel ceva mai mare, eventual laguna sau mondeo.
Nu si-a luat asa ceva de la inceput deoarce nu avea destui bani
bogdan8
Pt. George ª=
O sa crezi ca am ceva cu tine da' nu e asa..Chestia aia cu cardul de pornire cum ca ar fi inovatie Renault.. hihihihi...Se cheama EASY GO...Acest sistem cand a fost inovat si introdus (ca optional cei drept) de alte cateva mari (din care si FIAT), Renault inca nici nu visa ca exista asa ceva (glumesc evident)...Francezii ma enerveaza la culme,da' adevarul ca sunt tari in afaceri si cred ca au cam iesit deasupra cu modelele astea noi(nu ca ar arata foarte bine,dar din multe puncte de vedere sunt tari)Chestie cu placutul este ceva relativ ,tinand cont ca fiecare preferam anumite forme.Daca nu ma insel foarte tare,sistemul EASY GO a fost inovat ori de japonezi ori de nemti (ma REdocumentez si comunic).
Bogdan20
Am mai auzit ca Renault-urile te seaca la bani cand se strica ceva , sunt scumpe piesele.... Asa sa fie?
Iulian8
am avut un megane clasic la care i s-a rupt o tzeava de la clima. stiti cat mi-au cerut cei de la reprezentanta pe ea? 5 milioane!!! si sunt 4 bucati acolo. daca era sa imi iau toata clima de la ei plateam cam cat facea masina si culmea e ca nu exista alta firma care sa le aibe ci numai firma renault. bine a zis cineva: buni afaceristi francezii astia...
G e o r g e
iulian : am avut in paralel un golf IV si un megane I . revizia la golf a fost de 9 000 000 lei, iar la megane de 3 500 000 ... eu cred ca se vede o mica diferenta intre cele 2 numere...

[ Acest mesaj a fost modificat de : de 2003-11-18 10:41 ]
Ionut4
pai poate mai ieftina intretinerea renault, dar daca se strica mai repede ? in alta ordine de idei spunea cineva de cele 5 stele: in ce sa am incredere volvo s60 sau meganeII ?
G e o r g e
se punepb megane II sau s40, si lagun II sau s60.


ca ordin de comparatie.

eu stiu, in ce te simti tu mai bine, dar ncap este un test independent de producatorii de automobile.

chiar nu crezi ca megane II are5 stele ?
G e o r g e
se punepb megane II sau s40, si lagun II sau s60.


ca ordin de comparatie.

eu stiu, in ce te simti tu mai bine, dar ncap este un test independent de producatorii de automobile.

chiar nu crezi ca megane II are5 stele ?
Bogdan20
Motoarele de la sedan sunt turcesti sau sunt aduse din franta, de altfel si celelalte componente... turkish or french? stie careva?
Multi iau ca un mare dezavantaj faptul ca masina e facuta in turcia, dar daca piesele sunt aduse din franta, in turcia fiind doar asamblate, oare conteaza asa de mult?
Endo
Am un prieten care si-a luat un Megane 2 sedan imediat cum au aparut la noi in septembrie. Luna trecuta dupa ce s-a intors din Germania s-a dus si le-a lasat-o alora in service si le-a zis ca el nu mai merge cu ea pana nu-i rezolva aia zgomotele din habitaclu. Era cu nervii la pamant: bancheta din spate troncanea ca la supernova, avea un zgomot ca un tiuit de la centurile de siguranta iar bordul ii scartia si ala. Am un alt prieten care si-a lut unul saptamana trecuta si sunt curios el ce o sa spuna dupa vre-o 3 luni...

[ Acest mesaj a fost modificat de : de 2003-12-07 13:40 ]
Iulian8
hm...au scos francezii astia meganu asta , frumos n-ai cei zice dar doar sa iti scoata ochii cu designul si cu cardu ala magic in rest troncane tot, ...cel putin nemtii chiar daca nu au designuri asa de spectaculoase fac masini serioase si rezistente. acu o sa imi spuneti de testu euro NCAP...
ionut5
chestia cu ncap nu este chiar independenta de producator ca deh se fac in franta si culmea doar ultimele aparitii a lui renault au 5 * . stie toata lumea ce inseamnaloby -ul in occident . nu cumva va miroase a asa ceva?
testul se face la viteze de 60 km /h deci simuleaza practic conditii de localitate nu accidentele de pe autostrazi unde se poate spune intradevar ceva despre o masina solida.
mai nou cei cu ncap testeaza impactul cu pietonii . oare pe voi soferi de soferi chiar va intereseaza impactul cu un betiv sau cu un adormit pe autostrada ?
madalina
Te intereseaza pt ca legislatia din Romania il incrimineaza pe sofer in 99% din cazuri... Nu stii ca trebuie sa sareduci viteza pana la limita evitarii oricarui pericol !?! E un detaliu nesemnificativ ca cel pe care l-ai lovit era beat mort!
Endo
nu e chiar asa Madalina..adica nu mai este..era inainte dar cu noul cod rutier am scapat de astea..am un prieten care a dat peste unul beat care s-a trezit sa alerge printre masini ca sa prinda tramvaiul de l-a bagat in spital iar politia nu i-a facut nimic, decat testul de alcolemie (soferului adica)
Merita toti banii, la un consum de 4.6mixt zic eu ca f.f. bun,iar un bmw la sh e o loterie curata,mergi cu el 200km si a cazut,nu ai garantie,ce faci?Echipare este beton,asa ca gandeste bine inainte.Iar daca vrei un noua cauta-ma si primesti si ceva bonusuri!
popa1
CHIAR VREI UN SEDAN?
G e o r g e
eu zic ca vrea sedan. dc vrei sa ii vinzi vreo masina exista o sectiune dedicata.
Bogdan20
Da popa, chiar vreau un sedan!!! Zi-mi tu la 16.500 euro (confort privillege 1,5 dCi si cateva optionale) ce alta masina ofera ceea ce ofera Megane Sedan?
Sebastian33603
E prima oara cand postez aici,asa ca nu ma luati prea tare tongue.gif .Dar si eu vreau sa-mi iau un Sedan Confort Privilege 1,5 dci 80CP (+tapiterie din piele si jante din aliaj). Si eu as vrea,daca se poate, sa imi ofere cineva o optiune mai buna la cei 16.000 Euro pe care ii voi da pe masina (inca nu am comandat-o). Multumesc anticipat
ionut32111
Sebastian incearca un 1.5dci(confort Privilege)100cp (fara piele)16749E viziteaza www.renault.ro
Sebastian33603
QUOTE(ionut32111)
Sebastian incearca un 1.5dci(confort Privilege)100cp (fara piele)16749E viziteaza www.renault.ro

Cred ca pana la urma o sa incerc o Noua Skoda Octavia 1,9 Tdi... tongue.gif
ionut32111
crde ca ai face o alegere f buna cu Noua skoda Octavia 2
mihai40235
salutare, eu am un megane sedan influence 1,5 100 cp, masina este nemaipomenita...am cautat si altceva la banii astia(15 000+1600 discount) dar am preferat meganul..i-a skoda si vei primii la banii astia buton cromat la frana de mana in loc de ac, manere usi in culoarea caroseriei in loc de abs, samd...nu cred ca e masina de vina cand pica ceva din cauza drumurilor proaste din romania sau din cauza benzinei sau motorinei indoita cu apa. unii asta fac.s-a rupt nu stiu ce la 2000km, dar uita sa zica ca au dat in nu stiu ce groapa. asa ca nu stiu daca gasesti masina buna, diesel(cel de 100cp are si turbo) cu atatea dotari standard ca meganul... si sa stii ca merita!
Mircea38023
Intrebare: Cati km ai facut cu masina?
Mircea38023
QUOTE(Anubis)
Renault Megane 2 este o masina super OK daca vrei masina de design. Ca fiabilitate se incadreaza cu succes in media masinilor franceze.
<BR>
<BR>Ca plusuri trebuiesc remarcate franele care sunt de domeniul SF (mai bune decat la japoneze...)...ceva asemanator nu am mai intalnit decat la un BMW seria 7 de prin 96...(735i). <
<



Permite-mi sa te contrazic...la afirmatia cu franele...(cam tarziu...dar acum am reusit sa citesc mai amanuntit topicul).

Eu am si Megane si Nissan Primera si pot spune cu inima impacata, ca Meganul NU are frane mai bine.
Lasa doar impresia ca le-ar avea.....dar in situatii mai delicate....Nissanul franeaza simtitor mai bine.
Si...ambele sunt dotate cu aceleasi sisteme de asistare la franare.....
ciobanu33567
vad ca ai pus degetu pe rana, ce intelegi ca da impresia ca franeaza?????????????? Ori o face ori nu o face,

La 170 a trebuit sa pun frana pana la 0, prietena mea nu a avut centura si s-a dus cu capu de parbriz si nu s-a putut dezliti pana nu am oprit masina.

Uitate in reviste la teste de franare si ai sa vezi distantele de la 100la 0 si ai sa ramai surprins sa vezi diferentele intre megan si concurenta.
Mircea38023
Mda...adevarul e ca nu am fost suficient de explicit....

Prin...a "da impresia ca franeaza mai bine" vroiam sa spun ca, frana este atat de sensibila incat in momentul in care apesi pedala ..cat de cat....te "baga" in parbriz....mai ales la viteze mici.
Altfel spus, are pedala mai moale.

Nu ma intelege gresit....n-am zis ca Meganul nu are frane excelente.
Dar....nu sunt neaparat mai bune decat ale japonezelor...
Eu, din experienta mea spun ca Primera franeaza mai bine, desi initial conducandu-le pe amandoua la interval scurt de timp, ai impresia ca e invers.....
Am simtit-o de multe ori in traficul din Bucuresti....
cioaba
renaulturile sunt cunosute ca avand o frana ciudata: cursa scurta si pedala moale. frane pt domnisoare cu toc. astfel ca oricine n-a mai condus renault se da cu capul de volan.(pariurile cu colegii posesori de nemtoiace sunt in floare). la distanta de franare am remarcat diferente majore fata de alte marci, dar nici nu am facut teste la limita.n-am avut ocazia sa probez M2, dar al meu M1 il pot caracteriza astfel:
-motor bun si vioi, un pic zgomotos la turaje mari
-frane bune, ciudate ca la toate R, dar te obisnuiesti repede
-suspensii moi, placute in oras si mers normal, nerecomandate sportivilor
-cutia cam scurta pt gustul meu
-caroseria mai zgomotoasa in gropi fata de astre-golfuri
despre M2 pot spune in plus ca are forme placute :wave:
ncristi
MII are frane excelente. Da clase multor masini mai "grele" blush.gif
Au fost facute impreuna cu bosh (de fapt mai toate componentele sistemului de franre sunt bosh, pana si etrierii ) si le-au facut f bine. Nu am auzit pe cineva (chear si pe diverse forumuri) care sa se planga de franele MII.

Eu personal le cosider un punct forte al masinii smile.gif
Mircea38023
MII are intr-adevar frane foarte bune....

Sistemul Bosh ...chiar si etrierii...isi fac bine treaba.
Doar ca, de exemplu (cazul meu) mi se pare cel putin aiurea ca la 14.000km sa ti se strice ABS-ul pe motiv ca s-a stricat un magnet de excitare a senzorului de la roata dreapta spate......iar pentru rezolvarea problemei...mi s-au schimbat ambele discuri de franare de pe spate..
Ca magnetul ala e lipit de disc.
A fost in garantie....dar solutia adoptata in proiectare este clar a unei firme care "te rupe" la piesele de schimb in post garantie......
ciobanu33567
am un ford transit connect care a patit acelasi lucrfu doar ca a 4luni jumate pana am avut din nou ABS. dupa prima luna jumate a venit piesa in garantie dar pe alt cod si nu se potrivea, dupa alta luna jumate a venit piesa care trebuie doar ca avea un defect de fabrica, si dupa inca o luna jumate a venit alta piesa corespunzatoare care a fost montata si care merge si acuma. Astea sau intamplat cand masina avea 10.ooo de km iar acuma are 120.000. In mod sigur a fost un defect de fabrica. Acelasi lucru cred ca este si acuma la meganu tau ( o intamplare nefericita).
ciobanu33567
am sa incerc sa-mi pun poza la masina
mihai40235
QUOTE(Mircea38023)
Intrebare: Cati km ai facut cu masina?
masina are 11500km. nu stiu daca tu ai megane.... din cate am observat, nu se plang cei care conduc megane... majoritatea au o cunastinta, un prieten sau un vecin care au avut probleme. eu am incredere in renault, nu degeaba este cea mai vanduta masina in europa. am avut supernova cu motor si cutie de renault, pe care am condus-o 3 ani in afara, fara nici o problema, fara verificari.asa ca ma indoiesc ca megane-ul este mai slab in cea ce priceste calitatea.
Mircea38023
Conduc Megane 1.5dCI 80CP.....de un an. Din fericire nu e masina mea, e masina de servici. Am 30.000 km facuti cu ea....(Inaintea ei am avut un Clio Symbol, tot masina de firma, cu care am facut cam 70.000)

Intre timp, prin vara mi-am cumparat si un Nissan Primera 1.9dCI
Cu asta am in 6 luni, 17.000 Km...

Concluzia e ca, nu mai vreau sa aud de Renault (exceptand motoarele cre sunt excelente....). Desi a capatat greierasi si Nissanul...in rest este o masina exceptionala pe care am "rupt-o" pe tot felul de drumuri si in tot felul de conditii..(Sunt de conceptul ca, masina trebuie sa-si justifice banii, in concluzie a carat inclusiv role de cabluri coaxiale) si nu are nici un fel de problema tehnica....

Va pot face o intreaga poveste cu problemele pe care le-am intalnit pe masinile din firma la care lucrez (Clio, Megane, Laguna) si sunt vreo .....16 buc.

Nu vreau sa te sperii...dar..vorbim dupa 40.000 km ....
A...si apropos...la revizia de 30.000 am avut urmatoarele:

Coloana directie inlocuita
Pivoti inferiori inlocuiti...
Inceput de problema(exprimarea service-ului) la amortizorul stanga-fata
Andrei38283
Megane II are frane bune dar in acelasi timp si ciudate. Am fost nevoit sa opresc mai brusc de vreo doua ori si am avut impresia ca o sa ma opresc in masina din fata. Dar din fericire nu a fost asa smile.gif
d70559
QUOTE(Andrei38283)
Megane II are frane bune dar in acelasi timp si ciudate. Am fost nevoit sa opresc mai brusc de vreo doua ori si am avut impresia ca o sa ma opresc in masina din fata. Dar din fericire nu a fost asa smile.gif



Si eu am patit la fel, am avut nevcoie de o oprire brusca si nu prea s-a mai oprit decat in bara din spate a cucoanei din citroen c5. Am senzatia ca la frana brusca sunt mai putin eficiente decat la o frana normala...poate din cauza ABS-ului incorect reglat (daca exista aceasta notiune). De mai multe ori am avut senzatia ca masina nu se mai opreste la o frana mai serioasa. Nu stiu daca ar putea fi o defectiune...
In rest, sunt relativ multumit. urmeaza rezivia de 15000 pe care o sa o fac la 10000 (asa mi s-a recomandat)...momentan am 8500 si are 7 luni.

Inca ceva, joi dimineata la pornire mi-a facut o fenta...a zdranganit ceva (ca un pinion dintat care sare) si s-a oprit. A doua oara a luat-o. Sa merg repede la service? Astep maine dimineata sa vad daca mai face...
eddie
@Mircea,vrei sa spui ca motorul de 1,5 DCI 80 c.p. nu e un motor bun ? Nu prea cred ! Acum depinde pe ce masina este pus,poate pe Megane 2 e o motorizare doar buna...dar pe Clio e super,12,2 sec/100 km/h si se misca ca un motor pe benzina !Daca nu esti multumit de 80 c.p. pe Megane,iti dai seama de 1,5 DCI 65 c.p. de pe Logan ?
Megan-ul 2 a avut probleme cu flansele,asta o stie toata lumea.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.