Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Achizitionare Matiz
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > Daewoo
Monica63063
Sunt interesata de cumpararea unui Matiz.
Nu stiu exact care model si cam cat merita sa dai pe unul. Eu as vrea sa fie in jur de 3500 - 4000 euro.
Felix60549
Da, este un autoturism inca fiabil si consuma relativ putin. Depinde in ce stare il gasesti la pretul acesta, foate multe fiind foste taxiuri pe care le scot la vanzare cu km modificat, cu tot felul de retusuri. Mai bine ai face un efort pentru unul nou.

Incearca pe site-ul ,,Masini Noi-Daewoo-'' :wave:
adi45619
Cum iti dai seama daca a fost taxi, in afara de pedale, scaune? Te uiti dupa semne de vopsea galbena?
Felix60549
Sunt foarte multe galbene care nu au fost taxi, de exemplu.

Cea mai simpla rezolvare ar fi o intrebare la o cunostinta din cadrul MAI
IPJ la circulatie. Ei, de regula tb. sa aiba evidenta separata asupra auto care circula in regim de taxi.

Daca totusi nu ai cum te uiti atent la motor, il asculti la rece si cald, studiezi bancheta spate, fetele la portiere, si cel mai imp. volanul si manetele de la volan. Daca sunt sterse(semnele albe nu se mai vad), poti fi sigur ca auto a circulat mult chiar daca are la bord 20000km.
lucian14
Mai sa stii ca exista in principiu si in Romania proprietari seriosi cu carte de service la zi si la Matiz ...
Cand il vand ,(pe micutzu giant) chiar daca e masina mai mica si ieftina, omul o sa-mi multumeasca!
adi45619
Cat de mult conteaza servodirectia la Matiz? Avand in vedere ca e o masina mai mica si deci mai usor de manevrat. Trebuie sa te chinui cu volanul la manevrele pe loc daca nu ai servo?
Felix60549
@Lucian14

Categoric ca ai dreptate. Regula insa nu este valabila pentru oricine. Daca vei avea ocazia sa mergi intr-o duminica in targurile auto de prin Moldova(romaneasca) si vei remarca ca ceea ce am scris eu nu e gratuit.
Macar daca ar recunoaste-o cei ale caror masini au fost taxi!
Dar nu o fac din considerentul ca potentialul cumparator, va fugi cand va auzi ca masina a fost taxi.
Si un ex. concret: Un coleg de al meu a cumparat un Matiz din 2003 in 2005 cu 15000km/bord. Pana aici bine,nu? Fostul proprietar afirmase ca masina fusese folosita in scopuri personale, dar dupa ce colegul a cumparat-o binevoitorii i-au spus ca totusi masina a fost taxi, iar colegul si-a dat seama dupa mufa de la aparat pe care proprietarul o uitase pe sub bord, ascunsa bine. Probabil ia fost lene sa o mai desfaca!
Oricum dupa 200km parcursi de cand a cumparat-o intr-o benzinarie Micul Gigant nu a mai vrut sa porneasca, iar cand a facut-o scotea un fum ca un diesel vechi si terminat. A tb sa-i faca motorul? DA! Si atunci si-a dat seama omu ca nu avea cum sa aiba doar 15000 la bord ci mult mai mult.

@Adi 45619

Diferentele sunt totusi semnificative. Mai bine servo,decat fara.
Te ajuta mult in virajele pe loc, fara a forta asupra tronsonului de directie.
lucian14
Si cumparatorii sunt de vina... se arunca sa cumpere cele mai ieftine masini si inghit (cu bunastiinta, de multe ori, si sperante desarte) povesti de adormit copii... iar pe urma sunt indignati ca au luat teapa!
Cel (samsarul de obicei) care are masina cu kilometrajul sau tablaria manarite (a se vedea marea majoritate a masinilor cu numere rosii) o va da mult mai ieftin decat proprietarul serios (cu carte de service la zi)!

daca are de ales intre doua masini aprox. identice, la prima vedere, la care este o diferenta de pret de 500 euro Romanul se va repezi direct la cea mai ieftina fara sa se gandeasca o secunda (ce sa mai si caute problemele masinii) in ideea: sunt smecher ca am gasit super-okazie l-am pacalit pe ala ca avea masina misto si i-am luat-o super-ieftin :bash:

Servodirectia (desi cam scumpa la Matiz) merita mai ales daca e pentru o soferita .
adi45619
Conteaza pt fete, asa e. Si ma gandesc si ca un matiz cu servodierectie e mai putin probabil sa fi fost taxi. Adica cineva care ar fi facut taxi nu si-ar fi luat varianta mai scumpa cu servo.
adi45619
Conteaza pt fete, asa e. Si ma gandesc si ca un matiz cu servodierectie e mai putin probabil sa fi fost taxi. Adica cineva care ar fi facut taxi nu si-ar fi luat varianta mai scumpa cu servo.
Cristina59672
Hai sa le luam cronologic...

-daca masina a fost taxi se vede intr-adevar dupa uzura suprafetelor...cel mai bine dupa volan ,el se uzeaza cel mai repede...un volan acoperit cu manson,eventual din acela legat cu snur ce nu se poate desface...e clar ca ascude multi km...dar din cate stiu eu cele TAXI sunt trecute in talon ca autoare de "taximetreala"...dar fiind radiate...(nr rosii) chestia dispare odata cu talonul ,prin radierea propriu-zisa.Atentie insa...si la masinile de SCOALA de soferi si astea sunt penale rau...Ca o paranteza...am un prieten care si-a adus un focus din Germania..si-l intreba pe sotul meu ce sunt "decupaturile"din partea dreapta de sofer...el habar nu avea ca-si luase o masina de scoala din Germania... wallbash.gif

-referitor la ce a scris LUCIAN14...cu samsarii...tu de unde crezi ca iau si ei masinile?nu tot de la "proprietari"?faza e ca nu ajungi tu primul la ea,ci samsarul...ca e mai rapid biggrin.gif iar el isi mai pune ceva euroi si ti-o vinde tie...nu e o regula sa fie manarite...la km sau estetic...ci doar "cosmetizate"...Stiu ca sunt multe "facute pt vanzare" dar nu sunt toa biggrin.gif te...mai sunt si samsari "simpatici.."mai cinstiti...iti mai dai seama si uitandu-te la om... biggrin.gif

-matizul meu nu are servo...la inceput(cand abia invatam sa conduc..) nu m-a deranjat dar acum am condus si un cielo si am "priceput" diferenta...
lucian14
si daca a avut manson pe volan? si-a schimbat la pedale talpicii de cauciuc ?
iar dupa fatza si exprimare, eu zicca nu recunosti un samsar din 20 sigur ....
biggrin.gif o cumperi si tu un taxi aranjat si apoi te superi, nu?
Cornel001
QUOTE(adi45619)
Cat de mult conteaza servodirectia la Matiz? Avand in vedere ca e o masina mai mica si deci mai usor de manevrat. Trebuie sa te chinui cu volanul la manevrele pe loc daca nu ai servo?

Sor-mea a invatat sa conduca (efectiv, dupa luatul de carnet) pe ditamai Focus2 sedan (cu servo evident), ce ii era mai greu pe Matizu fara servo.
Cristina59672
QUOTE(lucian14)
si daca a avut manson pe volan? si-a schimbat la pedale talpicii de cauciuc ?
iar dupa fatza si exprimare, eu zicca nu recunosti un samsar din 20 sigur ....
biggrin.gif o cumperi si tu un taxi aranjat si apoi te superi, nu?



Nu cred ca o sa cumpar vreodata un taxi aranjat...pt ca stiu unde sa ma uit.
Iar un samsar il cunosc dintr-o mie....cu mici exceptii... biggrin.gif
lucian14
wow... pentru o fata suna impresionat.. doar daca nu te lauzi ? blush.gif
cu ce te ocupi ?
RUE
postez acelasi text si aici ca s anu mai scriu iar, poate ajuta.

am vazut un anunt cu matiz alb 2005 cu 53 000 km cu 3600 euro.
sun, intreb care e starea... perfecta!
a avut accidente si revopsiri? nuuuuuuuuuuuu

stabilesc intalnirea seara la 6 si mai avea niste clienti, o tipa venita cu fratele ce lucra chiar pe matiz si zicea frate su pe la spate ca nu e ok masina ca el nu o lasa ca sa o cumpere.

astept sa o pot verifica si am vazut vopseaua cam stralucitoare.
capitonajele pe usi (varianta ieftina) cam hartanite,, deci demontate si montate.
salt la motor, si spre semiaripa din fata dreapta erau suruburi cu capul cu vopsea. uleiul era cox rau de tot.
la aceasi aripa la exterios pe zona inferioara am gasit putin vopseaua de jos: rosu.
pragurile unde sunt mascate de usa din stanga spate cu lovitura. scurgeri de vopsea pe aripa interioara mascata de usa.
in portbagaj dezastru cu platicele scose si aiurea asezate.

si tot mai sustinea ca nu a fost lovita.
pana am terminat si porba de motor care suna ca tico la 120 000 km (cand aveam tico de serviciu), fratele si sora s-au intors sa mai negocieze.

da... avea numere rosii!
de obicei samsarii nu au masinile pe numele lor, e o cheltuiala in plus.
si eu am dacia totusi de 2 ani tot pe numele fostei propietare dar o sa o dau la incredere cand o dau,
cand aude ca vreau sa o vand deja merge muuuuult mai bine :minigun:
adi45619
da, e o cazatura. am vazut si eu din astea in autovit. sunt numai tepari acolo. Unul ii schimbase plasticele de la motor, de sub capota( gen rezervorul pt lichidul de racire). In rest erau semne de vechitura peste tot. Se vedea ca fusese matizul lui Yoda. Cand i-am zis sa o porneasca m-a rugat sa il imping ca cica e dimineata si nu prea are baterie. Era sa mor de ras. 'Pai, masina asta vrei sa o vinzi?' i-am zis. 'Nu, ca merge, trebuie doar sa ma impingi'.
Altii erau nesimtiti. Daca veneam cu obiectii la masina, ma trimiteau la plimbare. Deh, neam de tractoristi cu 4, 1 clase. Pana la urma am dat 2000 in plus fata de cat imi propusesem, dar am luat un matiz care imi convenea.
RUE
multe femei ai matiz.
toate merg la coafor.
azi plimbam bebe si mai era o patroana de coafor cu copilul.
aproape toate clientele se plang de matiz. ele recunosc ca in primul an a fost fantastic si apoi probleme de pornire, mers neregulat si diverse probleme care fac masina sa fie dusa la service.

ma mai gandesc daca merita. poate un tico decare stiu din experienta proprie ce poate.
lucian14
Pai femeile astea habar nu au de masini...sa-si cumpere Golan nene si gata!
sorin90807
QUOTE(Monica63063)
Sunt interesata de cumpararea unui Matiz.
Nu stiu exact care model si cam cat merita sa dai pe unul. Eu as vrea sa fie in jur de 3500 - 4000 euro.

Daca nu ti-ai luat deja.
Eu am cautat cam 4 luni, dar am gasit unul frumusel, din Craiova, la 4500 euroi, clima, 26000 km, in garantie, mustar metalizat, fara alarma montata.
Depinde in primul rand de stilul tau de condus. Problema mea au fost gropile, care distrug mult mai usor jentile daca nu stii/obisnuiesti sa le feresti. Dar dupa 2 cauciucuri distruse, inveti sa conduci mai prudent.
Cere de fiecare data manualul de intretinere. Chiar daca masina nu mai e in garantie, acolo vezi ce a fost schimbat sau ce probleme a mai avut, la cati km a fost schimbat ulei motor, cutie... Daca te bazezi pe ce spune proprietarul, va trebui sa faci schimburile oricum (daca vrei sa te tina).
Un ridicat pe rampa costa cam 300 mii si cred ca se merita. Doar asa vezi bucse imbatranite, scurgeri sau alte ciudatenii.
Neaparat sa ceri masina spalata, ca sa vezi zgarieturile fine. Daca intentionezi sa-i faci si casco, nu ti-o asigura cu zgarieturi existente pe ea.
Sa nu uiti sa ceri triunghi, trusa medicala, setul de becuri si sigurante original (a mea le avea).
lucian14
Absolut ...cartea de service este sfanta...acolo nu se prea fac manarii si este un punct de reper ptr. grija aratata de proprietar masinii!
De asemenea kilometrajul daca este aranjat ne-o arata discurile de frana care pot fi f. uzate ...sau chiar schimbate (aproape noi) ceea ce deja e mai mult decat grav = masina sarita de 150000km de obicei bicycle.gif
In rest cu accidentele important e sa nu fi avut lovituri puternice care sa afecteze directia sau tinuta de drum (masina descentrata, desalata)...in rest numai succes si niciodata nu cumparati super-ocazii alea-s tzepe! :ban:
alin90961
matiz-ul are servodirectie?
lucian14
Are modelul SE Power ...costa mai mult!
VALERIU89207
sorin a spus
QUOTE
Sa nu uiti sa ceri triunghi, trusa medicala, setul de becuri si sigurante original (a mea le avea)

cine poate sa-mi spuna ; matizul nu are trusa de scule nici chiar cand e luat din fabrica
lucian14
Pai ce crezi ca matizul e dacie? Nu ai nevoie de scule la ea ... biggrin.gif
Primesti cric si coarba si e suficient beer.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.