Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Siguranta oferita de Dacia Logan
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > Dacia > Logan Berlina/MCV/Pick-up
bogdan28467
Salut! De cand a fost lansata Dacia Logan pe piata am fost nerabdator sa vad cum se descurca la drum. Desi sunt multe voci care o critica mie mi se pare o masina destul de buna pentru romani mai ales din punct de vedere al spatiului din interior, raportului calitate-pret si chiar al design-ului unde s-au facut destule progrese. Un singur lucru a ramas pentru mine incert la aceasta masina. Nivelul de siguranta oferit! Desi a obtinut 3 stele la crash-teste la acest nivel mai sunt unele lucruri care trebuiesc imbunatatite si lamurite pentru ca lucrurile nu sunt deloc clare. Daca stim sigur ca a fost proiectata o caroserie mult mai performanta care in cazul unui accident sa absoarba energia generata pe mine un fapt ma ingrijoreaza: daca sistemele de protectie pasiva chiar functioneaza. De ce spun asta? Deoarece am vazut pe net un anunt prin care cineva dorea sa vanda un Logan implicat in accident ( cred ca este vorba de o rasturnare). Pretul era negociabil pentru ca persoana respectiva a spus ca nu mai se urca niciodata in Logan. Analizati si voi imaginile!
bogdan28467
Imagine 1

[/img]
bogdan28467
Imagine 2
bogdan28467
Imagine 3
bogdan28467
Imagine 4
bogdan28467
Imagine 5
bogdan28467
Si atunci se pun o serie de intrebari. De ce nu s-au desfasurat complet airbag-urile pentru ca dupa cum se vede nu a fost un accident usor.
Acesta nu ar fi singurul caz! Am mai vazut pe strada un Logan lovit frontal si nu se intamplase nimic. De aceea vreau sa discutam pe marginea acestui subiect. Sunt cazuri izolate sau sunt reale probleme! Ati mai intalnit astfel de cazuri? Au functionat toate sistemele corect? Si inca o problema serioasa: de ce nu a rezistat mai bine plafonul ( acoperisul) in acest caz?
ncristi
QUOTE
Si atunci se pun o serie de intrebari. De ce nu s-au desfasurat complet airbag-urile pentru ca dupa cum se vede nu a fost un accident usor.


Din acelasi motiv pt care nu s-au deschis in cazul lui tinu smile.gif

PS
No offence ... dar de unde vrei sa stim noi? Ar trebui facuta o expertiza a masini sa se constate daca au purtat sau nu centurile de siguranta...din ce stiu aerbagurile nu functioneaza fara ca centurile de siguranta sa fie puse pt ca altfel te-ar omora arebagul inaintea masinii (sau coliziunii)...etc

Oricum treaba este mult mai complicata si nu se pot da raspunsuri doar din cateva poze...si alea destul de neclare...adica a fost un derapaj?...un impact frontal...etc

Oricum pozele sunt puse ca loganul sa fie iarasi facut praf smile.gif..varza de masina etc...deja nu mai are nici un farmec.
petre28466
Test!
bogdan28467
Nu am pus pozele din rautate sau cu intentii ascunse (pentru a face din nou valva) ci pentru a ma convinge daca e bine sa-mi achizitionez un model Logan sau nu. Din punctul de vedere al design-ului, calitatii, pretului etc sunt multumit insa mai era acest capitol, al sigurantei la care inca mai este de discutat.
Oricum stiu sigur ca airbag-urile functioneaza si fara centuri, insa cine nu utilizeaza centura risca alte rani!
eddie
QUOTE(bogdan28467)
Oricum stiu sigur ca airbag-urile functioneaza si fara centuri, insa cine nu utilizeaza centura risca alte rani!

Si totusi,eu spun ca air-bagurile din poza sunt sarite.Tu stii ce s-a intamplat acolo ?Totusi de ce ai postat,chestia cu cumparatul,nu o cred ! Sa induci oamenii in eroare sau sa vezi ce zice lumea ?
bogdan28467
Sa induc oamenii in eroare? Mai v-am explicat ca mie imi place Loganul numai ca daca se dovedeste ca este si o masina sigura este perfect. Am spus ca omul o vindea pentru ca nu vroia sa se mai urce niciodata in ea. DECI omul a trait o experienta destul de traumatizanta. Nu e usor ca dintru-un accident care nu ar trebui sa puna nici o problema sa iesi destul de sifonat.
Eu de aia am deschis discutia pentru ca vreau sa stiu daca sistemele de siguranta pasiva functioneaza corect. Daca vine cineva si spune ca are un caz sau doua cand aceste sisteme si-au facut treaba topicul se inchide si raman si eu multumit.
REPET NU ESTE O CAMPANIE ANTI- DACIA, doar vreau sa aflu pe ce as da banii.
T u d o r
Bogdan, am inteles de ce ai postat. Problema este ca noi aici ne dam cu parerea doar, nu suntem specialisti, si cu atat mai putin in accidente... (doamne fereste). Si totusi iti voi da eu un raspuns foarte bun. La testul de crash al euroncap loganul a luat 3 stele din 5 posibile. Si te asigur ca i s-au deschis si airbagurile, altfel ar fi iesit iar scandal. smile.gif

Si daca oamenii aia au zis ca e de 3 stele, ma intreb cine ar putea sa-i combata cu argumente.
Acum, daca 3 stele sunt destul sau nu, ramane la latitudinea ta sa judeci. De altfel, testul este explicitat pe site-ul euroncap, da-i un search si vezi-l.
bogdan28467
Tudor, bineinteles nici eu nu ma consider expert insa incerc sa deslusesc cateva lucruri. M-am uitat pe testele facute de EuroNcap. Masina a fost luata pentru aceste teste din cele comercializate in Occident. Acum s-ar pune o alta intrebare: masinile facute pentru export sunt facute la fel ca cele pentru romani ( ma refer la calitatea asamblarii, proprietatile constructive, atentia acordata..............etc). Pentru ca si Mugur Isarescu zice ca inflatia pentru anul asta e de 8,5% si lumea zice ca ar fi ceva mai mare. Si produsele de la APACA sunt foarte apreciate la export ( si asa e) insa cand te duci la magazinul lor de desfacere cele facute pentru piata nationala sunt slab calitative (fata de cele pt export).
T u d o r
Nu stiu sincer daca e asa. Mi-e greu totusi sa cred ca ar avea 2 linii de asamblare paralele, pe care sa faca masini pentru noi si masini pentru ei. smile.gif

Adica mi-e greu sa cred ca nu ar fi rasuflat nimic despre asta in presa. Pur si simplu cred ca si Loganul de |Romania indeplineste aceleasi 3 stele, care nu e cine stie ce dar nici rau de tot.
stefan44002
Pt. bogdan 28467 :

Din pozele trimise reiese ca airbag-urile s-au declansat - uita-te cu atentie.Ele au fost indesate la locul lor, doar nu putea omul sa le lase asa, atarnand. Se vede ca pozele sunt facute dupa ce masina a fost aranjata putin in vederea vanzarii.
Cat despre cel care a avut accidentul, sa zica mersi, nu cred ca a avut de suferit prea mult.
Normal ca omul nu s-ar mai urca intr-un Logan, dupa un accident ca asta, dar te asigur ca si daca avea o alta masina, cu aceleasi dotari de siguranta, ar fi spus acelasi lucru.
Nu sunt fan Logan, dar zic ca este o masina OK la banii pe care ii dai pe ea. La banii aia, putine masini au 2 airbag-uri, majoritatea sunt echipari de baza, cu un singur airbag.
pharao28200
Airbagurile nu se declansheaza daca nu ai centura, asta scrie in manualul oricarei masini dotata cu airbaguri. Daca s'ar declansa ai risca accidentari mult mai serioase din cauza airbagului, practic ti'ar cam rupe gatu, declansarea unui airbag este totusi o explozie controlata pana la urma.
bogdan28467
Tudor> Da s-ar putea sa ai dreptate si ar fi bine pentru toti posesorii de Logan din Romania!
bogdan28467
pharao28200> Probabil ca asa scrie, nu te contrazic, insa lucrul acesta s-ar putea sa se intample la masinile mult mai scumpe. Am doua exemple care sa exemplifice ca airbag-urile se pot declansa in realitate si fara sa porti centura. 1. Accidentul in care a murit Toni Alexe, basketbalistul de la Asesoft. Dumnezeu sa-l ierte! Masina era un Peugeot 307, din declaratiile celor care au ajuns la locul accidentului se pare ca nu purta centura, insa airbag-ul s-a declansat. 2. Dupa cazul Tinu s-a facut mare valva si la un post de televiziune a fost intrebat unul din reprezentantii Volvo daca au cunostinta de accidente in care sa nu se fi declansat airbag-urile. Raspunsul a fost ca a existat o situatie in care o persoana cu un Volvo S60 a intrat intr-un cap de pod, a trait si in acceeasi zi si-a cumparat alt Volvo S60 iar in alt caz o doamna pentru ca nu purta centura a suferit leziuni faciale in timpul declansarii airbag-ului.
bogdan28467
Deci sa inteleg din toate discutiile acestea, ca o concluzie ca cele 3 stele obtinute de Dacia Logan la crash-teste ( lasand la o parte toate speculatiile ) este destul pentru a te urca fara frica in masina in cazul in care ai si un stil de condus adecvat fara excese.
eddie
A existat un caz mortal mentionat mai sus cu un Volvo,la care air-bag-urile nu s-au declansat pur si simplu pentru ca nu a existat un impact puternic in zona frontala,nu avea legatura cu centura.Am vazut masina si la accident si la cateva luni mai tarziu reparata,in parcare la SelGros.
T u d o r
Bogdan, indiferent ce masina ti-ai lua, iti urez din toata inima sa nu ai ocazia sa faci cunostinta cu nici macar una dintre stelele masinii respective. smile.gif
bogdan28467
Tudor> Mersi, nici eu nu doresc la nimeni insa trebuie sa-ti iei inainte sa cumperi o masina niste masuri ca sa stii pe ce te bazezi!
bogdan28467
Eddie> Un caz mortal, adica a murit cineva si dupa aia a reparat-o si o foloseste altcineva?
eddie
Eu m-am exprimat corect !
T u d o r
Ok, sa lasam cazurile de genul asta trist si sa ne intoarcem putin la stelele Loganului. Din cate mai stiam eu, stelele astea de la euroncap se dau si in functie de dotarile masinii, de numarul de airbaguri, de avertizorul de centuri nepuse, etc. Cum Loganul nu exceleaza in airbaguri si nici gadgeturi de genul avertizorului nu are, ma gandesc ca celula de siguranta a masinii este oarecum mai aproape de ale celorlalte masini cu mai multe stele. Macar sper... biggrin.gif

Oricum, o masina facuta de regele neincoronat al celor 5 stele, adica Renault, nu poate fi chiar jalnica la domeniul sigurantei, pur si simplu Renault nu si-ar permite sa isi asocieze numele (renumele) cu un cosciug ambulant, nu? biggrin.gif
bogdan28467
Tudor> Da aici ai perfecta dreptate ca Renault-ul nu putea sa-si pateze imaginea creand o masina slaba din punct de vedere al sigurantei. Oricum au demonstrat ca pot face masini foarte bune din acest punct de vedere si nu cu costuri foarte mari ( ex: Megane, Laguna). Experienta au deci in acest domeniu, si sa speram ca au oferit tot ce puteau oferi pentru acest pret de vanzare al Loganului!
T u d o r
Pai, dupa cum spuneam...3 stele. Asta cred ca e tot ce putem noi discuta si asta e tot ce poate masina sa ne ofere. Asta este la ora asta un punctaj mai degraba modest, in conditiile in care toti producatorii ataca cele 5 stele. smile.gif

Dar, in alta ordine de idei, este cat au majoritatea sh-urilor cu care se compara Loganul la pret.
X5
Cat tam-tam se face pe seama acestei masini,sincer sa fiu nu am mai vazut asa ceva nici cand sa lansat Supernova si nici la Solenza...alea ce siguranta mai prezentau,loganul cat de cat are ceva elemente de siguranta.
petre 1
Si totusi din poze se vede clar ca pasegerii nu au fost in pericol real.Crezi ca un Clio, Accent sau Kallos ar fi fost mult mai bine ?Nu cred, poti sa ai orice masina dar daca mergi ca disperatul nu ai preamulte sanse sa mori acasa.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.