Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Opel Vectra 2.2 - probleme cunoscute???
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > Opel
Horatiu61429
Tocmai ce mi-am cumparat un Opel Vectra Comfort 2.2 DTI din 2001. Sincer imi place tare mult cum merge. A avut ceva probleme cu bucsile oscilante spate in rest nimic deosebit. Aia de la reprezentanta ziceau ca debitmetrul vietii functioneaza la vreo 80% din capacitate.. o fi problema grava?? cam cand ar trebui schimbat?
Singura buba majora pe care o am acum e ca i-a cam murit bateria si mi-e frica sa o schimb ca nu stiu ce se intampla cu computerul de bord.. se reseteaza?? trebuie apoi mers la reprezentata?? Pleasa, daca cumva careva are cunostinte despre asa ceva.. help me..... De asemenea sunt curios despre problemele pe care le-as putea avea cu masinuta in viitor.....
florin55503
o masina super ok un motor super ok. nu am auzit pe cineva care sa aiba probleme cu el. trage tare dar in aceasi timp extrem de finut. bafta sa o stapanesti sanatos
Valeriu Razvan61497
Salut eu am o astra 1,7 dti din cate stiu nu ar fi nici o problema majora cu schimbarea bateriei singura chestie, daca ai casetofonul masinii tre sa ii stii codul biggrin.gif
Andrei59324
Am si eu un opel vectra 2.0 Dti.......am aceeasi problema cu bateria.In scurt timp se va produce inevitabilul si va trebui sa schimb bateria. Casetofonul se blocheaza in mom in care scoti bateria (eu am mai pus-o pe redresor) sau cand o schimbi?.Are legatura cu tipul bateriei?
geeoo30
Chestia cu bateria: se aduce o a treia baterie care prin intermediul unor cabluri ramane conectata la bornele de alimentare ale masini in "paralel", dupa care se face schimbul.
Elvis61841
Daca vrei sa schimbi bateria , trebuie sa o faci in maxim 3 minute , altfel trebuie sa reprogramezi geamurile electrice si sa ai codul de la radio-cd
Horatiu61429
QUOTE(Elvis61841)
Daca vrei sa schimbi bateria , trebuie sa o faci in maxim 3 minute , altfel trebuie sa reprogramezi geamurile electrice si sa ai codul de la radio-cd

Dupa un pic de chin am reusit sa schimb bateria. Sigur nu m-am incadrat in cele 3 minute pentru ca a trebuit sa scot acea siguranta care fixeaza bateria de suport (si care e prinsa intr-un surub destul de lungut). Dupa schimbatul bateriei a trebuit doar sa reprogramez computerul de bord (setare data si ora) si respectiv sa reintroduc codul de la castofon (aici a fost un pic de lucru pentru ca nu stiam cum exact se intra in modulul de introducere cod...... " se pune contactul pe ignition (toate becurile de la bord trebuie sa fie aprinse), se verifica daca radiocasetofonul e pe off, se tine apasat butonul AS si ON si dupa aprox. 30 de secunde apare meniul de introducere cod...).. noroc cu forumul unde am gasit informatii detailate. Nu am avut probleme cu geamurile electrice..... Acum am insa o alta problemuta: am incercat sa cuplez alarma... care a fost taiata de un "smart ass", cuplata, "piuie" la activare si dezactivare dar nu "latra" la socuri.... in plus nu se mai aprinde nici becul din plafon la deschidere/inchidere usi.. se aprind doar becurile individuale atunci cand este pus contactul... habar nu am daca e ars becul ala (si daca da.. cum ar trebui schimbat ca nu vad nici un surubel pe acolo) sau daca e dusa vreo siguranta...... Ceva sugestii.. idei... un help.. cu alarma si becul ala??
Andrei59324
Mi-am schimbat si eu bateria.....nu am vut nici o pb. cu casu' .....dar cred ca am pb. cu geamurile. Cum tre' sa le reprogramez.Plz help!!!!smile.gif)
Inainte daca tineam 2 sec apasat pe butonul de deschidere geam se lasa de tot pana jos......si se ridica singur cand armam alarma......acum se lasa jos numai cat tin apasat pe buton, iar daca iau mana de pe buton se opreste..Ce tre' sa fac.????
Virgil47474
QUOTE(Andrei59324)
.....dar cred ca am pb. cu geamurile. Cum tre' sa le reprogramez.Plz help!!!!smile.gif)


pui contactul si tii apasat pe butonul (butoanele) de inchidere geamuri inca 3-5 secunde dupa ce geamurile au ajuns sus....

si, gata... s-au resincronizat..
Andrei59324
Deci pun doar contactul......nu pornesc motorul???
Tre' sa tin pe toate in acelasi timp sau pe fiecare in partte??
Scuze.....dar nu inteleg.."se sincronizeaza"....adica....fac ce am scris eu in mesajul de mai sus??
Virgil47474
dupa deconectarea bateriei, motorasele macaralelor nu mai "stiu" cat de mult sa urce si cat sa coboare geamul. si atunci le trebuie o "resincronizare", adica o memorare a pozitiilor de start-stop.

pt asta, poti sa iei fiecare geam in parte, (nu are treaba cu motorul pornit, ci doar cu contactul pus) pui contactul, apesi pe buton sus, tii apasat 5, 6, 7, 10 sec si-i dai drumul butonului.
repeti operatiunea cu fiecare geam in parte (nu e nevoie sa iei contactul pt celelalte geamuri ci doaar sa apesi pe butoane)

asta e tot.

bafta si sa auzim ca ai reusit
Andrei59324
Am incercat.....ba merge ba nu mereg....De ex. am pornit masina de 3 ori de 2 ori a mers, a 3-a oara nu.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.