Help - Search - Members - Calendar
Full Version: LOGAN........ :(((((((
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > Dacia > Logan Berlina/MCV/Pick-up
K.61296
Am SI EU O DACIE LOGAN. Ce sa zic, in general sunt multumit de el, ma rog cu cate defecte, pt noi in general ii OK si asa..... Singurul lucru care ma nemultumeste e raportul putere/greutate. Am facut un mic test ( mai am o masina Lada 1500 cu carburator de la modelul 2017, aprindere electrica, delcou cu vacum , schimbator de 5 etc) si sunt foarte nemultumit acum. Un prieten a condus Lada si eu Loganul. Culmea culmilor, m-o luat la curbe si la urcare. SIncer nu mai stiu ce sa zic. Eu creca nu e normal ca o masina din 1980 putin modificata sa intreaca ditamai Loganul. Mi se pare anormal raportul putere greutate ( la Logan 1t/ nush cati cai putere, la Lada 1t/ 100 cai). Mie mi se pare ca e prea grea la motorul ala amarat de 1.4. Partea din spate e prea inalta, nu se vede nimic, intotdeauna tre sa conduc din oglinzi. Schimbatorul e brici, ambreajul sa zicem. Pozitia de conducere e un pic mai comoda decat la Lada. Cam atat.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
NO offence!! biggrin.gif
Dacia Logan 1.4 MPI
Lada 1500
ncristi
Cata consuma lada smile.gif ?
Florin42855
consumul prin comparatie...

si in curbe e normal - diferenta intre tractiunea fata tractiunea spate
Ion
sigur, nu e nici o dilema

Lada are centrul de greutate mai jos si e o masina foarte stabila in viraje pentru generatia ei - datorita barei stabilizatoare de grosime apreciabila pe fata.

Cat despre urcatul pantelor - acolo "decide" raportul de transmitere -cutie si diferential
Ionut45405
Cum ai ajuns la 10 kg/CP la Lada? Adica 1t/100 CP cum zici tu. Ca sunt mai putini CP... Si era o vorba: "people buy horsepower but drive torque"! Mult mai important in utilizare este cuplul si mai ales plaja pe care il obtii, iar in general asta depinde de cilindree. Dar poate e mai "dibac" amicul...
K.61296
pai am ajuns la 100 cp simplu: motorul e un pic modificat, are carburator mai nou, are esapament modificat cu o toba. Si in plus mai sunt ceva modificari de carepoate nici eu nu stiu ( taica-meu ii mecanic si el se ocupa in general de Lada)
Ionut45405
Carburatorul nou e mai putin poluant, putere n-are de un' sa dea, iar "modificat" nu-mi spune nik (comprimat, axa cu came, supape mari, ce e modificat?). Caii astia nu prea cresc prin pomi...
florin55503
pai cand ai cumparat logan nu te-ai gandit mai intai ca e o masina de familie si nu una sport. ce te asteptai? ca e submotorizata e o alta poveste. dar daca vroiai o masina sport la banii care i-ai dat pe un logan gaseai o masina SH cu care sa si alergi. sau iti luai un BMW de prin 89-90 si te dadeai cu ala pana te plictiseai
Horia49540
adevarul ca e cam mult spus 10 kg/CP
standard Lada 1500 are 14,7 parca
iar modificariel de care s-a pomenit nu cresc cine-stie-ce puterea...DAR nici de lepadat nu sunt!
dar mi se pare real si posibil ca sa o bata Lada pe Logan la urcus, mai ales o Lada cu 5 viteze
adevarul e ca sunt multi care zic ca lada e veche, depasita etc. dar cine a condus stie!
eu am "doar" o Lada 1200 si va spun ca pe Transfagarasan rar (RAR!) bag a doua, doar la unele ace de par
si intr-adevar, e foarte stabila si urca bine din ture mici (se poate pleca din loc lejer cu a doua, se poate baga a treia de la 30km/h si a 4-a de la 40...)
nu vreau prin asta sa spun ca Lada e buricu' pamantului, doar sa sprijin ceea ce a spus K.61296 :wave:
K.61296
In curand o sa bag ceva poze si eventual un film cu testul meu sa vedeti ca nu mint
TLS-09
QUOTE(florin55503)
pai cand ai cumparat logan nu te-ai gandit mai intai ca e o masina de familie si nu una sport. ce te asteptai? ca e submotorizata e o alta poveste. dar daca vroiai o masina sport la banii care i-ai dat pe un logan gaseai o masina SH cu care sa si alergi. sau iti luai un BMW de prin 89-90 si te dadeai cu ala pana te plictiseai


Bine ca-i masina sport Lada. Omul se referea la faptul ca Lada a facut Loganul. Atat. Ca-i sport, ca-i Ferari ca-i nu stiu ce astea nu-si mai au rostul.
Omul si-a exprimat nedumerirea si cred ca-i justificata(mai ales ca Lada probabil nu avea acasa toti cei 100 de cai -parerea mea-).
andrei27237
Nu vreau sa pornesc o disputa....

Nu e nici un mister. O lada 1500 face fra probleme un logan pe viraje , serpentine s.a.m.d.

Cei care au condus ambele modele stiu.... restul... doar se pot da cu parerea.
andrei27237
Inca ceva... cineva a intrebat mai sus cat consuma o lada....

in afara daca nu trei de 80 -85 consuma 6.25 / 100 km deci...... nu e asa rau....

Uite va pun si o poza cu masinuta mea.
T u d o r
E vorba de "o" Lada oarecare, sau de Lada ta? Vad ca i-ai pus jante si cauciucuri late, mai ai si alte modificari (motor, suspensii)?
Oricum, arata bine... imi plac oamenii care-si ingrijesc masina. :help:
andrei27237
Nu e modificat nimic la ea , decat rotile. biggrin.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.