Help - Search - Members - Calendar
Full Version: indicatorul de la bord al bateriei ramane aprins
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > Ford
florin61401
Acum catva timp a trebuit sa schimb alternatorul. Am pus unul second si de atunci dupa pornirea masinii indicatorul de la bord al bateriei ramane aprins, mai mult sau mai putin in functie de cat de rece e afara, mi s-a parut mie. Vara se stinge imediat dupa pornire. Stie cineva daca asta este o problema? Cu alternatorul vechi nu se intampla asa.
Ford Escort 1,8TD, 1998
Horia49540
poate fi de la releul regulator de tensiune al noului alternator, care din cate stiu e incorporat in alternator (adica releul:)
verifica cu un voltmetru, trebuie sa incarce in jur de 14 V
dar de ce s-a stricat vechiul alternator? ai facut o verificar sa vezi daca nu cumva ai ceva in instalatie?
Petrica61298
incearca sa verifici masa. am avut si eu probleme, statea becul la baterie aprins, uneori palpaia si nu pornea de la contact. MECANICII:trebuie schimbat contactul, nu, e de la demaror, bla bla. Era slabita masa de pe motor.
florin61401
multumesc pentru raspuns. cat sta becul aprins nu incarca (11,3 V), dupa ce se stinge, da (13,2V).
cu vechiul altrenator am patit asa: s-a rupt cureaua de transmisie si cel la care am mers mi-a zis ca a gasit carcasa alternatorului fisurata si cand a desfacut alternatorul, carcasa s-a spart si nu se mai poate face nimic. unul scump era prea scump asa ca am luat unul second cu aceleasi caracteristici.
probabil ca noul alternator are o problema, mi-a mai zis cineva ca nu intra imediat in excitatie (cand e rece afara), abia cand intra se stinge becul. n-am ajuns inca la un service, deocamdata merg asa, singura prioblema e ca trebuie sa astept putin dimineata dupa pornire. Si probabil ca e putin afectata si bateria.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.