Help - Search - Members - Calendar
Full Version: ce ziceti de un matiz?
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > Daewoo
valentin5
ce parere aveti despre matiz E cu a.c. , eventual m-ar interesa discutii cu posesori de matiz.
Robert_
Eu am oscilat intre Matiz AC si Solenza Rapsodie si am ales Solenza si nu-mi pare rau. Am mers cu Matiz-ul si nu se compara. Solenza este alta clasa si este mult imbunatatita fata de SuperNova.
valentin5
dar calitatea intre cele doua, care este mai buna?
spre exemlu la matiz garantia este pe 3 ani sau 100 mii km, pe cand la dacie doar pe un an.
G e o r g e
ia la dacia este de 1.5 ani, ca de altfel ca si la : grupul VW , citroen si multe altele.
Alexandru3
mah io zic ca nu la garantzie sa te gandesti cand te hotarasti ...

1. MATIZ cu AC mai ieftin decat RAPSODIE
2. MATIZ e mashina, DACIA e dacie!
3. Dacia e mai puternica si mai mare, pe cand MATIZu e mai mic si mai putin puternic
4. Consumul, care e mult mai mic la MATIZ.
5. Tabla care e f.buna pe MATIZ (ca orice Daewoo de fapt, mai putin Espero) si tabla de pe Dacie care se zice e din Polonia/Slovacia cand colo e de pe la "Ghimpatzi" de undeva ... plus chederele care dau frau liber apei inauntru ...
6. Nu te lua dupa mine, ca io spun astea pt. ca nu-mi place DACIA, considera-le doar niste idei pe care sa mergi ....

(mentol)
G e o r g e
dacia consuma 8.5 in oras in mainile unui om care o conduce normal . in mainile mele consuma cam 12-13 % ...

Alex22
Eu am ales Matiz. Nu se compara cu Dacia nici ca finisare, nici ca nimic. Daca vrei sa cumperi motor si cutie, ia Dacie.
Am condus ambele masini. Dacia troncane ca de obicei. Multi vecini de-ai mei au probleme cu ele. Si am condus si un matiz(e/ac). Era al unei firme. Avea vreo 30.000km si nu mai mergea bine. Si iti da si putine optiuni la ea. Nici macar stergatorul in spate! Nici temporizator la stergatoare! Portbajajul e f mic. Eu iti sugerez sa iti iei un cielo, kalos(e f ieftin), sau o masina second hand.
Anubis
Nu sunt un fan al firmei Dacia, dar cand aud pareri de genul Matiz e masina si Dacia e Dacie...e prea mult.

In primul rand Solenza e in alta clasa fata de Matiz. Este mai dinamica, mai sportiva, sta mult mai bine pe drum (nu asa de bine ca SNova datorita trenului de rulare mult mai moale - caracteristic marcii Renault), si este destul de bine finisata in comparatie cu pretul pe care il dai pe ea.

As ruga pe viitor pe cei care emit asemenea idei sa isi argumenteza solid parerile lor nu doar sa le arunce ca sa mai castige un mesaj in plus pe forum.

Matiz are avantajul garantiei de 3 ani si cam atat. Pentru o masina de clasa si la performantele ei dinamice consumul este mai mare decat la seria 7 V12 (PASTRAND PROPORTIILE). Stabilitatea este "de exceptie"...Am luat un viraj in stil Snova si 2 roti au parasit contactul cu asfaltul....Solenza s-a comportat mult mai bine...

PS. Asa imi place sa dau faruri la Matize..

Numai bine
cristianc
Discutii intre un fan anti DACIA si un fan DACIA!

Pai daca nu sunt in aceiasi clasa, oare? de ce mai comparam cum luam curbele?
DACIA are o principala hiba. banda de la Mioveni desi are ingineri francezi la conceptie are ingineri romani la CTC. Nu stiu daca ma intelegi, dar fiind roman ar trebui: = lipsa totala de dezinteres. spune-mi ca dupa ce ai luat masina nu ai verificat daca sunt stranse toate suruburile, ca nu te cred. La Craiova coreenii verifca si crede-ma chiar verifica. Asta e tot.
Observi ca muncitorii sunt de aceeasi nationaliate dar degeaba. Nu am auzit ca masinile Daewoo sa aiba un rezervor gaurit, chedere rupte, frana de mana moale s.a.m.d pe principul ca e ieftin sa indrepti greseala in orice service pe cateva sute de mii de lei. Asa gandesc muncitorii pe banda de la Mioveni si odata cu ei si CTC-ul.
Daca ai inteles asta ai inteles totul. DACIA nu este un brand desi acum este sub sigla GROUPE RENAULT!
Paul5
cam ce-ai vrea sa discuti cu posesorii de Matiz?
Andrei34628
Am Matiz de 2 ani deja si am facut ceva km (cam 60000km) , masina sa stii ca e buna nu extraordinara dar isi face treaba cel pputzin la motor nu am avut niciodata vreo problema in general consumabilele amortizoarele .jentile sunt de kka, simtzi grobile ,tabla f ubtzire apare si la ea rugina destul de repede asa ca nu este cu mult departe de Dacie,insa e foarte placut de condus, f manevrabila motorul bazaie frumos,nu te lasa in drum consumul este cam mare dar asta e dc mai vrei sa stii ceva intreaba laugh.gif
cristianc
Eu m-am saturat sa tot aud cum sar in sus posesorii de Dacii cand le spui ca nu sunt masini. Dar in momentul cand se urca intr-o masina si vad ca pleaca la prima cheie,nu se uda canapeaua cand ploua, nu le curge uleiul de motor pe la incheieturi si nu pute toata masina a benzina dupa ce faci plinul isi schimba evident parerea. Voi conduceti-va Daciile plini de importanta iar noi ne descurcam multumiti in masinile chiar si de mic litraj. Amin!
Marius36293
eu personal nu am matiz...dar stau cu cineva care are.il are de 2 ani si nici urma de rugina...dak totul se rezuma la rugina...amortizoare,arcuri...si restul nu are simportanta.tabla matizului e tratata special anti rugina(galvanizata),tabla daciei e tratata cu "ruginol"hahaha.....si cum a spus si cristii,dacia e acvariu cand ploua sau cand o bagi la spalatorie,sa nu mai discutam despre inbinarile grosolane si suparatoare,nu mai vb aici de motor, ca in bucuresti sunt o gramada de dacii cu motoare de golf III pe motorina...si asta nu inseamna ca se compara cu un clio,poate numa dupa parerea voastra.defapt am observat un lucru...toti zic ca daci isi face banu ca e usor de intrtinut,dar banii pe care ii bagi intr-o dacie timp de un an....iti mai iei o dacie! laugh.gif sfatul meu este sa va luati dacii ca sunt cele mai bune si fiabile, sa nici nu va treaca prin minte sa renuntati,oricum loganul cred ca o sa fie in productie in urmatorii 30 de ani la fel ca 1310!
lucian14
PRIETENI SA FIM SERIOSI CA NICI SOLENZA NICI MATIZU NU-S MASINI DE CURSE!
PRETUL LA MATIZ ESTE MAI BUN CA AL SOLENZEI.
GARANTIA ESTE MAI MARE!
CONFORTUL ESTE MAI BUN PE SCAUNELE FATZA.
SIGURANTA LA CRASH TEST ARE CEA MAI BUNA IN CLASA MINI .(SOLENZA NU A AUZIT DE ASA CEVA)
CONSUMUL E OK.
FINISAJELE MAI BUNE!
SE RECOMANDA PTR. ORAS SAU MASINA PTR. NEFAMILISTI .
LA NEVOIE SE PUNE SI UN PORTBAGAJ INCHIS PE CAPOTA CAM 6 MIL. 400 L
SI GOOD BYE SO-LEANTZA laugh.gif
SA O LASAM PE LEANTZA SA IA VIRAJELE CU 180KM/H CA I-AM MAI VAZUT PE EROII ASTIA INCERCAND SA BATA BARIERA SUPERLUMINICA :bounce:
SI LE PLACE TOATA ZIUA CU CAPOTA RIDICATA SA SURUBAREASCA SI EI LA ELE (DOAR ASA CUNOSTI UN SOFER DE VALOARE) :compress:
madalina
Lucian, ai toate mesajele scrise cu majuscule! In regulament este interzis acest lucru! Ai un avertisment!
lucian14
QUOTE(madalina)
Lucian, ai toate mesajele scrise cu majuscule! In regulament este interzis acest lucru! Ai un avertisment!

Daca asa e scuze!
Mercic de cartonasu` galben
Eu nu injur arbitru (daca are dreptate) :cheers:
Cati ani ai Madalino mama?
G e o r g e
se zice madalina tata laugh.gif ca mama tu mai greu sa-i fi .

si in al doilea rand , poate sa aibe si 8 ani , atata timp cat iti da lectii in domeniul auto laugh.gif
marius39263
Ne-am lamurit si cu Matizul. Ce ziceti de asta nou, respectiv Matiz Euro III?
Avand in vedere ca consuma cu 20 % mai putin decat Matiz Euro II eu zic ca e rentabil, chiar daca e mai scump cu 300 euro (diferenta se amortizeaza prin consum). Voi ce credeti?
G e o r g e
eu cred ca e doar marketing wink.gif

pui ceva in plus pe traseul de evacuare si consuma mai putin ? :roll:
marius39263
Si eu m-am gandit ca e marketing. De aceea astept pe cineva care are Matiz Euro III, poate ne lamureste. Oricum ar fi, eu cred ca isi merita banii.
lucian14
euro 3 nu consuma mai putzin ...
nu am auzit de reclama aia cu 20% reducere consum!
potzi sa-i pui un dop in cur ca tot nu consuma mai putzin.. dar de redus se reduce clar puterea masinii (poate nici nu mai porneste smile.gif)!
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.