Help - Search - Members - Calendar
Full Version: AM ALES... SKODA FABIA SEDAN 1.9 SDI. ASTEP OPINII :))
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > Skoda
Pages: 1, 2
Serban2
Pana la urma, de la Ford focus, seat leon, citroen, renault, peugeot si la ce m-am mai gandit eu am ales o SKODA FABIA SEDAN 1.9 SDI - 64 cp. Am mers cu una si mi-a placut foarte mult, in plus pe carsurvey.org e destul de laudata. Am ales motorul de 64 cp pt. ca nu sunt un adept al vitezei, mai mult de 120km/h nu am de gand sa merg cu ea asa ca motorul de 64 cp mi s-a parut destul de bun.
Acum astept opiniile voastre despre masina. Avantaje, dezavantaje... etc. sa stiu si eu la ce sa ma astept.

[ Acest mesaj a fost modificat de : de 2003-11-13 14:43 ]
madalina
daca nu tii neaparat sa fie berlina, o alegere interesanta e si opel meriva! In aceeasi bani ar mai fi citroen xsara, desi nu e printre preferatele mele preferata mea! Oricum, incerca sa cauti intr-o revista auto lista de preturi a masinilor, asezate in ordinea preturi;lor, asa incat stii pana unde te incadrezi, dar pretul este unul INFORMATIV nu sigur!
Iulian8
Daca tot vrei sa dai atati bani pe o masina, crezi ca ti-ar sta rau intr-un BMW sa zicem 520 tdi de prin 2000? cred ca ar fi o mai buna alegere si decat VW, ford sau Megane, chiar daca sunt noi, trebuie sa te gandesti ca la masinile noi , in primul an pierzi f mult la pret.
krysty
focusul incepe sa fie cam depasit. incerca megane sedan. raportul pret/calitate este excelent. vei avea de castigat si la cheltuielile de intretinere care sunt mai mici dacat la ford
Andrei9
Nu ti-as sugera Megane 2. Am facut un drive-test cu una de 1,6 benzina, care avea pana in 6.000 km si troncanea ingrozitor. Si in plus de asta are probleme cu climatizarea.
La mai putin de 14.000 CIP poti sa iti iei un Seat Leon sau VW Golf, de 1,6 benzina. Seat-ul costa mai putin de 13.000 CIP, si la banii astia e full.
ciprian
avea dreptate sincer sa fiu ma gandeam si eu la un BMW 520 TDI de prin 2000 fara sa citesc sfatul lui iulian.renault megane nu prea are rost e scump la piese si e mai mofturos la drumurile noastre.dar inca un sfat de ce iti trebuie masina asa de scumpa de tocmai 14000 euro?te incadrezi super bine pt un vw mai bine e super pt romania si da si randament e bun ma merita
madalina
1. daca vrei masina noua cu plata pe loc, trebuie sa alegi o masina cu pretul cip de maxim 11 500! Cu cat ai mai multi bani, cu ata ai posibilitati dealegere mai mari, insa in acesti bani se inscriu mai ales masinile din clasa mica si mini! Berlinele sunt mai scumpe!
2. Daca vrei sa-ti iei masina second-hand, nu uita ca este foarte posibil sa ai probleme cu ea! Daca te gandesti bine, cati oameni isi vand masinile de bune? Fie sunt furate, fie sunt lovite, fie mai au putin si pica, fie s-au invechit, fie e motorul puturos etc. Nu uita ca la o masina noua, ai o garantie, in timp ce la una second hand, nu! Daca vrei sa iti schimbi masina in fiecare an, e mai bine sa iei una veche! Daca vreisa o tii mai mult, cu siguranta te costa mai putin intretinerea uneia noi (daca nu e dacie)! Inainte de a lua o hotarare, suna la serviceurile marcilor care te intereseaza si intreaba cam cat costa o revizie! Nu spune ca te intereseaza sa cumperi o masina, ca iti vor spune mai putin decat costa in realitate! Stiu pe cineva care avea bani de clio nou, dar a preferat un BMW la mana a doua, iar acum pornirea masinii este o adevarata aventura!
ia-ti o octavia air.0723176331,lucrez la brady skoda.cristi
G e o r g e
octavia air :

dotari :
aer conditionat manual
inchidere centralizata
si ... cam atat
motor 1.9 TDI 90cp

pentru 200 de euro baietii din service ti-o "upgradeaza" la 110 cp. asa mai merge . cat de pe bune este upgradarea nu cunosc.

bordul este absolut gol si este al modelului precedent de octavia model 95.

am uitat ceva?
madalina
M-am urcat intr-o Skoda Octavia R si am avut senzatia de "coaja"! Megane II autentique arata mult mai bine si are mult mai multe dotari!
G e o r g e
ooops am gresit pagina de post scuze.

[ Acest mesaj a fost modificat de : de 2003-10-28 20:45 ]
Stefan5
Daca vrei marfa si sa nu-ti para rau o viata cumpara o Toyota Corrola diesel.Cea mai buna alegere.
G e o r g e
din pacate toyota corolla d-4d are un pret de achizitie ceva mai mare de 14000TTC ... omul are si el niste resurse totusi si 14000 sunt banii de care dispune . asa ca as zice sa-i indicam niste masini care se incadreaza in aceassta suma.
Serban2
Pe unde gasesc si eu preturi la SEAT ??
ca la www.seat.ro nu sunt... sau or fi dar nu le vad eu
Iulian8
degeaba renault megane II arata bine si are dotari daca sunt probleme cu el , de fapt de ce ne miram? doar e facut in turcia...spania...franta...ce mai conteaza? climatizarea se strica, suspensiile cedeaza destul de rpd, sunt probleme la cutia de viteza, partea electrica e varza...mai vreti? am un prieten care lucra la un service renault si de la el am informatiile, deci nu le-am inventat.
si totusi nu CRED ca un BMW 5 SH din 2000 , are probleme la pornire...aste-a sunt glume.
Mai exista si cei care isi iau masini noi si dupa 1-2 ani le vand tocmai ca sa isi ia alta noua , chiar daca masina nu are probleme, crezi ca toata lumea isi tine masina 7-8 ani??? asa ca poti f bine sa iti iei o masina SH, din 2000, 2001 la un pret f bun si sa fie in perfecta stare.
madalina
Pnteu Serban: incearca pe siteul Porsche Romania pentru preturi Seat, dar nu stiu cat de mult corespund, pe un alt topic cineva spunea ca preturile pentru VW Polo (nu stiu daca e valab; pentyru toate autoturismele vandute de Porsche Romania) sunt cu aprox 1000 euro mai mici! incearca sa vezi intr-o revista auto preturile, informativ, apoi sun a la dealer si cere preturile detaliate prin mail sau fax! Ai grija sa pari intr-adevar interesatdemasina, caci altfel astepti mult si bine pana aflii preturile!
Pentru Iulian:cat la suta din oamenii din Romania isi schimba masinile in fiecare an, numai dedragul de a le schimba? Iar in privinta celor aduse din afara, tare mi-e teama ca majoritatea sunt fie furate, fie au avut probleme, fie vor avea curand! Din pacate, in Romania nu poti avea incredere in nimeni ca masina SH nu are probleme, nu e furata, nu a fost lovita etc!
G e o r g e
eu nu cred ca exista masini la mana a doua fara probleme. iata cum vad eu situatia : masinile ori au fost busite, ori au pb la motor, cutie ... etc, ori sunt in perfecta stare de functionare dar au 300 000 km. orice om normal la cap nu isi vinde masina daca aceasta merge bine ... chiar dc este sa o dea ca s-a plictisit de ea, aceste cazuri sunt rare si se intampla cu masini destul de scumpe. cazuri in care masina nu este scumpa , si este data fara nici o defectiune, doar fiindca omul vrea alta sunt f f f f rare!

eu am avut si renault megane I si VW golf IV ambele luate la 0km.
in renault aveai o senzatie de saracie, cutia era un pic ciudata(nu am avut pb cu ea, dar era un pic ciudata, fata de altele) suspensiile pe spate un pic cam moi, franele mai slabe ca la VW ) , i schimb motorul 1.6 16v era absolut demential, consum rezonabil, service ieftin, revizii super ieftine la 1/2 din pretul celor de la VW
golf IV: frane exceptionale, cutie cu pb , agata cand bagi in I-a, motor puturos, dotari de KKO(era BASIS cu aer si cass, pt ca mi-am spus ca este VW si nu-mi trebuie dotari, nu? doar o sa ma ajute la dat jos geamul VW de pe capota) inauntru aveai senzatie de siguranta ...
Anubis
Uita de VW, Seat, Skoda, Renault, etc...Daca chiar VREI masin europeana gandeste-te DOAR la BMW...desi pretul este extrem de ridicat...singura varianta ar fi un SH..dar fi EXTREM de atent cand o cumperi...

La pretul asta ai Toyota Corolla VVT-i 1,6 linea Sol la 13,500 Euro CIP sau o alegere la fel de buna Honda Civic 1,6 VTEC la aceeasi bani (diferenta de maxim 100 Euro). Tot ca varianta extrem de buna ar fi Subaru..dar preturile sunt sensibil mai mari...ca si in cazul BMW-ului nu ar ramane decat varianta SH.

Numai bine
madalina
Desi au masini foarte bune, dealerul Honda din Bucuresti lasa mult de dorit! Am mers sa ma interesez pentru o jazz si primul lucru pe care mi l-a spus a fost ca au singura versiune, fara optionale, taxe 30% si dureaza patru luni sa mi-o aduca, iar pretul este cam mare! Apoi am intrebat de un civic, si iar mi-a spus sec "n-avem!" Am plecat caci nu mai avea nici-un rost sa mai intreb altceva!
madalina
Serban, pana la urma ce ai ales?
dan_barbu
poti lua un seat care mie-mi place mai mult decat megane 2 cu toate dotarile lui cu tot
Anubis
Da ia-ti un Seat....sa vezi cum e sa iti iei tzeapa....poate DOAR daca il castigi pe la vreo tombola

Numai bine
G e o r g e
din pacate marcile grupului VW sunt in ultima perioada o mare tzeapa , am avut m-am tepuit si cunoscutii care vor sa-si ia masina se infig ori la skoda ori la seat sau si mai rau la VW ,"pai sunt masini germane " ...

nu inteleg mentalitatea asta !!!

clar japonezele sunt peste europence...
Serban2
M-am oprit pana la urma la o Fabia Sedan Elegance 1.9 SDI - 64 cp. Da, stiu ca e un motor cam "varza", dar nu sunt un maniac al vitezei, mai mult de 120km/h nu o sa bag. Si eu am zis ca imi ajunge motorul asta... sa nu mai vorbim de consum... 6,3 in oras, 4 in afara. Acum ramane sa fac comanda.
By the way, daca are cineva varianta asta de motorizare, sau daca stie cate ceva despre motoare si despre Fabia, in general ( cum se prezinta pe drumurile romanesti... fiabilitate.. etc. ) accept cu placere niste opinii.

[ Acest mesaj a fost modificat de : de 2003-11-12 20:25 ]
G e o r g e
poti sa incerci www.vwforum.ro
vei gasi tot ce te intereseaza .

la cat mai multi km fara incidente...
si sa o stapanesti sanatos.
motorul este un pic cam puturos, dar dc nu tragi tare de el iti va consuma decet in oras in jur de 7% cu un a/c din cand in cand pornit. este in schimb de lunga bataie, fiind un diesel "clasic". masina este penalizata de plusul de greutate, dar fiind dintr-o clasa considerata clasa mica cei 68 de cai disponibili sunt mai mult decat suficienti.

inca o data sa o stapanesti sanatos.
madalina
Ce dotari si ce pret are? Nu cred ca ai facut cea mai buna alegere, dar sper pentru tine sa ma insel! Sa o stapanesti sanatos!
Serban2
Este varianta de echipare ELEGANCE, plus un radio optional. In total 15.000 euro DDP
Adrian8
Preturi nu gasesti decat la ei, la Porsche, pe site nu au nici un fel de pret.
Ce pot sa it spun este ca un Ibiza Stella ( aer conditionat, airbag-uri Cd-player ... mai toate in afara de ABS ) pleaca de la 10747 TTI (motor de 1.2 benz. 64 CP) si ajunge la 12800 TTI( 1.9 TDI, 64 CP) .... adica aceleasi preturi ca la Fabia cu aceleasi motorizari . Toledo era pe la 15-16000 euroi in versiunea Stella iar Leon tot pe acolo.
Apropo, s-a dat careva cu Ibiza asta de 1.2 Benzina,64 CP ?
G e o r g e
stefan: mi se pare un pic cam scumpa. in aceeasi bani iti luai un megane II 1.5 dci dinamique...

dar multa bafta cu noua achizitie , ma bucur pt tine , sincer.
marco
pretul este extrem de mare pentru o masina de capacitatea ei. la pretul asta as fi ales un megane II sedan. dar, ai cumparat-o deja, asa ca s-o stapinesti sanatos si cit mai putine probleme. numai bine
cristianc
QUOTE(ciprian)
avea dreptate sincer sa fiu ma gandeam si eu la un BMW 520 TDI de prin 2000 fara sa citesc sfatul lui iulian.renault megane nu prea are rost e scump la piese si e mai mofturos la drumurile noastre.dar inca un sfat de ce iti trebuie masina asa de scumpa de tocmai 14000 euro?te incadrezi super bine pt un vw mai bine e super pt romania si da si randament e bun ma merita

Ciprian
Fata de Renault Megane cu cat crezi ca este mai ieftin BMW 520TDI?
Iar la drumurile noastre BMW-ul este perfect adaptat la elementele suspensiei, nu?
O masina reprezinta mai mult decat piesele si starea drumurilor fiindca atunci am avea cu totii Dacii, nu?
Oricum, un drive-test repetat cu masina dorita lamureste toate intrebarile sau sperantele celui care vrea sa cumpere o masina.
Cereti drive-test fratilor la dealeri, nu va fie rusine ca banii sunt in buzunarul vostru.
DORU
Ei bine, George, cred ca acum a venit si vremea mea: de ce spun asta ?
Unu: am provocat ilaritate prin afirmatiile mele intrucat doream si alte opinii decat cele pe care le aveam deja, no offense, dar cum sa aflu o parere daca nu "provocam" putin grupul de discutii ? smile.gif)
Doi: afirmi mai sus ca Octavia Air ar avea bordul vechi si gol de la modelul "Octavia 95" ???!!!! Sincer, ai gresit cu 2 ani...Octavia a aparut in Cehia in 1997 !!
Vezi, nu e bine sa arunci cu pietre ca ajungi si tu in locul meu...Peace smile.gif)?
DORU
Ei bine, George, cred ca acum a venit si vremea mea: de ce spun asta ?
Unu: am provocat ilaritate prin afirmatiile mele intrucat doream si alte opinii decat cele pe care le aveam deja, no offense, dar cum sa aflu o parere daca nu "provocam" putin grupul de discutii ? smile.gif)
Doi: afirmi mai sus ca Octavia Air ar avea bordul vechi si gol de la modelul "Octavia 95" ???!!!! Sincer, ai gresit cu 2 ani...Octavia a aparut in Cehia in 1997 !!
Vezi, nu e bine sa arunci cu pietre ca ajungi si tu in locul meu...Peace smile.gif)?
Badescu45776
gabi63320
QUOTE(Serban2)
Este varianta de echipare ELEGANCE, plus un radio optional. In total 15.000 euro DDP


Mamaaaa... atatia bani pentru asa o masinuta. Eu am luat cu 16000 o Laguna noua. Dar, daca asta ti-ai dorit inseamna ca asta ti se potriveste. Drum bun!
Badescu45776
Eu am o Skoda Fabia Sedan din Noiembrie 2005 si sunt multumit de ea.Merge bine si consuma putin. :yup:
Merge bine chiar si cu 4 persoane + 100kg in spate.
Cine a zis ca sunt puturoase ori a mers numai cu masini de 150cp ori nu a mers cu Fabia SDI.
Are demaraj bun (mai putin bun cu greutate, dar nu te face de ras cum se spune) dar la drum lung merge ff bine cu 140km/h.
Deci Serban alegerea pana la urma este a ta, pentru mine este o masina buna.
adi65722
Ai facut o alegere buna. Nu iti va parea rau. Motorul este foarte fiabil, iar cand consumul indicat in oras va ajunge undeva pe la 6 litri, poate sa zica cine ce-o vrea. Nu mai veniti cu argumente de genul ca masina cutare arata mult mai bine, e o chestie de gust, pur si simplu nu tine.
Badescu45776
Consum Fabia Sedan 1.9SDI:
-in localitate - 5.9l mers normal
- 6.5l - 7l mers sportiv
-in afara localitatii - 3.9l la 90km/h
- 5.0l la 130km/h
:naughty:
Pe cand marea majoritate fac cam asa ( :pray: ) ca sa ajunga si ei la consumul asta
Consumul este real.
Si cand spune-ti cuiva sa cumpere o masina, spune-ti cat costa intretinerea si cat consuma( ex. renault - te rupe intretinerea)
Mai are cineva de spus ceva rau despre Fabia Sedan 1.9SDI?
G e o r g e
consum la fel am scos cu un megane 1.5 dci smile.gif

clio dci scoate mai putin un pic.

1.9 SDI este un motor fiabil dar depasit de vremuri . este greu si nu ajuta la dinamica masinii sad.gif
Badescu45776
"consum la fel am scos cu un megane 1.5 dci"
"clio dci scoate mai putin un pic"

Cat costa intretinerea lor(am prieteni cu renault si se cam plang de costuri)

Depasita poate pentru unii, dar dupa mine pentru cine vrea o masina de familie e foarte buna.
Ca sa te duci cu ea la serviciu si sa faci 1-2 iesiri pe luna cu ea in afara localitatii e buna.
Este o masina de oras, iar dupa parerea mea ptr oras nu iti trebuie 150cp ca sa mergi 20km pana la serviciu, fiindca dupa cum stii Bucurestiul este tot o coloana de masini.Mai mult de 60km/h nu poti sa mergi si cateodata e chiar mult.
G e o r g e
revizie la clio 1.5dci ~ 3.4-4 mil . revizie completa.

am zis ca motorul este depasit smile.gif
ncristi
QUOTE
degeaba renault megane II arata bine si are dotari daca sunt probleme cu el , de fapt de ce ne miram? doar e facut in turcia...spania...franta...ce mai conteaza? climatizarea se strica, suspensiile cedeaza destul de rpd, sunt probleme la cutia de viteza, partea electrica e varza...mai vreti? am un prieten care lucra la un service renault si de la el am informatiile, deci nu le-am inventat.



Toate lumea vorbeste de renault de la amici, vecini, rude...ca are preturi la piese f scumpe etc :evil:

La w sau la oricare alta marca piesele si servisul sunt cumva moca :evil: ?
Normal ca daca dai cu masina prin toate gropile cedeaza suspensiile...eu cu meganul meu ma apropii de 25k si am avut o eficienta la amortizoare de 97 fata si 95 spate si nu am schimbat nici o piesa...nici caseta de directe...A/C functioneaza OK (cu exceptoia unei frunze care a intrat in instalatie si a iesit mai greu smile.gif ).

Poate ca renault nu se compara la fiabilitate cu japonezele (ma refer strict la cele fabricate in japonia--cu cele fabricate in europa m-am convins cum sta treaba :angel: ) insa este departe de "reputatia" care i se creaza uneori gratuit.
G e o r g e
sunt de acord cu cristi.
badescu cat costa la tine o revizie?
Badescu45776
Depinde unde o faci, ca si astia sunt smecheri.
In unele parti ajunge si la 5.5-6mil dar normal prima revizie nu te costa mai mult de 4mil, iar incepand cu a doua revizie depinde cate gropi ai acumulat.
Chestia cu smecheria e pe bune fiindca in unele parti sunt in stare sa-ti schimbe la prima revizie jumate din masina daca te vede ca nu esti informat cum merg treburile.
florin55503
e 4 mil numai shimbul de ulei la un sdi cu filtru cu tot
G e o r g e
"Cat costa intretinerea lor(am prieteni cu renault si se cam plang de costuri) "

deci chestia asta e relativa. prietenii tai trebuie sa accepte ca au masini straine si nu mai au berline .
ncristi
QUOTE
e 4 mil numai shimbul de ulei la un sdi cu filtru cu tot


Prima revizie la MII 2600000lei vechi--10000kM
2-a revizie la aceeasi masina 2900000 lei vechi.

Ipso ploiesti. Mie imi pare acceptabil.
G e o r g e
e benzina , reviziile sunt mai ieftine tongue.gif
Badescu45776
Deci Cristi:
"Prima revizie la MII 2600000lei vechi--10000kM " (pentru masini pe benzina.)

Cat este pentru renault pe motorina?

Alta problema:
renault revizie 10000km=2600000lei (pentru cele pe benzina)
skoda revizie 15000km=4000000lei(pentru cele pe motorina)

1. Daca faci socoteala revizia renault pe benzina ajunge la acelasi pret cu skoda pe motorina sau aproximativ la fel deoarece este o diferenta de km.Tu faci revizie la 10000km, eu la 15000, corect?
2. Diferenta de km la revizii?? Nu iti pune un semn de intrebare cu privire la calitate si rezistenta. De ce? Oare sa fie skoda mai rezistenta decat renault? :coolspeak:
User67504
Mi-as dori si eu o fabia sdi dar nu prea se gasesc sdi la sh.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.