Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Focus II - explicatii dotari
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > Ford
T u d o r
Am studiat oferta focus 2 si as avea cateva intrebari de pus celor care se pricep la masina asta... blush.gif

1. In lista de optionale este cd-player sony cu mp3 si 8 difuzoare. Care e diferenta de calitate fata de instalatia de serie cu 6 dif si cd-player?
2. Merita farurile adaptive cu halogen?
3. Motorul de 1.6i cu distributie variabila, de 115 Cp, cum trage si ce consum real mediu are, daca se poate diferentiat oras/afara?
4. Parbriz reflectorizant vs parbriz incalzit? Si care dintre ele obstructioneaza detectorul radar blush.gif ?
5. Garantia de 4 ani este bumper-to-bumper? Adica e full?
6. Am citit ca e scumpa revizia la ford. Cat e de scumpa?
Multumesc anticipat... biggrin.gif
Cipicanu`
4. eu am la Ford-ul meu parbrizul incalzit...iti spun ca isi merita toti banii. Cand se abureste in 2 min dispar aburii, daca e inghetat (de 2 ori mi-a fost inghetat de cand a dat frigul) pornesc motorul, iau ziarele si cand ma intorc e dezghetat. Parerea mea e ca isi merita banii.
5. eu cred ca garantia de 4 ani e doar pe motor.

La restul intrebarilor nu stiu sa-ti raspund.
Watcher
Raspund si eu la 2):
daca faruri adaptive inseamna cele care iau si ele curba inaintea masinii, depinde foarte mult cat costa si daca nu cumva banii de 8 difuzoare + faruri adaptive = difenreta pana la un mototr mai tare....
Daca sunt suficent de ieftine, e o jucarie in plus, o sa vezi mai bien noaptea cand iei curbele...
Cornel001
1. Am inteles ca nu prea si-ar merita banii in plus. Insa acum sigur nu stiu. Du-te la dealer, si roaga-l, daca are, sa te lase sa asculti la ambele, in 2 masini diferite. Eu as fi vrut doar MP3 in plus, asa ca am ramas la ala standard.
2. Nu stiu. Dar depinde si daca chiar ai nevoie de ele; ca, calitate nu prea cred ca ar putea fi proaste.
3. Un dealer de la Ford, care e si aici pe forum (dany_ford), mi-a spus ca ar avea cuplu ceva mai mare, la turatii mai mici, fata de cel de 100. Agentul pe care il cunosc, mi-a spus ca nu prea si-ar merita banii in plus.
4. Am vrut la inceput parbriz reflectorizant, dar agentul pe care il cunosc mi-a recomandat sa il iau pe ala incalzit, sa am si pt iarna ceva. Acelasi dany si inca cineva care avea un fiesta cu astfel de parbriz, au confirmat ca isi fac banii, ceea ce si sper, ca am dat 189 CIP (inluzand si stergatoare cu temporizator sau asa ceva) pe el. Vad ca cineva mai sus a confirmat acelasi lucru. Legat strict de partea de dezaburire, asta nu se poate face si cu AC-ul ? Cipicanu, tie in cat timp ti-l dezgheata ? Bine, poate asta de pe Focus2 o fi mai eficient decat cel de pe Escort, care e model ceva mai vechi. Daca mi-l dezgheata in max 5 min e binisor.
5. Garantia de 4 ani nu e doar la motor, dar totusi nu acopera si chestii gen bucsaraie care are o garantie mai redusa (ca la majoritatea producatorilor dealtfel). Curios, insa, aceasta din urma nu e in functie de nr de km cum m-as fi asteptat, ci de cca 1 an jumate... cel putin asa mi-a spus cunostinta mea.
6. Scumpa e in functie de ce motor ai, din cate stiu... depinde de asemenea de service. Din cate stiu, la ROMCAR e cel mai scump, urmeaza BDT ceva mai ieftin daca nu ma insel, de ceilalti doi dealeri Ford nu stiu, iar la un dealer Opel autorizat pt service Ford cica ar fi si putin mai ieftin. Ia insa infomatiile astea orientativ, nu ca 100% sigur.
In mare insa, service-ul/reviziile Ford nu sunt printre cele mai ieftine, asta e intr-adevar unul din putinele puncte in minus la Focus. Pt motorul meu (100 CP benzina) nu mai stiu exact, tre sa ma interesez din nou, dar la BDT prima revizie cica undeva pe la 5-7 bulioane, urmatoarea un pic mai scumpa pe la 6-8 (dau intervale mari findca nu mai stiu exact cat mi-a zis) , iar urmatoarele revizii vor fi mai ieftine. Cineva cu motorul de 100 CP de pe Fusion (luat tot de la BDT parca ) cica la Galati l-a costat prima revizie numai 3.5 bulioane blink.gif marfa!
PS mie inca nu mi-a venit masina, desi am fost anunat recent ca in max o luna ar trebui sa vina, chiar mai devreme decat decat mi s-a spus initial.
T u d o r
Multumesc de informatii tuturor. Cornel, s-o stapanesti sanatos si fara probleme. E masina buna, cred eu.
Dany_ford? Imi poti da si tu informatiile cerute? Inteleg ca esti cel mai in masura de pe acest forum. blush.gif
Isidor61395
Mare grija cu garantia de 4ani. Asa am cumparat eu Focus in 2000, garantie 3 ani fara limita de km, iar in garantie sunt numai viciile de fabricatie, uzura bucsei de la volan la 9.000 km, bielete de directie la 30.000km, treapta a 3-a de viteze cu probleme este uzura normala, consum mediu la viteze de croaziera 140-180 9l/100km motor 1.6, 100CP, la 47.000 am reusit sa vand acest "cazan". Am fost si la Romcar, acelasi raspuns: uzura normala in Romania. Daca un plastic este de calitate slaba tine 10.000 daca este bun tine 100.000, EI NU INTELEG LUCRUL ASTA. Nu ai cu cine sa vorbesti. Teapa. Singurele marci cu garantie integrala sunt TOYOTA, HONDA, BMW la celelalte articulatiile sunt consumabile. Am Corolla din 2002, 206.000 km si nu am pus decit amortizoare la 197.000 si un rulment pe stg. fata la 160.000 km. Pana la 100.000 nici o problema, iar revizile 3mil. filtru, ulei, manopera, la inceput se faceau la 7.500 iar acum la 15.000, personalul din service? SUPER. Consumul la acelasi regim 7,5/100km iar CP 110.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.