Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Kia Rio vs Hyundai Accent vs Renault Modus
Masini.ro Forum > Masini.ro > Versus
Maff
Am de gand sa iau acum un Accent (iar) insa de data asta diesel.M-am uitat la ASPAD si cica daca ii faci soft tuning ajungi la 112cp.Inca nu m-am decis.Saptamana asta ma hotarasc ce iau, am de ales intre Accent, Modus si o Kia Rio 1.5crdi 110cp.
Ma hotarasc eu.Diferentele intre Rio si Accent sunt de pret (cam 1500 euro la CIP si chestia este ca RIO are cam de toate (clima, computer de bord, CD-player).Inca sunt nehotarat, vroiam o Elantra, insa m-am gandit la o masina mai mica.
Consumurile sunt asemanatoare.Modusul arata chiar bine, am facut un drive test cu el si era misto (era si o tipa misto, la mach 1 pe 1 mai, cu care am facut testul, dar era putin crispata).Modusul 1.5 de 80cp Dynamique este pe la 14000 euro DDP.Dotat bine, asemanator cu Kia Rio care este pe la 11900 CIP.Diferentele sunt de putere si Rio este mai lata putin (mai confortabila).Accentul este 9900 CIP (cred ca pot obtine un 9500), dar problema este ca la dotari este cam slab.
Destul de dificila optiune.
Andrei Suzuki
Eu zic Kia Rio.Modusul e...ciudat si,in plus,parca nu e pt tine.Poate pt sotia ta.
Nu cred ca exista comparatie intre materialele folosite in noua Rio si Accent.In plus,motorul de 100cp+cat iti mai da chip-ul nu o sa te dezamageasca.Depinde si ce vrei de la masina.Daca vrei portbagaj mare,ia sedanul (care mie mi se pare cam urat).Daca vrei o masina cu tenta oarecum sportiva,HB scrie pe tine.
Si inca ceva:ii rog pe cei care o sa zica despre Kia ca e o masina proasta doar ca e coreana sa se abtina.
Si in continuare,cateva poze:

ncristi
QUOTE
Accentul este 9900 CIP (cred ca pot obtine un 9500), dar problema este ca la dotari este cam slab


Legat de accent...un coleg a schimbat o ceva piese la trenul de rulare in primii 15k (bielete si n pivot) si masina a fost rulata doar in ploiesti+ ca revizia l-a costat aproape 12k....blink.gif. Motorul este de 1.3 benzina.

Nu stiu ce sa mai cred pt ca viitorul socru are un accent de prin 2000 si vro 90k si inca nu a schimbat nici o piesa la trenul de rulare (dar cre ca urmeaza f curand)...

La kia nu mi-a placut sub nici o forma cutia iar de modus nu stiu nimic...asa ca ...smile.gif

Alte optiuni:
-fiesta sau C3, fabia poate chear si yaris...presupun ca nu mai vrei clio ca am inteles ca esti nemultumit de el smile.gif
dragos52901
Si eu tot catre Kia Rio as inclina. Mi-a placut ce am vazut la SIAB.Dar cel mai important ar fi drive test-ul.
De asemenea ti-as recomanda un drive test cu Seat Ibiza. Mie mi-a placut mult dupa ce am mers de curand cu unul (1.4, 75 CP, benzina). Acum au o oferta foarte buna la si pt. diesel la motorul de 1.4 TDI, 70 CP in echipare completa. N-ai ce pierde. Doar o vizita de 30 min la dealer...Succes!
BandiT
kia.sau accentul....parerea mea.
ambele diesel
bafta
mihai58026
ma bag si eu...
Suzuki Swift( noul Swift bineinteles)???
intre cele trei pe care le-ai enumerat tu, as merge pe Kia, desi n-am condus nimic din cele trei optiuni initiale..
Andrei Suzuki
Swiftu e cam mic.
G e o r g e
rio este intre clasa mini si clasa compacta

adica cam pe unde e ignisul, care e mai mare ca picanto si mai mic ca cerato wink.gif
Andrei Suzuki
Mie mi s-a parut mult mai spatioasa Rio decat Ignisu.Sincer...
Maff
Rio este mai mare decat Ignis.Swiftul diesel inca nu a aparut si din cate banuiesc o sa fie destul de scump.Clio nu mai vreau sub nici o forma.O sa trag o fuga la Kia sa vad Rio (nu am facut drive-test).Accentul este destul de bun.Eu l-am avut pe ala de 1.3 si n-am avut nici o problema 90k km.Renaultul lasa rau de dorit in ultima vreme.
La HB ma gandeam si eu.A mers cineva cu noul Rio?Impresii ceva?Eu doar cu Accentul diesel si cu Modus am mers.Si cu Ignisul dar este foarte mic.C3 este mult peste Rio, Accent sau Modus ca pret, vorbesc de dieselul de 92cp.Si sincer nici nu-mi plac aia de la showroom.Am vrut sa fac un drive-test si m-au tot amanat(cred ca au prea multi clienti).Desi ma uitam la C4, as fi facut un mic efort, insa ce folos daca ei nu vor sa vanda masini.
Rio imi face cu ochiul chiar bine de tot.Ma uit si la optionale care sunt super misto (din cate am inteles in varianta standard au si mp3-player, pe langa clima, ABS, EBD, geamuri electrice fata+spate, jante aliaj).
Si Swift arata bine, insa ar trebui sa astept cam mult pt diesel.Arata misto Ignisul din showroom de langa Primaria sector 1, cu bull-bar, praguri.frumusel.
Cipicanu`
Cristi...12.000.000 o revizie la 15.000 km pt Accent? Tu ti-ai dat seama de prostia care ai scris-o? La noi, ma refer la Timisoara, Sibiu, Oradea...e in jur de 4-5 milioane.
G e o r g e
atata costa pentru ca iti sunt schimbate toate lichidele pentru ca motorul sa reziste aia 5 ani de garantie wink.gif
ncristi
QUOTE
Cristi...12.000.000 o revizie la 15.000 km pt Accent? Tu ti-ai dat seama de prostia care ai scris-o? La noi, ma refer la Timisoara, Sibiu, Oradea...e in jur de 4-5 milioane


Din pacate nu-i nici o prostie...atat mi-a spus si este persoana de inredere. Poate o sa-i cer factura...si mie mi se pare enorm...ca de altfel si lui smile.gif
Maff
Hmm, nu-mi amintesc sa coste atat revizia la Hyundai.Probabil ca a exagerat putin persoana respectiva.Mai mult de 7-8 milioane nu are cum sa coste.Maine ma duc la Kia sa vad Rio mai indeaproape si poate fac si un drive-test.
James Kilowatt
M-am inscris si eu la drive-test la Kia (sorens) si mi-au tras clapa :evil:
ncristi
QUOTE
Mai mult de 7-8 milioane nu are cum sa coste.Maine ma duc la Kia sa vad Rio mai indeaproape si poate fac si un drive-test.


Si mie mi se pare f mult...
Oricum il fraieresc aia de la tiriac de nu-ti vine sa crezi...
Imi amintesc ca la revizia de 7500 l-au pus sa cumpere (de la ei bineinteles) cateva cuti cu aditivi care fac sa mearga masina struna... blush.gif

Mi-a spus doar ca l-a costat "destul de mult" smile.gif
Omu nu se prea pricepe si mai este si prima lui masina (in afara de dacia 1300 pe care a avut-o inainte smile.gif ) asa ca ar face totul pt ea...

Dumnezeu sti ce l-au pus aia sa mai cumpere de a costat asa de mult...
Maff
Mey, pai zi asa, daca i-au recomandat nu stiu ce si omul "a pus botul", nu stiu acuma.Dar tot pare foarte mult 12 milioane.Mie mi-au dat tzeapa aia de la Citroen cu drive-testul.Am facut si la Skoda, insa Octavia este foarte scumpa.
Mojito
Cunosc o masina Kia din familie.Sephia.A facut jdemii de kilometri fara nici o problema.

Daca ar fi dupa mine si ai face tabelul dotari,pret, consum sau mai stiu eu ce Rio ar culege mai multe stelute.
Cit despre raspunsuri pertinente cred ca astfel de raspunsuri nu-ti pot da decit posesorii uneia sau alteia si/sau cei ce au facut drive test cu toate.
Parerea mea e subiectiva.

Am intrat acum pe site-ul lor si am vazut si filmuletul.HB e frumos. Spatele parca are ceva din Astra.
Ia-l !
Andrei Suzuki
Mai pun 2 poze,poate te hotarasti. biggrin.gif

ncristi
Nu-ti lua kia ca jd power spun ca este naspa... laugh.gif

Glumeam smile.gif
Victor54823
Cat costa noul swift??varianta pe diesel ma intereseaza??cat despre kia rio.cea noua,am auzit numa lucruri bune,mai ales de motorul de 110 cai pe diesel
Cipicanu`
Dupa cate stiu eu motorul de 1.5 CRDI e in 3 pistoane...gresesc?
Andrei Suzuki
Gresesti.
Maff
Mey, despre Swift nu se stie nimic pentru ca o sa vina in Romania prin februarie.Motorul de 70cp.
Daca ar fi dupa JD Power Renault e masina super proasta (chiar este:D).Abia astept sa schimb marca..........Nu stiu inca.Modusul este haios, chiar este incapator, Accentul este mai lat cu cativa centimetri, si Rio este si mai incapator.Si chiar arata bine.Din cate stiu, motorul de 1.5 crdi de pe Kia este 16v.Oricum este un motor performant.
Swiftul arata super bine, dar varianta diesel cred ca este scumpa.
ncristi
QUOTE
Modusul este haios, chiar este incapator


Daca-i asa de proasta de ce ai mai pus si modusul pe lista smile.gif
Modus este tot renault...smile.gif
Maff
Problema este de bani.Stiu ca este proasta, dar ce sa fac.Cand o sa am bani mai multi o sa-mi iau Toyota probabil.
ncristi
QUOTE
Problema este de bani.Stiu ca este proasta, dar ce sa fac.Cand o sa am bani mai multi o sa-mi iau Toyota probabil.


Yarisul este cam cat modus...poate chear mai ieftin putin...

Oricum modusul este super...eu personal l-as alege...si mai am si 2 masini renault...

Oricum urmatoarea o sa fie clio3 clar...cum apare marit symbolul (de care am fost f multumit--tre sa repet treaba asta smile.gif ) si clio3 o sa fie...
Cipicanu`
QUOTE(Andrei Suzuki)
Gresesti.


Andrei eu spun sa te interesezi la dealer sau pe net..si motorul de la Kia si Hyundai de 1.5 CRDi sunt in 3 pistoane. De la anul si Accent-ul va avea motor de 110 cai.
eddie
Probabil Maff vede o diferenta substantiala de la Symbol la Modus.Mie unul mi se pare un mare fas Modus-ul.Nu mi-as da Clio Extreme pe un Modus.Modus-ul se vrea mai mult decat este,e ceva fortat.Vad ca preturile sunt cam aceleasi ,asa ca de aceea mi-am permis sa le compar.
ncristi
QUOTE
Probabil Maff vede o diferenta substantiala de la Symbol la Modus.Mie unul mi se pare un mare fas Modus-ul.Nu mi-as da Clio Extreme pe un Modus


Sunt masin care se adreseaza diferit pietei....modus=familie, clio extreme=fun
Si eu tot clio extreme mi-as lua blush.gif
mihai58026
SI CAND OR SCOATE ASTIA mODUS eXTREME?!?!
o sa fie pt familia care stie sa se distreze sau ce?!?!
smile.gif
Skywalker
QUOTE(Cipicanu`)
Andrei eu spun sa te interesezi la dealer sau pe net..si motorul de la Kia si Hyundai de 1.5 CRDi sunt in 3 pistoane. De la anul si Accent-ul va avea motor de 110 cai.

Hyundai Accent 1.5 crdi are 4 pistoane, iar Accent-ul nou va avea tot 4 pistoane si 96 cp, va fi cu 14 cm mai lung si pe la vreo 8500 euro cip cu ABS+EBD si airbag sofer+pasager in standard si motorizare de 1.3; 1.6 benzina si 1.5; 2l motorina.
Chiar am fost azi la dealer Hyundai sa vad de un Accent ala de 6890 euro si cred in proportie de 90% ca mi-l cumpar in leasing. Am cautat de nebun o masina cat de cat mare, consum mic, neaparat benzinara, si cat mai cheala la optionale. Eu zic ca Accentul arata destul de bine la banii lui e mare, incap 2 pasageri de 1.80cm unu in spatele altuia, motorul e vioi, daca shimbi vitezele pe la 2.700 - 3.200 e Ok. Ce am observat ca nu ii place subturata, tra-2a destul de lunga, tr a-3a numa' buna de oras, tr a-4a si a-5a nu am avut unde sa le dau in Timisoara. Ca incomvenient sunt rotile - puteau fi macar de 14 cu 175/65/14 asa are 175/70/13. In rest numai de bine, acum la bani astia de @7.000 euro cip ce sa ceri OZN? daca vrei ceva mai mult atunci mai scoti bani nu te pui sa "spurci" masina ca deh are prea putine optionale.
Zetics40545
Oare nu ai putea sa te mai cauti de vreo 300E CIP sa-ti pui si aer conditionat? eu zic ca face toti banii.
Cipicanu`
QUOTE(Skywalker)
QUOTE(Cipicanu`)
Andrei eu spun sa te interesezi la dealer sau pe net..si motorul de la Kia si Hyundai de 1.5 CRDi sunt in 3 pistoane. De la anul si Accent-ul va avea motor de 110 cai.

Hyundai Accent 1.5 crdi are 4 pistoane, iar Accent-ul nou va avea tot 4 pistoane si 96 cp, va fi cu 14 cm mai lung si pe la vreo 8500 euro cip cu ABS+EBD si airbag sofer+pasager in standard si motorizare de 1.3; 1.6 benzina si 1.5; 2l motorina.
Chiar am fost azi la dealer Hyundai sa vad de un Accent ala de 6890 euro si cred in proportie de 90% ca mi-l cumpar in leasing. Am cautat de nebun o masina cat de cat mare, consum mic, neaparat benzinara, si cat mai cheala la optionale. Eu zic ca Accentul arata destul de bine la banii lui e mare, incap 2 pasageri de 1.80cm unu in spatele altuia, motorul e vioi, daca shimbi vitezele pe la 2.700 - 3.200 e Ok. Ce am observat ca nu ii place subturata, tra-2a destul de lunga, tr a-3a numa' buna de oras, tr a-4a si a-5a nu am avut unde sa le dau in Timisoara. Ca incomvenient sunt rotile - puteau fi macar de 14 cu 175/65/14 asa are 175/70/13. In rest numai de bine, acum la bani astia de @7.000 euro cip ce sa ceri OZN? daca vrei ceva mai mult atunci mai scoti bAccentul nou pe benzina are motordani nu te pui sa "spurci" masina ca deh are prea putine optionale.


Accentul nou pe benzina are motor de 1.4 si 97 de cai. Pretul porneste de la 8.800 de euro.

Repet inca o data , dieselul are motor in 3 pistoane , 110 cai si porneste de la 9.750 + TVA, nu mai are taxe vamale deoarece e facut in Europa.
dan48523
Nevasta-mea a facut deja 9000 km cu modusul luat in septembrie. Ea este super incantata, dar eu sincer prefer mai vechiul meu opel vectra. Mise pare cam prea inalta pozitia la volan pt un barbat, dar mai stii... poate e doar o parere personala.
Oricum nu cred ca am facut o alegere proasta in septembrie, categoric e mai aratoasa atat interior cat si exterior fata de C3 sau altele in banii astia: 11500cip.
Am urcat si intr-un Rio si mi s-a parut misto, dar parca prea avea toate butoanele alea de pebord asa butucanoase, mi s-a parut ca prea sareau in ochi.
dan48523
iar Accent are taica-miu. E masina babeasca, nu are nimic sa te incante, si nici nu exceleaza cu nimic la rulare, atat cat m-am plimbat eu. E un altfel de logan,
Skywalker
Cipicarule, scuze chiar are 3 pistoane doar ca eu m-am uitat la varianta pe benzina. Am vazut poze cu noul Accent si arata bine, acum nu stiu ce sa fac sa mi-l cumpar pe asta vechi sau sa astept pe cel nou.
Cipicanu`
Nici o problema Sky...

El se vinde deja, ma refer la Accent-ul nou, dar cu livrarea e mai grei Dotari nu stiu sa-ti spun ce are , doar atat stiu: motor de 1.4 si 97 de cai, 1.6 si 110 cai si 1.5 CRDI cu 110 cai
Skywalker
Din tot versus-ul asta eu dau castigator pe Hyundai Accent care, pentru mine, este mult mai frumoasa decat celelalte 2 masini. Am facut un drive test cu Accent de 1.3 benzina si sunt foarte multumit pentru ce ofera masina asta in 6890 euro asa ca am decis sa ma bag la un leasing pentru Accent varianta de 1.3 cu hayon la 6890 euro cip, acum astept sa vad daca imi aproba leasing-ul. Daca toate decurg bine si la asteptarile mele ar trebui ca intr-o luna sa am masina!
Zetics40545
Felicitari, desi eu te-as fi sfatuit totusi sa iei si A/C. Si eu am vrut initial HB, dar acu un an nu aduceau deloc looser-ii.

Mi se pare cam mult o luna, in conditiile in care toate masinile sint in tara, pe stoc! Chiar asa suna si reclama de altfel: "Livrare imediata!"

Acu o saptamina am fost (pe aici prin Bucuresti) la showroom si aveau o gramada de masini, chiar acolo in cimp (vorbesc de Expozitiei) si majoritatea erau in 5 usi (cred ca doar cele argintii erau in 4 usi).

Asa ca eventual mai zoreste-i...bafta!
DORU
Daca mai astepti putin, apare noul Hyundai Accent, net superior vechiului model. Verifica si AMS, nr. febr 2006 (sper sa nu fi gresit luna blush.gif )
ncristi
QUOTE
Daca mai astepti putin, apare noul Hyundai Accent, net superior vechiului model. Verifica si AMS


Eu l-am vazut prin B...era parcat undeva langa hanul lui manuc si era de culoare verde ichis. Masina este un pas inainte dar ma asteptam paraca la mai mult sad.gif

Nu prea m-a impresionat sad.gif
DORU
De acord, dar am zis sa se faca comparatia intre KIA si Hyundai ultimile modele lansate, e mai corect asa.
eddie
Daca tot trece timpul si nu te-ai hatarat,Maff,astepta sa apara si la noi noul Clio (III).In Anglia l-am vazut deja si e foarte bine primit(asta probabil fiindca au Clio II printre cele mai des intalnite masini pe sosea,nu ma asteptam la asa ceva !)
ncristi
QUOTE
astepta sa apara si la noi noul Clio (III).


Clio III se pare ca ste o reusita din toate punctele de vedere. Cineva de la un anumit sercvice renault chiar a sugerat ca platforma tehnica a loganului (pe care este facut si clio III) este una f reusita nepunand probleme tehnice :angel:

Din pdv tehnic loganul a pus mai putine probleme de cat meganul (cel putin in prima faza). La megane (faza II) platforma tehnica a fost imbunatatita...ramane de vazut smile.gif...eu pana una alta sunt multumit si de ce-a veche smile.gif
Maff
Azi fac test cu Accentul nou.Sunt insa de vreo 3 zile cu anunt in geam si pe cateva siteuri si nimic.Nu vrea nimeni Clio Symbol.Damn.Si la 7600 nu cred ca cer mult.Am stat mult mai putin sa vand accentul.Aia de la Renault mi-au oferit 7000, dar oricum se stie ca la buy back ofera putin pe masini, tocmai pentru a le putea revinde cu mai mult.Si nuu cred ca gasesc La 12.500 DDP Clio III diesel, ma refer la ala de 105cp.Si am vazut ca arata chiar bine, l-am vazut acum 2 saptamani in parc , dar inca nu le inscrisesera si nici nu aveau motorizarea diesel.M-a sunat ieri tipul pe care-l cunosc de la Hyundai si mi-a spus ca a venit si un diesel.
Dragos64713
Ai grija cu Hyundai!Am fost astazi sa vad unul(modelul nou).Dragutica masina,cam mica in spate.Dar socant de-a binelea a fost pretul la revizii:8,5mil pt motor 1.4BENZINA!!!Si asta la revizia de 15000.Cica schimba si uleiul din cutia de viteze.Astia nu-s intregi la minte!Fugiti!!
Maff
Hai mey, acum probabil pretul era pt cine intreaba...........Si m-as mira sa fie atat.Oricum Prima revizie la Clio este vreo 4 milioane, daca te gandesti ca la Hyundai o faci din 15 in 15000 de km atunci pana la urma ajungi tot pe acolo.Si mai asteapta si tu pana face cineva 15000 cu accentul nou si atunci sa vedem, nu mai lansa tot felul de zvonuri aiurea.Vad ca si la sectiunea Hyundai ai scris la fel.Intai documenteaza-te mai bine si dupa aia scrie.
Zetics40545
Maff, ai facut drive-test?

Eu am fost azi si m-am dat cu 1.5 diesel, modelul standard.

Motorul mi s-a parut superb, extrem de silentios, foarte vioi, un adevarat deliciu la condus.

Mai multe impresii am pus pe noul forum dedicat Hyundai.
Maff
Salut, am facut testul ieri.Am scris mai multe despre test la sectiunea Hyundai.Am fost destul de impresionat de reprize si de calitatea materialelor.I-am dat prin spate pe la showroom pana pe la 120km/h ( mai mult n-aveam unde).Franele sunt excelente, insa am spus, cauciucurile standard sunt cam mici, eu o sa-mi iau 195/15.CD-playerul este bun, are si mp3-player, deci nu sunt probleme.Nu merita schimbat decat daca esti obsedat.Cele 6 boxe fac fata cu brio.Acceleratia este excelenta, am obtinut si pe la 60km/h un mic scartait de roti intr-a treia.Se simte diferenta dintre motorul vechi si cel nou.Deja au facut software-ul pentru tuning.Il duc la 136cp.O valoare mare pentru o masina de talia Accentului.Intr-un cuvant....Merita toti banii.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.