Help - Search - Members - Calendar
Full Version: bujie rupta in chiuloasa - HEEEEEEELP!!!!!!!
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > Opel
Noni
De curand am intrat si eu in radurile "campionilor" carora li s-a rupt o bujie in chiuloasa - e vorba de un astra G (2.0 DTH). Stie cineva vreun mecanic care sa faca extractia fara a demonta chiuloasa? Eu stiam un om capabil sa faca asta, dar a intrat cu masina intr-un cap de pod si acum e in spital, cu putine sanse de a reveni in business. Partea proasta este ca bujia arsa bineinteles ca s-a rupt exact sub hexagon. Multumesc anticipat daca ma ajutati beer.gif
Radu50689
Si eu am patit chestia asta la un Citroen si mecanicul a rezolvat sudand de ciotul care a ramas o tija metalica!
Poate te ajuta cu ceva!
Daca veni vorba stii cumva cum se desface capacul de plastic de la bujiile de la Opel G cu motorul 2,0 DTH ?
Noni
La mine marele ghinion este ca bujia s-a rupt exact sub hexagon, adica la "rasul" chiuloasei, deci nici o sansa de o mai apuca cumva. Capacul de plastic de care zici tu (Radu) se desface cu o cheie denumita in jargonul mecanicilor "dinte de soricel". Cheia costa in jur de 10 E si se gaseste in magazinele cu scule bune. Nu dau nume, caci nu stiu daca pot mentiona in forum nume de firme. Multumesc oricum pt. sfat. beer.gif
Radu50689
Eu sunt din Resita sin chiar nu stiu unde as putea gasi!da-mi totusi un nume!ai avut bujii arse?cum s-a manifestat masina la pornire?
Noni
Acel gen de cheie se gaseste la dealerii de scule Stanley. Daca numele se socoteste promo, rog adminul sa ma scuze. Bujia arsa a "vazut-o" testerul, caci in rest masina merge foarte bine si porneste cu 3 bujii de n-are treaba. Deocamdata... Am zis ca mai bine le schimb pe toate. Celelalte 3 s-au desfacut greu, dar s-au desfacut, iar cea arsa s-a rupt. Am inteles de la mai multa lume ca nu sunt singurul care a patit asta si se zice ca cea mai buna chestie ar fi ca inainte de a pune bujiile noi, filetul sa fie dat cu vaselina siliconica.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.