Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Fiat Punto '97 - Probleme cu turbina
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > Fiat
Abrudan55403
Slaut,
as avea si eu o mica problema:
si-a luat taicameu un punto din 97 1.7TD de 60 de cai. Eu nu am vazut masina, dar el mi-a zis ca are o mica problema cu turbina - adica nu ii porneste... A fost sfatuit sa isi schimbe electrovalva dar tot degeaba. Mi-a zis ca din turbina iese un tub ceva in genul firului central de pe capacul de delcou de la dacie... in fine cand scoate acel tub, turbina ii porneste si ii trage bine. Cand e conectat masina parca se ineaca si bineinteles turbo-ul nu porneste. Imi poate spune si mie cineva ce face acel cablu si cum se poate face sa mearga bine? Daca are cineva o masina la fel sau s-a mai lovit de astfel de probleme, va rog sa imi raspundeti... Deconectarea cablului respectiv nu cred ca face foarte bine chiar daca asa merge turbina.
Mi-a zis ca evita sa mearga la reprezentanta pt ca acolote taxeaza pt absolut orice.. si te taxeaza bine... smile.gif
Ionut45405
Din ce spui aia e comanda de la wastegate si inteleg ca e permanent deschisa, deci gazele de evacuare trec pe langa turbina in loc sa o invarta. Dar am intalnit doar blocaj mecanic pt ca e actionata de presiunea din galerie, altceva nu poate veni pe tub... Daca nu e gestionata electronic nu te ajuta testerul, un manometru e suficient. EGR nu cred ca are, sa fie ala blocat deschis sau neetans...
Abrudan55403
Am sa il intreb mai exact care sunt simptomele si care e treaba si am sa iti spun; Poate ma poti ajuta
Mersi mult :cheers:
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.