Help - Search - Members - Calendar
Full Version: probleme cu CIELO-ul meu
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > Daewoo
Alexandru3
Am mai scris io intr-o parte a forumului, pe la consumuri (unde ma laudam cu un CIELO din 97 care mananca 12,7-13 l /100 in oras)

Am o problema cu ea! NU TRAGE calumea deloc! Prima oara am zis ca e de la injectoare cum ca ar fi murdare rau, si m-am dus sa le fac o curatzare! Acolo, i-a facut ce i-a facut si a zis ca erau nu murdare (sau cum se zice) ci foarte murdare, ca a durat ceva pana a spart ce se formase inauntru pe injectoare! IN fine, acum dimineatza cand o pornesc desi o ia pe o vreme dinasta dupa 2 chei, merge rotund, autoshocku o tzine cum trebe si nu ma zgaltzaie! DAR PROBLEMA E IN CONTINUARE, NU TRAGE!

Haidetzi sa va zic ce inteleg io prin nu treage!
1. Prin oras: un exemplu ar fi ca ii dau foarte greu scartz pe loc (desi nu cursele ma intereseaza pt. masina mea), decat daca stau cu pedala la 4-5000 rpm si apoi iau piciorul de pe ambreiaj.
Atceva, sub 3000 ture nu simt ca m-ar baga deloc in scaun ... totusi dupa 3-3500 ture park se simte ceva dar deja e prea turata pt. oras, consum mult prea mare!. Alt exemplu aici, daca dau a 3-a la 40(hai 50) si o iau un pic mai repejor (nu chiar talpa direct) tot degeaba ... ca tot foarte greu accelereaza

2. Afara din oras: am dus pe cineva la aeroport si ce m-am gandit, ia sa vad io ce poate masina. M-am dus usor pana la snagov sa vad daca sunt radare si cand m-am intros am vrut sa-i dau pana susssssss. Trecand peste faptul ca nu tragea .... la rot sub 3000, eh, cand am ajuns la 100 in a 4-a si am dat a 5-a, am putut sa ajung in vreo 2-3 KM la viteza maxima de 145 km/h. Nu vibra rau .... putin numa! Nu m-au blocat masinile pe drum, ci am mers cu talpa pe podea de la 120.

MA ENERVEAZA RAU MASINA si nu stiu ce ar putea avea! Desi am scris cam mult, poate cineva cu aceeasi pronblema sau care a auzit de asha ceva ma ajuta si pe mine!

O sa ma duc la mecanic, dar totusi as vrea sa aflu cam ce ar putea avea!

PS: nu i-am verificat bujiile pana acum (desi nu cred ca are legatura, oare pneurile un pic desumflate pot avea asha efecte ?)

TNX

(mentol)
Alexandru3
Ah si am uitat ... consumul s-ar putea sa aibe vreo legatura cu tot ce v-am povestit acolo! Ca totusi 13 la un Cielo in orash e destul de mult, lumea zice cam un 10 (poate 11 cu aer cu tot)

(mentol)
guerilla
catalizatorul l-ai verificat? mi se pare ca problema ta e fie de la admisie aer - si atunci te uiti la filtru de aer, fie de la evacuare - ceva obtureaza.. asa ca uita-te la catalizator.
OMEGA
Uita-te si la cablu de accerelatie
Si sa nu uitam de calitatea benzinei
Adrian8
Salut,
ar fi bine sa pui si scanner-ul pe ea... am avut aceleasi probleme tot cu una din '97 coreeana (era lenesa rau , cand aveai nevoie sa depasesti mai strans un pic debuta greu ) . Pana la urma tot cu scanner-ul am dibuit-o in sensul ca nu erau corelate IAC-ul ( supapa de admisie aer care mergea foarte greu si am curatat-o) si TPS-ul ( senzorul de acceleratie , pozitionat sub IAC ) care pana la urma l-am schimbat si imediat masina si-a revenit . Am facut-o cu baietii de la Autonet (pe Giulesti au sediul ) care ii recomand intr-o oarecare masura (doar pe unii) . Dar in primul rand verifica in service cu scanner-ul daca la cald IAC-ul sta in 22-23 de milisecunde si TPS in 60 maxim 62 . Astept vesti .
Alexandru3
va multumesc mult pt. ce mi-atzi zis ... vad ca toti avetzi CAM aceeasi parere cum ca ar fi de la aer !? O sa va urmez sfaturile!

ADRIAN, e exact cum ai zis, coreana, 97, si la depasiri ... mi-e ca dau in vreunu pe contrasens!

Multumesc tuturor ... o sa o verific cat de curand!

PS: Adrian ce inseamna sa o verifici cu scanneru ? si cat costa ce ai zis tu ca i-ai facut la AutoNet ?

(mentol)
Adrian8
se plateste la ora de manopera (in jur de 300.000 ora era acum o luna ) si mai mult de o ora de manopera nu iti iau (ca esti nou... daca ramai la ei... mai incolo te incarca mai putin...)
Alexandru3
ADRIAN ... imi potzi da si mie un mail la alex_ion@yahoo.com sa-mi spui mai exact unde ce si cum sa ma duc !? (o adresa, un nume, o spage, ce si cat?)

Si, mai zi-mi, oare e mai mult de 1.000.000 cu totul ?

(mentol)
la_coste
Daca tot treci pe la service, zi-le sa verifice si presiunea pe refulare la pompa de benzina. Ar trebui sa fie intre 6 si 7 bari. Probleme apar cand ea face o presiune sub 4 bari.

Si ai grija sa nu te prosteasca la service. Verificarea se face cu un manometru in genul celor care masoara presiunea la roti care se monteaza pe furtunul de intrare a benzinei in motor, si nu dureaza mai mult de 3 minute
Alexandru3
Sa stitzi o sa va ascult si o sa merg la service dar totusi astept sa-mi dea cineva o cifra la bani, k sa nu ma duc asha ca ....

Deci, Adrian, cam cat te-a costat pe tine. sau la cat sa ma astept ?
Sau tu la_coste, poate stii tu !?

TNX
(mentol)
la_coste
Eu am fost cu masina la service si le-am spus doar ca nu merge. L-am luat pe inginerul de service in masina am facut o tura cu el la volan, a fost de acord cu mine ca nu merge bine si i-am spus sa-mi faca o diagnosaticare (constatare) - pentru care se plateste un pret fix, vreo 400.000 lei. cel putin asa a fost la mine.

Dar vreau sa spun ca s-au chinuit la ea vreo 2 ore in care au schimbat bujii, au schimbat fise de bujii, au schimbat bobina la delcou si dupa fiecare schimbare mai faceam o proba, masina tot nu mergea si isi luau piesele inapoi. intr-un final a venit un paznic (cred eu, sau bodyguard) si i-a umilit. A cerut un manometru pentru benzina si mi-a aratat ca pompa de benzina face doar 2 bari. Paznicul nu mi-a luat nimic, dar astia de la service dupa cum ti-am spus - 400.000 lei
Florian1
Frate, ce spui tu e buba generala la CIELO.
Cunosc pe cineva care a rezolvat oarecum problema cu vreo 300Euroi (instalatie GPL)... rezultatul... trage ca o dacie... consuma ca un BMW (20 si ceva la %).

Da vrei sa vezi o masina ca nu pare sa traga dar o face mai mult decat bine imprumuta de la un prieten o Nova GT (nu GTI sau SN) si urca cu a 2-a pana la 75, cu a 3-a pana la 130, samd, o sa vezi ce n-ai vazut... "BMW-ul carpatin" )

[ Acest mesaj a fost modificat de : de 2003-11-06 13:41 ]
mircea9
eu am un cielo corean din 96 ,mecanic perfecta(pivoti originali) stare cei drept nu prea multi km(85000) ,dar am avut o problema ce mi-a dat mult de furca si mie si celor trei echipe de "meseriasi"pe care i-am contactat ( plecam dimineata de acasa ,pornea perfect,mergeam cam 1-2 km si se oprea brusc in timpul mersului ( incercam sa o pornesc dar de pomana .fumam cu patos o tigare (neadresindu-i cuvinte frumoase )apoi pornea si functiona perfect toata ziua! cam odata la doua zile se "juca"cu mine! am fost la primul mecanic si a spus ca trebuie sa ii puna testerul ca sa isi dea seama ,dar pina a ajuns el a trecut perioada de "o tigare" si iar fct. perfect !
aveam de gind la un moment dat sa o vind dar pina la urma am gasit (dupa multe plimbari )un meserias care a spus ca nu stie despre ce este vorba dar ca ar fi bine sa schimb bobina de la delcou ca de la ea "muuuulte se pot intimpla" .si asa a fost ! m-am imprietenit din nou cu ea .poate v-am plictisit dar nu as vrea sa mai treaca nimeni prin ce am trecut eu ca pina la urma se marise doza de tigari ....
Alexandru3
am fost la service! mi-a facut-o! era fisa de la delcou, una din ele fiind bsuhita rau si oxidata la metal!

Apoi mi-a reglat delcou (cu scanneru pus pe ea, si mi-a mai reglat senzoru de oxigen - tot cu scanneru pe ea - ca cica era cam bushit)

Am testat-o apoi .. mare diferentza!
Inainte mergea pe autostrada cu 150 max, iar acum a mers si cu 165 (tzinand cont ca re 170 max, si are si 7 ani .. e bine zic io).

Cel mai fericit sunt de faptul ca de la 12-13 consum, mi-a luat 8,38% mers 10 km cu 160, si restul cu 120-130 .... (pe autostrada)! Am mers in total 43,9 km .... si mi-a luat 3,68 (DACA IMI ADUC AMINTE BINE ....)

deci sunt multzumit ... salut si multzumesc t. detaliile voastre !

(mentol)

PS: am facut-o la AutoCenterBuc Grigore Alexandrescu (langa Allianz) - 200.000
cristianc
Am mai invatat ceva! Dupa primul post ma gandeam ca ai cutie automata dar dupa aceea baietii buni cred ca au lamurit totul!

P.S. Topic pretios
catalina52397
dragii mei, amnevoie URGENT de un motor in stare buna pt o daewoo cielo.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.