Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Pronostic pt 2006?
Masini.ro Forum > Auto Motor Sport > Formula 1 > History
Pages: 1, 2
Sebastian-58
Salutari

Renault a castigat in sezonul 2005, dar in 2006 treaba va sta un pic altfel - motoare V8, schimbari de regulament etc.

Ce pronostic dati in momentul de fata pt sezonul 2006?

Eu cred ca la sfarsitul lui 2006, situatia va fi cam de genul:
1. Kimi
2. Fernando
3. Juan
4. Michael

Voi?
James Kilowatt
Eu nu risc sa dau pronostic... avand in vedere ca masinile vor fi destul de noi, cred ca se poate intampla orice.
Cu schimbarile astea de regulament, ma intreb cand vor ajunge sa alerge cu motoare pe GPL sau bio-diesel biggrin.gif
claudiu58838
Salut!

Toate ca toate, dar l-ati uitat pe Button.....

Cu respect.
James Kilowatt
Button incepe sa aduca a coulthard... un vesnic wanabee...
No offence, insa pana acum a dovedit ca e doar gura de el. E drept ca nu a avut o masina competitiva, insa s-a lansat in afirmatii de genul ca e cel mai rapid pilot din F1 fara sa o fi dovedit inca.
ncristi
Este greu de spus...eu merg tot pe renault. A mai dovedit o data ca sunt capabili sa-i trosneasca pe cei de la mercedes si nu vad de ce nu ar mai face-o inca o data...smile.gif

Oricum este greu de spus...
CCI
Eu merg pe Renault si Fernando. Cred ca au toate sansele sa repete figura. Insa depinde si de cat de fiabila masina McLaren.

Altiii.... nu cred ca o sa conteze asa de mult.

Insa vom vedea la anul, si anul asta a produs surprize, iar schimbarile vor fi mult mai mari.
T u d o r
Nu trebuie sa uitam ca Alonso are un atu moral in fata lui Kimi. L-a batut anul asta... Iar Renault, daca ne amintim, a mai avut o perioada de glorie in deceniul trecut, dovedind constanta in performante si jucand practic singur in formula 1.
Deci si eu merg pe mana lui Fernando Alonso si Renault la constructori. Mi-as dori sa-l mai vad o data pe Michael campion, dar deja cred ca s-a blazat. Oricum, e cel mai mare pilot care a facut umbra "marelui circ", cu toate minusurile lui in ceea ce priveste caracterul. smile.gif
Skywalker
1 = Alonso
2 = Michael
3 = Kimmi

1 = Renault
2 = Ferrari
3 = Mc Laren

Cam asa vad eu sezonul 2006 la final
AZAZEL
cred ca pt mclaren lucrurile se vor ingreuna. mai ales ca cel mai bun specialist in aerodinamica si "caroserii" din formula 1: Adrian newey a plecat de la mclaren la redbull.

insa nu cred ca ferrari are ce cauta in calculul luptei pt titlu. este pe afara rau.
Viorel5
Este mult prea devreme pt a da pronosticuri si a face clasamente...
Trebuie sa asteptam primele sesiuni de teste de la inceputul anului viitor sau chiar prima cursa a sezonului.
NU cred ca Ferrari poate fi scoasa din carti NICIODATA.
:boxing:
cosmin45741
faptul ca renault a avut masina cea mai buna anul asta a fost o simpla intamplare... de fapt daca mai erau vreo cateva etape nu stiu ce se intampla...
sper sa-si revina ferrari band.gif
bebe33695
parerea mea e ca Mclaren are cea mai mare sansa ,mai ales daca reusesc sa faca o masina fiabila.Kimi e cel mai bun pilot momentan si asta a si dovedit-o.Cand a mers bine masina nu avea adversar.
nu trebe uitat nici Alonso,dar eu cred totusi ca Kimi nu va mai lasa pe nimeni in fata lui.
1.Kimi
2.Alonso
3.Montoya

Goo Kimi !
Alex-F1
Pronosticuri peste pronosticuri, dar niste pronosticuri ceva mai avizate decat ale noastre (jurnalisti si reviste de specialitate din toata lumea) zic ca in 2006 favoritii pt. titlul mondial sunt, in ordine: Raikkonen, Schumacher si Alonso!!! :clapping: Oricum, e clar ca intre cei 3 va fi o lupta pe viata si pe moarte anul asta: :boxing: Raikkonen vrea sa-si ia revansa de anul trecut, Alonso vrea sa-si apere titlul mondial, iar Schumy vrea sa le arate ca el e inca zeul formulei 1!!!! Deci....asteptam cu nerabdare data de 12 martie, cand sunetul motoarelor de F1 ne va incanta din nou urechile si traiectoriile sinuoase ale masinilor pe pista ne vor delecta privirea.... :punk:

GO KIMIIIIIIIIIIII!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Rupe-le fashurile.... laugh.gif

Hai pa
ALEX
Skywalker
Go Alonso
Kimi, vezi ca te cauta cineva! Pana termina Kimi o cursa "se inchide la non-stop" biggrin.gif biggrin.gif
DragosS
Daca masina McLaren va merge cum a mers in a doua jumatate a sezonului,Kimi va castiga campionatul cu cateva curse inainte de final.

Ferrari nu cred ca are vreo sansa!

Insa si Alonso este foarte motivat pentru ca ar fi o mare rusine pentru el daca ar termina in clasamentul general sub cei doi piloti de la McLaren.Adica sub unul dintre cei pe care ii va inlocuii.
ncristi
Noul motor V8 de la renault:

http://video.google.com/videoplay?docid=-7...mp;q=renault+f1

PS
Sper sa castige renault iarasi :angel:
CCI
Sa avem asa ceva pe masina de serie smile.gif

Ati vazut ultimele teste de la Barcelona? Kimi nu e foarte incantat de noul motor de la Merc, se pare ca are cam multe bube.

Insa Ferrari merg super bine. Si se pare ca si Toyota au avansat puternic. S-ar putea sa avem surprize si de la Williams, care au in spate pe Cossworth si experienta lor in V8.
Impulse
Eu personal consider ca Renault a avut noroc din mai multe puncte de vedere. No offence! Anyway, nu cred ca vor mai avea aceeasi bafta anul acesta!
Daca o sa mai fie si cateva curse ploioase o sa se vada cine-i regele. biggrin.gif
Sper ca Ferrari sa fie in forma perfecta si sa se impuna din nou!. :1:
G e o r g e
ai bmw si tii cu ferrari ?
AZAZEL
QUOTE(CCI)
S-ar putea sa avem surprize si de la Williams, care au in spate pe Cossworth si experienta lor in V8.


fara suparare CCI, dar asta este cea mai mare duma pe care am auzit-o pe subiectul formula 1. williams nu va termina sezonul maxim pe pozitia 6 la constructori. va avea in fata renault, mclaren , ferrari, toyota si honda.

williams va deveni o masina de duzina asa cum a fost sauber, redbull si altele. pt ca nu mai au absolut nici o valoare tehnica si nici umana
Impulse
QUOTE(G e o r g e)
ai bmw si tii cu ferrari ?


He, he, in fapt tin cu Schumy pe care il apreciez din toata inima. Este foarte bun, este modest, stie sa multumeasca tuturor pentru victoria sa si consider ca are un comportament ireprosabil. Pana si americanilor care l-au bombardat cu doze de pepsi fara sa fie vinovat, a reusit sa le dea de inteles ca sunt neciopliti intr-un mod extrem de diplomat.
Ca sa nu mai spun ca este un pilot inegalabil.

Ferrari ii apreciez pentru istoria pe care au facut-o in formula 1.
Ce pacat ca un baiat fidel ca Schumy nu "joaca" la BMW! blush.gif

Hai Schumy!
cosmin45741
ma uit uneori si ma minunez cat de usor uita unii sau nu vad adevaratele valori...
in acceptiunea lor, daca cineva care nu numai ca a demonstrat, dar care a si confirmat ca e cel mai mare pilot din F1 din toate timpurile a avut un sezon mai slab din varii motive, gen cauciucuri spre exemplu, gata, e terminat, nu mai are nici o sansa, e departe de realitate...asta dupa o dominatie covarsitoare, in care tot show-ul F1 a reusit sa ma plictiseasca intr-un asemenea hal incat adormeam indubitabil dupa primul sfert de ora...
si acum stau si eu si ma intreb: who the f..k is alonso? sau who the f..k is kimi?...
faptul ca alonso a castigat un sezon, bazat pe de-o parte pe incapabilitatea lui ferrari sau pe ghinionul lui kimi il face "marele" campion? nici pe departe... e un pilot ordinar si foarte norocos dar care a condus o masina probabil constant mai buna decat concurenta...
iar kimi, evident mai rapid decat campionul en titre in mod constant (nu va spune nimic asta?) dar care nu a reusit sa duca multe curse la bun sfarsit, ori din cauza nesansei, ori pe seama prostiei lui...dar stiti ce? norocul si-l mai face si omul...

iar de schumy nu-i mai e nimanui frica...lumea l-a uitat...de fapt si pe site-ul oficial era cotat cu sanse slabe si asta m-a intrigat...oricum pana in final s-ar putea sa fie un avantaj...
Go Schumy!!!
petre 1
Iata si primele rezultate ale testelor pentru anul 2006
http://f1.netsport.ro/stiri/9744/Aparitii-...inilor-noi.html
ncristi
QUOTE
Eu personal consider ca Renault a avut noroc din mai multe puncte de vedere


- enumera 3 puncte smile.gif

PS

Eu cred ca au fost f buni si daia au castigat. O masina f bine echilibrata din pdv al fiabilitatii si performantei.

Sper sa castige si anula asta sa mai taie din elanul lui mercedes si ferrari. Eu cred ca pot smile.gif...si daca pot sa vedem atunci ce motive mai apar pt a le explica victoria smile.gif
Impulse
Pai la Monaco a avut noroc datorita suspensiei frante a lui Kimi.
In SUA Renault iarasi a avut un mare noroc pentru ca nu s-a desfasurat cursa. McLaren era gata sa castige ceva puncte acolo. Prin urmare Renault se intoarce acasa in Franta cu o pozitie intacta in clasament.
In Franta alt noroc: motorul lui Raikonen explodeaza si il forteaza pe acesta sa plece de pe locul 12! Prin urmare Alonso nu mai “beneficiza” de stres din partea echipei McLaren.
La Silverstone un loc secund este aproape neasteptat. Cum Raikonen are din nou probleme la motor Alonso castiga lejer alte doua puncte asupra rivalului sau.
In Germania ghinionul se repeta pentru McLaren si Alonso beneficiaza de a 5-a victorie a sa.
In Ungaria castiga dar fara puncte. Asezati pe locul 6 si 9, imediat dupa start meseriasul de Alonso ii trage una in fund lui Schumy, incident ce are ca rezultat un pit stop neprogramat.
In Turcia a avut alt noroc cand Montoya a avut doua incidente in ultimul tur punand-ul imediat in spatele lui Raikonen. Fisichella a luat si el locul 4 si asta a ajutat enorm la mentinerea lui Renault in cursa pentru titlul la constructori.
Alt noroc l-a avut de asemenea cand Montoya este scos din cursa de catre Pizzonia.

Nu le mai retin pe toate dar a avut noroc cu carul.
ncristi
QUOTE
Pai la Monaco a avut noroc datorita suspensiei frante a lui Kimi.
In SUA Renault iarasi a avut un mare noroc pentru ca nu s-a desfasurat cursa. McLaren era gata sa castige ceva puncte acolo. Prin urmare Renault se intoarce acasa in Franta cu o pozitie intacta in clasament.
In Franta alt noroc: motorul lui Raikonen explodeaza si il forteaza pe acesta sa plece de pe locul 12! Prin urmare Alonso nu mai “beneficiza” de stres din partea echipei McLaren.


Pai norocul a constat in faptul ca masina mc laren a fost nefiabila smile.gif...asta nu este noroc, masina mc laren a fost mai slabuta la inceputul campionatului de cat ce a lui renault.
Impulse
he, he! Bine, fie cum zici tu! biggrin.gif
Sebastian-58
[quote="ImpulseHe, he, in fapt tin cu Schumy pe care il apreciez din toata inima. Este foarte bun, este modest, stie sa multumeasca tuturor pentru victoria sa si consider ca are un comportament ireprosabil. [/quote]

Schumacher modest? Comportament ireprosabil? Chiar vorbesti de Michael Schumacher?

Tu de cat timp urmaresti cursele de F1 daca afirmi asa ceva? Mai tii minte cand era frate-su la Williams si se duelau? Sau cursa de la Monaco din 2005? Omu asta e gata sa-si omoare fratele pt a obtine ceva puncte in plus...
CCI
A uitat cineva de ce a facut Schummi la disperare ca pierde cu Villeneuve? Eu personal nu il suport de la faza aceea, desi recunosc ca este un mare pilot.

Cat despre Renault vs restul, momentan ei sunt campioni si nu cred ca norocul a avut ceva de a face cu victoria. Au fost mai buni, punct.

Vom vedea anul asta, la primele teste a iesit bine Ferrari, dar deja ieri si azi la Valencia au cam facut legea Renault. McLaren par sa aiba iar probleme de fiabilitate.
Impulse
Schumy este un baiat super! Sunt bine cunoscute si magariile altora. Sa nu intram in detalii. Si ce daca se duela cu frate-sau? blink.gif Pai ce vroiai sa faca? Sa il lase in pace? blink.gif Pe pista sunt piloti, concureaza pentru o firma, pentru o reputatie, pentru un titlu. Asta-i buna.
Ca sa nu mai spun cate magarii a avut de indurat Schumy de la ceilalti. Sa o lasam in papusoi.... blush.gif
Cat despre norocul lui Renault am subliniat mai sus.
Hai Schumy! Hai BMW! Restul nu conteaza....
Iulian HondaFan
sper ca anul asta Honda sa revina in frunte. au scapat de Sato ( The Rubbershredder biggrin.gif ) si l-au luat pe Barichello. au cumparat BAR asa ca nu vor mai fi disensiunile intre Honda si BAR anul trecut.

trecerea la V8 este posibil sa-i avantajeze. Indy500 foloseste de ani buni numai V8-uri si singurii pproducatori de motoare V8 pentru aceste masini au fost Toyota, Honda si Chevrolet. masinile cu motorizari Honda au castigat cele mai multe curse si titlu la constructori si in 2005. de fapt Toyota si Chevrolet s-au retras anul acesta si in 2006 Indy500 se va desfasura numai cu motoare Honda biggrin.gif desi mie mi se pare un lucru rau. concurenta macar cu Toyota ar fi fost utila, dar poate vor mai fi si alti producatori care sa doreasca sa intre in competitie.

cred ca principalele echipe vor fi Renault, Ferrari si Honda. Merc se zvoneste ca au inca probleme cu motorul V8, dar mai au ceva timp sa le rezolve.
adi65722
[quote=Sebastian-58][quote="ImpulseHe, he, in fapt tin cu Schumy pe care il apreciez din toata inima. Este foarte bun, este modest, stie sa multumeasca tuturor pentru victoria sa si consider ca are un comportament ireprosabil. [/quote]

Schumacher modest? Comportament ireprosabil? Chiar vorbesti de Michael Schumacher?

Tu de cat timp urmaresti cursele de F1 daca afirmi asa ceva? Mai tii minte cand era frate-su la Williams si se duelau? Sau cursa de la Monaco din 2005? Omu asta e gata sa-si omoare fratele pt a obtine ceva puncte in plus...[/quote]

Sa nu uitam ca radea pe podium in ziua cand cel mai mare dintre cei mai mari s-a stins din viata. Il urasc de atunci pentru totdeauna. Pentru mine e un 0.
AZAZEL
se pare ca pt mc laren treba este cam cenusie. in afara de pricncipalul om al lor adrian newey, care a plecat la red bull, au mai plecat cativa oameni cheie, multi dintre ei tot la red bull.

se pare ca montoya negociaza cu renault pt 2007, deoarece mc laren nu i-a oferit nici un contract pt acel an
CCI
Sau McLaren fac pe prostii ca au probleme si vor rupe tot la inceputul sezonului smile.gif Sa vedem... Nu uitati ca anul trecut nimeni nu vedea Renaul campion dupa perioada de teste, si nici Ferrari cu asemenea probleme.

Cat despre Montoya la Renault, sper ca nu. Oricum Renault au spus ca nu au buget pentru un pilot scump si mai bine aduc unul din propria curte.
radu66490
baieti...
nu l scoateti inca la pensie pe schumacher.nu cred ca i cazul.zau.....
masina nu ia mers cauciucurile au fost ciocan,...si gata ati uitat ca n avea nimeni ca sa i faca pina nu demult??????
Skywalker
Montoya e prin pruni la arat, nu stie mai nimic.
Raikonen, asta e Mergedes nu stie mai mult
Aloso se misca bine cu Renault
Shumi e "the best ever" cu toate ca eu nu suport scuteria Ferrari
in rest asteptam primul pilot roman in F1 si primul circuit de F1 la Timisoara sau Arad (e cea mai buna locatie)
Iulian HondaFan
Timisoara ar fi o buna locatie si pentru capitala Romaniei biggrin.gif ... si asta o zice un regatean get-beget pana la a 4 -a spita...
James Kilowatt
Schumi chiar e baiat bun, asa cum spune Impulse. Poa' sa fie criminal pe pista (sau in lumea F1 in general), insa in afara e gentleman. Pe mine m-a impresionat suma pe care a donat-o la tsunami (la momentul ala, era mai mult decat toate ajutoarele date de Franta, marea putere mondiala!!!!), fara prea multa gargara si figuri, fara nici macar o singura aparitie la TV!!! Puternic constranstul fata de celelalte "vedete" care au profitat de ocazie ca sa-si faca publicitate...

In ceea ce priveste pronosticul, ma abtin smile.gif sunt multe schimbari de regulament, asa ca as vrea sa-i vad din nou plecand cat de cat de la acelasi nivel, sa nu mai existe favoriti sau outsideri.
Alex-F1
QUOTE(Skywalker)
Montoya e prin pruni la arat, nu stie mai nimic.
Raikonen, asta e Mergedes nu stie mai mult


:evil: Moshu, cate taieturi vrei in cauciucurile de la masina??? :evil: Pfuaaaaiii, lasa ca ne mai intalnim noi... :boxing: biggrin.gif Io tin cu McLaren, asa ca vezi ce spui, ca poate nu mai gasesc cartea aia de instructiuni pt. Vectra... bicycle.gif
Circuit de F1 in Romania nu vom vedea noi prea curand, asa ca....sweet dreams!
Iuliane....sper ca nu au citit prea multi bucuresteni treaba cu capitala Romaniei la Timisoara.... blink.gif ...iar io ma fac ca n-am auzit nimic whistling.gif Btw, ce-i ala "un regatean"??? :scratchchin: ...ca nu-mi dau seama de la ce localitate/zona vine.... wallbash.gif

Vorbeamos
ALEX
Iulian HondaFan
regatean este apelativul folosit de ardeleni si banateni pentru cei din vechiul regat ( Romania pana la 1918 = adica Moldova din dreapta Prutului, Valahia si Oltenia).

intre cele 2 razboiae au fost cateva propuneri de mutare a capitalei la Brasov considerat pentru ca este chiar in mijlocul tarii. Timisoara ar fi o optiune pentru ca e mai aproape de Viena decat de Bucuresti. blush.gif acum nu stiu daca e si in spirit neaparat, dar unora ne place sa credem ca e asa. biggrin.gif

si io sunt un fan retrospectiv al Mclaren dar al McLaren Honda si apoi a McLaren Renault... biggrin.gif blush.gif pot spune asta cu toata taria biggrin.gif ca esti tare departe de caucioacele mele... tongue.gif
Skywalker
QUOTE(Iulian HondaFan)
Timisoara ar fi o buna locatie si pentru capitala Romaniei biggrin.gif ... si asta o zice un regatean get-beget pana la a 4 -a spita...

offtopic.gif Poti fi sigur de asta e cea mai buna locatie pacat ca suntem doar 30% din suprafata Bucurestiului si inca nu avem infrastructura necesara pentru asa ceva - o Capitala numita Timisoara!
Skywalker
Alex man io am ce am cu nordicii si cu Mergedes nu cu McLaren.
P.S in cazu asta imi urc masina in casa sau imi pun alarma Rottweiller in masina cu geamu' deschis.
Dar hai la oile noastre despre F1
1. io zic ca schimbarile aparute il vor avantaja pe Shumi
2. Raikonen le cam termina motoarele la Mercedes
3. Renault sunt "pe val" Alonso la fel
4. Toyota vine tare din spate
5. Montoya nu e bun pentru F1, n-am vazut nimic la el
Alex-F1
Tu te rog sa n-ai nimic nici cu nordicii, nici cu Mercedes.... :argue: biggrin.gif Ca Kimi e favoritul meu, iar la Mercedes acasa am fost personal si am vizitat sediul/fabrica din Stuttgart!!! arigato.gif Deci, Cosmine, iti raspund si io la punctele tale, in ordine, astfel:
1. e prea devreme ca sa spunem asta
2. motoarele au fost buba (speram sa nu mai fie), nu pilotul. Un motor trebuie sa tina indiferent de "talpa" pilotului
3. aici ai dreptate partial
4. io as zice Honda mai degraba
5. mai face el cate-o gafa, dar daca masina il ajuta, e mai rapid decat ai crede
Oricum peste o saptamana incepe spectacolul!!!!!!1 band.gif beer.gif Abia asteeeeeeeept........ :bounce:

GO KIMIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII
GO McLAREEEEEEEEEN

Hai pa
ALEX
Skywalker
Ok sa inceapa pariurile drunk.gif si vedem noi cine castiga biggrin.gif
RCS
La piloti Kimi iar la echipe Mc Laren. biggrin.gif
CCI
Dupa ultimul test, McLaren au aratat ca se poate. Viteza cat incape si se pare si fiabilitate.

Renault, desi pe val, au avut tot felul de mici problemute la ultimele teste, chiar daca au incercat sa le minimizeze importanta.

Honda par foarte pusi pe fapte mari.

Ferrari - nu prea au facut valuri, se cam aud voci de probleme de fiabilitate si performanta scazuta, dar nu se stie, poate e numai o stratagema blink.gif

Restul - nu cred ca conteaza :wave:.

Eu totusi as merge in continuare pe Reno + Alonso, la mare lupta cu McLaren + Kimi. Si as zice ca in final ii va veni randul si lui Kimi la un titlu, a asteptat destul, iar Alonso nu stiu cat de motivat va fi pe final cu plecarea la McLaren.

LET THE SHOW BEGIN band.gif
dan70341
[quote="Tudor57991"]Nu trebuie sa uitam ca Alonso are un atu moral in fata lui Kimi. L-a batut anul asta... Iar Renault, daca ne amintim, a mai avut o perioada de glorie in deceniul trecut, dovedind constanta in performante si jucand practic singur in formula 1.
Deci si eu merg pe mana lui Fernando Alonso si Renault la constructori. Mi-as dori sa-l mai vad o data pe Michael campion, dar deja cred ca s-a blazat. Oricum, e cel mai mare pilot care a facut umbra "marelui circ", cu toate minusurile lui in ceea ce priveste caracterul. smile.gif[/quo

raikkonen a fost batut de diesel-ul renault, nu de alonso.
pana la urma, briatore a castigat titlul in 2005, nu alonso. iar cum alonso a semnat deja pt mclaren, nu cred ca situatia e la fel acum la renault.
evident ca alonso e marele favorit. trebuie sa-si apere titlul.
mare atentie la honda!
petre 1
stati linistiti ca honda au avut gura mare si sezonul trecut si... :bash:
Iulian HondaFan
Honda a dat-o in bara anul trecut, dar acum au proprietatea echipei... vom vedea oricum. astept ca si Toyota sa faca o figura mai buna.

QUOTE(dan70341)
raikkonen a fost batut de diesel-ul renault, nu de alonso.
pana la urma, briatore a castigat titlul in 2005, nu alonso. iar cum alonso a semnat deja pt mclaren, nu cred ca situatia e la fel acum la renault.
evident ca alonso e marele favorit. trebuie sa-si apere titlul.
mare atentie la honda!


care diesel? blink.gif blink.gif
Impulse
Cum am spus mai inainte Alonso a avut noroc cu galeata dar o sa ajunga la furat de mere padurete.
Probabil ca isi va vedea si Kimi visul implinit. In fapt ar merita... dar sper la revenirea spectaculoasa a lui Schumi! Hai BMW!
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.