Help - Search - Members - Calendar
Full Version: peugeot 206
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > Peugeot > 206/207
radu14
Vreau sa cumpar un Peugeot 206 Diesel simplu (nu HDI), second hand. Am gasit mai multe variante din 1998 si 2001.
Sincer sa fiu sunt un pic contrariat pt. ca multi amici mi-au spus ca e f. proasta. De ce? Motorul am inteles ca e reusit. Masina sa fie lipsita de fiabilitate in rest?
Si inca o intrebare: cit costa intretinerea?
violeta
Peugeot 206 a inceput sa se fabrice in 1998.Din cate am aflat, modelele din primii 2 ani de fabricatie nu au fost reusite.Opteaza pentru cel din 2001,daca est decis.Eu personal am vrut sa-mi iau Peugeot 206 nou, de curand,dar m-am razgandit.De ce?Pentru ca m-am urcat in masina si mi-au dispalcut:cursa ambreiajului, clincanitul la schimbarea vitezelor si lipsa de vizibilitate fata. Si eu am fost mirata de cum s-a prezentat aceasta masina,deoarece imi place enorm.Nu stiu cum e pe drum,nu am facut un drive test,dat momentan conduc un Peugeot 306 SL si pot sa-ti spun ca in comparatie cu Renault,la capitolul amortizoare sta mai bine si imi place f mult cum merge, nu se aude nici un clincanit cand schimbi vitezele.Asta e parerea mea.
Eduard1
E o aiureala ce zice fatuca aia!
Eu am Peugeot 206 din 2000 (a-propos, vreau sa-l vand, este 1,9 diesel) si sunt extrem de multumit de el.

Si ca o dovada a faptului ca nu noi am inventat apa calda, masina asta a fost cea mai vanduta in Europa in anii 2000, 2001 si 2002. A detronat practic GOLF-ul, lider in domeniu pana in anul 2000.

Crezi ca se puteau tepui atatia oameni daca masina nu era buna? Pe langa calitatile tehnice de necontestat, are si o forma de succes (preluata si de peugeotul 307).

Si, ca fapt divers, motorul din 2000 s-a fabricat pana in ianuarie 2003, deci o masina din 2001 sau 2002 are exact acelasi motor.
Alnaibii
mi-am luat de curand un 206, dar e pe benzina, asa ca la motor nu pot sa spun nimic. in rest, vizibilitatea fata e proasta doar daca esti mica de imaltime. dar stalpii laterali intradevar pot sa-ti stea in drum uneori. daca vrei neaparat poti sa faci un test drive gratuit la eurial, si sa vezi cum te simti in masina inainte de a cumpara. mie mi s-a pare ok, poti regla scaunul si volanul pana iti gasesti pozitia cea mai confortabila.
ionut_bth
Masina foarte spatioasa mai ales in fata pentru clasa ei comparativ cu un Clio spre exemplu.Dar e deranjanta cutia de viteze care e zgomotoasa la schimbarea vitezelor iar motoarele pe benzina sunt destul de zgomotoase ( cel putin cel de 1.4) .
Pentru cine intereseaza vand si eu Peugeot 206 , 1.4 x-line 75 cp benzina,albastru metalizat, achizitionat in nov.2002 de la Eurial , carte service, revizii la zi Eurial.
Dotari: ABS, aer conditionat, airbag sofer+pasager, faruri ceata, inchidere centralizata, scut otel , alarma, instalatie audio,22.oookm.
Masina inca in garantie.Bucuresti.Unic proprietar.
Rog mail pe mionut@biotehnos.com
violeta
Eduard, ce a observat "fatuca aia",mai putin cursa ambreiajului, cand s-a dus hotarata sa-si ia Peugeot 206,au constatat si 2 posesori ai acestei masini.Vezi mesjele de raspuns la intrebarea ta.Eu poate sunt prea pretentioasa, dar am avut ocazia sa conduc vreo 12 tipuri de masini(nu toate ale mele),printre care si jeep-uri si normal ca am facut o comparatie.Retine ca momentan conduc o masina Peugeot, mai veche,dar care nu are neajunsurile (dupa parerea mea) modelului 206.
PS:Mai bine ti-ai mai controla putin si limbajul,ca lasa de dorit.
violeta
Eduard, ce a observat "fatuca aia",mai putin cursa ambreiajului, cand s-a dus hotarata sa-si ia Peugeot 206,au constatat si 2 posesori ai acestei masini.Vezi mesjele de raspuns la intrebarea ta.Eu poate sunt prea pretentioasa, dar am avut ocazia sa conduc vreo 12 tipuri de masini(nu toate ale mele),printre care si jeep-uri si normal ca am facut o comparatie.Retine ca momentan conduc o masina Peugeot, mai veche,dar care nu are neajunsurile (dupa parerea mea) modelului 206.
PS:Mai bine ti-ai mai controla putin si limbajul,ca lasa de dorit.
Felicitari!Stii sa-ti vinzi marfa.
violeta
Eduard, ce a observat "fatuca aia",mai putin cursa ambreiajului, cand s-a dus hotarata sa-si ia Peugeot 206,au constatat si 2 posesori ai acestei masini.Vezi mesjele de raspuns la intrebare.Eu poate sunt prea pretentioasa, dar am avut ocazia sa conduc vreo 12 tipuri de masini(nu toate ale mele),printre care si jeep-uri si normal ca am facut o comparatie.Retine ca momentan conduc o masina Peugeot, mai veche,dar care nu are neajunsurile (dupa parerea mea) modelului 206.
PS:Mai bine ti-ai mai controla putin si limbajul,ca lasa de dorit.
Felicitari!Stii sa-ti vinzi marfa.
radu14
Multumesc pentru informatii. Sunt curios insa si ce anume se strica mai intii, ce este mai putin fiabil (asta i se reproseaza de fapt), cit costa intretinerea comparativ cu un Golf sa zicem.
Eduard, cit costa masina ta, citi km are si ce mai are pe ea?
madalina
am vrut sa-mi iau un 206, pentru ca imi place foarte mult designul exterior al masinii, am vrut sa fac un drive-test, dar in momentul in care m-am urcat in masina, am zis nu, datorita calitatii proaste (chiar foarte proaste a plasticelor) si modului total dezinteresat al dealerului de a-si prezenta masinile. Apropo, numarul de masini vandute nu este intotdeauna un indicativ obiectiv al calitatii unui produs in general. Eu am o mazda 626, 2.0 DITD, din martie 2002, la 18 000 dupa un leasing de doi ani si cu toate taxele platite si n-as da-o pentru un passat nou! Nu am avut absolut nici-o problema cu ea, nici macar minora si nu a fost deloc ingrijit, am intarziat de doua ori la revizii, o data cu 2000 de km, alta data cu 6000, au vrut sa-mi anulezegarantia, dar nu au gasit nimic in neregula cu ea, iarca vanzari in romania, mazda 626 a fost un inscuces total.
S-a dovedit psihologic ca oamenilor nu le placesaregunoasta ca au gresit sau ca au fost pacaliti, iar cei care lauda o masina, dar o vand, mie imi trezesc suspiciuni, daca e asade buna, de ce o vand?
violeta
Madalina are dreptate.Numarul mare de exemplare vandute nu reprezinta neaparat calitatea unei masini.In ceea ce priveste costurile de intretinere post garantie ,nu stiu.Pot sa-ti spun,Radu, ca mecanicul meu cand m-a auzit ca vreau sa-mi iau Peugeot 206 ,m-a sfatuit sa ma mai gandesc, pentru ca nu mai sunt asa de moderne din punct de vedere tehnic.In al doilea rand mi-a relatat ca au la service numai pustani tineri si cam nepriceputi pentru reviziile si defectiunile di perioada de garantie.Mi-a povestit ca tocamai a pus la punct un Peugeot 206 al unui client,care a venit aproape plangand la el dua ce a plecat de la o revizie a masinii de la service.II dadusera total masina peste cap cu toate aparatele lor,era dereglata si a muncit cateva ore sa-i puna omului masina la punct fara sa piarda garantia.Oricum acesta s-ar putea sa fie un caz singular,o intamplare,dar e bine sa mai intrebi pe unul,altul daca s-a intamplat si in cazul lor.
Anubis
Referitor la Mazda pe care o are Madalina. NU CARE CUMVA SA O DAI PE UN PASSAT!!!!

La ora actuala VW este cea mai mare tzeapa in materie de masini germane. Ce a fost odata VW nu mai este....

Felicitari pentru alegerea masinii.

Referitor la 206, nu uitati ca o masina franceza ramane o masina franceza....

Numai bine
Alexandru3
Salut soferilor si soferitzelor

Io vreau sa zic cum ca unchimiu are un P206 din 2002 full options 1.4 hdi si un Cielo 97! Prima masina (din ale lui) pe care am condus-o a fost CIELO. Normal venind de pe DACIE mi s-a parut ca sunt in RAIUL AUTOMOBILELOR! Apoi anul asta am avut ocazia sa conduc P206-le si in orash si in afara! Motorul merge tzais dupa mine, consuma super putzin 6% max in oras, 4,5% afara! Desi e de 1,4 si pe motorina, am mers cu el si cu 160 fara sa simt pic de vibratzie!

El a avut si inainte un P205, si pentru faptul ca a fost impresionat de masina aia si luat ceva mai bun cand a putut!
Altceva ce vreau sa zic, habitacluul, mi se pare ENORM la cat e de mica masina, deci un lucru bun, si cum zicea violeta, s-ar putea sa fie ceva probleme la vizibilitate, daca esti mai mic de inailtzime, eu unul n-am avut deloc deloc!

Iar ultima chestie, a mai avut inca din 98 un P206 cu care s-a dat peste cap intr-un accident. S-a rostolgolit de vreo 4-5 ori si n-a patzit nimic, iar daca computeru de sub aripa dreapta nu se lovea, mashina (care a aterizat pe rotzi) ar fi pornit ... era doar intrerupta partea care da motorina la motor!

Daca ar fi sa am banii si sa-mi aleg un P206 ... 100% mi-ash lua ! Poate ca am fost foarte impresionat io de el si ca n-am vazut restul de sute de masini existente, dar totusi e o masina FBUNA pt. clasa ei! Poate cea mai buna!

PS: de ce credetzi ca in WRC au P206 in primele 3 locuri ? (io zic ca e buna)

(mentol) - cam lung
G e o r g e
acum poate dc te urci si pe alta masina o sa ti se para rai ... ce sa zic , bravo tie . dar la 70 de cp este lenesa masina si zburda supernovele in jurul tau, garantat.

dc vrei te dau o tura cu opelul vectra sau cu subaru ca sa vezi masini...
madalina
daca te uiti la 206 CC, care ar trebui sa fie peste 206 simplu, te ingrozesti! Cum au putut pune un plastic atat de prost pe o masina ata de dragutza in exterior? si sunt atat de multe lufturi care nu ar trebui sa existe1 Am avut ocazia sa merg in vara asta in Franta si am avut curiozitatea sa ma uit la un 206, tocmai pt ca imi place foarte mult exteriorul masinii! Plasticele tot nu erau foarte reusite, dar oricum erau mult mai bune decat in 206 pentru Romania! Nu uitati ca oricum noi suntem un fel de papuashi pentru majoritatea firmelor internationale (fie ca e vorba de masini, de electronice, imbracaminte, cosmetice etc.)! Dar si pretul este mai mic decat in occident! Deexemplu cand mi-am luat Mazda, diferenta diferenta dintre preturile CIP din Germania si Romania (acelasi an de fabricatie,aceasi masina, aceeasi versiune,aceleasi dotari, aceasi fabrica) era de 11 000 euro!

[ Acest mesaj a fost modificat de : de 2003-10-22 00:12 ]
Alexandru3
WOW ... 11 000 euroi ? foarte greu de crezut dar probabil e adevarat!

mah nu m-au luat supernovele deloc cu 206-le, si am mers pe drumu ARAD - TIMISOARA care este foarte bun, iar pana la arad si nici inapoi nu ne-a depasit nici o masina (si am mers pe zi, si am mers si sambata)

Altceva, da ash vrea sa merg cu o Subaru, le cred unele din cele mai puternice masini (normal ca ma refer la impreza). Oricum sunt multe masini, si cum zicea madalina intr-unul din posturile ei aci, sunt multe de analizat , de la pretz, dotari - pana la plastice, culoare, putere, etc!

Mi-e unu imi place, si as recomanda! Dar cine sunt eu ... totusi

(mentol)
madalina
Politica Mazda de atunci era sa-si faca reclama prin preturi mici, mult mai mici decat in orice alta tara europeana! Din pacate, conducerea de atunci nu a stiut sa-si prezinte masinile! De cand a fost preluata de Romcar, in privinta reclamei si a departamentului de vanzari s-au imbunatatit mult lucrurile, in schimb serviceul e mult mai rau si din cate vad, preturile au crescut mult! Daca sunt reale preturile pentru Mazda 3, nu merita sa iei acea masina, pentru in aceeasi bani iei o Mazda 6, clasa superioara, chiardaca 3 e mai nou aparuta! Oricum, pentru orice masina japoneza (fabricata in japonia) nu merita decat in leasing!
marco
am un 206 1,9 D din nov. 2002 cu 8000 km la bord. singura problema este ca imi arata din cind in cind ca nivelul uleiului este scazut, dar pe joja totul este ok. imi place f mult cum merge, nu mi se pare nimic in neordine cu ambreiajul si cutia de viteze nu face zgomot, vitezele se schimba f usor. masinuta este f buna dpdv calitate/pret, cel putin pt. mine. suspensiile sint putin mai rigide dar ofera o stabilitate f buna. eu nu as schimba-o cu un golf. parerea mea este ca isi merita banii.
Laly
Ma tenteaza, datorita consumului rezonabil, un peugeot 206 1,4 HDI. Ce parere aveti?! Ati incercat/ sofat sau aveti asa ceva?! Cum se comporta/aseaza la drumuri lungi?! Dar urban?! Multumesc.
M i h a i
Iaca sar si eu sa-mi dau cu parerea despre un Peugeot 206 hidramat nou nout: e usor de condus insa este destul de puturos. De pe locul soferului mi se pare destul de ingesuit. Cu vizibilitatea nu am avut probleme insa ce m-a surpins f. tare a fost sa constat ca troncane haionul. Designul insa este intr-adevar reusit.

madalina referiot la imaginea de marca, mi se pare ca te contrazici cand spui ca nu conteaza nr. de masini vandute ca sa-ti faci o idee despre o marca. Vezi ce ziceai de Fiat
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.