Help - Search - Members - Calendar
Full Version: cum se demonteaza bordul la Renault Super 5?
Masini.ro Forum > Service/Reparatii & Tuning > Aria Tehnica Masini.ro
Ion
M-am apucat sa demontez bordul, am scos "toate" suruburile insa "ceva" mai tine la mijloc. Laterarele par sa fie eliberate. Probabil a mai ramas ceva prins. A mai desfacut cineva?
Paul2
are la mijloc o tija (de la pedale cam 8-10 cm in dreapta) care se prinde de caroserie!
violeta
Pentru Paul
Ca sa fim chit iti pun si eu o intrebare din curiozitate:ai cumva Renault 5?
Pentru Ion:Iti tin pumnii la montat la loc.La mine a durat 4 zile montat/demontat si cel care a lucrat la ea a spus ca a doua oara nu se mai inhama la asa ceva.


[ Acest mesaj a fost modificat de : de 2003-10-14 19:09 ]
Ion
Am cautat ieri tija cu pricina si nu am gasit-o. Ghinion! Cred ca trebuie sa ajung la baietii de la Service Renault. Chestia simpatica e ca partea de sub volan a bordului, a trecut de urechile de prindere a consolei volanului, insa nu prea mai vrea sa intre inapoi. Asa ca acum nu mai pot monta volanul inapoi. Bine... acum parca nici nu m-as chinui sa il pun la loc, dupa ce e pe jumatate desfacut. Trebuie mers pana la capat
Paul2
Ion daca esti din Cluj contacteaza-ma la fxr3i@yahoo.com si ne intalnim si ti-l dau eu jos(si il si pun la loc)
Ion
Am reusit. Sunt trei cleme de plastic, la extremitatile fantelor de ventilatie a parbrizului, care tin bordul fixat, la partea de sus. Scoaterea se face in stilul "smuls", sau de preferat se introduce o cheie intre bord si tabla de dedesubt si se impinge in sus.
Scopul demontarii a fost inlocuirea caloriferului. ATENTIE, se poate adapta destul de usor un calorifer de Dacia Supernova, care costa numai circa 700 000 lei fata de unul de Renault care e mult mai scump - circa 4 500 000 lei. Nu as recomanda motarea unuia second hand, fiindca operatiunea de montare-demontare e prea anevoioasa pentru a face experimente. Sper ca indicatiile de aici sa foloseasca si altora, ca tot a venit vremea rea si fara caldura nu se mai poate...
violeta
Felicitari,Ion! Merg destule piese de Dacie la Renault 5.Daca esti din Bucuresti,poti gasi la magazinul de pise second-hand din dreapta podului de pe Fundeni, cum vii din Pantelimon, inainte de a urca pe pod, multe piese foarte bune.Eu am luat multe piese de acolo, sunt rezonabile ca pret si daca nu sunt bune ti le schimba.
Renault 5 a fost prima mea masina si prima mea iubire la capitolul masini.Nu m-a lasat niciodata cand ma strecuram colo-colo in mare graba.Iar motorul...nu mai vorbesc.Cand m-am urcat prima data la volan, la un stop am crezut ca mi s-a oprit motorul si am dat sa-l pornesc, dar mergea.Nici nu se auzea.Dar eram si eu incepatoare....
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.