Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Probleme de asistare a directiei la PUNTO !!!
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > Fiat
Gaby57643
Salut baieti.
Am si eu o problema si pana ajung, cu totul, la o reprezentantza poate stie cineva ce si cum. Am spus, cu totul, deoarece de 2 ori masina s-a "reparat" singura pe drumul spre reprezentantza iar aia au zis ca trebuie sa vin musai cu problema la vedere. Adica stricata. Sa vada ei.
Deci.
Am un Punto din 2000 JTD cu de toate pe el, dar asta nu conteaza, si pierd din cand in cand asistarea electrica a directiei.
Daca in prima perioada cum plecai de acasa cu ea, buna sau stricata, asa ramanea toata ziua, mai nou, si-o pierde in timpul mersului. Culmea, cateodata si-o gaseste. Dar de obicei e loterie. Dimineatza cand o pornesti stii cum o sa fie mai toata ziua. Am crezut ca o fi de la baterie, am schimbat-o. Am crezut ca e de la vre-o sigurantza, am cercetat problema si nu-i. Parca se strica cand era mai cald afara, am devenit paranoic, zic.
Se strica si-si revenea dupa bunul plac. Si stiti, poate, dar nu va doresc, cum e Punto fara "servo".
In final cineva mi-a spus ca trebuie sa schimb motorashul electric, ala de pe coloana de directie, care "da" asistarea la volan.
La bord, cand nu am asistare, martorul cu volanul ala rosu' se aprinde.
Voi ce pareri avetzi ? Nu de alta dar cu el merge nevasta-mea si in cateva luni sa vezi ce "branduri" isi face tot tragand de volan. Merci mult.

P.S.=> Hai, ca sa nu mai deschid un alt topic. De cand mi-au schimbat aia de la reprezentantza un bec de pozitie pe spate, la pornirea lor martorul de la bord imi arata ca e o avarie la lumini. Becul era de acelasi voltaj si amperi. Era de la mama lui. Aceeasi firma ca la becul ars. Am fost din nou la ei, de 2 ori, si CULMEA CULMILOR, nu are ce sa-i faca. Totul merge OK la lumini. Voi care ziceti ca-i problema? Asta cu becul a aparut cu mult timp inaintea problemei cu directia.
Ionut45405
2000 cmc? Poate 1900. Nu stiu cine ti-a zis ca tre' problema la vedere e cam varza pt ca eroarea ramane memorata... Cel mai probabil e senzorul de cuplu si tre' schimbat tot mecanismul, o poala de bani.
Gaby57643
Hai bai, asa de rau arat ?
Sa am masina din anul 1900 ? wink.gif Acum ai inteles cum ai inteles, daca pot sa ma exprim asa.
Pai sa vezi...
A fost luata de la AutoImola si ei au zis ca trebuie sa vin cu ea stricata. Am fost cu ea pe la ei, pt schimb consumabile si le-am adus la cunostinta. Si ce ? Au masurat tensiunea la alternator (platita operatia degeaba), s-au uitat, au marait si ... m-au dat afara. Sa vin cu ea defecta. Nu-ti mai spun ca dadeau impresia ca nu ma cred.
Asa au facut si cu martorul aprins pt lumini.
Dupa ce au schimbat becul au adus-o cu martorul aprins si asa a ramas desi am mai fost cu problema asta pe la ei. Nici un rezultat. De atunci asa merg cu el. Nu ma bag in amanunte dar fugiti de ei cat puteti.

Asa.
Pai c-am cat crezi ca ajunge un motor de ala, sau mai trebuie ceva ? Ma gandesc sa-l aduc din Italia si sa stiu tot ce trebuie luat ca sa-l fac mai bine.
P.S.=> Iar ma gandesc ca e un contact care face feste la temperatura deoarece de vre-o 3 saptamani merge. Ptiu, ptiu, ptiu, sa nu-l deochi. Chiar, daca ar fi stricat ar trebui sa nu mai mearga de loc, dar imputzitul cand merge perfect cand o face pe obositul. De-ai sti ce-am patit asta vara, mai tot timpul a stat stricat.
Merci.
Ionut45405
Aha, neuronul singuratic pricepe mai greu. Axul volanului are un cuplaj care permite o anumita miscare relativa a celor 2 bucati si in locul ala este un traductor care in functie de miscarea asta da semnal la calculatorul directiei. Saracia aia nu vine ca piesa si tre' inlocuit tot ansamblul coloana volan, s-a mai incercat repararea si nu a mers. Pe tester apare clar eroarea. Pret client pt jucaria asta ~3600 RON. Incearca la Perugia in bd. 1 decembrie pt service.
Gaby57643
Ok, merci mult.
Credeam ca sunt singurul cu problema asta.
(jurnal de bord - inca merge - spun asta cu juma' de gura ca nu se stie cand ii vin iarasi nabadaile).
Eu ma gandesc sa aduc asa ceva de prin Italia de la vre-un Punto "rasturnat" dar sa vad daca am sa gasesc. De fapt un amic trebuie sa caute. Nasol, foarte nasol.
Ciao.
alin68072
am avut si eu problema asta la fiat punto cu directia electronica, asta le este boala la masinile astea. cei de la reprezentantza fiat o cunosc, vorbesc de service-ul autorizat unde se face revizia, daca masina este inca in garantie ar trebui sa iti schimbe piesa. intr-adevar este vorba de intreaga coloana de directie. eu am avut noroc, am curatat contactele de la motoras si problema s-a rezolvat. incearca si tu
Gabriel-193
Multumesc mult.
Mi-ai dat o speranta. Am citit ce mi-ai scris mai demult dar nu am putut atunci sa postez, apoi nu am mai trecut, un timp.
Cred ca o sa mearga, deoarece si acum cand am, cand nu am, servo.
Deja am programat-o la un service si am sa vad ce se poate face. Daca nu, ... nu stiu ce-am sa fac. Sunt mai multe variante. Ultima e reprezentanta. blink.gif
Gabriel-193
Scuze.
Gabriel-193
Scuze moderatorului.
Am dat "Trimite" si nimic. Statea si tot incerca. Am mai dat un "Trimite" si uite asa, in "fundal" se "trimiteau".
Te rog sa le stergi.
Merci.
Gabriel-193
Am desfacut tot ce se putea desface pe sub volan. Am curatat, la un service auto-electrice, toate contactele, am dat jos si unitatea aia electronica ce vine sub coloana volanului, facuta de Delphi in Ungaria, ce gestioneaza, cred, directia dar nu am putut face nimic deoarece e totul un cablaj complicat. Am putut desface 2 din cele 3 suruburi in care era prins motorasul, al 3-lea e in spatele lui si nu am putut ajunge cu cheia la el, dar tot nu am putut gasi ceva la el la care sa umblam si sa avem un rezultat. Am vazut in el un rotor care se invartea dar nimic altceva.
Oare unde e buba ? La motoras sau la unitatea aia electronica ? Ma gandesc sa o gasesc eu cumva, ca daca ma prind astia de la reprezentanta si-mi schimba toata directia nici nu mai scot banii pe ea daca o vand.

Deci, faza sa curat contactele a dat rezultat "0".
Oare ce se mai poate face ? Are aceleasi simptome. Cand merge, cand nu merge. Nu se hotaraste in ce tabara sa ramana.

Eu mai astept sfaturi.
Merci.
Cipp
Cati km ziceai ca ai cu masina?
Ionut45405
Senzor de cuplu volan defect = reparatie "romaneasca" imposibila !
Cipp
Nu mi-ai spus cati km ai cu masina si in ce conditii s-a exploatat -
pe ce fel de drumuri, etc.
Cipp
Intra pe www.servodirectii.com
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.