Help - Search - Members - Calendar
Full Version: masina noua si...defecta
Masini.ro Forum > Service/Reparatii & Tuning > Aria Tehnica Masini.ro
anda
Am o masina noua de 4 luni careia i-a explodat airbag-ul lateral stanga in timp ce eram pe mijlocul bulevardului, fara ca masina sa fii suferit un soc, fara gropi, fara nimic (probabil o greseala de fabricatie). O masina micuta dar destul de scumpa 13,000eur.
Cei de la service nu vor de nici o culoare sa accepte ca este o greseala de fabricatie si se leaga de faptul ca am roata din stanga fata cu capacul zgariat. Imi spun ca de aceea s-a declansat airbag-ul, ca am lovit o bordura. Ceea ce e o mare tampenie... Poate stie careva in ce conditii ar trebui sa declanseze un airbag lateral si ma ajuta sa ma descurc cu aceasta firma de masini care mai are si pretentii. (nu-i dau numele deocamdata)
guerilla
dar de ce nu ii dai numele?? ai auzit de ANPC? nu aveai CASCO, masina fiind noua?
hai da-ne mai multe detalii... airbag-ul cam greu sa se activeze la o lovitura in bordura cu roata.. mai ales ca senzorii nu sint acolo (cel putin din cate stiu eu)
cristin
Anda, daca s-ar declansa air bag-ul la gropi si lovituri de bordura probabil ca la aceasta ora toate masinile din Bucuresti ar fi "umflate ".
Nu s-a declansat nici in cazul Dumitru Tinu, daramite la un soc obisnuit.Cred ca cel mai bine ar fi sa soliciti un raspuns scris de la service cu care sa te duci la OPC.
cristin
Anda, daca s-ar declansa air bag-ul la gropi si lovituri de bordura probabil ca la aceasta ora toate masinile din Bucuresti ar fi "umflate ".
Nu s-a declansat nici in cazul Dumitru Tinu, daramite la un soc obisnuit.Cred ca cel mai bine ar fi sa soliciti un raspuns scris de la service cu care sa te duci la OPC.
OMEGA
Erai singura in masina??? Era cineva in dreapta???
Daca nu nu avea nici un motiv!
Airbag-urile se declanseaza NUMAI daca ai centura pusa lucru valabil pt orice tip de airbag!
Iar in plus la cele laterale trebuia ca podeaua masinii sa se fi indoit spre interior serios pt a se declansa airbag-ul!
laur laur
ANDA cred ca ar fi mai bine sa te adresezi direct producatorului in nici un caz la un service romanesc la producator gasesti adevaratii specialist .Acesta e obligat ca in termen de 30 de zile sa iti trimita un raspuns scris eventual trimite si ceva fotografii si constatarea scrisa de la service
RCS
Pt. Anda ! De ce nu vrei sa spui ce masina ai? Nu inteleg de ce atata secretomanie. Deci.....ce masina zici ca ai? Eu unul nu am mai auzit asa ceva (asta nu inseamna ca nu s-a mai intamplat) dar sunt curios ce firma face asa masini !
Serban2
Va zic eu ce masina are... Clio Bicorp.
RCS
Pt. Serban ! Esti sigur ca este Renault Clio Bicorp, sau mergi la nimereala ? Pe ce te bazezi cand spui asta ?
Serban2
Zic si eu... dar nu prea imi vine in minte o alta masina micuta cu airbag lateral care sa coste 13.000 euro.
RCS
Dar la fel de bine poate sa fie si un Peugeot 206 ! Nu ?
anda
multumesc pentru raspunsuri: am un Citroen C3
si da, aveam centura pusa
dar airbag-ul s-a declansat fara nici un soc, probabil o mica greseala de fabricatie pe care service-ul celor de la ATS (dealer Citroen) refuza sa o recunoasca si cauta tot felul de motive ca sa nu intre garantia ci sa intre pe asigurare
eu nu vreau ca aceasta defectiune de fabricatie sa intre pe asigurare pt ca nu e cazul: as admite ca masina nu are nici o problema si ca airbag-ul a explodat dintr-o sa-i zicem "greseala de utilizare" ceea ce este f departe de adevar
ma deranjeaza atitudinea lor si felul in care isi trateaza clientii

anda
si inca ceva: totul s-a intamplat pe b-dul avitorilor, eram pe banda 2, si nu aveam cum sa fii atins macar vreo bordura... (n-as fii avut nici o problema sa recunosc daca ar fii fost asa dar nu e adevarat)
asta a fost motivul invocat de ei: o atins capacul de bordura, nici macar nu e indoit, e doar putin julit.
am facut si poze masinii chiar in service-ul ATS si pot oricand sa demonstrez ca imi cauta doar pretexe ca sa nu recunoasca o chestie evidenta (daca vreti le pot trimite pe mail ca sa imi spuneti si voi parerea); masina a avut o problema la computer care a determinat declansarea airbag-ului.
si pretul ala e fara TVA, la banii astia puteam sa-mi iau masina... (acum imi pare rau dar n-am ce sa fac)
guerilla
imi pare rau sa aud ca si cei de la ATS calca pe urmele celor de la Nord Aviatiei prietenii stiu de ce.
Ce e de facut? poti sa ceri o audienta la Tariceanu si daca nici asa nu rezolvi nimic poti sa te duci la ANPC (fostul OPC) eventual si de recomandat mass-media.
OMEGA
As vrea si eu pozele daca se poate pe mail smile.gif
Si nu ai raspuns daca mai era cineva in dreapta??? am inteles ca cel din dreapta a explodat, nu???
Alexandru3
salutare !!

haidetzi sa va zic ce mi-a spus un prieten in urma cu o luna! Cunoaste un "domn" care si-a luat un volvo (dinalea frumoase dar nu le stiu modele cum nu stiu nici la Nokia - tot felu de cifre si nebuneli). In fine, venind de la ploiesti, in jur de Otopeni (sau poate chir prin fata pe la Volvo) nush sigur zona, deodata ... s-a deschis airbagu sofer. Nu a mai vazut nimic, a pus-o pe nevasta-sa sa bage avariile si a inceput sa franeze usor fara sa vad in ce sau unde franeaza ... a scapat !

Chestia ce-a mai misto a fost ca aia de la Volvo cum au auzit de asha ceva, nu au facut ca cei de la ATS, ci au comandat imediat AIRBAGURILE si i le-au montat omului, admitzand ca e greseala lor sau cel putin din fabricatzie! Pe langa astea, a primit apoi si niste revizii gratuite "bonus"

Imi pare rau pt. C3-u tau, e tare frumos si cum zic baietzii, incearca sa te duci la ANPC sa faci o plangere daca nu merge la nea`Tariceanu!

(mentol)
Alexandru3
OMEGA: Am o masina noua de 4 luni careia i-a explodat airbag-ul lateral stanga ....


e ala din stanga care a facut POC

(mentol)
OMEGA
Da Alex imi pare rau pt tine
Dar daca spui si ce masina ai si in ce conditii a explodat airbag-ul ar fi si mai bine
radu14
O problema asemanatoare este descrisa pe site-ul whatcar.com. Este vorba de un Peugeot care are o problema clara la computer si, ca urmare, o multime de alte probleme. Tipul a apelat pina la urma chiar la firma mama care a trimis un expert care a constatat ca nimic nu e in neregula!? Acum este in proces cu Peugeot-ul.
Se pare ca e o practicã internaþionalã.
Cred ca e o idee buna sa ameninti cu presa. E bine ca ai pozele.
madalina
pt Anda: am cateva intrebari! In afara de aceasta problema ai mai avut vreuna? Ai facut vreo revizie? Ce versiune a C3 ai? Poti, te rog, sa-mi trimiti pozele din service? [email=madlena_b@hotmail.com!]madlena_b@hotmail.com![/email] Multumesc mult!
RCS
Daca si la masinile straine sunt probleme cu airbagurile inseamna ca ne putem astepta la tot ce este mai rau pt Solenza dotata cu airbag ! Sau poate nu ?
G e o r g e
noi , romanii suntem cam tematori din fire. cand au introdus injectia pe motoarele dacia toata lumea a sarit in sus ca ptiu doamne ce mai este si asta . dupa aia a urmat supernova. bun domn'le motor, cutie ... dar restul pica . nu e chiar asa . acum ca airbagul este o nimica . ei bine , pt a putea progresa cu exporturile acest pas era necesar. asa ca sa nu fim chiar asa de rai cu cei de la dacia desi uneori imi vine sa le dau foc .
OMEGA
Pardon!
Daciile solenza care sunt exportate sunt dotate standard cu 2 airbag-uri si optional abs, si asta de la lansarea pe piata

justin
pentru c3
am vazut ceva similar la un mondeo din 96 in timp ce se juca cineva la mufele aflate sub scaunul din dreapta . in prima faza s-a aprins martorul de airbag si la citeva secunde poc.nu stiu cum a rezolvat proprietarul problema dar m-am gindit la o similitudine .
multa bafta !

cred ca am citit mesajul prea tirziu si problema este rezolvata !? scuze

[ Acest mesaj a fost modificat de : de 2003-11-13 14:24 ]
Ionut4
ce stie sa faca un C3 la 13.000 euro fara taxe ? aviz persoanelor de sex feminin: nu culoarea sau designul masinii reprezinta criteriul prinicipal in alegerea unei masini
madalina
Vrei sa spui aviz tuturor ce isi cumpara masini pentru ca vazut multe masini pe starda din marca X si e frumoasa sau pentru ca marca Y este de traditie! Inainte a-ti cumpara o masina, indiferent de sexul cumparatorului, studiaza bine piata, asculta si laudele, dar cauta mai ales criticile de la fiecare masina ce te intereseaza! Stiu foarte multi barbati care isi cumpara masini de la prima firma in care intra!
Ionut4
(ca o gluma dc mi se permite) or fi fost femei intr-o viata anterioara sau merg pe indemnul imaginea conteaza asa ca sa luam toti Passat sau 307, Octavia ca "are portbagaju` mare dom`le si e Passat 100%"
G e o r g e
asta cu skoda este regula, mi-am luat octavia ca este de fapt un passat mai ieftin ... care fie vb intre noi nu mai este masina de acum o generatie (passatul adica)
madalina
Fara importanta, dar cel mai scum C3 este cu dotarile standard aprox 13500TTI! Dar nu stiu cateste vina masinii, din moment ce mai exista astfel dedefectiuni si la alte marci mai bine vazute, insa vina dealerului este certa! Corect, trebuiau sa-si ceara scuze si sa-i rezolve problema, eventual sa-i dea si o alta masina deacresa se foloseasca pana o repara pe aceasta, cum se intampla in alte tari!
Iulian8
daca masina ar fi fost second hand ati fi zis ca , dom'le ,au umblat aia la ea, au schimbat kilometraju si de fapt masina are 200 mii km si masina e varza etc, dar uite ca se intampla si la masini noi si ce e mai trist e ca dealerii sunt niste magari. in marea lor majoritate. peste tot se zicea ca domle, masina noua e sfanta, ai garantie!!! garantie la ce? daca imi iau un lucru nou vreau sa am garantie 100% ! daca fac pana, imi schimba astia cauciucu? ca doar e gaurit nu? nu mai vorbesc de un airbag sarit care , daca masina nu e lovita, evident ca e defect de fabricatie.asa e daca ai masina noua, tre sa inghiti rahat de la toti fraierii care s-au vazut mari dealeri peste noapte. la second hand , barem daca pateste masina ceva, o repari pe banii tai si la ce service vrei tu unde crezi ca au preturile si serviciile cele mai bune si daca nu iti convine, pe banii tai mergi la cine vrei si faci ce vrei.
Anubis
Imi pare rau dar sincer am zambit auzind de problema cu pricina..(mea culpa).

Adevarul este ca situatia prezentata este (pentru mie personal) greu de digerat. Cred ca daca aveam eu masina (asta oricum nu o sa se intample niciodata ca e Citroen.. ma duceam la baietii aia si pana nu mi-a rezolva ii faceam cu ou si cu otet.

In alta ordine de idei...hmmm...nu prea am auzit de masini japoneze cu problema asta...oare sa fie o coincidenta?wink.gif

PS. Asa se intampla daca ne luam masini de design in loc sa ne luam masini care sunt cu ADEVARAT masini....vezi si a 2-a oara sa cumperi tot un Citroen...

Numai bine
xanaxer
Ñлов150.9раÑпReprконцWaltтуриWantAndrиллюJackИндиAndrредаОзерBarbДикÑпечадопоY179ИллюRolaÑзыкTescTesc
TramКитаRougOreaÑертTimoЕнгоEpilСодеДворFerlPayoBrutNiveBrilHomeInnodegrоконÑвÑуAiseСемиÑторJonaKasp
VoguTrasDariDaviSatiPROMxDevÑтраOmsaPierJeweNikigradтелеitalJacqCircУильунивTsonOscaB114ловлMaxSПишт
Taka02-1PierЙовкСклÑNatrпоÑтразгтопакараZoneоткаRondZoneZoneASASкараRobeXVIIСредJohnСодеХароКоваПерл
1953MichHenrÐ’ÐОбChilXVIIMatuÑловErraKareЛÐТоЯворСухиавтоХопрÐндрукраукрамеÑÑNodoINTEBekoпоÑÑ‚BookиÑÑл
BookЖелтРоÑÑÐрти6400MistÑталHeliAVTOпÑтнМеталитеcontArroEugeдетаПотÑGracправWindHeinWindMistконÑBork
ÑклаPenhMonAКатаСовеконкFantPezzЛитРRootЛитРXVIIСергChriХолоCharФридДÐОлоднаexteгеолМоÑкHuruКонфBonu
отдеГоликоммСупрПопоStepremiAudiAllaдетьРыжеабитИванFeliGiusЦируÑталпольБоÑшавтоШорыТараначаÐешкÐким
БранЧижоHoisПота454-меÑÑмеÑÑмеÑÑСергоконSoloШПер453-дороЗахаÑиÑтБутуСочигрупавтоtuchkasСодеСтеп


Рели150.8раÑпReprавтоElliGaleJeweVincЦупоÑтра25-0влиÑЧилиXVIIаÑпиКÑропечаКовыTescБутрRolaИллюTescTesc
ColiTamrженщRaffÑертÐахмВернEpilБандЖароантоLamuÑертSpicAloeGlisInnoКреÑтеатGuccÑертдругÑторCurtNorm
JeweCotoStraЛекцNivaABBYGlobHenrTrasхудоBlitRoxygradndasSelaкартMacbCharFyodXVIIEllaоткрMATLTerrLafa
Masa2110StanФинжДробOlinПопиразгR120караZoneоткрMiyoZoneZoneASASZoneJohnКрюк10,3KeenавтоÑкÑпDaniСерд
ÑторДаниHenrRobeFromRogeJuliЦветRespAndyErnsÐкимПерцРичаХопрРейнхороукраOB-0ElecINTEBekoTaylBookинÑÑ‚
BookЖелтProj49014200MistOlmeAlpiAVTOкупюхороВетеClasHibiСолодетаиздеGracПравWindwwwrWindÐртиSupeBork
ÑклаPenhFrisStarиграЛитРFantЛитРлицаЛитРXVIIТуроЕрмаTigrСобкJohnСодеМызнИтенТалаБогоValeСолоЛегкAris
ISBNТабакоммeNotСтарнибуÑтудPaulHewlNapoМельXVIIДубÑпокиJoseСемеВороСвирЩербчаÑтЛариЦагоЯроÑМакÑШмел
DespСочиBillБондВаÑиOB-0OB-0OB-0РБСтпазлпетуЗапанароГуриМартКолеСокоПиÑаПрохSupetuchkasÐовиDire
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.