Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Dotari Fabia
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > Skoda
George52889
Am de gand sa cumpar de sarbatori o Fabia. Ma uit pe siturile dealerilor de cateva zile si am cateva nelamuriri. Daca ma poate lamuri cineva as fi recunoscator.

1. Am auzit ca nu se mai livreaza nici un model de Fabia fara Jante din aliaj. Este adevarat? Daca da, de ce sunt inca trecute ca optionale peste tot?
2. Nu vad ca optiune Aer conditionat ci doar Aer conditionat automat la orice model. De ce? Iar pentru modelele care au deja Aer Conditionat, care ar fi diferenta de pret la Aer conditionat automat, ca am un singur pret de 800e si cred ca e prea mare... sad.gif
3. Fabia are in dotari Inchidere centralizata, right? Atunci ce-ar trebui sa aleg din astea: Inchidere centralizata cu telecomanda, Alarma + Inchidere centralizata + telecomanda, Alarma pentru PD1 (adica prima varianta...)

Damn, nu e chiar asa de simplu cum credeam. blush.gif
Daca aveti ceva documentatie din care sa inteleg mai clar ce si cum, va rog sa ma ajutati...

Merci
G e o r g e
dealerul ce zice ?
Adrian56554
Jantele din aliaj sunt obligatorii la Noua Fabia (faceliftul de la vechea Fabia),adica incepand de anul acesta (pt.imaginea firmei).
Parerea mea e ca n-o sa-ti para rau.Au o multime de avantaje.
Sunt genul care nu ma omor dupa fitze si imi pun pe masina numai ce este practic.
Din acest punct de vedere iti recomand alarma+inchidere+telecomanda din fabrica.Sunt f.utile si tot ce e de la ei e bine facut,nu ca cele pe care pune mana romanul.
Aerul conditionat ti-l recomand pe cel semiautomat (semiclimatronic).Cel manual trebuie sa-l butonezi tot timpul cald-rece,iar cel automat (climatronic) mi se pare de o finete pe care n-avem cum s-o sesizam (nu vei simti ca ai fix 25 grade si nu 25,5).La cel semiautomat iti reglezi o temperatura aproximativa,iar el porneste/se opreste singur ca sa ti-o pastreze,fara sa butonezi tu cand ti-e frig sau cald.Eu cred ca e suficient,dar daca dealerul nu-ti da de ales...
Toate recomandarile ti le-am facut in functie de ce mi-am pus eu pe masina,din fabrica. (Fabia 1.4 TDI)
Dar...gusturile nu se discuta!
Succes!
G e o r g e
alarma de fabrica are senzor de perimetru ? smile.gif

eu as zice nu .
Adrian56554
Adevarat,alarma n-are senzor de perimetru!
Pt.mine nu este un inconvenient.
Am avut masini cu aceasta dotare si nu m-a incantat intr-un mod deosebit.Mai ales daca ii lasi pornit sonorul cam streseaza la trecerea unei pisici sau la fel si fel de vibratii de pe langa ea.
Fabia are indicatori care arata ca masina are alarma activa,deci descurajarea infractorilor cred ca se face in aceeasi masura ca la cea cu perimetru,in schimb,cel putin mie,imi creeaza senzatia de ceva discret si eficient.
Acum pot spune iar...gusturile nu se discuta!
Antal64049
george mai bine iei din germania ca is doteri mai bune...eu am un skoda fabia comfort cu ABS,ASR,4 airbag,aer conditionat,geam electic fata,oglinzi electice incalzite,volan reglail inaltime,scauni fata reglabil inaltime,jenti aluminiu,geamuri si oglinzi heliomate....si asta e dotare mijlociu
DORU
Dotarile pt piata germana sunt net superioare, insa pretul final al masinii in RO trebuie sa se incadreze pe piata, daca e mai mare, nu e o realizare, intrucat nr km rulati in vest e mai mare decat cel din RO in general...
George52889
Merci pentru raspunsuri!

Cunosc bine avantajele achizitionarii unei masini SH de afara. Fratele meu e stabilit in afara Ro si isi schimba des masina. La mine insa, era o buna oportunitate sa-mi iau o masina noua.

Intre timp am comandat deja Fabia Elite 1.2 HTP (CD-Player din fabrica + alarma bonus de la dealer).
ETA: Luna Martie.
DORU
Sa o stapanesti sanatos si sa fii ferit de probleme cu ea. Drum Bun!
bogdan68452
salutare, am si eu o intrebare? toate fabia sunt in 3 pistoane si daca da e asta un inconvenient in timp (3-4 ani - 150.000 km)?
DORU
La benzina, numai 1.2 HTP este in 3 cilindri, restul sunt in 4 cilindri.
bogdan68452
mersi doru, dar daca mi-ai putea raspunde si la cealalta jumatate a intrebarii as fii pe deplin multumit.
DORU
Personal, nu stiu sa fie vreun inconvenient. Motoarele in 3 sunt mai ieftine la achizitionare si la consumul carburant. Acesta este considerentul de MK. Ca performate respecta trendul modern al tehnologiei (dovada, 12V la unele din ele).
Sorin71828
Bogdan, Fabiile au o gama larga de motorizari. Cel mai mic motor este in 3 cilindri - cu 8 supape la 55 CP. Este un motor f. f.modest. Nu se recomanda. Urmatorul are 3 cil. 12 supape - 64 CP, montat in mod special pe masinile din RO, tocmai pt. a micsora pretul de vinzare al Fabiei. Este identic cu motorul de pe VW Polo ( Happy - vezi oferta) In vest acest tip de motor se regaseste f. f. rar pe masinile Polo sau Skoda Fabia. Nu are cautare fiind lipsit de performante. Este un motoras bun, fiabil - mai mult de oras, poate ajunge lejer la 200.000 km. dar niciodata sa nu-i ceri performante cit de cit sportive. Daca masina este incarcata, trage cam greu iar la deal acest lucru se simte din plin. Nu te ajuta la depasiri si nici la demaraj. Preferabil sa optezi pt. un motor cu 4 cil. 16 supape - 101 CP sau daca vrei motorina cel de 1.9 TDI - 101 CP face toti banii.
Francisc92174
vorba lui Antal cumparati din Germania cum mi-am cumparat-o si eu, o Fabia de 1.4,16V 101 cp cu ABS, inchidere centralizata, aer conditionat, geamuri electrice, oglinzi electrice si incalzite, incalzire in scaune, senzori de parcare, genti de aliaj de 195/50-r 15, inclusiv carlig de remorcare spate detasabil si multe altele care i-mi scapa care m-a costat 5400 euro si are 92000 km.(dincolo)
Intr-un cuvant este super si inca nu mi-a facut probleme!
Daniel65671
Indiferent cum o luati, noua sau SH, cautati sa aiba

- ESP-ul pentru stabilitate si
- pachetul pentru drumurile grele din patria noastra draga, adica scut de otel sub motor, un pic mai inalta si amortizoare mai tari nitel.

Va scutesc de multe meplaceri ulterioare. :doh:
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.