Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Probleme Mondeo TDCI
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > Ford
Vlad48156
Salutare dragi forumisti biggrin.gif ,
Sunt posesorul unui Ford Mondeo TDCI (96kw) din 2002 cu 67000 km reali....problema aparuta (din pacate :evil: ..ca altfel e o masina care nu m-a dezamagit....) este urmatoarea: In timp ce rulam (motorul fiind deja cald de ceva timp) a inceput sa se aprinda intermitent becul pt. bujiile incandescente..(acel indicator ca un filament galben care apare cand se pune contactul si apoi dispare...exceptie facand zilele foarte friguroase...).
In acelasi timp masina a pierdut din putere, adica 'da putin in nas' daca e accelerata brusc....la o accelerare constanta merge bine...
Am fost la un service autorizat Bosch....(nu la o reprezentanta Ford ca stim cu totii ce inseamna asta :bandit: ..)..au incercat sa puna tester-ul pt motor....dar din pacate masina nu are electrica si computer Bosch...asa ca nu a dat rezultate....
Oricum mi-au zis ca poate sa fie releul care incalzeste bujiile, sau debitmetrul, sau chiar un injector... blink.gif ...
Eu inclin sa cred ca e debitmetru....mai ales ca tocmai trebuia schimbat filtru de aer...si e destul de murdar...plus ca am avut o astfel de problema la un passat 1.8t (dadea in nas la turatii mai mari) si era cu adevarat de vina debitmetru....
Deci cam asta ar fi problema....daca a mai trecut cineva prin asa ceva sau are vre-o idee sunt deschis la orice sugestie....
Van multumesc anticipat.... :wave:
Armyman
Te va costa!
99,99 la suta e VANA EGR.
Problema cunoscuta de proprietarii vw si renault 1,5 dci.
Vlad48156
QUOTE(silviu51825)
Te va costa!
99,99 la suta e VANA EGR.
Problema cunoscuta de proprietarii vw si renault 1,5 dci.


Mersi de mesaj....dar poti sa fii putin mai explicit....ce e VANA EGR...si cam cat costa 'dstractia'..... band.gif
Din nou mersi anticipat....
zefir34016
EGR = exhaust-gas recirculation
Vlad48156
ok...multumesc pentru schita....sper sa fie asta..oricum am inteles ca o sa ma coste cam 15 bulioane....
Daca a mai avut cineva aceasta problema, astept in continuare sa-mi spuna cum si cu cat s-a rezolvat....aaa si era sa uit ..unde s-a rezolvat... biggrin.gif .
Ce ma framanta e de ce se aprinde becul de incalzire a bujiilor si nu cel pentru probleme de motor (acea pompa galbena...care de obicei avertizeaza probleme la senzorii de aer, evacuare, sonda lambda etc...).
blink.gif
O sa ma duc in service la ford zilele astea..sad.gif((...si o sa vedem ce zic si ei...dar la cum ii stiu eu....mai mult ca sigur ca o sa trebuiasca schimbat tot motorul...cu tot cu amortizoare.. biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif .
O sa revin cu noutati imediat ce mai aflu ceva....
Vlad48156
Salutare tuturor,
Asa cum am promis voi concluziona mica mea problema...si mai ales solutia ei....Am fost azi la Romcar....si culmea..chiar au fost draguti....rezolvarea a fost simpla...un upgrade al soft-ului injectiei, urmat de o reprogramare a injectoarelor....totul a costat cam 740000 ....muuuuult mai putin decat ma asteptam.
Din cate am inteles e o problema des intalnita la motoarele Tdci cu o cauza cel putin bizara...oprirea motorului in timpul mersului in mai multe randuri...fapt care conduce la dereglarea timpilor injectiei....(ceea ce s-a intamplat si in cazul meu tinand cont ca am o prietena care face scoala de soferi....si a mai exersat si pe masina mea :evil: ).
Deci acum ca totul e bine...va multumesc pt. sfaturi....si beer.gif
Baruba53405
Ma bucur Vlad ca ai reusit sa rezolvi problema si esti multumit de Ford dar vad ca erai la un pas sa schimbi motorul dupa sfatul unor forumisti :bash: si a altor destepti de pe la Bosh si de acum stii lucrurile care par complicate dupa asa zisii 'specialisti' de pe forum au o rezolvare foarte simpla la reprezentanta. Numai bine :bye:
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.