Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Mecedes W123 (cobra)
Masini.ro Forum > Service/Reparatii & Tuning > Aria Tehnica Masini.ro
stefan56859
Buna
Am si eu cateva intrebari legate de un mercedes w123, in primul rand, de cateva zile dimineata cum fiind mai frig masina mea porneste cam greu dar nu stiu de ce s-au ce ar trebui sa fac (acumulatorul e nou), trebuie sa invart un timp destul de indelungat pana porneste...

A doua intrebare este in legatura cu farurile. Am observat ca becurile din interior nu functioneaza mi se pare ca sunt cele halogene, sau poate nu stiu eu bine (la cele interioare ma refer la acele patrate din partea interioara a farurilor si nu cele rotunde), si nu am gasit nici de unde sa pornesc.

Multumesc pentru informatii!! :wave:
stefan44002
Salut,
Spune-mi te rog ce fel de motor ai pe masina- din ce spui pare sa fie un diesel. Cat despre becuri- care sunt acestea? : faza scurta, lunga, pozitie, etc.
Da mai multe amanunte despre masina.
cosmin45741
bujiile incandescente sau lipsa de compresie
probabil ca becurile alea sunt de faza lunga sau de ceata... trage inspre tine de comutatorul de la care aprinzi farurile
stefan56859
Salut

Este un mercedes 240D anul fabricatiei 1979. Poate ar trebui sa fac ceva cu injectoarele, sa le schib sau sa le curat, am inteles ca se pot "spala" la un atelier auto. Nu stiti cat costa un injector nou? sau cat m costa curatarea?

Faza scurta, lunga si pozitiile functioneaza, dar cele de ceata nu, si nici nu stiu cum ar trebui sa le pornesc.

Sa trag spre mine butonul cu care pornesc farurile??? blink.gif
Eu pornesc farurile de la un buton din partea stanga, de langa butonul de dezactivare a franei de mana...

Poate te referi la manivala de unde pornesc stergatoarele si samnalizarea...nu? de acolo pornesc faza lunga....dar degeaba trag de ea ca cele de ceata nu se aprind. Ar trebui sa porneasca automat cu faza lunga??

Mai am doua butoane pe care nu stiu la ce le pot folosi (poate nici nu functioneaza), una este deasupra butoanelor de la incalzire, il pot invarti vertical si are 4 poziti (0,1,2,3). Cea dea doua este in sub in spatele volanului, sub ceasul de apa si presiune (nu ma refer la cele doua butoane de la ceas si de la kilometraj), acesta se poate invarti orizontal.

Va multumesc pentru informatii!!!!!
cosmin45741
ma repet, trage spre tine de butonul de la care pornesti farurile...
stefan56859
MERSI!!!

Functioneaza.

Acum doua zile leam desfacut, credeam ca sunt arse si de acea nu func. si am obcservat ca una dintre ele intradevar este arsa...cum ar trebui s-al schimb?

In legatura cu cele doua butoane nu stii ceva?

"Mai am doua butoane pe care nu stiu la ce le pot folosi (poate nici nu functioneaza), una este deasupra butoanelor de la incalzire, il pot invarti vertical si are 4 poziti (0,1,2,3). Cea dea doua este in sub in spatele volanului, sub ceasul de apa si presiune (nu ma refer la cele doua butoane de la ceas si de la kilometraj), acesta se poate invarti orizontal."
stefan44002
Mult mai probabil este compresia motorului. Fordul meu diesel a pornit la -5C doar in 3 bujii.
Pentru a verifica bujiile : cand dai la automat, vezi daca motorul da semne ca vrea sa porneasca - adica daca simti cum se "zguduie"; daca da, schimba bujiile.
Schimba filtrul de motorina -s-ar putea sa fie colmatat si pompa sa traga mai greu - asta e oricum bine sa o faci si nici nu costa mult.
Du-te intr-un service si verifica-ti compresia. Nu stiu cat ar trebui sa fie la motorul tau , dar, cel mai important este ca aceasta sa aiba valori cat mai apropiate la toti cei 4 cilindri.
In plus : schimba si filtrul de aer, e foarte important la un diesel, mai ales in Ro, unde praful este la el acasa.
Ideea e ca se apropie iarna si nu cred ca ai vrea sa stai pe langa masina, asa ca merita sa faci toate operatiile de mai sus.
Bafta
paun-3
butonul cu 4 pozitii ar trebui sa miste oglinzile farurilor sus-jos daca mai este conectat la instalatia de vacuum sau daca mai functioneaza, iar butonul de sub ceasurile de bord este-impropriu spus-socul, pt ca nu face decit sa mai mareasca ralantiul, daca, normal, functioneaza
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.