Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Audi A6 Pro si contra
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > Audi > A6/Allroad
Flavian56518
Pe la inceputul anului m-am hotarat sa-mi iau masina. Vreo doua luni, am studiat piata, (marci, preturi, fiabilitate). Ma hotarasem asupra unui peugeot 307 . Nou era destul de piperat asa ca ma oprisem asupra unui model second-hand. Am vb cu cineva care aducea masini din germania si am asteptat. Am asteptat , si iar am asteptat. Dupa vreo 2 luni respectivul care fusese in Germania imi spusese ca nu a gasit nici un peugeot bun care sa merite sa fie adus. Pana la urma dupa alte 2 luni m-am hotarat si mi-am luat un renault megane sedan nou... ca de... afacerile mergeau bine...smile.gif . Acum 2 sapt ... vine la mine tipul caruia ii zisesem cu ceva timp in urma sa-mi aduca peugeot-ul, cu un audi A6. superba masina. Model 2002 pe motorina motor de 1,9. M-am indragostit si l-am cumparat. Acum ... insa sunt intr-o oarecare dilema... nu stiu ce masina sa pastrez.. ca pe amandoua nu prea imi permit sa le tin. Prea multe despre Audi A6 nu stiu... Cartea tehnica e in germana asa ca ... ma uit in ea ca vitelul la poarta noua. Are vreo 85 000 km la bord merge impecabil si mi se pare mai sigura ca renault-ul. Totusi meganul e nou... Astept pareri ... Va multumesc.
claudiu-166
niciodata nu vei compara o masina nemteasca cu una frantuzeasca,degeaba renault-ul e nou dar audi-ul va rezista mult mai mult si mai luxoasa si spatioasa,sfatul meu e sa vinzi renault-ul pana nu isi pierde din pret.
Paul56526
In principiu Renault-ul e o masina extrem de fiabila, rezistenta si practica.In cazul tau este si noua ceea ce inseamna ca te va tine inca vreo 3-4 ani fara sa-i schimbi decat uleiul(si bineinteles amortizoarele pt ca traim in Romania).Mai intra in discutie si motorul cu care este echipat(benzina 1.6, 2.0 sau motorina 1.5 sau 1.9).Pe de alta parte Audi-ul are ceva "experienta", ca sa zic asa, la cei 3 ani impliniti.Nu vreau sa cobesc dar pot sa pun pariu ca in urmatorul an vei avea ceva de inlocuit la el.Pt ca nu neaparat daca este o masina nemtzeasca va tine o vesnicie, nu?Pt Renault garantez ca in primii 3 ani nu vei scoate bani din buzunar decat pt benzina, in functie de felul in care o utilizezi iar pt Audi gandeste-te ca primii trei ani au trecut si de acum incepe sa imbatraneasca.In concluzie daca detii Megane-ul de 2.0 sau de 1.9dci nu ezita si pastreaza-l, daca ai alta varianta de motorizare nu pot sa-ti zic decat sa-ti urmezi inima si sa alegi ce crezi de cuviinta.
Dan27
sad.gif( daca nu te-ai decis inca dupa ce le-ai condus pe amandoua,sfatul meu e sa le vinzi pe amandoua si sa iti iei Logan,ti se potriveste:))..no offence,dar sa compari audi a6 cu renault megane..e mai mult decat evident!
Mikidutzaa
Mi se pare corect ce zice Dan. Daca inca nu te-ai convins ca merita A6 vinde-l! Sigur o sa te coste mai mult in 3 ani, dar e A6 nu Renault.
Flavian56518
Inca mai astept pareri.... Unii mi-au zis sa vand "germana", altii mi-au zis sa scap de "frantuza"... acum nici eu nu mai stiu.... La Audi am scimbat uleiul placutele de frana si filtrele. or sa urmeze curele si ... cam atat.
Oricum una din ele tot o dau.... le mai tin o saptamana... si o sa va spun la care din ele imi iau ramas bun.
Mikidutzaa
Dar nu te mai lua dupa altii!

Tine-o pe aia care te face sa te simti mai bine, ce naiba, ca nu esti ultimul sarantoc sa nu poti sa intretii o masina, nu?
robert
Sincer, chiar masinile ar trebui sa te convinga care ramane si care nu.Vrei mai mult lux, confort, satisfactii la drum, tine A6.Vrei mai putine batai de cap, costuri mai mici,dar masina inferioara,stai cu Renault.E chiar decizia ta.Personal, daca vb de km originali cu serviceplan la zi, as pastra Audi, dar nu toti gandim la fel.Esti norocos ca ai de unde alege.Bafta!
Flavian56518
Audi A6... intr-adevar faina masina... dupa ce-am venit cu ea de la spalatorie am atras atentia smile.gif ... confort, consum relativ mic ( modelul e de 1,9 motorina 131HP). N-am ce sa-i reprosez... totusi .. e foarte mare pt. oras. Ma strecor cu greu...
Renault Megane II 1,9 TDi ... pt oras e ideala... tinand cont ca este si noua... inclin spre ea... in oras se descurca mai bine... in afara orasului ... inclin spre audi. Cum masina o folosesc mai mult in oras...

Asa ca m-am hoatrat... pastrez meganul... probabil o sa-mi para rau dupa a6 dar ... asta e ... sper sa gasesc un A4 cel putin la fel de bun cum am nimerit A6 asta, si atunci se schimba situatia ... ADIO Renault.

Asa ca ... Audi A6 de vanzare!
robert
Vezi ca am unu' (A4)in semnatura.Daca te intereseaza da-mi un mesaj pe privat.Este de vanzare si in sectiunea SH a site-ului cu poze.
Intr-adevar strict pentru oras A6 este mult prea mare.Insa e ideala pentru deplasarile lungi.Stai boiereste!Tu alegi.Da-mi un mesaj si poate facem chiar schimb cumva.Bafta!
Flavian56518
Haideti sa va spun, dupa scurta experienta, ce cred despre Audi A6 1.9 TDI 131cp.
Deocamdata n-am auzit pe nimeni sa spuna ca audi e o masina proasta, dar daca aud il bat :boxing: pentru ca nu stie ce zice si ii recomand sa conduca una.
Audi A6 1.9TDi 2002 care l-am avut pentru vreo 3 saptamani este o masina aproape completa din toate punctele de vedere. Am mers si prin oras si la drum lung. Pentru oras mi se pare ca e cam chinuita... nu stiu .. dar masina asta a fost facuta pt drumuri lungi. De fapt la drumuri lungi se comporta impecabil... tot respectul pt ea :arigato:
E o idee mai lenesa la demaraj...( asta in comparatie cu un bwv, dar mai sprintena decat un vectra).. Este foarte econoama... turbina intrand in functiune de-abia dupa 2500 de rotatii. Consumul este de-a dreptul uimitor pt o ditamai masina... 5,2l/100 la drum intins si 6,5 in oras...
Are un portbagaj demn de invidiat...
Pana acum nu i-am gasit nici o hiba... inca mai caut...
Am ramas cu meganul... il tin 3 ani ... pana zboara garantia... si... clar ca urmatoarea masina o sa fie un audi... poate am noroc si-mi iau unul nou ... daca nu, unul second dar nu mai vechi de 2002.
Pentru cei care au bani si vor o masina ... fratilor ... audi. Deci ca sa concluzionez Topicul... Audi A6 pro ... ca,... contra... pauza :wave:
emil-48
bicycle.gif nu stiu de ce nu astepti sa ceri un sfat de la un mecanic de reprezentanta reno inainte de a pastra masina Am un fost coleg care are 1 frate care lucreaza la reno pe timisoara. Inafara de faptul ca articulatiile cad in draci mai sunt si usturatoare de scumpe! In primul rand cine a zis sa-ti iei logan e... (imi cer scuze)prost! Tie iti trebuie un trabant daca faci comparatie intre o masina nemteasca care nu stiu exact daca era pe locul 2 sau 3 din clasa de siguranta, comfort, longevitate etc cu o tricicleta care e noua dar care se mai numeste si cosciug ambulant! Am avut un BMW seria 5 si am pus intr-o vulcanizare camera pe fata ca nu avea ce sa-i faca, iar eu eram prea fudul ca sa merg cu rezerva de tabla!! Am uitat de camera cat ai clipi(am facut in 6 ani peste 400miikm fara probleme si fugarita ca dreaku!. A facut explozie la 120km/h si am intrat scurt in 1 m cub de beton cu ea. Binenteles ca s-a facut praf atat masina cat si betonul care nu mai era de gasit! Pe vremuri Audi venea imediat dupa BMW ca si clasificare. Mai lunile trecute, un prieten i-a dat meganul cel nou unui alt prieten si la o intrare pe dn1 nu s-a asigurat si l-a bushit tirul in fund! S-a facut praf meganul iar propietarul a zis mersi ca nu a fost in masina si bine ca traieste soferul! Ideea e ca daca eu nu aveam BMW-ul si aveam un kkt de reno azi nu mai intram pe forumul asta ca sa-ti spun care e mai buna. Incearca tabla la orice masina frantzuzeasca (oricare) si incearca si la una nemteasca (oricare) nu exista termen de comparatie! Sigur ca nu testam masinile busindu-le! Dar daca te afli in o masina mai sigura si dai mai mult pe ea (piesele nu cad si chiar nu-s scumpe vvis de reno), nu e degeaba mai ales cand vorbesti de ceva nemtesc .Iar viata merita traita pana la capat dekat sa mori intr-un kakat frantzuzesc ca ai zis ca e kakat de ala nou :argue: Scuze dar chiar nu pot sa cred ca exista oameni care sa fie asa de extraterestri in de-ale autoturismelor sau..... Oare degeaba nu au vrut nemtii sa accepte Loganul ca fiind masina?? :boxing: Si apoi Audi 131 CP chiar nu ai auzit de motoarele pompe duze?? :bash:
VECTOR
extraordinar limbaj academic.uimitoare cunoastere a termenilor de specialitate... mai ales folosirea intensiva a termenului "kakat" ,care suna atat de bine cand vine din gura ta ,incat ai impresia ca e ceva natural sa se afle acolo.
scuze ptr. offtopic
Flav
emil-48... da-mi voie sa te contrazic.... probabil... balanta dintre o masina germana si una frantuzeasca s-ar inclina favorabil spre prima. N-am zis-o eu, au zis-o specialisti si oameni care se pricep la masini... Eu am avut norocul sa detin si una frantuzeasca si una nemteasca.
Pentru Audi A6 ... numai cuvinte de lauda... dupa cum am mai spus si in celelalte mesaje. Cu toate ca avea deja 3 ani... si vreo 87 000 km, mergea impecabil.... Am postat topicul asta special pentru a afla mai multe despre acest model de la Audi. Tin sa mentionez ca am luat-o din Germania, si toate cartile masinii erau in germana.. prea multe n-am aflat... decat ca e o masina buna si merita tinuta. Totusi....
Si renault-ul e o masina buna... iar in oras se descurca mai onorabil decat un A6. asta fara nici o suparare. Si... sa nu uitam... la testele euroncap si renault-ul a luat 5 stele. Ma rog... in alta ordine de idei ... vreau sa spun ca nu-mi pare rau ca am pastrat renault-ul... pana in momentul asta nu m-a dezamagit. Probabil cand o sa termin garantia il dau ... dar pana atunci.. tot as mai vrea sa aflu despre audi tongue.gif
catalin61844
emil_48...eu trebuie sa-mi iau cauciucuri cat de curand.Te rog spune-mi si mie de unde le-ai luat tu de ai facut cu ele 400mii km(si probabil mai faceai cateva sute de mii band.gif daca nu exploda cel cu camera).
Acuma o fi BMW-ul masina dar tot pe asfalt ruleaza...ca doar n-o zbura.


Peugeot 607 2,2 l HDI.
guerilla
pentru cei ce vor sa-l intrebe ceva pe emil-48, puteti posta intrebarile, pentru ca raspunsurile le veti primi peste 2 saptamani, perioada in care susnumitul va fi in vacanta pentru raspunsul elevat. deosebit. :evil:
Claudiu64742
M-am trezit si eu acum .... ia Audi si don't look back
giurgea66931
Va rog din suflet nu va mai chinuiti sa comparati Audi cu Renault.Poate sa-mi spuna cineva ce vrea,sa aduca nu siu ce argumente-COMPARATIA NU SE POATE FACE!!!
2 la maina A6 si Megane sint 2 masini de clase diferite!!!Decit sa dai pe un DCI de 120 cp 14-15.000 banu jos,mai bine optezi pt un a4 sau a6 din 2001-2002.Motoarele de 1.9 tdi sint extrem de simple ca si conceptie si foarte fiabile.Singurul lucru mai serios e avarierea turbo(modele peste 200-250.000km dar se rezolva cu 500-1000 euro.In legatura cu garantia de 3 ani la masini noi apar probleme si acolo.Pivotul e din cauza drumului,pompa de injectie din cauza motorinei etc.



Apropo emil-48.....cauciucuri de 400.000km!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! biggrin.gif
G e o r g e
asta e parerea ta . unii prefera masinile noi .
cosmin45741
pai ce garantie dau astia la renault george, stii?
20000 km pt. suspensie :bash: sau ambreiaj, sau altele si altele si altele unde te scot tot pe tine vinovat...
3 ani pt motor si cutie, care oricum nu pica asa de usor, decat daca ai un mare ghinion.
fac ceva in garantia lor...
si apoi un megan de 6 luni in Ro trancane mai urat decat un a6 de 3 ani
IOAN66173
1 audi e masina fratolor ,am condus asa ceva si ma lasat cu gura cascata ce poate masina
2 nu este adevara ca A6-le nu se descurca bine in oras
3 eu unu nu sunt cu francejii, mai ales cand aud de troaca asta de logan mi se ridica tensiunea la 22 , chiar daca e facuta la noi tot de franciji e conceputa
sper ca nu am suparat pe cineva
salutare arigato.gif
Flav
Uite ca a trecut ceva timp de cand n-am mai intrat pe forum. Cu renault-ul am avut probleme la computer-ul de bord. Apoi cand a fst frigul acela naprasnic, a intrat unul in "fundul" meu. N-a fost ceva prea grav dar destul cat sa se schimbe un stop si o bara. Oricum dupa 15 000km majoritatea rulati in oras, mi-am facut o idee despre ce inseamna un Megane II TDi. Drept urmare, l-am vandut. Noua masina? Clar. Audi A6 TDi. smile.gif .
Modelul acesta e tot ca cel care l-am avut prin toamna, cu motor de 1.9, are in jur de vreo 95.000km. O sa trebuiasca sa-i schimb distributia, nu stiu daca chiar trebuie ... dar pentru siguranta mea s-o fac.

Nu pot sa nu ma minunez de faptul ca o masina noua dupa 15 mii de km troncane ceva de speriat, fata de una care bate in curand 100 de mii. Incoparabil. De specificat ca si audi-ul are vreo 5000km facuti pe soselile noastre.
florin88971
am si eu un audi a6 2,4 v6 din 2005 si un megane sedan !!!!! daca vezi cartea de service la megane, te crucesti !!! am schimbat la el in 35.000 km : caseta directie, chit ambreiaj,bieleta antiruliu dreapta de vreo 3 ori,chit distributie!!!!! norocul meu ca este masina firmei ca altfel, faceam crima. despre audi, n-am cuvinte: la 230/h rupe nori! sa traiasca mama lor !!!
Mihai98076
nu am avut A6 dar am A3.si pot spune de Audi ca este super.Am si un Megane Sedan modelul nou si pot spune ca imi pare rau de banii dati.Primii 10.000km se aude un greierasi deja si s-a blocat pistonasul de la usita pt alimentare combustibil.20.000km schimbat rulmentii din capetele de la amortizoare fata.acum am ramas fara freon in ea si nu are 2 ani .Asa ca ..spunemi orice dar noul Megane..nici vorba.Am avut primul model de Megane,l-am vindut unui prieten.Are 160.000 km si merge perfect,nu se compara cu astalalt
Mihai98076
nu am avut A6 dar am A3.si pot spune de Audi ca este super.Am si un Megane Sedan modelul nou si pot spune ca imi pare rau de banii dati.Primii 10.000km se aude un greierasi deja si s-a blocat pistonasul de la usita pt alimentare combustibil.20.000km schimbat rulmentii din capetele de la amortizoare fata.acum am ramas fara freon in ea si nu are 2 ani .Asa ca ..spunemi orice dar noul Megane..nici vorba.Am avut primul model de Megane,l-am vindut unui prieten.Are 160.000 km si merge perfect,nu se compara cu astalalt
Flav
Inca ceva in favoarea A6-lui, acum nu stiu cat de adevarat este dar zilele trecute am auzit ca Audi e singurul care are caroseria din aluminiu. O fi adevarat?
HalbaSus
QUOTE(Flav)
Inca ceva in favoarea A6-lui, acum nu stiu cat de adevarat este dar zilele trecute am auzit ca Audi e singurul care are caroseria din aluminiu. O fi adevarat?

Partial adevarat... adica la unele modele (A6, A8, TT, RS4, R8, etc..) se foloseste aluminiul in sasiu/caroserie, dar nici vorba sa fie construite integral din aluminiu.
Laurentiu_007
Nu va inteleg cand comparati Renault cu Audi blush.gif . Este chiar atat de greu sa va dati seama ca marcile astea NU se pot compara? Pentru ca una este marca "de masa" iar cealalta este marca premium si ofera CALTATE PREMIUM si cu asta am spus totul. Nu se pot compara nici ca fiabilitate, nici ca performante, nici in privinta confortului si eu cred ca nici la siguranta, pentru ca testealea EuroNCAP mi se par irelevante.
Pentru Flavian:t rog nu mai spune ca Renault are motoare TDI, pentru ca motoarele sunt DCI. Nu ma intelege gresit dar aici poate ca jignesti marca. Te rog nu te supara :wave:
Pentru HalbaSus: Eu stiu ca A2 este primul si singurul automobil din lume care are toata caroseria din aluminiu.
Flav
Laurentiu, imi cer scuze, intr-adevar motoarele renault sunt dCi . Probabil din exces de zel s-a facut confuzia.

Comparatia, intr-adevar poate ca e trasa de par dar la vremea respectiva eram intr-o mare dilema. Trebuia sa aleg ceva si repede. De aici au venit raspunsurile unul cate unul. Stai linistit nu m-am suparat.
Laurentiu_007
Ok Flav :console:
felixrus
As vrea sa-mi cumpar un allroad, am si gasit o oferta foarte buna la 24.000 Euro. 53.000 km, first registration: 10/07. Dubios este faptul ca este ieftina fata de alte oferte tot pentru A6 Allroad, cu mai multi km la bord. Poate ma puteti ajuta ... la ce ar trebui sa ma uit atent atunci cand ii fac drive test-ul?
Omul care o vinde zice ca e free of accidents, free of leasing, no hidden problems. Si totusi? de ce este mai ifetina decat alte oferte similare?... Va multumesc mult.
A K U
felix, unde ai gasit masina? Ti-a cerut cumva vanzatorul un mic avans ca sa-ti rezerve masina?
PAJERO LWB INSTNAV AT
QUOTE (felixrus @ Apr 22 2008, 09:35 AM) *
As vrea sa-mi cumpar un allroad, am si gasit o oferta foarte buna la 24.000 Euro. 53.000 km, first registration: 10/07. Dubios este faptul ca este ieftina fata de alte oferte tot pentru A6 Allroad, cu mai multi km la bord. Poate ma puteti ajuta ... la ce ar trebui sa ma uit atent atunci cand ii fac drive test-ul?
Omul care o vinde zice ca e free of accidents, free of leasing, no hidden problems. Si totusi? de ce este mai ifetina decat alte oferte similare?... Va multumesc mult.




Salut
Cu siguranta este o problema cu masina.....eu am un A6 2.7 tdi A7M , aprilie 2007 si 26.000 km am gasit client cu 35.000 euro + tva
Un Allroad cred ca se poate vinde lejer cu 45.000 sau mai mult mai ales daca am inteles bine ca este fabr. in oct.2007

controleaza-l bine

succes
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.