Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Re-brandare definitiva Connex in Vodafone
Masini.ro Forum > Discutii generale > Off Topic > Multimedia & IT- Electronice
Davidinho
Are cineva vreo baga idee cand o sa se intample asa ceva?Auzisem de la un prieten care lucreaza la Connex k au primit deja ordin de regrupare in...alb-rosu biggrin.gif Si asta cica din septembrie trebuia sa aiba loc...vax pana acum.Apoi am auzit alta treaba, si anume k Vodafone are inca proces cu Zapp, pt k Zapp nu ii lasa sa foloseasca culorile alb-rosu pt k ele ar fi inregistrate pt brandul lor deja.
Daca are cineva noutati sunteti bineveniti!Sunt f multi romani care spera intr-o competitie dura intre Vodafone si Orange,pt k asta ar fi in beneficiul nostru, al tuturor abonatilor.
madalina
Nu mai folosi "k" in loc de "ca"!
G e o r g e
nu mai scrie cu k !!!!!!!
C Z R
ata e tare ati scris amandoi acelasi lucru aproape in acelasi timp biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

cat despre asimilarea grupului connex care este nr.1 in romania intr-un grup absolut cunoscut in toata lumea e si nu o idee buna, de ce? este buna caci intram in randul lumii, inseamna deci ca este competitiv si merita respect connex s.a., e rea caci se stie oricine vine impune respect si asta inseamna noi reguli, cine stie ce va fi???fiecare cu alta strategie , nu??? si atunci inseamna ca cei care vor suferi s-ar putea sa fim chiar noi! blink.gif
Davidinho
:tomato: Scuze, nu mai scriu cu k, m-am obisnuit prost de la sms-uri
AlexTM
QUOTE(Alex Aka)
cat despre asimilarea grupului connex care este nr.1 in romania intr-un grup absolut cunoscut in toata lumea e si nu o idee buna, de ce? este buna caci intram in randul lumii, inseamna deci ca este competitiv si merita respect connex s.a., e rea caci se stie oricine vine impune respect si asta inseamna noi reguli, cine stie ce va fi???fiecare cu alta strategie , nu??? si atunci inseamna ca cei care vor suferi s-ar putea sa fim chiar noi! blink.gif


Noile reguli vin oricum. Asta s-a decis deja in momentul vinzarii actiunilor catre Vodafone. Iar schimbarea de imagine va fi tot decizia lor, indiferent de ce vor sau nu cei de la Connex.
intr-o alta ordine de idei, Connex nr. 1 in Romania? Hmmm, e greu de zis. Poate asta isi spun ei in reclame ... biggrin.gif
C Z R
ghita ma refer numai la cifra de afaceri!, tu la ce te referi cand spui ca e cel mai tare referindu-te la afaceri??? blink.gif
AlexTM
Pot fi multe criterii: nr. de abonati, acoperirea, satisfactia clientului ...
Nu vreau sa polemizez pe tema asta si NU SPUN ca Orange sint mai tari.
Doar ca mi s-a parut cam declamativa afirmatia ca sint nr. 1, ca si cum ar fi la mare distanta in fata (de unde se deduce ca esti fan Connex :-) )

adevarul este ca cei doi sint intr-o strinsa competitie
that's all ...
krysty
Pentru utilizatorii serviciilor Connex va apărea, pe bună dreptate, întrebarea: eu de la cine cumpăr? Deja culoarea verde a intrat în conștiința populară ca fiind marca acestui operator. Consumatorii mai puțin avizați, în special utilizatorii de cartele prepay, s-ar putea trezi în dificultate în fața unei sigle predominant roșii. Cu atât mai mult cu cât culoarea roșie este de câțiva ani marca altui operator de telefonie mobilă, Zapp.
De altfel, marca Vodafone se află în litigiu, cu Zapp. Marca a fost înregistrată de Telemobil acum zece ani, iar operatorul Zapp încă nu intenționează să renunțe la ea.

Marca Vodafone, înregistrată acum nouă ani de Telemobil (Zapp) la Oficiul de Stat pentru Investiții și Mărci (OSIM), este acum revendicată de operatorul britanic de telefonie mobilă Vodafone, devenind un adevărat măr al discordiei în telecomul românesc.
Fiecare companie își apără cu argumente punctul de vedere, iar o soluție amiabilă nu pare a fi de găsit în acest moment.
"Am înregistrat această marcă în 1995, când eram singurul operator mobil de pe piață. Odată cu Vodafone am protejat mărci precum Mobifon, Movifon, Minifon și altele, iar brandul a fost gândit ca prescurtare a Voice & Data Phone", a declarat Silviu Nedelcu, unul dintre avocații Telemobil, operatorul serviciului de telefonie mobilă Zapp.
Reprezentanții Telemobil spun că, acum nouă ani, Vodafone nu era o marcă notorie, nefiind cunoscută în România. Avocații susțin că "există o presiune nejustificată pentru soluționarea rapidă a acestui caz, fără a se avea în vedere posibilitatea de a analiza întemeiat fondul problemei".

Acesta este cel mai mare proces de proprietate intelectuală din România ultimilor ani și al doilea din domeniul IT&C, după ce gigantul american Intel a acuzat anul trecut compania românească Intelprof că îi utilizează ilegal marca."

In concluzie pentru ca Vodafone(Connex) sa inceapa procesul de rebrandare la inceputul lunii viitoare trebuie sa verse ceva banuti in conturile Zapp. Zvonurile de pe piata telefoniei mobile
afirma ca acest lucru s-a facut deja suma fiind de aproximativ 200mil. USD.
guerilla
cu siguranta ca se va face un rebranding. asta se stie de acum aproape un an.
ce solutie se va gasi pentru identificarea rosu=vodafone nu stim. s-ar putea sa iasa bine, dar sunt deasemenea sanse sa iasa chiar prost.
depinde si de sistemul de tarifare, de serviciile ce vor fi oferite, samd.
care e cel mai bun operator de pe piata mobila, asta e de discutat, dar nu exista unul cu adevarat superior. pentru ca functie de dorintele fiecaruia gasesti un operator care sa-ti satisfaca nevoia de comunicare mai bine decat celalalt.
AlexTM
Avem deja experienta unui rebranding major: Dialog -> Orange.
Albastru/Portocaliu transformat in Negru/Portocaliu
Davidinho
Orange si Connex mie mi se par 2 companii f diferite.Orange-ul are mai multi abonati decat Connex-ul la momentul actual.Dar asta se intampla numai pt ca Orange a atras multe companii de partea sa.Si un procent bunicel din abonatii lor este reprezentat de aceste companii.Plus utilizatori mai mult din segmentul "premium".Connex pe de alta parte este o firma care se adreseaza tuturor.Pe langa utilizatorii "premium", exista un mare procent din cei din clasa de mijloc care folosesc Connex.Si nu au un numar impresionant de contracte cu firme asa cum are Orange-ul.
De aceea cred ca atunci cand va interveni Vodafone cu un rebrand, in cazul in care vor avea o strategie bine gandita incluzand in principal oferte bune si preturi cel putin la fel de acceptabile precum sunt acum la Connex, vor castiga si mai mult piata de mijloc. Se stie ca Orange-ul a avut intotdeauna preturi mai mari decat Connex.Asa ca vor fi nevoiti sa concureze "suflului nou" adus de Vodafone si cred ca nu le va pica f bine.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.