Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Probleme cu apa la Ford Fusion???
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > Ford
V56465
He he... salutare si buna gasit tuturor... uite cum omu' cit traieste mai invata si il impinge... cind da de belea si bucluc sa rastoarne si muntii si sa caute si sa sufle apoi si in iaurt cind se arde o data...

Pe scurt, care-i buba? Am citit celelalte topicuri de pe aici, pareri si pareri. Sigur ca o masina ti-o cumperi in primul rind dupa buget si performante ei si apoi si dupa cum arata.
E chestie si de gust, care dupa cum stim nu se discuta.
Nu am sa intru in amanunte de genul celor postate aici, cu privire la calitatea si comportamentul masinilor de drive test. Si nici nu am sa comentez probleme legate de calitatea materialelor de la interior caci asta e problema masinilor de serie (si iar revin la chestia de gust; si daca nu va convine... luati-va nene masini facute pe comanda.... sau... am zis doar ca te mai uiti si la cit ai in buzunare.... si te intinzi cit iti e plapuma, nu?).

So, VORBEAM DE FORD-UL FUSION! Uite un proprietar multumit de masina, ca motor in primul rind, ca aspect si confort. Poate un pic cam mare consumul (o sa rideti; nu pretind c-as fi un f mare si fin si bun cunoscator sau priceput ca unii dintre voi, dar este apropiat, ca sa nu zic identic, cu cel al batrinei Dacia, break, din 92!!! avind in vedere insa diferenta de confort, gabaritul si dotarile; in fine).

ALTA este BUBA!!! Poate ma ajutati cu vreun sfat, cu ceva (a propos, am auzit ca se pot face sezizari, plingeri, reclamatii grupului Tiriac... Daca stiti voi unde sau vreo adresa ceva...v-as fi recunoscator).

INTRA APA in toate PORTIERELE!!!! cind deschd usile, din fiecare curge cam cite o cana de apa! Nu stiu altii cum sint, Creanga....... si cu Caragiale unde sinteti? dar mie NU mi se PARE NORMAL acest lcuru, cun toate ca dealerii sustin acet lcuru!!! Ce sa zica si ei la urma urmei? Ca stim bine cu totii ce fel de....... si sa nu mai vorbim de service-uri.....

MASINA ESTE NOUA, de vreo juma de an, luata in LEASING (pe 4 ani; d'aia e prost ca nu ma pot duce cu ea la alt service). Este un GHIA de 1.6, pe BENZINA (a propos sint fan benzina!).
Si la fel de NORMAL mi se pare ca NU TREBUIE sa fiu constrins de POZITIA MASINII!!!!!!.

Am fost de doua ori cu ea in service (B.D.T Vest!!!!!!). Ei spun ca e normal!!!?? (poate sa-mi explice cineva cum vine asta?) de vina ar fi pozitia masinii (ca vezi doamne sta inclinata spre fata si jumate pe troutuar jumate pe carosabil si nu dreapta!!!!

Am observat insa ca duzele din fata sint obturate din constructie, dar cei de la Ford nu or fi atit de prosti incit sa-si dea foc la valiza singuri si sa faca intentionat un astfel de neajuns direct din fabrica. Mi-au desfundat duzele (unde cica au gasit frunze!!! dar alea acolo cum au ajuns? ca doar nu eram eu sau cineva nebun sa le pun acolo).

Cei drept curge mai putin, dar tot curge. Bine, sa zicem, pefrfect etansa nu are cum sa fie. Cel mult in spatiul dintre usi si caroserie, dar ar trebuie ca aceasta apa sa se scuga si nicidecum sa se adune in portiera. Ba mai mult, ce sa va zic, ca stori chederele de la interior..... si ca am descoperit pe la incheieturile usii deja semne de RUGINA!!!!!!!!!!!

Dupa discutii ca la usa cortului cu cei de la service, de la cel mai mic la cel mai amre, discutii care nu au dus la nici un rezultat.... tot ei, eivdent, au dreptate si li se pare normal.... si zic ca este nu stiu ce fel de ulei de protectie.... Asa ca fratilor, atentie mare.... ca nu-i lucru de joaca. Astia sint mai ceva decit hotii la drumu' mare. Dupa ce ca dai o caruta de bani pe un lucru....

De surprizele si service-urile noastre stiam de multa vreme, dar.... teapa! Sint buni si atenti cu tine cind iei masina, normal, dar dupa aia.... Evident masina este in garantie. Ei si-au luat angajamentul ca daca este intr-adevar rugina... mi-o vor schimba, in cei 6 ani de garantie anitocoroziune.
Dar sa astept pina mi se infloresc pragurile si usile ca la Dacie (ca banuiesc ca mia toti care am avut o Dacia cam stim ce inseamana asta si ne-am consfruntat cel putin o data cu asa ceva la o masina).... ha ha ha.

Am fost si la RomCar pentru o consultare. Mi-au desfundat si aia duzele. Au fost draguti, nilic de zis (macar la asta si doar o data sa fi avut si eu bafta! ha ha) si au fost de acord ca este rugina!!! Dar nu au comentat prea mult si nici solutii nu mi-au oferit. Una dintre ele ar fi sa le schimb pe Casco... dar de ce?

Nu mai imi ramine decit sa ii mai calc si pe cei de la Colina (despre acare tot aici am auzit ca ar di super; dar sa vedem cit o sa-i tina si pe ei; mai ales ca sint la inceput; am sa va tin eru la curent) si/sau sa fac o sezizare la Protectia Consumatorului (dar oare serveste la ceva?). Deja fotografii am facut. Mai am, ca acte doveditoare, bonutile din zilele cind am fost in service.

Ma gindesc sa le scriu si celor din Germania si din State... dar nu stiu daca va interesa pe cinva sau cit ecou va avea acest lucru. Doamne fereste insa de mai rau (a propos, la Mondeo am auzit ca a fost si mai rau, in sensul, ca acolo intra apa chiar in masina.... pina cind au gasit cei din service buba si au anunta-o la fabrica, de s-a remediat problema!!!!!).

IN FINAL, as dori sa stiu daca ati mai auzit de asemena intimplari (mai ales pe cei care au deja Fusion) si poate o mina de ajutor, un sfat pentru problema mea. Ca vorba aia, unde-s multi.... si mai multe capete....

Va multumesc anticipat, va doresc o zi buna tuturor si sa auzim numai de bine. Drum bun! si km multi fara evenimente!
G e o r g e
bine ai venit . tare greu am reusit sa citesc jumatate din postul tau. foloseste pe viitor tasta enter pentru a delimita niste paragrafe , este mai usor pentru noi , ceilalti smile.gif

avem un reprezentant ford pe forum , domnul dany... se aude ? smile.gif

i-auzi , masina de 6 luni cu rugina , ntz ntz ...

PS eu nu inghit fordurile smile.gif si da , se poate face plangere la ford in scris .
V56465
Plingere in scris, OK, dar la care Ford?
Din cite stiu eu, unic importator este Romcar, ceilalti fiind dealeri. Sau la Ford la mama lui (in Germania, State?)
G e o r g e
ford germania smile.gif
V56465
Multumesc mult pentru raspuns si sfaturi
Andrei Suzuki
Eu am vazut intr-o revista de off road ca e normal sa intre apa in portiere.Sau ceva de genu asta.Stiu sigur ca acolo scria ca,dupa ce iesi din apa(balta,rau,lac artificial-bucuresti) sa verifici ca acele gauri prin care se scurge apa sa nu fie acoperite sau infundate.
Citez: " Inainte de traversare (e vorba de un rau),verificati ca orificiile de golire ale caroseriei sa nu fie obturate cu noroi uscat.Altfel,usile nu se vor goli de apa". E vorba de Autoshow 4x4,Iulie 2005,pag 51.
G e o r g e
fusion nu e offroader !
madalina
Daca ar fi un sistem gandit sa se scurga apa prin el, nu ar avea voie sa rugineasca! Cu atat mai putin in 6 luni! Incearca sa suni la aftersales la Romcar - la importator, nu la service si spune-le problema ta! Fa si o plangere in scris, du-o personal la ei si cere numar de inregistrare, fa o constatarea a ruginei (ceva scris), daca nu rezolvi problema in maxim o luna, cu toate actele te duci la OPC!

Eu sunt foarte pornita contra Romcar, insa totusi nu cred ca nu vor face nimic pentru o masina afectata in 6 luni de la vanzare de rugina!

In alta ordione de idei, nu leasingul te obliga sa mergi la revizii in serviceuri licentiate Ford, ci garantia!
Dragos44618
Ia te uita!
Si eu am un Ford Fusion Ghia cu exact aceeasi problema.Masina are un an si jumatate si circa 62.000 km
Nu s-a intamplat asta pana la ploile torentiale de acum doua saptamani.
La mine e chiar mai grav-desi doar portiera din dreapta fata prezinta simptomul- apa din portiera se scurge in interior pe mocheta din fata.Nu vreti sa stiti ce miros am inauntru.
Cand ploua foarte tare mai am o bucurie: se scurge apa de undeva de sus fix pe pedala de acceleratie, asa ca la ultimele ploi a trebuit sa conduc cam 100 km descult, ca sa nu-mi ud pantofii...No comment.In Dacia lui taica-meu nu-mi aduc aminte de asa ceva.Si nu costa 15.000 euro...
Luni am programare la service-ul din Constanta.Sa vedem daca se rezolva.Va tin la curent.
ncristi
Verificati ca gurile de scurgere sa fie desfndate. De exemplu la megane II snt ascunse de o garnitura (in sectiune ca un canal) care preia apa din usi si o duce pe la capete ca sa nu-ti pice apa pe picioare cand deschizi usa.

S-a intamplat ca din cauza etasiitatii masini si caldurii mari (sau din cauza mizeriei) garnitura aia sa se lipeasa de gurile de scurgere si sa le infunde.

Rezolvarea este f simpla--trebuie verificata din cand in cand garintura aia--adica tragi de ea in jos si te uiti daca este lilpita de orificiile de scurgere a apei.


Oricum chestia cu rugina este inimaginabila si de neinteles la asemenea nivel (si preturi chear) :evil:

Alta parere aveam despre ford iar pe de alta parte imi confirma parerea despre jd power...un clasament care nu reprezinta nimic...
V56465
Bun gasit din nou tuturor

E intr-adevar nasol.... No comment. Sper sa nu ajung in aceasta situatia descrisa de Dragos... Doamne fereste, ca nu-i de ris de loc... la masini cu pretentii totusi.

Sigur ca nici o masin nu e perfecta, mai ales in ziua de azi, dar parca vb lui, la Dacie (caci si eu am un break din 92) nu am patit niciodata asa ceva).

Legat de cealalta pb, multumesc si lui silviu pt raspuns. Asa este. La prima interventie au zis c-ar fi fost de vina acea garnitura, acel cauciuc.Si l-aui indreptat (ce m-a deranjat e c-au facut numai la o portiera si nu l-a toate)

Si m-au chemat in alta zi pentru cealalta (numai pe stinga; plimbindu-ma de lma unii la altii... ca-i de tinichigerie, ca-i de nu stiu ce, ca-i de nu stiu cum).

Au mai dat eu acolo cu niste silicon pe afara pe pe la capte, dar se pare tot degeaba.

La a doua interventie.... cica erau infundate cu frunze!!!! pai cum domen iarta-ma au intrat acolo asa de nebune? singure? ziceti si voi.

Se par ca da, ar trebui facuta o intretinere a portierelor (o curatenie) periodica cam de doua ori pe an, daca nu cumva si mai des... dar tot nu mi se pare normal.

In fine.... Vom mai vedea...


P.S. Eu nu am avut inca timp sa fac prea mare lucru... am scris doar celor din grupul Tiriac (ii gasiti pe net).

Am primit un raspuns in care sint rugat sa indic numele meu, al dealerului si seria de sasiu, pentru a putea redirecta cererea mea catre cei in cauza...

Deci in final.. cam tot acolo ajungi... si de unde ai plecat!!! Asa ca.....
Dragos44618
Intr-adevar, si eu am mari semne de intrebare asupra clasamentului JD Power, pentru ca am condus un Tico pana la 200.000 km si un Clio Symbol pana la 150.000 km si nu am avut probleme in afara celor de intretinere.
La Fusion au cazut mai multe: am schimbat claxonul , pompa de apa, interiorul scartaie ingrozitor, acum problema cu apa...
Ca sa fiu corect totusi, motorul, cutia de viteze si tinuta de drum sunt mult peste masinile mentionate anterior, dar problemele astea marunte si sacaitoare sunt totusi prea multe.
Poate eu sunt exceptia ,dar nu cred ca alegerea unei masini pe baza acelui clasament este garantia unei afaceri bune
madalina
Nu alegi pe baza unui singur clasament de fiabilitate, ci pe baza a 5-6, facute de institutii diferite, independente. Iar cercetarile se fac pe sute de masini, nu pe una, doua.

Azi mi-am luat dupa 2 luni si o saptamana de la constatare si dupa 8 saptamani de stat in service pentru o bara fata, o bara spate, un stop si proiectoarele Mazduta. A trebuit sa ii amenint ca ii dau in judecata pentru a-mi termina masina. Mi-e pur si simplu sila de ei.

In timp ce eu urlam ieri la ei, un domn era cu un Ford Focus in fata, masina din 2001. Plina de rugina la usi si praguri. cei de la garantie i-au refuzat schimbarea pe garantie deoarece, in opinia lor, masina a fost parcata permanent intr-o balta. Dupa ceva certuri, avenitt un sefulet de pe acolo si i-a aprobat schoimbarea usilor pe garantie, insa de praguri nimic.
Dragos44618
Am rezolvat problema..sau asa sper. Mi-au curatat la service portiera, iar problema cu scurgerea de deasupra pedalei de acceleratie a fost cica de la montarea sistemului de alarma..Baietii care au pus-o au gaurit putin mai mult decat trebuia :bandit:
Poate am fost prea critic?
V56465
Ma bucur pt tine. Si sper sa fie asa. Sint tare curis si eu, caci si la imne au curatat de nu stiu ciote ori, dar tot intra si tot curge!!!

Poate ca acolo lumea o fi altfel (constantza daca am inteles si eu bine).

Da-mi si mie adresa te rog frumos... E bine de stiu.... Niciodata nu se stie... cind.....
Dragos44618
Eu n-am avut inca ocazia sa probez daca mai intra apa pentru ca nu a mai plouat si nici masina nu am spalat-o.
Oricum, service-ul se numeste Trans Atlantis si este dealer autorizat Ford .Daca vrei si nr de telefon-0740.211.114-ceri la receptie.
Daca stii Constanta, este chiar langa Billa, pe soseaua care duce spre Mangalia.
V56465
Da, cam stiu pe unde ar veni.
Multumesc mult. :wave:
Dragos44618
Ura! Testata ieri pe o ploaie torentiala, nici o picatura scursa inauntru, nici in portiera nu mai e apa. biggrin.gif
V56465
Ma bucr pt tine! Macar asa, din an in Paste si din 1 in ..... sa mai auzi de-o veste buna... caci stim foarte bine ce inseamna, din pacate, service in Romania (si ma refer la marcile care cica se respecta).

La mine tot curge apa... ce-i drept parca ceva mai putin, dar curge!!!!

O curiozitate: cum s-au purtat cu tine? cit de rapizi si prompti au fost? Poti sa stai linga ei ca sa vezi ce si cum iti fac? Cam cit a costat? sau lucrarea era pe garantie? Ai o persoana de contact ceva?
Dragos44618
Personalul e absolut ok. Daca vrei poti sta la etaj si iti vezi masina de sus pe timpul reviziei. In cazul de fata masina a fost dusa in alta parte si testata cu furtunul de apa.
Lucrarea a fost executata pe baza garantiei.
Nu am o persoana de contact, dar te prezinti la receptie si spui ce te doare. Este nevoie de o programare pentru ca sunt aglomerati. Pe mine m-au programat intr-o dimineata, dupa care si-au cerut scuze si m-au rugat sa revin la pranz. Nu m-am suparat , mai ales ca au rezolvat problema.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.