Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Protest (si o putem face doar impreuna)
Masini.ro Forum > Masini.ro > Masini.ro
catalin51707
Acest mail l am primit si eu de la alti prieteni. Ar fi super daca se va si realiza. Sper sa am intelegerea tutror care intra pe site si a celor care il adminstreaza si poate reusim sa l si punem in practica. Cu respect pt toti!
Citez :
" Aceasta este o actiune de protest impotriva preturilor exagerate la derivatele din petrol!

Se refera la indemnul general de a nu cumpara benzina pe data de 1 Octombrie 2005.

Cresterea constanta a pretului benzinei creeaza o crestere a tensiunii si groazei. E ultimul moment in care putem reactiona.

Toti sunteti invitati sa participati la aceasta intiativa.

Momentul cheie este 1 Octombrie 2005. Daca in acea zi nicaieri nu se va vinde benzina, piata va deveni mai atenta.

Trebuie sa devenim constienti ca avem puterea, trebuie doar sa o folosim.

Mijloacele moderne de comunicare ne ajuta sa avertizam cat mai multe persoane despre aceasta miscare, asa ca raspanditi vestea cat mai larg.

Alimentati cu benzina inainte sau dupa 1 Octombrie 2005, dar nu in acea zi!!

Cu aceasta actiune putem demonstra magnatilor petrolului ca milioane de oameni s-au saturat sa-si goleasca buzunarele!!

Participati!! Informati cat mai multi prieteni si cunoscuti!! " :wave:
catalin51707
Astept si parerile voastra fata de aceasta initiativa....
CRG
am primit si eu mailu' asta de vreo nshpe ori.. sunt curios cine e la mijloc, sau poate e doar o modalitate de culegere adrese de email pentru spam..

oricum atunci nu sunt in tara, asa ca....
James Kilowatt
Eu as fi mai radical de atat. Sa renuntam complet la masina in ziua aia! In asa fel, incat sa scada efectiv consumul, nu doar sa e mute de pe 1 pe 2.
In occident se practica figura asta cel putin o data pe an in fiecare oras mai mare. In general, in ziua respectiva transportul in comun e gratuit si se inchiriaza biciclete la preturi simbolice.
catalin51707
Pana una alta nu e vorba de consum .....ci de bataia de joc la care suntem supusi...(parerea mea!)
Iar ce priveste ideea ca ar fi un alt substrat ( adrese de mail etc ) nu e cazul.... pur si simplu ... de ce nu !
Paul55322
QUOTE(MR28673)
Sa renuntam complet la masina in ziua aia! [...]
In occident se practica figura asta cel putin o data pe an in fiecare oras mai mare. In general, in ziua respectiva transportul in comun e gratuit si se inchiriaza biciclete la preturi simbolice.
Interesant este ca ziua de care vorbesti este tocmai azi, 22 septembrie. :wave:
James Kilowatt
...asa... si? blink.gif
DragosV
Initiativa a pornit de la cei din DaciaClub! Este prezenta mai pe toate forumurile mari. Eu o voi sustine! Nu stiu cat va ajuta dar ............
G e o r g e
sa fie clar ! initiativa nu a pornit de la DaciaClub. cativa mai suparati pe soarta s-au decis sa faca ceva. actiunea a fost pornita de unii membrii daciaclub, care sunt membrii si pe alte forumuri. aceste persoane au postat mesaje pe toate forumurile !

mesajele apartin membrilor ce le posteaza .

daciaclub este un forum liber si oricine se poate inregistra. asta nu inseamna ca daciaclub este de acord cu parerile exprimate de userii sai .

inca o data , membrii dacia club sunt liberi sa isi exprime parerile . mesajele apartin membrilor ce le posteaza in totalitate.

primul mesaj postat a fost pe vwforum.

http://vwforum.vwforum.ro/index.php?showtopic=6827&st=
un alt link.
http://www.motociclism.ro/forum/index.php?showtopic=27331
catalin51707
Nu are nici un fel de relevanta de la cine a pornit Eu nu sunt membru DaciaClub...si nici nu ma intereseaza. Si toata povestea asta o iau ca pe o posibila actiune civica impotriva cresteriilor aberante de preturi...atat! Indiferent ce masina avem, cati bani in buzunar sau ce functii avem considera ca (cel putin din punctul meu de vedere) este o initiativa de salutat careia eu unul ii voi da curs....
sergiutruta
buna idee....oricum, cred ca dintre soferii din romania, poate 5-10% sunt cei care folosesc forumuri/internet si alte mijloace de informare electronica. Daca intr-adevar nici un sofer din romania nu ar alimenta intr-o zi stabilita dinainte, ar fi intr-adevar un semn foarte puternic. Eu va sustin pentru ca nu sunt in tara, asa ca masina sta toata luna biggrin.gif.
George, nu denatura lucrurile. Nimeni nu datea vina pe daciaclub sau pe altcineva. Nu am vazut nici o aluzie la "cine ar fi de vina", asa ca stai linistit, nu o sa dea vina nimeni pe masini.ro sau pe alte forumuri. E foarte clar de la inceput ca mesajele pe orice forum apartin celor care le-au postat si ca nu fiecare mesaj in parte care se afla pe un forum are acordul administratorilor forumului.
Hai sa vedem daca sustinem protestul asta, si nu sa cautam de la cine a pornit chestia asta. De la oricine ar fi pornit, bravo lor!
CRG
Guys, 1 oct este sambata... does this ring a bell to you? n-avem nici o sansa cu aceasta ofensiva. bicycle.gif
catalin51707
si care e problema cu atat mai mult!
Cipicanu`
Ar fi o treaba buna protestul...deja am trimis mail-ul la cunoscuti!
robert
Io ma bag.Asa,de-al dracu', ca prea urca pretu asta in nesimtire.Si deja s-a dus zvonu si cunosc multi care sa se alinieze protestului.E o idee buna.Nu stiu cat de eficienta,dar buna.Un semnal.
guerilla
astept ziua in care sa ne hotaram sa nu mai cumparam tigari ca sunt prea scumpe
ziua in care nu mai cumparam bere ca e prea naspa la gust
ziua in care nu mai mergem la film ca nu dau filme romanesti bune
etc etc

aveti prea multa energie dragi colegi... numai ca nu o canalizati acolo unde trebuie.
nu cumparati benzina... who cares. daca voi veti consuma tot atat ca medie pe ultima luna, producatorului nu ii faceti nici o dauna.
catalin51707
Ideea este de a trage un semnal de alarma.....de mediatiza problema asta cum trebuie....daca ai tu alta idee te rog! Esti invitatul meu
Watcher
Deoarece vad ca nu sunt singurul 'impotriva curentului' zic si eu, pana acum m-am abtinut sa nu fiu eu gica contra tongue.gif

Mie unul nu mi se pare in nici un fel diferit acest chain letter de oricare alt chain letter. De dimineata aveam deja vreo 3 in inbox cand am deschis mailul si pana acum s-ar fi facut vreo 8...

Actiunea in sine este pretty much useless caci cei 30 de useri activi de pe forum plus cei noua prieteni pe care ii convinge fiecare este egal 300 cumparatori dintr-un milion in bucuresti (vorbiram azi pe alt thread). Hai zi ca e MARE puterea de convingere la spamul de mail si ajunge la 3000 de 'sustinatori' ideea care o sa alimenteze luni in loc de sambata...

Numai pentru ca nu exista o alta idee nu se justifica sa intreprinzi o actiune care este evident inutila... E ca si cum ai zice: deoarece nu avem alta idee mai buna decat sa ne dam foc in fata Primariei, hai sa facem asta....
Edi45845
Nu cred c a o sa fie mare panica daca intr-o zi nu o sa mai cumpere nimeni carburanti.
Ar fi panica daca o zi nu s-ar mai vinde carburanti.Oricat de mult au ei nevoie de noi, noi avem nevoie si mai mult de ei.
Poate sa scumpeasca carburantii cat i-ar scumpi ca noi tot o sa-i cumparam.Astai adevaru si n-ai ce-i face.
Maff
Din pacate subscriu la ce a spus edi........Nu avem ce face, masina este o necesitate, degeaba nu alimentam maine cand poimaine vom alimenta mai mult................Si noi almentam putin.............. o masina de transport alimenteaza de cateva ori mai multa benzina decat un autoturism..........Nu inseamna nimic 500 de masini care nu alimenteaza intr-o zi.Luati-va diesel mai bine.Eu asta o sa fac in 3 saptamani.Este clar ca incepe sa apese destul de mult pretul, asa ca incerc sa fac ceva sa nu ma mai afecteze asa tare.
Andrei Suzuki
Ce-am primit acum pe YM: 1 octombrie 2005, ziua in care nici un roman n-a cumparat benzina! Aceasta este o actiune de protest impotriva preturilor exagerate la derivatele din petrol! Se refera la indemnul general de a nu cumpara benzina pe data de 1 Octombrie 2005.Momentul cheie este 1 Octombrie 2005. Daca in acea zi niciunde nu se va vinde benzina, piata va deveni mai atenta. Alimentati cu benzina inainte sau dupa 1 Octombrie, dar nu in acea zi!! Cu aceasta actiune putem demonstra magnatilor petrolului ca milioane de oameni s-au saturat sa-si goleasca buzunarele!! Participati!! Informati cat mai multi preteni si cunoscuti

laugh.gif laugh.gif
HalbaSus
Si eu am primit mesajul pe messenger... si nici eu nu ii vad eficienta... oricum eu n-o sa cumpar atunci (cred) pt ca acum am rezervorul aproape gol si maine trebuie sa fac un drum de timisoara, deci sigur voi alimenta mai repede. Dar daca mi s-ar termina motorina/benzina in 1 octombrie, chiar daca as sti despre protest as alimenta (ca doar n-o sa las masina in drum si iau taxi-ul)... plus ca majoritatea soferilor nu vor sti despre protest...
eddie
Eu la doua dieseluri bag rar motorina,o sa tin minte data,dar cred ca ne luptam cu morile de vant,nu stiu,incercam un semnal....Dar asa cred eu,ca suntem prea putini,teoretic e simplu,dar la scara asa de mare,e greu.As vrea sa fie asa,dar am o varsta si nu mai cred in Mos Craciun !?
catalin48786
Si eu am primit pe messenger mesajul.
Desi alimentez aproape zilnic, ca fac multe drumuri, voi face un efort si nu voi alimenta pe 01.10.2005
ref, la 22 septembrie... aceasta zi este de trista amintire.. Un primar mai vechi al Iasului a avut tampita idee de a se lua dupa europa si de a inchide in fiecare an pe 22 septembrie strazile din centru!!! Am inteles ca astazi a fost asa si prin Galati si Braila... Este la periferie, pe centura, un trafic innebunitor, masini parcate peste tot, un infern; unde inainte ajungeai din orice colt al orasului oriunde altundeva in maxim 20 min.... acuma iti lua o ora cel putin. Si faza cea mai crunta nu e asta. Ci ca noxele poluau aerul la periferie cat pt. 3 centruri nu unul!!! Asa ca scopul unei zi fara masina si fara poluare nu este atins..... Este o chinuiala inutila a soferilor, a politistilor, a diverselor magazine, restaurante, farmacii si alte centre comerciale pt. care ziua de azi a fost o pierdere de vreme.....
James Kilowatt
3 oameni din 4 nu merg cu masina, si n-au murit. Eu sunt de parere ca n-o sa mor nici eu daca nu merg cu masina O ZI.

N-am stiu de chestia cu 22 septembrie. Eu cred ca e o idee buna! Solutia este sa puna autobuze mai multe iar oamenii sa-si dea seama ca e mai rentabil autobuzul decat sa stea in ambuteiaje pe la periferie si sa-si faca draci. Unii dintre occidentali au priceput asta... de exemplu, in Nice figura avea efect si in ziua aia chiar nu vedeai masini pe strada, traficul fiind lejer autobuzele mergeau brici, si in plus un bilet valabil toata ziua aia costa mai putin decat o singura calatorie.
geeoo30
Eu as fii mai radical
-sa nu mai cumparam benzina -sa ne-o luam singuri fara sa platim
-sa nu mai platim rovigneta- ca degeaba o facem
-sa nu mai platim impozitul la masina
-sa nu mai platim amenzile ce decurg din faptele de mai sus
Chaosul ne asteapta, putem incepe timid cu actiuni de genul 1 oct, dar tot aici se va ajunge, poate copii nostri vor trai intr-o societate mai buna si vor face ei revolutiile astea, cred ca daca facem totusi si acest Nimic din 1 oct tot e ceva, putem SPERA ca peste un timp nu vom mai suferi, noi sau cel putin nu vom mai lasa mostenire chaosul pe care l-am primit noi.
Vlad6
Eu unul particip si n-o sa cumpar in ziua aia. E clar ca protestul nu are scopul de a aduce prejudicii ci de a atrage atentia ca se exagereaza.
Sper sa iasa si sa realizeze cine trebuie ca e nevoie sa-si respecte clientii.
Marian41045
Parerea mea e ca nu o sa simta nimeni acest protest. Ca daca nu alimentezi pe 1 sigur alimentezi cu o zi ianinte sau dupa.

Sa nu mergi cu o masina care consuma petrol asta e protest. Si sa mergi pe jos sau cu bicicleta si sa incurci circulatia sa vada toata lumea.
FESTINA
Astazi dimineta am primit 5 emailuri de la 5 adrese diferite cu acest continut, ideia nu mi se pare rea deloc daca nu au ca scop colectarea de adrese de email, marjez la acest protest.
costel31664
Buna ideea.
Ma raliez. Atiunea nu are nu are efecte negative ci doar SEMNALEAZA.
Noi semnalam ca suntem jepcariti de magnati. Discutiile economice le fac altii care poate nici nu stiu de forumul asta, dar cunosc strada. Pacat ca a venit frigul ca altfel...
P bicycle.gif
Vlad6
QUOTE(Marian41045)
Parerea mea e ca nu o sa simta nimeni acest protest.

Cred ca ideea e nu atat sa simta ca sa se simta.
petre 1
Protestul asta chiar ia amplore astazi a fost prezentat in cadrul stirilor la mai multe posturi de televiziune,sper sa se intample asa.
adi45619
E buna ideea dar nu e chiar noua. In Vest se practica de ceva vreme 'greve ale consumatorului'. Se alege o zi in care nimeni nu cumpara nimic si supermarketul ramane gol. Sau in State la inceputul ultimului razboi din Irak cand Franta s-a opus inlaturarii lui Sadam au fost boicotate produsele frantuzesti si nimeni nu cumpara vin si branza din Franta.
Ar fi interesant de vazut cum va decurge la noi un asemenea protest.
Edi45845
Abia astept sa vad ce o sa fie smbata viitoare, desi sincer nici nu cred ca o sa se simta.Nu sunt pesimist ci reralist.
Cred ca nici 5% din soferi nu stiu de acest protest si pe unii nici nu-i intereseaza.
FESTINA
Nu cred ca se pune problema de efecte negative, asupra distribuitorilor de produse petroliere, ci doar un semnal ca si noi consumatorii putem lua atitudine si ca noi consumatorii suntem primii de care ar trebui sa se tina cont.

Iar chestia ca pe unii nu ii intereseaza, nu mi se pare ca sta in picioare poate ca nu stiu de acest protest, dar nu am auzit pe nimeni spunand ca nu il intereseaza cat scoate din buzunar, indiferent de veniturile pe care le are.

Nu se poate sa se mearga la nesfarsit pe ideia ca ei cer si noi platim, mai trebuie schimbata putin optica "ei cer si noi putem refuza"
Maff
Heh, azi s-a ieftinit cu 3 bani benzina.Ce ieftinire.......Si am inteles ca Petromul a declarat ca nu va mai scumpi asa de des benzina ca pana acum.Luati-va diesel fratilor ca nu mai tine.Din cate am inteles peste vreo 2 saptamani urmeaza iar o scumpire.Asta asa ca prea au ieftinit benzina rau......biggrin.gif
madalina
Basescu s-a alaturat protestului. Indiferent ca il simpatizati sau il urati, omul face un pic de publicitate protestului, chiar daca scopul lui este cel putin discutabil.
HalbaSus
Putem spune ca Basescu a fost initiatorul acestui protest... el a fost primul care a cerut scaderea pretului benzinei... pe de alta parte nu cred ca exista politician care ar rata ocazia sustinerii unei masuri atat de populare.

Oricum, am inteles ca petrom a scazut preturile la benzina si motorina si a promis ca in viitor scumpirea pretului carburantilor pe piata externa se va resimti doar in termen de 2 saptamani, nu imediat...
AZAZEL
si eu sunt pesimist in ceea ce priveste reusita.

dar daca oamenii nu sunt unuti nu vor face nimic niciodata.


apropo: ati vazut filmul Boicot. un film fff bun. acolo s-a vazut ce pot face niste oameni uniti.
Lexy
Ceeace ce conteaza la astfel de actiuni este SOLIDARITATEA....Asta trebuie demonstrat!Dupa ce demonstram asa putem sa incercam si altele!
catalin51707
Pai asta era si ideea....pacat insa ca au fost din pacate o gramada care nu i a interesat......
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.