Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Probleme la pornire la cald la Octavia 1.9tdi
Masini.ro Forum > Service/Reparatii & Tuning > Aria Tehnica Masini.ro
George56107
Buna ma numesc George si am o Skoda Octavia 1.9 TDI de 110 cp!De vr-eu an incoace a inceput sa imi faca probleme la pornirea motorului cand motorul este cald(90grade)!Ciudat este ca dimineata cand motorul este rece porneste normal!Cand este cald daca il opresc cam un mi trebuie sa il tin cam 5-10 sec pe automat pana sa porneasca!!!
A mai patit cineva asa ceva sau stie cineva ce ar putea fi???Astept raspunsuri!
PS:serviceul Skoda mi-au spus ca nu stiu ce are masina dupa 3 zile de incercari!!!
CRG
eu am avut demult problemul asta pe un mitsubishi lancer 1.8 d si s-a dovedit a fi capul hidraulic al pompei de injectie. au facut baetzashii un test al pompei?

bine, a mea avea 230,000 de km..
George56107
Da dar nu stiu daca la un motor din asta(100000km)e normal sa se uzeze asa de repede pompa!Masina a fost de noua la mine si am avut super grija de ea!
adrian47392
Daca este capul hidraulic al pompei poti verifica imediat, torni un litru de apa rece pe capul cu tevi al pompei de injectie. Putin cite putin. Daca porneste mult mai repede asta e. Nu trebuie sa te mire, nu esti primul care pateste asta, nu mai sunt pompele de alta data, sa tina 500 000- 1mil km.
Marinel56894
Am un Golf 4 1.9 TDI (90 CP) si are cam aceeasi problema la pornire, trebuie sa tin pe automat 4-5 secunde pana cand porneste motorul. Nu se intampla de mult chestia asta si nu am observat daca problema apare doar atunci cand e motorul cald, uneori porneste bine.
Cineva mi-a sugerat ca ar putea sa fie de vina cipul din cheia de contact, care s-ar putea sa fie deteriorat. Nu am cum sa verific, deoarece am o singura cheie, pe cealalta am pierdut-o mai demult. Intrebarea mea pentru cei care se pricep este daca ar fi si asta o posibilitate sau daca mai degraba e capul hidraulic al pompei.
Daca s-a defectat capul pompei, cam cat m-ar costa inlocuirea acestuia?
Si daca tot am ajuns aici, stie cineva unde pot sa comand inca o cheie de contact?
Va multumesc.
pretorian
cheie cred ca poti sa comanzi la dealer dar dureaza de la 15 zile in sus si costa aproximativ 100 €

bafta
malin34426
Este cam devreme pentru capul hidraulic. Mai repede sunt supapele dintre cap si conducte care scapă presiunea din conducta inapoi catre pompa sau mai poate fi partea electrica a pompei defecta (cursorul de comanda al debitului).
gabi67272
am aceeasi masina cu aceeasi problema:mia rezolvat-o un maestru=filtrul de motorina infundat band.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.