Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Consum Fiat Albea
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > Fiat
Alex51127
Am un ficat (a se citi Fiat) Albea suficient de nou, 3500 de km, care mananca ceva mai multa benzina decat e programat. Am facut chiar azi un consum, la pompa, si m-am trezit cu 11.3 litri/suta, fara aer conditionat, mers normal fara nervi, schimbat viteza la 3000 de ture. Stimati posesori de Albea domniilor voastre cat va consuma masina? Am eu o problema la taraboanta sau asa e normal?
Serban3
am si eu un fiat albea, dar ce spui tu e deja inspaimintator ! eu am deja cam 16.000 km, si in afara maninca sub 6 % in oras binenteles mai mult nu am facut un consum care sa poata fi considerat reprezentativ, dar oricum am iesit sub 10%
Alex51127
Daca mi-ar consuma sub 10 ar fi bine. De cand am luat-o am avut senzatia "sare" la consum dar am pus-o pe seama rodajului. Cineva spunea ca vitezele ar trebui schimate la 3500 de ture... Eu schimb la 3000. Nu stiu mecanica... s-ar putea sa aiba vreo influenta?
alexandru46880
salut ...
revin cu consumul la fiatul albea al meu smile.gif

in oras la stilul de mers - acceleratie repede apoi trec in vit. 4 la 60 km si merg asa - am scos 7.8 litri (benzima OMV si/sau MOL de 95), cu AC uneori (mai oputin de 30% din timp)

inafara, sub 6 (5.5 cel mai putin)

eu zic ca sigur e ceva in neregula cu masina ...

sanatate
alex (IS)
alexandru46880
am uitat sa va zic: am cu el 2600 km
Razvan52550
E greu sa-ti dai cu parerea despre consumul urban din Bucuresti cand locuiesti in Iasi. Mai intai vedeti unde locuieste omul si dupa aia spuneti-i ca are un consum mare. La spanacul de circulatie din Bucuresti un consum de 10-12 l / 100 km nu e mare lucru. Nu conteaza ca e vara-iarna.
Alex51127
Pai daca ar consuma a mea 7.8 litri la suta as divortza de blonda de nevasta-mea si m-am insura cu Dra Albea. Frate nu zic.7.8. dar barem ca in carte sa consume (9.4). La cei 11.3 ai mei ma gandesc ca s-o fi stricat cascarabeta pe undeva. Sa merg pe la service sau rad aia de mine?Apropos stie cineva: garantia acopera genul asta de verificari sau ma costa de ma rupe?
Alexandru49205
Si mie mi se pare un consum destul de mare, in conditiile in care zici ca mergi nu exagerat de sportiv (schimb la 3000 rpm). Nu stim insa cat de mult stationezi. Prinzi multe stopuri, aglomeratii mari?

Pe topicul "Posesori de Fiat Albea Star" am pus si eu mai demult consumul mediu al masinii mele, calculat cu varianta plin-plin. Dupa 1563 km, a iesit 6.38 l/100km (AC aprope non-stop). Detaliile traseului sunt scrise acolo; in principiu a fost mai mult extra-urban.

In fine, ca sa iti dai seama daca e ceva in neregula cu Fiatul tau, eu zic sa incerci sa faci un drum in afara orasului de macar 2-300 km. Si vezi daca acolo iti consuma normal, adica in jur de 6l/100km.

O alta chestie: nu intotdeuna cand faci plin la pompa intra la fel de mult (in afara de cazul in care fortezi tu pana aproape vezi ca da benzina afara). Daca faci consumul dupa multi km, atunci eroarea asta e destul de mica, insa daca faci dupa numai vreo 1-200 km, atunci pot aparea erori mari. Tu dupa cati km ai obtinut consumul de care zici?
C Z R
pai ce pot spune??? e ciudat, sunt facute fiecare altfel???iata un consum al meu record as zice: 7,5 la 150 km si asta mixt 66,7 afara si restul in oras cu aer conditionat si multa lume in masina, altadata in bucuresti in orele de varf condus sportiv cu turatii mari si alternanata rapida de viteze cu aer conditionat pornit in majoritatea timpului in jur de 9-10, azi mers sportiv vreo 40km mers ultra sportiv schimbat pe la 4000 rot/min. in jur de 2,5 l benzina masina are aproape 1300 km parcursi!
Alex51127
Am facut consumul la pompa plin la plin calculat dupa 101 km. Benzina de la Petrom, mers prin Bucuresti , fara aer. Altadata am mers pana la Constanta, viteza in jur de 110-120 si mi-a halit 7.4, fara aer cond . Cam mult zic eu daca stau sa ma iau dupa fisa tehnica. La cat e indicat sa schimbi viteza ca sa obtii un consum bun?
Alexandru49205
101 km mi se par mult prea putini ca sa poti face consumul. Precum ziceam, nu intotdeuna intra de la pompa fix la fel. Eu zic sa faci consumul dupa mai multi km. Cu cat mai multi, cu atat mai exacta va fi masuratoarea.

Cat despre turatia la care trebuie schimbata viteza, in principiu consumul scade, odata cu aceasta turatie. Insa nu e bine sa mergi prea subturat. Daca nu vrei sa fii foarte sportiv, atunci 3000 rpm mi se pare ok. Desi la motorul asta de 16v, poti merge lejer pana la 4000rpm fara sa iti dea senzatia de supraturare.

Asta e parerea mea de nespecialist. Poti incerca si sa schimbi la 2000-2500 rpm, dar dup-aia te inveti tu sa fii un sofer cam incet. Plus ca poate nici motorului nu-i place.

Oricum, nu cred sa existe o reteta ce trebuie urmata intocmai. Sofatul se face si dupa simt si trebuie schimbat in functie de imprejurari. Eu nu conduc cu ochii pe turometru. Sa conducem cu placere, nu stresati!
Alex51127
E adevarat ce spui... eu m-am luat dupa sfatul unui taximetrist. Faci plinul ochi, mergi 100 km dupa care completezi. Cata benzina ti-a intrat atat ai consumat la 100 km. Am facut plin - 101 km = 11.3 litri a intrat in taraboantza. "Da-o in masa de masina mi-am zis, la cat consuma o vand si merg cu taxiul 5 ani de banii astia" Glumesc. Intrebarea este: Acopera garantia masinii genul asta de verificari (ma refer la consum) sau trebuie sa platesc separat?
Alex51127
Povestea cineva pe aici despre instalatie de gaz montata pe Albea sau am baut eu diferenta de benzina care mi-a intrat in rezervor, m-am imbatat si am luat-o razna? A auzit cineva ceva?
Ionut45405
1. La cantitatea asta (~10 l) poti sa te pacalesti usor cu 1-2 l numai daca e masina mai inclinata nitel la statie
2. Consumul din carte e dat dupa niste norme si n-are nici o treaba cu ce obtii in parcurs, e o proba standard ca sa se poata compara masinile intre ele, nu se da nimeni cu ele in oras. Doar la drum poti compara, dar tre' viteza stabilizata, drum orizontal si vant 0
3. Daca schimbi la 3000 rpm dar apesi pedala pana jos nu e nici o smecherie, e extrem de relativa treaba, si nici subturat nu e bine sa mergi, ideal ar fi "din varf de pedala" si schimbat la 3000-3500
4. Garantia acopera defectele de fabricatie, deci daca e ceva defect si asta determina consumul se repara gratis. Verificarea se face pe tester, daca nu apar erori e OK (presiunea de benzina e constanta si timpul cat stau deschise injectoarele da cantitatea de benzina care intra in motor, totul gestionat electronic)
5. Pt 1.2 16V este omologata instalatia de la Majore - ia legatura cu Auto Italia daca te intereseaza.
Paul56883
a montat cineva gaz pe albea?
air_wolf
salve,

consumul depinde foarte mult de stilul de condus. eu am un fiat palio 1.2 16v (varianta hatchback de la albea) si fac intre 600 si 850 km cu un plin in regim mixt, adica intre 8.5 si 6l %. ca sa obtin 800 km schimb intre 2500 si 3000 rpm, fara ac prea mult (desi de aia mi-am luat cu ac biggrin.gif ), maxim 110km/h, cauciucurile cu presiunea corespunzatoare.

pe autostrada consumul e normal sa fie mai mare din cauza vitezei. consumul ideal la motorul de 1.2 -16v este la viteza de 90 km/h (5.5%) la 120 deja ai peste 6.4% iar la 200 nu-ti spun... (da, atinge 200, am poza pe tel unui prieten, nu e indicat sa mergi asa dar se poate)

in plus, consumul NU SE FACE VARA!!! se face sau toamna sau primavara! vara benzina isi mareste volumul.

daca pui benzina de la petrom :ban: asa-ti trebuie! :ewpu: mi-a luat 2 ani sa ma conving ca la petrom platesc 10 litri foarte volatili, 2 zile maxim, in timp ce 10 litri la luk sau rompetrol tineau 3-4 zile - pe acelasi traseu zilnic. (oricum, banuiesc ca tu ai problema asta indiferent de statia de alimentare)

air_wolf
----------------------
PALIO 1.2 16V
Ionut45405
QUOTE(air56999)
salve,

da, atinge 200, am poza pe tel unui prieten, nu e indicat sa mergi asa dar se poate)

PALIO 1.2 16V


Daca masina aia atinge 200 altfel decat in cadere libera eu o mananc surub cu surub! Poate doar suspendata pe capre...
Cine are cat de cat cunostinte tehnice isi da seama ca 80 CP nu pot impinge un astfel de obiect cu o asemenea viteza, iar filtrul sport in afara de sound nu stiu daca se simte, oricum extrem de putin. Sa ramanem pe pamant.
air_wolf
QUOTE(Ionut45405)
QUOTE(air56999)
salve,

da, atinge 200, am poza pe tel unui prieten, nu e indicat sa mergi asa dar se poate)

PALIO 1.2 16V


Daca masina aia atinge 200 altfel decat in cadere libera eu o mananc surub cu surub! Poate doar suspendata pe capre...
Cine are cat de cat cunostinte tehnice isi da seama ca 80 CP nu pot impinge un astfel de obiect cu o asemenea viteza, iar filtrul sport in afara de sound nu stiu daca se simte, oricum extrem de putin. Sa ramanem pe pamant.


ok. o sa iau poza de pe tel si o sa o postez. oricum, n-o sa intri in cartea recordurilor pentru ca au mai mincat si altii masini biggrin.gif si o sa-mi fi dator vreo 7.000E smile.gif daca reusesti sa maninci mai mult de un surub din ea

pe de alta parte ar exista posibilitatea sa am vitezometrul defect (dar comparat cu radarul e ok, are o eroare mica)

cit despre filtrul sport la masina asta chiar te ajuta. am avut instalat unul si stiu ce spun.

---------------
PALIO 1.2 16V
Ionut45405
Am prins si eu 200 (pe bord) cu o Vectra de 1.6. Dar dadeam cu 70 in radar si nu ma oprea nimeni! Cand am cronometrat-o pe autostrada la 200 abia 170 si ceva! Nu am intentia sa intru in cartea recordurilor, dar am un pic habar de cum functioneaza o masina, am mers cu toata gama Fiat si chiar n-are cum sa prinda 200! Filtrul sport la ea e cam ca o frectie Diana la un picior de lemn, mai mult sunet decat perf. rebuia sa faci niste teste (demaraj, vit maxima) in conditii identice cu cel stock si cu sport, sunt curios ce ai fi zis dupa aia. Am mai gasit pe net unul care cica isi tunase Oxidu' (Oltcit) si pusese acolo: filtru - + x CP, carburator + y si uite asa avea 110 CP in 3 randuri (de text)! Asa ca daca ti-e draga coashca hai sa facem proba si cand atinge 200 o mananc pe-a mea! Macar de 7000 e mai consistenta!
PS In '85 aveam la Dacia bord cu 220 km/h facut pe hartie foto dupa film pe calc cu letraset. Pacat ca nu l-am facut pana la 3 Mach si sa fac o poza sa zic ca am spart bariera cu cotetzu'...
air_wolf
salve,

pe bord 200. real ar trebui sa calculez eroarea. oricum, 10-15% e foarte mult. o sa repet experimentul dar il fac cu un prieten (AUDI A8), el la 200 reali si eu sa vad cit merge. btw, dimensiunea cauciucului conteaza si intradevar el poate genera erori mai mari.

n-am facut teste riguroase dar se simtea la demaraj si cam atit...

cit despre consistenta ai dreptate smile.gif)

--------------

PALIO 1.2 16V
Ionut45405
Poate sa aiba si Q7 ca asta nu inseamna ca vitezometrul lui e exact! Daca nu vrei sa calculezi ia-ti un ceas cronograf cu tachimetru ca ala spune singur. Desi oricum o sa faci peste 20 sec/km, adica sub 180 km/h. Stilo de 1.8 cu 133 CP abia face 210 pe bord (200 in carte pt 5 usi si 203 pt 3), da' fasolea ta parca are ~160 in carte si nu cred ca s-a ferit producatorul sa nu fuga clientii de Alfa sa ia Palio la 1/2 pret! Daca imi explici tu cum pot 80 CP sa impinga barca la 200 te cred si nu mai zic nimic, dar cred ca tre' sa scazi cel putin 15% arigato.gif
danmatyas
la orice masina inseala vitezometrul, poate sa fie el si maybach..la 200 la ora iti inseala cu cel putin 10 km/h ..nici eu nu cred ca atinge 200..poate un maxim de 180...
Ionut45405
Nope, mai mult de 170 n-are cum! Decat la vale sau cu taifunul din spate...
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.