Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Aer conditionat
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > Daewoo
lucian53590
Am un cielo din 1997 GLE A/C l-am cumparat de un an de zile de la un prieten !In general sunt multumit de el as avea o mica problema cu aerul conditionat nu prea face fata sau asa mi se pare mie !habar nu am cam cit de rece ar trebui sa bage?Cineva mi-a spus ca poate ar trebui completat cu freon? sau ceva de genul acesta?
Zetics40545
Este posibil sa fie nevoie de freon, dar mai intii verifica vreo 2 chestii:
- incearca sa pui pe recirculare aerul atunci cind ai A/C-ul pornit. Se simte vreo diferenta? Oricumj, dupa un timp trebuie sa mai dai si pe admisia aerului din exterior, ca se imputineaza oxigenul.

- fa diferenta daca se poate intr-o atmosfera umeda. Cind e umezeala in aer, vei observa ca "raceste" mult mai bine. Ti se intimpla sa se abureasca parbrizul pe exterior? Daca da, baga sufiecient de bine!

Si daca nu ti se pare concludent...go for service!
lucian53590
Diferenta! adica daca recircul aerul cu A/C-ul pornit ar trebui sa bage mai rece???si daca nu prea se simte diferenta dintre aerul aspirat de afara si cel recirculat???Nu prea am inteles blush.gif faza cu aerul umed de afara!Daca este umed si pornesc A/C ar trebui ca parbrizul pe exterior sa se abureasca???de la diferenta de temperatura interior/exterior??Apropo freon numai la service se poate completa in caz de.... sau se gaseste la magazin auto ceva freon tip spray???Habar nu am dar intreb :peacefingers:
G e o r g e
QUOTE(lucian53590)
Diferenta! adica daca recircul aerul cu A/C-ul pornit ar trebui sa bage mai rece???

pai gandeste-te un pic, daca ai afara 40 grade , aerul tras , aer ce trebuie racit , are 40 de grade, da? si reuseste sa-l raceasca la un 25 sa zicem . daca ia aer din interior , la 30 de grade, va reusi sa-l raceasca la 15 smile.gif intelegi ?
QUOTE
si daca nu prea se simte diferenta dintre aerul aspirat de afara si cel recirculat???

nu e destul de cald afara smile.gif sau nu ai mers destul de mult timp astfel incat aerul din interior sa fie sensibil mai rece decat ecl de afara.
QUOTE
Nu prea am inteles blush.gif faza cu aerul umed de afara!

aerul contine si apa . este un lucru normal . AC ul il usuca . de acolo aparae si condensul , iar iarna ca sa dezaburesti geamurile mai repede pornesti ac ul.
QUOTE
Daca este umed si pornesc A/C ar trebui ca parbrizul pe exterior sa se abureasca???de la diferenta de temperatura interior/exterior??

invers !

QUOTE
Apropo freon numai la service se poate completa in caz de.... sau se gaseste la magazin auto ceva freon tip spray???Habar nu am dar intreb :peacefingers:

si frigiderele au freon. ac ul de la masina functioneaza pe acelasi principiu, tu pui cu sprayul de freon freon in frigider ? blink.gif
lucian53590
am fost la un meserias mi la recomandat un prieten si intradevar nu era nici un pic de gas in instalatie!?!?!.I-a facut o verificare la instalatie(a facut vid in instalatie cu ajutorul unui compresor si am stat cam vreo 1-2 ore sa vedem daca scade vaccumul!!! si nimic indicatia la manometru era tot asa adica -3).Pe urma am umplut instalatia cu freon si totul a mers perfect acuma da mi-am zis .Totul a tinut pina a doua zi la prinz cind stupoare i-am dat drumul si nimic.........mort exact ca inainte .....adica am pierdut tot gazul?!?!?! :bash: .Bineinteles ca m-am dus inapoi si atunci a mai bagat nisciva gaz si cu ajutorul unui detector de freon am depistat problema........ blink.gif era spart radiatorul .L-am dat jos o operatie destul de simpla si meseriasul la si sudat cu aluminiu si l-am pus inapoi si am reumplut instalatia cu freon.De atunci merge perfect si se simte.............diferenta :brilsmurf: apropo la un surub de prindere a ventilatorului era spart probabil de la trepidatii asa cred eu !!!A era sa uit toata povestea ma costat 1.400.000 lei vechi destul de ieftin tinind cont ce am citit pe aici asta desigur la un frigotehnist pensionar?!?!?!?ca la service numa umplerea ma costa vreo 2.200.000lei vechi!!!
James Kilowatt
-3 ce arata manometrul ala? VReau si eu sa-mi fac o idee.
ioan49807
QUOTE(MR28673)
-3 ce arata manometrul ala? VReau si eu sa-mi fac o idee.

IQ-ul tau... bicycle.gif
G e o r g e
QUOTE(ioan49807)
QUOTE(MR28673)
-3 ce arata manometrul ala? VReau si eu sa-mi fac o idee.

IQ-ul tau... bicycle.gif


ai un avertisment !
James Kilowatt
Imi reformulez intrebarea.. care e unitatea de masura a depresiunii aia de -3?
lucian14
lol ...
George nu te lasi de avertizmente si alte alea?
Ar trebui sa stii ca omul mai trebuie sa si glumeasca si sa rada (asta ne diferentiaza de animale...printre altele) ca nu totzi sunt soareci de biblioteca nesocializati biggrin.gif ... cum stim noi anumite persoane beer.gif
lucian14
Apropos Matizul are vreun filtru la aerul conditionat ca a inceput sa miroasa cam naspa... cred ca de la tigari tongue desi e mai mult miros de praf... dupa nasul meu sensibil
lucian53590
QUOTE(MR28673)
Imi reformulez intrebarea.. care e unitatea de masura a depresiunii aia de -3?
:ban: Unitate de masura ptr."DEPRESIUNE" blink.gif Presiunea este de 2 feluri dupa cite i-mi aduc eu aminte din fizica de clasa a saptea?!?!never mind!Ce trece de 0 absolut sau de presiunea barometrica(care nu este 0 absolut) este presiune pozitiva si cea care este sub 0 absolut sau presiunea barometrica care se numeste vaccum!Ca unitate de masura se folosesc ATA,BAR,sau mmHg!Poate nu m-am exprimat corect de nu ai inteles exact ce-i cu -3ATA.Meseriasul meu avea un manometru cu scala de la -5 la10ATA.A facut vaccum in instalatia de aer conditionat si am asteptat cca. 1 ora jumate si presiunea din sistem(instalatia de aer coditionat) a ramas -3ATA!Sper ca de data asta am fost cit se poate de clar....sper :doh:
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.