Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Fabia Avantaj 1.2l HTP / 64CP
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > Skoda
Stefan49882
Ce parere aveti de motorizarea Fabia de 1,2l / 64 CP pe benzina? Stiu ca nu este culmea "sportivitatii", dar intrebarea mea pentru cei care au deja acest model (din ce am citit, reprezinta cam 40% din vanzarile Fabia in Romania!) este daca are probleme la depasiri, la incarcarea cu 3-4 persoane + aer conditionat, etc. Din pacate, nu-mi permit sa mai dau un supliment de 3000 Euro pentru un 1.4.....
ncristi
Pt un motor de 1.2 consuma cam mult...motorul fiind clar subdimensionat pt masina.
Este unul dintre ultimile motoare in 3 cilindrii de pe piata...doar matizul cre ca a mai ramas cu 3 cilindrii.

Eu zic sa faci totusi un efort pt 1.4 75 cp.
diana56275
AS DORI SA-MI CUMPAR O FABIA COMBI AVANTAJ PE BENZINA. CINE O ARE CE PARERE ARE ?
stefan_ieu
Ce motorizare?
Nu mai scrie cu majuscule. Pe forumuri daca scrii cu majuscule inseamna ca strigi si s-ar putea sa iei avertizment pentru folosire incorecta.
George52889
[total offtopic]
pe forum, caps inseamna incepator, nu impolitete.
vezi http://en.wikipedia.org/wiki/All_caps
[/offtopic]
G e o r g e
si eu as zice sa faci un efort macar pentru 1.4 75cp.
Mihael
Motorul 1.2 htp de pe Fabia vine in doua versiuni: 55 CP si 64 CP. Versiunea 1.2 l 64 CP echipeaza si alte autovehicule VAG din clasa mica: VW Polo si Seat Ibiza. In afara de acest benzinar in trei clindri, grupul VAG are si un motor diesel in trei cilindri: 1.4 TDI, care pe Fabia are inca definitia 75 CP, dar care in viitor va fi "inlocuit" de 1.4 TDI de 70 si, respectiv, 80 de CP (care echipeaza in prezent noul Polo).
Cat priveste motorasul 1.2 htp / 64 CP, pentru greutatea masini (1060 kg in echiparea cea mai slaba) isi face, zic eu, suficient de bine datoria. Nu este, desigur, un propulsor cu veleitati sportive. Dar pana nu faci un drive-test nu cred ca are rost sa ne dam cu parerea. Din punctul meu de vedere este suficient in depasiri. Se simte, usor, A/C, mai ales in treptele 1 si 2 de viteza. Problema apare atunci cand masina este incarcata, A/C functioneaza si trebuie sa urci o panta, cand masina cam "gafaie".
G e o r g e
e putin zis gafaie .

eu am 110 kile acum , sunt in regresie am slabit vreo 10 smile.gif ... la 1200 kg cu 64cp , cu AC pornit , masina de abia se misca !
stefan_ieu
George, la parerea pe care o ai tu despre cum trebuie sa traga o masina, nici nu-ti trebuie 100kg ca sa fi nemultumit de motorul asta. Dar s-ar putea ca fata sa aiba alta parere. Las-o sa si-o formeze singura prin drive-test. Sa stii ca la un drivetest in oras doar daca ai noroc(adica drum liber) si vana vezi diferenta intre cele 2 motoare. La drum intins ajungi sa vezi o schimbare.
G e o r g e
iti aduc aminte ca am detinut o supernova pana acum . 1.4 75cp. stiu cum trebuie sa mearga o masina cu putere scazuta . am mai avut si un G IV 1.4 75cp si alte masini mai putin vanjoase.

nu e parerea mea , e doar un fapt. 1.2 64 cp (sa nu vorbim de 55cp cat matizul ) cu AC si 2 persoane adulte gafaie !
stefan_ieu
1. Tu ai detinut o Supernova pe care ai mai modificat-o. Esti sigur ca tii minte cum ar trebui sa te simti intr-o srn fara nici o modificare?

2. Tu ai mers cu motorul htp? Ca altfel vorbim discutii. Eu am mers si cu o Corsa cu motor de 75 de cai (asta se misca mai bine, e adevarat), si cu o Solenza si cu un Logan 1.4 . Crede-ma ca stiu ce spun. Pana la 4000 de ture nu simti nici o diferenta.

3. Nu are rost sa mai aduc in discutie liniuta care s-a facut acum 1 an. Stii despre ce e vorba si stii care a fost rezultatul (diferenta insignifianta raportata la ce spun datele tehnice).

4. Da, motorul asta cu 2-3-4 persoane si AC gafaie. Dar sunt sigur ca tu ai spune acelasi lucru despre orice motor de 75 de cai. Asta vroiam sa spun.
G e o r g e
eu imi sustin parerea , prea grea masina pentru greutatea aia , orice ar spune oricine .

da , stiu cum mergea masina nemodificata ,modificarile le-am facut la sfarsit de posesie ca ma plictisisem .
Badescu45776
Sfatul meu: nu o lua.
De ce?
Am achizitionat in luna octombrie o fabia sedan 1.2l, 64kw si dupa 53 km a inceput sa ii bata tachetii, deci ia una mai de 1.4l.
DORU
Am postat raspunsuri si pe alte topicuri cu acelasi subiect, asa ca aici ma rezum la un raspuns simplu: pt oras, varianta 1.2 HTP e mai buna decat 1.4 MPI (60 sau 68 CP), dar sub cea de 75 CP. La ultima insa sunt probleme cu distributia (se schimba la 60.000 km). Daca scopul tau vizeaza in principal orasul, merita 1.2 HTP.

Daca faci drumuri dese afara, atunci situatia se schimba. Si sincer, as lua in acest caz invechitul dar supereconomicul 1.9 SDI 64 CP. Pacat ca are inca un pret prea mare in raport cu vechimea lui pe piata. arigato.gif
G e o r g e
QUOTE(Badescu45776)
Sfatul meu: nu o lua.
De ce?
Am achizitionat in luna octombrie o fabia sedan 1.2l, 64kw si dupa 53 km a inceput sa ii bata tachetii, deci ia una mai de 1.4l.


cred ca vrei sa spui 64 cp nu kw .

(64kw = 82cp )
Badescu45776
Corect 64cp.
Oricum dupa ce am patit raman la ideea ca 1.2l HTP este un motor slab pentru Fabia Sedan.
Norocul meu a fost ca au vrut sa-mi schimbe masina si nu numai motorul cum spusese initial dupa constatare.
Acum am o Fabia Sedan 1.9 SDI si sunt foarte multumit de ea: consum mic, demaraj bun, in general o comportare foarte buna si in localitate si in afara localitatii
gabi63320
Au vrut cei de la Skoda sa ma abureasca si pe mine cu o Fabia 1,2. Argumentele lor legate de performante, ca e un motor nou, ca duce si 175 km/h, consum mic, bla, bla, bla....Pana la urma singurul lucra care ramane in picioare e pretul. Mie mi-au facut un calcul la una si o scoteau la 9900 euro ddp cu ceva optionale (putine dar suficiente). In varinata sedan mai trebuiau parca vreo 400 euro. Pana la urma pretul dicteaza si eu zic ca masinuta merita. Mi-am dat seama ca 90% din timp sunt singur in masina si 60 - 70 din timp merg prin oras. Asa incat, chiar in varinta de 64 cp mi s-a parut interesanta oferta. Adica la banii astia doar Corsa 1,2 - promotia de acum, face concurenta mai serioasa. Asta am recomandat si finului meu pentru 10.000 euroi (neaparat masina noua). El ar vrea 1,4 tdi, dar diferenta de pret e mare si un aspect interesant e si faptul ca la o masina echipata la fel, dar cu motorizari diferite pe langa diferenta de pret, lunar mai dai vreo 10 euro in plus pe CASCO.
gabi63320
Concluzia era, ca daca as mai avea 10.000 euro, pentru sotioara mea ar fi perfect Fabia 1,2. htp
DORU
Las topicul deschis pt alti potentiali forumisti interesati de acest model. Si atrag atentia ce se mai gaseste un topic f apropiat ca subiect, deci rugamintea mea este sa nu deschideti unul separat. Multumesc !
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.