Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Opel Corsa vs Clio Bicorp vs Kalos
Masini.ro Forum > Masini.ro > Versus
Catalin26345
Urmeaza sa-mi iau si eu o noua masina pe leasing ca doar asa-mi permit. Tinand cont de avans si de rata pot lua undeva la maxim 8500-8700 cip

Vreau o masina care sa aiba un consum decent in oras(sub 9%), sa poti sa si iesi afara 2 persoane si cu ceva bagaj nu foarte des dar macar odata pe luna. Deci in mare proportie ar fi o masina de oras. Ca dotari: ABS, dublu airbag si AC cel putin

Asa ca ar fi:

1. Opel Corsa Essentia 1.2 80cp cu 3usi insa (Abs, 2 airbag, ac, geamuri electrice fata) ajunge undeva pe la 8500cip

2. clio bicorp Campus 5usi de 1.2 16v 72cp (cam aceleasi dotari) - 8400cip

3. ar mai fi si Kalos 5usi HB de 1.2 8v - dotarile is mai bune ca la celelalte, pretul cam cu 1000euro mai mic dare consumul in oras nu cred ca scade sub 9%

La bicorp finisajele mi se par cam spartane. La Corsa ar fi dezvantajul unei masini cu 3 usi. La Kalos consumul

Alte pareri? Ma intereseaza comportamentul rutier, fiabilitatea, etc..garantia..
HalbaSus
Eu as alege corsa... dintre toate cele enumerate are motorul cel mai "puternic" , cel mai stabil si finisajele cele mai "bune"... Asta daca nu te deranjeaza foarte mult ca are doar 2 usi... daca vrei neaparat 4 usi atunci bicorp-ul...
ncristi
Eu asa alege clio. Motor f reusit, fiabil, toate problemele rezolvate fiind la final de cariera--insa asta ar putea fi si un dezavantaj.

Corsa am inteles ca are destul de multe probleme...unele desul de grave, caseta de directie spre exmplu...
Marius30562
Eu am avut aceeasi dilema si am ales un Kalos 3 usi, motor 1.4 16V 94 CP.
Deci vorbesc in cunostinta de cauza si nu din auzite.
Pret CIP 7970 Euro + 166 Euro vopsea metalizata.

Dotari ABS, airbag-uri frontale si laterale, AC, oglinzi electrice si incalzite, CD Blaupunkt, volan si schimbator viteze imbracate in piele, etc.

Mie mi s-a parut cea mai buna oferta dpdv dotari/calitate/pret.
Nu stiu de ce, dar pt. mine a fost un plus mare faptul ca este asamblata de unii mici, galbeni si cu ochi oblici arigato.gif .

Am 7000 km cu ea si sunt f. mutumit - nu am nimic sa-i reprosez.
Motorasul trage f. bine (mai ales peste 3500 ture, dar nu are probleme nici la turatii mici inclusiv cu AC-ul pornit). Comportament dinamic bun, nu devine instabila nici la viteze mari (ex. 160 km/h).

Spatiu interior mult mai mare decat la Corsa sau Clio - am mers cu ambele atat ca si pasager cat si ca si sofer.

In plus, din cate stiu, acum au si ceva reduceri (in jur de 800 Euro) si din acesta luna parca, se intoroduce si carnetul Chevrolet Euro Service.
C Z R
ca sa citez pe prietenul de la opel a nu stiu cata oara: corsa si kalos masini proaste nu merita banii! eu nu stiu daca e adevarat, nu-l sustin si nici nu-l combat el stie mai bine, dar fum fara foc nu iese, am inteles ca au niste probleme destul de serioase cum spunea si cristi mai-sus, in fine despre clio cel vechi ca intre timp a aparut cel nou clio III, pot spune ca imi place cel mai mult, III din spate aduce cu ceva dar nu spun mai mult caci atrag iar polemici inutile, dar vezi din ce tara ti-l aduce ca am vazut diferenta intre unul fabricat in franta si unul in spania, uitam si unul in portugalia biggrin.gif
Catalin26345
Kalos m-a incintat si pe mine la pret/finisari/optionale dar nu si la cosum.

La CLio mi s-a parut strimt pe locurile din spate...
eddie
Avand un Opel Zafira,la masina mica am optam totusi pentru Clio in defavoarea Corsei,care era si foarte scumpa daca vroiam dotarile ce le am pe Clio si pe deasupra a avut numai probleme,de Kalos nici nu s-a pus problema...
Marius30562
@Alex Aka

Vorbesti din auzite sau ai avut tu probleme cu masinile Opel/Chevrolet.
Daca e prima varianta (si asa inclin sa cred) nu mai am nici o intrebare.

Daca STII sigur (din proprie experienta) ceva despre probleme cronice la oricare dintre cele doua modele spune ca sa stim la ce sa ne asteptam.

No offence, dar texte de genul " X e masina proasta, nu merita banii" suna ca o discutie intre copiii de 6 ani "Superman e mai tare decat Spiderman si Batman ii bate pe amandoi".

In general oamenii care posteaza pe aici (din pacate nu toti) incerca sa ia o decizie in cunostinta de cauza, si este normal atat timp cat este vorba despre banii lor.
Deci, daca cineva stie ceva concret, a avut/condus pentru un timp suficient de lung o anumita masina este rugat sa imparta din experienta lor si celorlalti.

Din pacate, impresia mea este ca o buna parte dintre cei ce posteaza pe aici (asa cum s-a mai afirmat si pe alte topicuri) nu au o masinuta a lor dar isi dau cu parerea despre absolut orice model in dicutie desi l-au vazut cel mult in poze.

Scuze daca am suparat pe cineva, nu a fost intentia mea, dar m-am cam saturat sa citesc o gramada de posturi de genul "X e cea mai tare" "Y e proasta, nu merita banii", fara nici o justificare/explicatie ulterioara.
florin55503
1 opel corsa-materialele din interior de mai buna calitate, e mai sportiva decat celalalte. consumul e mic,
2 kalos-pret mai mic, interior dragut mai frumos decat la clio, materialele chiar daca sunt destul de slabe mi se par mai placute la atingere decat la clio, si un alt factor important dotarile, consuma cat o masina din clasa superioara
3 clio symbol-sunt pareri pro si pareri contra, unii vor spune ca e facut in turcia si calitatea e inferioara clioului din franta. motorul s-a dovedit destul de rezistent, e o idee mai spatios in ceea ce priveste locurile din spate, consulmul e acceptabil
Catalin26345
@#lorin55503
e vorba de Clio Bicorp cel facut in Slovenia. De motoare am auzit si eu ca-s bune...

crezi ca la Symbol e mai mult loc in spate ca la Bicorp?
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.