Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Subwoofer SAL in Audi 80 1.8S
Masini.ro Forum > Service/Reparatii & Tuning > Tuning > Interior
Mihai55400
De mult ma bate gandul sa imi pun un subwoofer in portbagaj. Insa nu ma prea pricep si va spun voua care este problema.

Ideea este ca am un casetofon luat de pe un cielo, pt. ca cel original al masinii s-a stricat. Este un castefon DaeWoo cu 25W x 2Ch. Boxele sunt 4(vezi img). Doua in fatza, si doua in spate. Nu stiu ce putere au pt ca nu m-am uitat.
M-am gandit sa-mi iau un subfoower SAL, de tip tube, tun de bas, cu amplif incorporat. L-am vazut in magazin deci nu stiu exact care ii sunt caracteristicile. Din cate, am vazut are 100W amplifu si boxa e de 220W-300W.
Acum ce nu stiu eu, e felul in care leg si amplasez tubul in portbagaj. In spate in portbagaj sunt magnetele d la cele doua boxe din spate. Nu stiu ce sa fac, sa leg direct la casetofon, sau la iesirea unei boxe din spate.
Cum sa fac sa iasa cat mai BINE sunetul. Trebuie sa precizez faptul ca la maxim dat casefonul, boxele baraie. Are un sunet bun insa. Nu stiu cum ar fi ca la legarea subwooferu-lui sa dau tare si in acelasi timp sa mearga bine sub-ul si boxele sa baraie. Cum rezolv chestia asta ?
Va rog sa-mi da-ti o varianta de-a voastra , cum ati face voi ! Care este rezolvarea acestei probleme de sunet.


As mai vrea in acelasi timp sa-mi iau o pereche de blitzuri pe fatza, la faruri. Care sunt variantele, si preturile, si unde ma pot duce sa mi le faca? La becul de plafon as vrea un led de alta culoare, albastru pt ca m-am cam saturat de lumina aceea obositoare, galbena.

Va voi posta si pozele pt diferitele componente enumerate mai sus, si anume : bec plafon, boxele de fata si spate, portbagaj, pt a va face o ideea asupra celor expuse mai sus.
Mihai55400
Pentru a usura treaba aici sunt LINK-urile pentru diferitele componente :

1. BOXA FATA
http://img394.imageshack.us/img394/713/boxafata3wb.png
2. BOXA SPATE
http://img394.imageshack.us/img394/6265/boxaspate6dr.th.jpg
3. PORTBAGAJ
http://img397.imageshack.us/img397/8951/portbagaj3sp.jpg
4. BEC PLAFON
http://img394.imageshack.us/img394/6481/plafon8lh.th.jpg
5. FAR
http://img394.imageshack.us/img394/6350/far1nc.th.jpg
6. MASINA (nu se vede prea bine, a fost facuta poza seara)
http://img397.imageshack.us/img397/6482/masina5qy.jpg
7. AICI E linkul catre subwooferul, de fapt catre tipul de subwoofer pe care vreau sa-l achizitionez
http://img397.imageshack.us/img397/1788/p284684sq.jpg
8. CASETOFON, BORD
http://img393.imageshack.us/img393/5056/casetfon4nr.jpg
9. PORTBAGAJ2 (aici se vad cele doua magnete de la boxe spate)
http://img394.imageshack.us/img394/917/portbagaj28vs.jpg[/color][color=#444444][size=18][/size]
HalbaSus
1. NU, nu legi subwooferul la o boxa, subwooferul trebuie legat la sursa (la casetofon) - probabil casetofonul tau nu are iesire pt sub dar orice electrician audio iti poate lega 2 iesiri de la preamplificare (pe un prieten in aceasi situatie l-a costat 150 de mii operatiunea).

2. Daca iti permiti eu iti recomand sa schimbi prima data sursa (casetofonul) si abia apoi sa te ocupi de subwoofer... altfel banii vor fi aruncati pe geam... casetofonul nu are claritatea unui cd player si cu cat boxa va fi mai puternica (in cazul tau un subwoofer) cu atat neclaritatile sunetului vor fi mai mari... eu am si mp3-player si subwoofer (tot SAL) dar daca ar fi sa aleg numai una dintre ele as opta oricand pt mp3player (sau macar cd-player).

succes
Mihai55400
asa si daca nu mai am bani pt CD-player sau MP3-player, ce-o fi, sa nu imi mai iau sub-ul ?

De blitzuri ce ziceti ?
HalbaSus
Pai eu zic ca de banii de subwoofer sa iti iei CD sau mp3-player... si dupa aia daca vrei mai incolo poti baga si subwoofer... daca bagi subwoofer acum o sa se auda cam naspa (acum depinde si de calitatea casetofonului... daca reda foarte bine atunci e ok, dar sincer ma indoiesc...).

Poti sa-ti pui acum subwooferul dar o sa vezi ca dupa aceea primul lucru va fi sa strangi bani pt un player... gandeste-te ca atunci cand "paraie" sau "sasaie" sunetul din casetofon in boxe, zgomotul acela va fi amplificat si redat de subwoofer... chiar vrei asa ceva ? Eu am un prieten care are subwoofer si casetofon, cu casete originale si neuzate se mai aude cumva... dar daca pune o caseta mai uzata... :thumbdown:

Cat despre blitzuri... sunt ilegale... sper ca stii asta nu ?
Mihai55400
Merci Halba Sus, m-ai lamurit. Mi-am luat MP3 player sony care citeste si DVD -uri, si difereta e foarte mare. Acum subwooferul se aude in masina de nu poti sa stai. Desi e amplasat in portbagaj suna in masina la jumatatea volumului fff tare. Mi-am cumparat un SAL de 250W, cu amplif incorporat de 100W. Am un prieten care mi-a facut toata instalatia cu intreruptor la mp3 player care e cu adaptor de casetofon, si subul l-am legat direct la mp3 pl. Am legat si un led mare cu rezistenta ca sa-l pun in bord si sa pot vedea ecranul mp3-playerului seara. si toate astea pentru a nu consuma curent in timp ce masina stationeaza sau mai bine zis cand nu e pornita, le-am trecut printr-un intreruptor.

PS : Desi sa inteleg ca te pricepi, vreau sa ma lamuresti cu ceva. Ceea ce ma nemultumeste e faptul ca in mers subwooferul nu se aude asa tare doar in interior, dar cand deschid portbagajul sunetul e cu 300% mai mare. Cum asa, care ar fi rezolvarea ? Stiu ca portbagajul e foarte etans, izolat bine, nu ca la DACIE, si asta e problema, insa noi le-am facut pe ele si nu invers. smile.gif

astept, merci
Mihai55400
Nimeni nimic, nici o idee ?
Alex-F1
Am io o idee: mergi cu portbagajul deschis band.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

Hai pa
ALEX
HalbaSus
Sincer nici eu nu inteleg de ce e asa... Desi mi s-ar fi parut normal sa se auda mai tare cu portbagajul INCHIS, si la mine se aude mult mai tare cu portbagajul DESCHIS...

Una din teoriile care le-am auzit (si suna destul de pertinent) este urmatoarea:
subwooferul functioneaza prin miscarea unei membrane care la randul ei misca aerul.... eliminat pe partea cealalta... si candva in acest proces se produce sunetu' (eu stiu teoria aproximativa, am chiulit la fizica destul de mult)
Cu cat e mai mare volumul de aer disponibil, cu atat sunetul va fi mai puternic, deschizand portbagajul maresti volumul de aer.. cam asta ar fi explicatia data de cineva, dar nu stiu daca e corecta... cert e ca nu doar la tine e asa ci la toata lumea.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.