Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Ulei motor???
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > Mercedes Benz
Cristian37384
Intre un Mobil 1 0W-40 si un 5W-30(tri-synthetic,ambele)care credeti ca ar fi mai bun ptr.un W203,cu ~2400 km rulati?
Cristian37384
blink.gif Chiar nu a folosit nimeni pana acum aceste tipuri de ulei?

Nu ati fost curiosi nici o data la service ce fel de ulei vi se baga in motor????
Cristian37384
Din cate am inteles pana acum,=> ca nu prea aveti treaba cu intretinerea motorului,sau o lasa-ti pe mana celor de la "SERVICE"???(oricare ar fi el???)


Inseamna ca aveti "MUUUULTA" incredere in ei ,sau destui( de multi)bani de cheltuit.
Catalin34341
5w -40!

Si sa stii ca ne uitam! Dar nu prea punem Mobil (ce-l putin eu) ca nu prea am auzit asa lucruri bune!


:angel:
Cristian37384
Ptr. Catalin 34341:

Tu te duci la service ptr. schimb,sau "te descurci"acasa?

Te intreb ptr. ca am mai citit pe un alt forum ca baietii de la service te "umfla" pe la 20 eur/ora de manopera +iti baga.......EI stiu ce ulei in motor.
Din cate am mai intrebat si pe la altii,am inteles ca MOBIL 1 0w-40 este cel recomandat de Mercedes,si mi-am facut rost de un schimb+filtrul respectiv.
Nu de altceva,dar "jucaria" este noua,si nu vreu sa-mi bat joc de motor cu toate porcariile pe care le pun ei pe la service(este adusa din De. de la 0 km,asa ca NU MA BUCUR DE GARANTIA MB Romania...cred...si nici nu ma intereseaza- biggrin.gif -plus figurile de rigoare ale "meseriasilor"respectivi).
Prefer sa-i fac singur shimbul de ulei,iar o revizie ,ceva,cred ca va avea parte in Vienna(sau Budapesta).
Oricum,multumesc ptr. raspuns(chiar ajunsesem sa cred ca nu mai are nimeni MB prin Ro :!: )
Multa sanatate si....fara incidente :cheers:
Catalin34341
Schimbul de ulei nu l-am facut la service...ca la noi e chestia aia cu ..."Lasa ca are Mertan...isi permite"! Am un prieten mecanic specialist pe Mercedes si m-a ajutat el! biggrin.gif


Hai Bafta!
Cristian37384
:bash: Da,vechea "meteahna"a romanului-are si isi permite.


Cam ce ti-am spus si eu mai sus.Fii bun si intreaba-l pe prietenul tau cam la cat sa-i schimb uleiul(-daca are idee-motorul fiind nou~2300km)

Am mai intrebat si pe altii si mi-au spus sa astept ca sa-mi indice calculatorul(nu are joja de ulei) DAR,o chestie interesanta,in cartea masinii spune ca:in functie de stilul de condus,motorul consuma ~800gr ulei la mia de km.

Unii spun sa-l schimb pe la 7500mile(asta ar fi ~12000km)altii pe la 3ooomile(4800km)-pareri impartite.

Nu prea am incredere in calculatoarele astea(eu sunt mai de moda veche-trebuie sa "simt"uleiul la mana)asa ca o sa-l schimb la 3000mile,mai ales ca este si primul dupa rodaj.

Multumesc,si s'auzim de bine!!!!!!
CRG
cristiane, avand in vedere ca esti in rodaj, iti recomand cu caldura sa-l schimbi cat mai repede. Ideal este ca primul ulei sa-l schimbi dupa aprox 1,500 km. eu l-am schimbat pana-n 3,000.

de ce? exista o gramada de UOA-uri pe net (used oil analysis) care-ti arata ca primului ulei ii scad mult mai repede proprietatile de lubrifiere din cauza rodajului la cald (daca ai rodaj la cald facut in fabrica, nu mai e cazul). a nu se confunda cu rodajul pe banc la rece.

ca sa ma intelegi, uleiul unei masini la primii 1,500 km echivaleaza ca uzura cu cel al unei masini pe la 30,000 de km, dupa 11,000 de km de folosire (intre 19 si 30 k km).


bafta!
Cristian37384
:help: Multumesc ptr. sfat.

Cred ca asa am sa-i fac pana la urma!!!!
Cristian37384
Cat priveste chestia cu "rodajul la cald" facut de fabrica habar nu am daca Mercedesul face sau nu asa ceva,sau daca masina mea(in particular)are asa ceva.(or fi facut aia ceva,dar nu stiu daca la "rece-banc"sau la cald)

Am mai intrebat diferite persoane(am vrut chiar sa-i cumpar un deep stick-joja)dar mi-au spus sa "vad ce zice calculatorul".Acum,nu stiu cat de destept este calculatorul asta in privinta "calitatilor" uleiului,dar am sa-l schimb ca sa fiu mai sigur.

Inca o data ,multumesc ptr. sfat!!!!!
MEKANIX67361
Nu vreau sa par interesant,parerea mea...Esso 0W-40 este "meniul" ei preferat.Din experienta Esso mai tine in "viata" si un motor "mort"! arigato.gif
daniel70218
5w 40 mobil si il schimbi la 10000km
beer.gif :brave:
Chirita72457
Eu am pus Mobil 0- 40 W si se pare ca se intelege bine cu motorul . Inainte am avut Castrol SLX 0-30 W , iar vara cand o turam peste 4500 de rotatii imi venea un miros de ars prin instalatia de climatizare. Cred ca o sa merg cu Mobil de acum inainte.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.