Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Probleme ambreiaj Mondeo 1,6/16, `95
Masini.ro Forum > Service/Reparatii & Tuning > Aria Tehnica Masini.ro
Dragomir51656
Am turat la 4500rpm si la schimbare din 3 in 4 s-a auzit un mic zgomot, dupa care n-a mai vrut sa intre in viteze numai cu dublu ambreiaj. La pornirea de pe loc doar cu motor oprit si in vit I-a. Ce poate fi?
James Kilowatt
Ar putea fi ambreiajul. E hidraulic sau mecanic?
Si ar putea fi si sincroanele cutiei de viteze... Oricum ar fi, sunt greu de reparat in fata blocului.
Horia49540
putin probabil sa crape toate sincroanele deodata...
poate fi placa de presiune crapata, sau discul de ambreiaj defectat...
remediu: demontare ambreiaj...
succes :wave:
Dragomir51656
Este hidraulic. Am presiune la aerisitor. Am mai avut probleme anul trecut, nu intra in viteze peste 3000rpm si dupa 3 luni si-a revenit. Dupa cum am vazut pe la surubaraie masina a fost tinuta intr-un mediu coroziv. Este posibil sa se fi desprins ceva rugina in incinta ambreiajului care sa impiedice cursa?
Dragomir51656
Am asa o jena (tehnica) sa ma duc la filozofii de meseriasi... Dar pana la urma stiu ca trebuie desfacut.
James Kilowatt
Eu am reusit sa le sparg pe toate la o dacie, mergand fara ulei in cutie... blush.gif

Daca intra in viteze facand dubla debraiere, pot fi sincroanele totusi. Sau poate fi o problema pe circuitul hidraulic al ambreiajului (aer de exemplu, insa asta ar fi un efect, si nu o cauza a problemei), dubla pedala ajutand sa-si faca totusi cursa pana la capat. Daca ar fi placa de presiune, pe de o parte nu ar ajuta dubla debraiere, si pe de alta parte, ar patina ambreiajul. Chiar intrata in viteze, tot abia s-ar misca iar motorul s-ar tura de nebun....
Dragomir51656
La plecare de pe loc bag I-a si pornesc motorul cu ambreiajul calcat. Masina tinde sa porneasca fara sa ridic pedala iar daca trag frana de mana relantiul se chinuie un pic dar nu moare. Ce drac` sa fie oare? Pana acum optiunea cu demontatul pare a fi cea mai buna idee. A mea are clima, daca se demonteaza ambreiajul trebuie demontat si circuitul de clima? Daca da sunt riscuri la remontare?
James Kilowatt
aaa, deci ambreiajul nu decupleaza complet nici cu pedala la podea?
Iar daca o ridici, cupleaza complet?
Atunci e aproape sigur o problema de circuit hidraulic. Asta s-ar putea sa fie o veste buna, ar putea fi reparata poate si fara sa fie motorul dat jos.
Alex-F1
Man, iti spun din proprie experienta: schimba cu totul setul de ambreiaj (disc, placa si rulment) si-o sa vezi ca totul va fi OK beer.gif Succes! :wave: Sa ne spui si noua rezultatul....

Haida pa
ALEX
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.