Help - Search - Members - Calendar
Full Version: ce motorina e mai buna ?
Masini.ro Forum > Service/Reparatii & Tuning > Aria Tehnica Masini.ro
carmen53210
mi-am luat prima masina pe motorina si nu stiu de unde sa alimentez.

va rog sa ma sfatuiti : dupa parerea voastra cine are cea mai buna motorina ?

multumesc anticipat.
madalina
Eu recomand Mol - cea mai scumpa. Evita statia OMV de pe Maica Domnului!
CRG
folosesc OMV Euro 5 si Mol. fara pb pana acum.
Damian53219
motorina si ulei, de la vapoare! wink.gif este mai curata si mai buna biggrin.gif

in rest, Omv sau Mol! acum depinde si ce statie de benzina ai langa domiciliul tau!
G e o r g e
MOL sau petrom , evita OMV !
Damian53219
de ce George sa evite OMV?????

blink.gif
geeoo30
si eu am avut surprize la omw ,romania, mol-urile sunt mai rare dar mai bune cred blink.gif
HalbaSus
Daca veniti in Oradea sa nu puneti de la MOL... am avut neplaceri destul de mari cu benzina si motorina pusa de acolo... poate ca acum nu mai sunt probleme dar eu m-am de cateva ori... de 1 an si ceva n-am mai pus de acolo.
adrian47392
folosesc masini diesel de 15 ani, am pus motorina de unde am apucat, la statie, la galeata de la tractoare si rabe. Niciodata, repet, niciodata nu am avut probleme. Filtru schimbat la 100000.km, si apa purjata pe la baza filtrului la 2-3 000 km. E drept, de cite ori am avut ocazia am pus 2-3 litri kerosen la 10 de motorina. O reteta care nu a dat gres niciodata. Iarna, cind nu am kerosen, 1-2 litri benzina la 10 de motorina.Sa nu coaguleze parafina.
HalbaSus
Geeez... motorina din galeata + kerosen si benzina pusa in motorina ? Sigur nu face masina ca in reclama radio de la dacia asistenta (pāc - pāc - poc, pāc - pāc - poc) ?

Eu nu zic ca motoarele diesel nu sunt tolerante... in sensul ca "merg" si cu motorina proasta (dovada ca in romania merg multe dieseluri)... dar pierderea de putere e sesizabila... mai ales daca nu ai un motor diesel foarte puternic.
adrian47392
Erata: filtru schimbat la 10 000 km.
Halba sus, am dublu specificat, niciodata nu am avut probleme!
Cit despre benzina in motorina, iarna, nu am inventat eu reteta asta, mai mult, recomandarea e facuta de constructorii de motoare diesel, nu ati prins geruri de -15, -20 grade si cind desfaci filtru de motorina vezi ca-i colmatat de ceara? (parafine).
HalbaSus
daca tu zici... asa o fi... oricum eu nu mi-as supune motoarele diesel la asa ceva... si eu am condus de ceva vreme numai dieseluri si le-am pornit is la temperaturi cu mult sub 0 grade... am auzit ca unii baga benzina in diesel.... dar pe de alta parte stiu ca benzina are cu totul alte calitati de autoaprindere ca si motorina... deci pt a nu ingheta motorina prefer sa bag aditivi...
pretorian
eu am pus de 1 an jumate in coace numai de la luc oil si nu am avut nici o problema dar saptaman trecuta mi s-a infundat filtrul pe undeva prin bihor de nu vorbea nimeni romaneste si am stat 2 ore pana a venit un var din oradea si am rezolvat asa ca numai recomand lukoil :bash: si eu zic de mol ca este mai buna decat altele.
madalina
Tot cu motorina de la Lukoil a alimentat si mama pick-up-ul si am avut probleme! Numai ca ea la Calarasi! e problemea generala! :evil:
BandiT
eu am avut diesel 3 ierni, am pus motorina de la orice statie, dar am pus 1litru benzina la vreo 15 de motorina , + schimbat filtre la timp si nu am avut probleme...dar eu am avut un diesel din 86.
Damian53219
benzina in motorina??????????? blink.gif

LOOOOL
eddie
Degeaba razi Damian,dar multi dieselisti baga iarna benzina peste motorina,in raport de 1/20.Eu nu am incercat,nu stiu daca e bine si nici nu ma intereseaza....
DragosS
Eu am alimentat in tara numai cu Premium Disel de la OMV si nu am avut nici o problema pana acum.

Alimentarea la Petrom mi se pare o loterie.Conteaza foarte mult statia.Unele au benzina/motorina buna,altele infecta.
AZAZEL
subscriu la problema cu motorin lukoil. am bagat jumatate de an de la aceste benzinarii. au apa in combustibil. la turatii mici motorul sau ceva din zona motorului scotea un sunet ciudat. nu stiu cum sa il descriu. am mai auzit acest zgomot la un ford tranzit, masina noua, si soferul spunea ca e din cauza la motorina.

in prezent bag rompetrol in principal, apoi omv. nu mai aud acel zgomot. masina merge parca mai bine.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.