Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Octavia II 1,4(75 CP) sau 1,6(102 CP)
Masini.ro Forum > Masini.ro > Versus
Gabriel54836
Vreau sa imi cumpar o masina noua.Problema este ca nu prea ma dau banii afara din casa asa ca am vrut sa iau o Skoda Octavia cu motor de 1,4 (75 CP)-10812 CIP,13038 DDP.Fata de la reprezentanta mi-a spus ca nu prea au vindut astfel de motorizare dar ei i se pare ca masina este prea grea pt. acest tip de motor asa ca imi recomanda sa iau versiunea cu motor de 1,6 (102 CP)-11719 CIP,14127 DDP.Daca poate cineva sa imi spuna ceva legat de aceste masini .Ma intereseaza in special consumul,nefiind adeptul unui condus sportiv (am avut pina acum doar masini diesel si nu ca nu mi-ar place tot diesel dar preturile sint prea mari).[/img]
adi.mitrea
Motoarele de pe Skoda sunt motoare bune... toate! Pe Octavia insa motorul de 1,4 si 75 de cai nu face fata. S-ar putea ca si cel de 1,6 si 106 cai sa te dezamageasca... Si asta nu pentru ca ai conduce sportiv, doar ca o masina submotorizata consuma foarte mult.
La 1,4 sa nu te miri daca ajungi la 10-11 litri/% in oras.
La banii astia eu zic sa te orientezi spre altceva, in functie de necesitatile tale.
Poate ne spui si nona ce vrei sa faci cu masina si poate te convingem sa te razgandesti. Nu am nimic personal cu Skoda, chiar imi place. Motorizarile pe benzina insa sunt cam slabute.
Gabriel54836
Multumesc pentru raspuns.Tocmai de aia imi era si frica.M-am gindit ca motorul fiind mic la masina mare,consumul ar creste.In alta ordine de idei,nu as vrea sa fac ceva deosebit cu masina.O voi folosi in special pentru a merge la servici eu si sotia mea (mai ales pentru ea deoarece lucreaza la un alt capat al orasului si cu troleibuzul face cam o ora).In afara circulam mai putin,acesta fiind si motivul pentru care nu m-am orientat spre o masina cu motor diesel. Si apropo de acest lucru,un prieten foarte bun m-a sfatuit ca la banii cu care as cumpara Octavia 2 cu motorul de 1.6,mai bine imi cumpar Octavia 1 cu motor diesel (1.9 TDI, 90CP).Si mai este o a treia varianta si anume sa cumpar masina pe care o conduce el (Octavia Combi 4*4 full option, inclusiv piele,104.000 km la bord,din 2002) si care este a firmei la care lucreaza. Aceasta masina am condus-o si eu in ultimele luni atit in oras cit si in afara si pot sa spun ca este absolut extrordinara (poate de aia vreau si eu Octavia). Problema este ca nu m-a interesat citusi de putin consumul (masina este pe benzina) pentru ca avea intotdeauna rezervorul plin si nu plateam nimic.Oricum,el trece pe la mine saptamina viitoare sa o mai conduc prin oras,dar da data asta o sa fiu cu ochii mai mult pe computerul de bord dupa consum.Si apropo,sper sa o pot lua pina in 9.000 euro.
adi.mitrea
Eu personal sunt adeptul masinii noi. Daca tu cunosti "istoria" acelei Octavia 4x4 combi si nu are cine stie ce antecedente, are carte de service si consumabilele s-au schimbat la timp, poate ca merita. Ziceai ca e masina de firma... vezi sa nu fie prea rau alergata! Mergi la un service skoda si intreaba la cat se mai face urmatoarea revizie, ce trebuie obligatoriu schimbat (in afara de lucruri neprevazute) si vezi cat te costa.
Una peste alta eu zic ca face, mai ales daca o iei la 9.000 euro. Pana la banii pe care vroiai sa-i dai pe Octavia 2 o repari pe asta 3 ani de aici incolo (sau poate mai mult).
Varianta Octavia Tour (Octavia 1) diesel e iar o varianta de luat in calcul!
Mult succes si intelepciune maxima!
Gabriel54836
Vineri a scos masina de la service.Cunosc foarte bine istoria masinii,singurul care a condus-o (in afara de mine si de sora mea) fiind de altfel cel mai bun prieten al meu.Am uitat sa il intreb daca mai este in garantie,dar dat fiind faptul ca masina este din 2005 si are 104.000 km,probabil ca nu mai este.
madalina
Tinand cont de faptul ca mergeti aproape exclusiv in oras, de ce nu luati o masina din casa mica? E excelenta pentru oras, consum mic, doatari multe in bani mai putini....
AlexTM
Daca n-ai bani, ia-ti Octavia 1.
Eu am avut Octavia de 75 CP (era motor de 1.6 mai vechi). Intr-adevar, se intimpla sa-mi doresc uneori sa fie mai multi cai (in general la depasiri) dar n-as cataloga asta drept o MARE problema. Daca n-ai un stil de condus nervos, merge foarte bine. Am facut 50000 km cu ea si n-am avut accidente ca, vezi doamne, "n-am putut sa tisnesc". Si am fost cu ea la munte la mare, cu bagaje, etc...
Iar consumul era bun:
9-10 in oras (asta daca mergi putin; daca mergi mai mult, mai scade)
6 in afara

Insa atentie, Octavia 2 e mai mare (si presupun ca mai grea). Aici poate se simte mai tare lipsa puterii.
ncristi
Benzinarele de la w sunt slabute (rau)...smile.gif
AlexTM
Da? De ce?
Consuma mult, sint putin fiabile, n-au putere ...?
TU ai avut? Eu am de multi ani. Am inceput cu un Golf I de 1 litru acum ... nu mai tin minte cind
ncristi
Ex: singurul motor in 3 cilindrii de pe piata(nu vorbesc de matiz), 1.4 - 68hp si 75 hp in timp ce concurenta 1.4 98hp, 1.6 102hp--celeleate 115hp, consum destrul de ridicat--ex: fabia 1,2 9% in oras (ploiesti), FSi-ul foarte sensibil la benzina--din ce stiu merge cu benzina min98, cuplu slabut etc...

Daca te intereseaza roaga-l pe Marius iulian sa-ti faca o paralelea intre benzinarele W si cele de la honda spre exemplu smile.gif
adi.mitrea
Octavia aceea Combi 4x4 la 104.000 km este sigur din 2005?
Inseamna ca a mers 385 km/zi. Asta e media. Mi se pare cam mult.
Unde mai pui ca anul nu s-a terminat! 104.000 km in 9 luni chiar mi se pare mult!!
Gabriel54836
Adi, 4*4 este din 2002. Am crezut ca am gresit,dar asa este scris si mai sus.
Madalina, de vreo 10 ani am numai masini din clasa mica (si diesel) .Parca m-am saturat de spatiu mic (sa stau inghesuit la volan pt. ca trebuie sa stea cit de cit bine si cel din spatele meu atunci cind este cazul,porbagaj mic- deseori se intimpla sa car obiecte cu volum mare,etc.). Si apoi nimic nu-mi garanteaza faptul ca daca o masina este mica,consuma putin (vezi Chevrolet Kalos sau Fiat Albeea cu motoare de 1.2 sau 1.4 respectiv 1.2 despre care proprietarii se pling de consumul exagerat atit in oras cit si in afara).
Ghita,m-am gindit si la varianta unei Octavia 1 pe benzina dar am aceiasi dilema : 1.4 sau 1.6 (adica 75 CP sau 102 CP) - si aici tot dupa consum ma uit.
CCI
Eu as merge clar pe O1 TDI in loc de O2 1.4. Nici nu se compara. Si mai ramai si cu bani de o vacanta smile.gif

Combi 4x4 este cu motor de 2l benzina. Merge fain, faci cu ea nebunii iarna, dar te USTURA consumul. O sa vezi linistit 12-14 in oras...
AZAZEL
nu poti compara un mtor de 75 cp cu un motor de 115 cp. parerea mea este ca megane bate la acest versus. daca pui un motor de 75 cp pe fabia, merge bine. dar pe un urs ca octavia 2 eu zic ca vei sta in rand cu dacaia berlina, ca de logan nu te poti apropia ca si performante
AlexTM
QUOTE(Gabriel54836)
m-am gindit si la varianta unei Octavia 1 pe benzina dar am aceiasi dilema : 1.4 sau 1.6 (adica 75 CP sau 102 CP) - si aici tot dupa consum ma uit.


Eu am trecut recent de la Octavia 75 CP la Octavia 102 CP (ambele modelul 1).
Consumul e usor mai mare la 102 CP. In exterior, cu foarte putin (~0.5l/100 km sau chiar mai putin)
In oras insa e cu 1-1.5 l/100km peste 75 CP.
La second hand nu te-ai gindit?
C Z R
QUOTE(Gabriel54836)
Si apoi nimic nu-mi garanteaza faptul ca daca o masina este mica,consuma putin (vezi Chevrolet Kalos sau Fiat Albeea cu motoare de 1.2 sau 1.4 respectiv 1.2 despre care proprietarii se pling de consumul exagerat atit in oras cit si in afara).


offtopic: gabriel sorry dar nu toti se plang de consum, poate doar cei care nu au mers cu albea, ca la ea ma refer, sau au ceva impotriva marcii fiat! depinde cum o calci , cat esti de brutal , de cat de finut sau de navalnic la volan, nu te mai grabi sa faci afirmatii in necunostinta de cauza!

ontopic: si eu am avut ocazia inainte sa-mi iau albea sa cumpar o octavia I la mana a doua de firma la vreo 200000 km neagra metal, full 1,9 td i rosu, marfa bine intretinuta si cel care mi-o dadea o repara pe firma(ma refer ca-i facea revizia, si umbla la articulatie si schimba pe acolo ce trebuia) si tot n-am vrut! a ! am uitat sa spun ca era totul cu piese de audi, motor audi, etc, tapiterie piele portocalie, si pretul negociabil intre 3500 si 4000 euroi si tot n-am vrut, masina noua a castigat!
Gabriel54836
Alex,nu am absolut nimic impotriva marcii Fiat in general si Albeea in special. Ba chiar as spune ca o buna bucata de vreme a fost nr.1 in topul preferintelor personale (adica in topul masinilor pe care mi le pot permite), poate nu numai pentru faptul ca este masina pe care sotia mea si-o dorea cel mai mult (nu-i plac masinile mari - are probleme cu parcatul lor).Nu am condus o Albeea decit cu spatele (venise sora mea pe la mine si nu mai putea sa iasa de pe strada) asa ca nu stiu prea bine cum merge,insa despre acea Albeea,cel care o conducea de regula mi-a spus ca ii consuma mult chiar si in afara,dar nu-i pasa pentru ca plateste firma combustibilul.Imi pare rau ca nu pot sa pun ceva link-uri catre forumuri in care se discuta acest aspect al consumului. Oricum pentru mine si aceasta masina ramine in atentie. Apropo: daca ai Albeea, spune-mi si mie te rog cam care este consumul in oras si afara. Unei cunostinte trebuia sa-i soseasca Albeea inca de miercuri,dar pentru ca acest lucru nu s-a intimplat inca,mai am de asteptat pina voi face ceva kilometrii cu ea (nu are inca permis si merg cu ea sa o ridice)

CCI multumesc.De asta imi si era frica.

Ghita,cam cit iti consuma Octavia de 75CP? M-am gindit si la second dar experienta nefericita a doua persoane apropiate m-a facut sa ma razgindesc.

Maryuskkk,Meganul este prea scumpa.
costel48606
eu unul sint multumit de noua mea o2 (1.6-102 cp);n-as putea spune ca are un consum excesiv:am facut aprox. 500km(galati-buc.-galati) si calcul. de bord mi-a aratat 6,8/100(am mers si prin bucuresti de la un cap la altul si o buc. de centura)plus ac pornit.Am tinut cont de sfaturile forumistilor si am alimentat cu benzina de 98(chiar daca e mai scumpa ,merita!).Intr-adevar,nu se compara la reprizele de acceleratie cu dieselul(am avut o alfetta de 2.0td),dar are tinuta excelenta de drum(am calcat-o la 150,ca dupa aia a intervenit limitatorul din dreapta-ajunge,ca ai copii si rate de achitat,mi-e rau etc.),frine f. bune,la bord toate sint amplasate optim.Zgomotul interior se face putin simtit pe soselele zgrunturoase(alea cu criblura nebatuta in asfalt k lumea).Cam asta e treaba.Eu am ales benzina fiindca TD-ul ma facuse mai agresiv la condus :boxing: , in sfirsit,cred ca am ales bine.
ncristi
QUOTE
intervenit limitatorul din dreapta-ajunge


Da, face varza unu electronic....risti sa mai primesi si o poseta in cap laugh.gif
AlexTM
QUOTE(Gabriel54836)
Ghita,cam cit iti consuma Octavia de 75CP? M-am gindit si la second dar experienta nefericita a doua persoane apropiate m-a facut sa ma razgindesc.

In oras, la condus putin (lucru-acasa si inapoi): cam 9-10
La condus mai mult (ex. week-end): cam 8
Eu ma raportez la Timisoara. Probabil in Buc se conduce la lucru cit merg eu in week-end :-)

Afara: depinde foarte mult de "greutatea piciorului", adica de stilul de condus.
La mers cu 100-110 (viteza medie aprox 70-75, caci mai sint si localitati): 6-6.5
La mers mai economic, 90-100, 5.5-6
Recordul meu a fost 5.2, Timisoara-Oradea, viteza medie 64 sau 65
FARA clima (nu aveam)

Referitor la SH, deocamdata n-am avut experiente neplacute, de aceea nici nu ma gindesc sa-mi iau una noua. Nu ca n-as avea bani (se pot lua in rate, leasing ...), dar parerea mea e ca sint bani aruncati.
Se depreciaza extrem de repede. La una noua pierzi enorm la revinzare.
Eu prefer una SH dar care arata ca si noua.
Gabriel54836
Deci consumul nu este de speriat...Asta este un lucru bun.In privinta masinilor noi,cam ai dreptate.Pierzi foarte mult la revinzare chiar si la scurt timp dupa ce ai cumparat-o.As cumpara si eu o masina second care sa arate ca una noua dar problema este nu stiu pe nimeni care se ocupa de adusul masinilor si in care sa am o asa de mare incredere.
C Z R
sal, pai sa-ti raspund: cam 9 cu aer in oras si 5 afra tot cu aer si masina n-are decat 1000 km deci motorul se lasa dupa cam 3000 km altii zic dupa 8000 km deci va consuma si mai putin, insa iti spun conteaza stilul de mers cand o calc tare si violent consumul creste, logic!
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.