Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Opel Omega B / 1995 probleme la motor pls help
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > Opel
mihai54310
sal

scriu pt prima data pe acest forum sper sa ma puteti ajuta!

Am un opel omega b din 1995. Acum vreo 2 saptamani am auzit un zgomot ciudat la curea, ca un fel de scartait ( cureaua a fost schimbata pe la 70.000 km impreuna cu restul de chestii care se schimba si acum masina are 110.000 ). Nu am dat prea mare importanta.

Masina merge cu aral basic tronic si cam pierde ulei pe la buson asa ca am completat de 2 ori cu aral basic elastic din greseala ( in loc de basic tronic ).

Acum 2 zile motorul a inceput sa scoata un scartait ciudat ( zgomot ca de fier frecat pe fier, huruit, etc ) si mi s a oprit masina in drum. Am repornit-o si a mers pana acasa ( 2 km ) si urmeaza sa ma duc in service cu ea.

Aveti vreo idee ce ar putea sa aiba? S-a stricat motorul sau ce?

multumesc

mihai
Damian53219
salut!
eu am un opel Senator din `86-`87 si cam prin 2000 imi scotea si mie un scartait....... bine, era de la curele. si am dat cu un spray special. nu mai stiu exact ce era, imi daduse un prieten.....

nasol ca nu ai imprimat sunetul wink.gif ca ar fi mai simplu daca am auzi cum suna!

te orientezi!
mihai54310
multam de raspuns dar ce zici de huruitul din motor... e clar ca se aude din motor si pare a fi cauzat de o piesa in miscare care nu mai e unsa...

si de ce mi s-a oprit motorul?

multumesc
Damian53219
dar uleiul de motor l-ai schimbat? blink.gif
Alex46215
ideea e ca nu trebuie sa mai pornesti motorul in nici un caz.din cate spui tu pare ca e ceva destul de grav.esti sigur ca motorul mai are gram de ulei in el?acum eu nu stiu ce fel de ulei e acela care il ai in motor.dar daca e ulei sintetic si ai pus peste el alt tip de ulei sintetic nu e bine deloc.uleiurile sintetice nu trebuie amestecate niciodata! din cate stiu eu intra in reactie si rezulta motor praf.era sa fac si eu prostia odata...
Damian53219
:bash: cuuuuuuuuuuuum????????

pai daca aveam ules semisintetic (10w40 - fostul propietar) si am adugat ulei normal 15w40 se mai poate pune problema unei eventuale reactii??????

oricum recend am adaugat un duralube,si sper sa nu am probleme......
Otto73
duralube e cea mai mare tzeapa posibila
Alex46215
[quote="Damian53219"]:bash: cuuuuuuuuuuuum????????

pai daca aveam ules semisintetic (10w40 - fostul propietar) si am adugat ulei normal 15w40 se mai poate pune problema unei eventuale reactii??????

sper ca glumesti... cum ai avut curajul sa amesteci semisintetic cu mineral??? si nu ai avut nici o problema!? sfatul meu e sa-i schimbi imediat uleiul +filtru ulei! neaparat. in legatura cu duralube ,acesta se baga doar daca motorul are un grad de uzura avansat,pentru a-i prelungi cat de cat viata.
adrian47392
Ce motor ai? Nu e nenorocire uriasa ca ai amestecat uleiurile, nu-i motiv sa pice un motor din asta, vezi intii anexele, alternator, pompa servo, de apa, role intinzatoare curea distributie; Da jos cureaua de anexe si porneste-l, daca e cuminte mergi la anexe, one by one, le invirti cu mina si vezi care-i putreda. Daca aveai belea la motor nu mai mergeai tu 2 km. Bafta!
robert constantin31470
Bai oameni buni daca nu stiti nu mai vorbiti ma, scrie clar cand CUMPERI( ceea ce in cazul unora se exclude; pe cartulia din interior pt ce se foloseste)duralube, nu este pentru motoare cu uzura mare, e pt a preveni uzura la motoarele de gen 80.000km+

Nu mai vorbiti asa aiurea sa va aflati in treaba.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.