Help - Search - Members - Calendar
Full Version: MADE IN URSS
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > Lada
Pages: 1, 2
dan54198
Salut ! Am si eu o "natasha" (LADA 1200 COMBI an 1982) de care sa fiu sincer sunt tare multumit. O am de 8 ani si am facut cu ea cca.70 000 km si vreau sa spun ca in afara de 1 acumulator ,1 set de tobe, n-filtre de ulei si bineinteles ulei masima asta n-a vrut decit drum si combustibil. Dar i-am oferit eu pt ca-mi este foarte credincioasa. Nu ca n-as sti ce sa-i fac dar masina asta nu m-a lasat niciodata in drum. Oricind am avut nevoie de ea s-a auzit din garaj :"PREZENT". Inaintea ei am avut o dacie noua care m-a imbolnavit de nervi. Si am tinut-o doar un an. Dar cu rusoaica asta se pare ca am avut noroc. Si pt. ca m-am simtit "dator" fata de "absenta apetitului pt. reparatii " i-am oferit o cutie de viteze cu 5+1 trepte de la un fiat 124 special. ca sa nu se mai tureze motorul prea tare peste 100km/ora. Modificarea am facut-o singur acasa in garaj. Si pt. ca rezultatele au fost mai mult decit incurajatoare (a scazut consumul interurban cu aprox.1l) am cumparat si montat (tot in garaj, singur) o instalatie GPL. Dupa ce am montat-o am ramas uimit de cit de bine poate sa mearga. I-am scos pompa de benzina pt.ca mergind fara benzina se tot rupeau membranele. Oricum carburatorul are paianjeni in el ca de 3 ani prin el n-a mai trecut nici 1 ml de benzina. Acum ma misc prin oras cu 170 000 lei / 100 km si afara cu 140 000 lei / 100 km. Mentionez ca masina asta n-a avut mecanic 8 ani si cred ca o s-o mai tin destul de mult timp . Are in total 150 000 km si pot sa spun ca nu am ce sa-i reprosez. Si la capitolul "aspect" toti cei care au vazut-o au spus ca-i ca si noua. Dupa cum am spus as mai vrea s-o tin ceva timp si am citit aici pe forum ca aveti un manual de intretinere si reparatii pt. lada 1200. Daca se poate deranja cineva si il trimite si la adresa ( untea_dan@yahoo.com ) eu pot inca de pe acum sa-i multumesc mult. Daca pot sa ajut pe cineva il ajut.
andrei27237
no comment.....
cand va putea un posesor de dacia sa scrie asa ceva ?!?!? biggrin.gif
Adrian52125
Felicitari pentru Ladita.Si eu am cumparat o Lada 1500 Combi de curind dar mai am mult pina o pun la punct.Mai am o 1200 si asa este nu m-a lasat in 2 ani niciodata in drum.Singurele lucruri schimbate,becuri ,filtru de ulei,o curea.In rest zboara.Acum insa trebuie sa schimb setul motor.Cit despre Dacia adevarul e ca cele dupa '89 au fost foarte proaste.Piesele sunt de vina.Ai mei au avut o 1300 din '73 care mergea super bine insa dupa revolutie cu piesele astea...
horatiu53660
Ce sa zic": ai noroc. Daca te apuci sa bagi piese in ea mai bine lipsa.L-au prostit si rusii, la fel ca noi si la Lada sint de doua ctg. originale care pe cutii, au holograma,iar piesa are pansonat pe ea nr din codificator sau marca si costa dublu fata de cele ukrainiene. biggrin.gif
Mariustom
Salutare. :wave:
Pentru a intra în posesia unui manual de Lada 1200 în română, vă recomand adresa awinternitz@masini.ro sau nr.de tel. 0 7 2 2 379263, de unde mi-am cumpărat și eu un CD foarte complet și foarte util, cu foarte multe descrieri amănunțite.
Dan, mă bucur că și tu ești de aceeași părere cu mine, că o Lada, chiar și mai veche, este mai fiabilă decât o Dacie, chiar și mai nouă. Posesorii de Dacii să nu se supere, dar cazurile care ne întăresc credința se înmulțesc.
offtopic.gif Sper ca adminii+moderatorii să nu interpreteze ca reclamă acest sfat, el fiind pur gratuit și general, în caz contrar îmi cer scuze anticipat.
G e o r g e
cand va scrie un posesor de dacia ca si-a montat singur GPL in garaj ?

ba tu esti cu capul ?blink.gif esti normal ? GPL ul se instaleaza undeva cu oameni care sunt instruiti sa faca asa ceva.

imi pare rau ca tu , un inconstient, traiesti pe aceleasi strazi cu mine . :evil:
Horia49540
150 000 km si nu s-a umblat la motor? excelent!!!
si la mai mare beer.gif
Mariustom
O întrebare offtopic.gif : după montarea unei instalații GPL (teoretic de o firmă autorizată), nu trebuie verificată această montare de către alții? Sau simpla montare de către firma autorizată certifică buna funcționare?!
Dacă Dan se duce la o firmă pentru omologarea instalației GPL, va fi în regulă?
Adrian52125
Parerea mea e ca daca omul stie sa o monteze singur nu are rost sa bage banul in buzunar unui snapan care sa-l puna in batjocura si sa-i si ceara o gramada de bani manopera + spaga.Ce crezi ca aia au nu stiu ce scoli de mecanica sau facultati?Dupa ureche.2 ani de ucenicie si asta-i tot.Nu inseamna ca daca scrie pe el "meserias" e mai destept.Unii sunt prosti de bubuie.Eu odata am fost la un service sa-mi curat radiatorul si mi-au cerut o gramada de bani.I l-am dat lui nea'Nelu instalatorul blocului si l-a curatat pe 100 de mii la perfectie.Asa ca nu meseriasul nu e intotdeauna solutia cea buna.Daca omul a montat instalatia la fix bravo lui.Inca o data asta e parerea mea. :wave:
dan54198
Bafta! domnu' constientu ! (George) daca dumneata crezi ca pt. a monta o instalatie GPL iti trebuie facultate atunci te compatimesc daca ai de facut vreo pana de cauciuc si nu ai macar postliceu. Spre stupefactia dumneavoastra pot sa va anunt ca a fost "vizionata" de un "MESERIAS " din service si ochii nu-i mai intrau in orbite. Este o amestecatura de 3 instalatii de la care am luat ce am gasit mai fiabil. Ex: inst MARINI are vaporizatorul f. fiabil dar restul e varza, rezervorul cu tot cu supape de siguranta sunt STEFANELI iar electrovalvele sunt------------- bineinteles ca ai ghicit din prima: RUSESTI. Am facut acest amalgam in urma a zeci de intrebari catre taximetristi si instructori pe masini de scoala stiut fiind ca ei chiar folosesc masinile. Deci ceea ce s-a stricat cel mai des la ei nu am vrut eu sa cumpar. Aceasta amestecatura pe linga faptul ca nu mi-a facut nici o problema in 3 ani (cca. 35 000 km) fie iarna fie vara si-a amortizat costul din primul an. Stii cumva cit la suta din GPL-urile de pe sosele sunt "pe bune" . Am sa-ti spun tot eu : mai putin de 50%. Eu unul nu cred ca-mi puneam viata in joc daca nu ma bazam pe ceva. (macar din egoism). Am vazut instalatii montate in service (de catre meseriasi) ale caror conducte erau prinse in 2 locuri pe 1,75 m teava. Dupa 6 luni unul a cedat si conducta s-a ros de asfalt imediat. Eu am pus din 25 in 25 de cm cite o clema si am instalat-o ca la carte. Am lucrat ca pt.mine daca intelgi ce vreau sa zic. In tarile mai dezvoltate decit noi ai voie sa-ti faci chiar si o masina intreaga daca respecti niste reguli poti chiar sa ti-o inmatriculezi. Aici toate se invirt in jurul unor "certficate de conformitate" si omul care mai si gindeste cauta mereu ceva mai bun si mai fiabil macar pt. el
Horia49540
CORRRRECT!
sunt meseriasi care mai bine n-ar mai fi :bash:
mai ales pe aia care zic: "nu ma bag la Lada, frate, ca astea le-a facut rusu' cu smen, daca era Dacie..." :puke:
de-asa meseriasi "mono-marca" e plina lumea
si vorba aceea: daca prostia ar durea...
:wave:
dan54198
Imi pare rau daca am fost prea "acid" dar pur si simplu nu cred ca un produs cu certificat este neaparat fiabil. Eu unul sunt adeptul gindirii germane: oricarui produs oricit de bun i se pot aduce imbunatatiri asta daca actionezi mereu asupra subansamblelor care se strica.(in garantie sau dupa) revenind la GPL cei de la MARINI vad ca multivalvele sunt f proaste dar nu fac nimic in acest sens .Le schimba in garantie si se roaga la DUMNEZEU ca urmatoarea schimbare sa fie postgarantie (pe bani).Oricit ai incerca sa convingi pe cineva ca ai o idee mai buna daca n-ai o diploma in domeniu esti pur simplu respins. E pacat. Dogmele ne vor trage mereu inapoi.
Adrian52125
Bravo tie neica Dane!Asa este.Pina la urma instalatia de GPL nu este ceva care daca se strica nu iti pare rau.Si mai e si placerea lucrari daca esti pasionat de mecanica.Eu de exemplu nu imi spal niciodata masina la spalatorie.Imi face placere s-o spal singur.Este o activitate relaxanta.Plus ca bag si ceva bani in buzunar(in jur de 500 de mii pe luna),nu risc sa raman fara ceva din ea,ati vazut stirea de la Pro TV,si nu intra iin ea aia nespalati de 3 saptamani cu mirosul ala de transpiratie si ceapa clocita.Ai drepatate si cu strainii.La ei exista cluburi de masini Do-It-Yourself,magazine specializate in kitt-uri auto.Era pe Discovery un serial in care un tip Mark Evans invata oamenii cum sa reconditioneze,sa construiasca masini.Numai la noi cei care isi repara masinile singuri sunt luati drept nebuni,neciopliti,zgirciti sau alte alea.Chiar si la mine au iesit vorbe ca-mi spal masina in fata blocului,de la tipi care se cred culmea civilizatiei.Ca cica de ce o spal noaptea?Logic era raspunsul,sa nu ud pe nimeni.Dar mie mi se falfaie de ei.Pe mine ma intereseaza buzunarul meu si placerea mea,stii.De mecanici destepti care rad de Lada dar nu stiu nici cum arata pe dinauntru am avut si eu parte.Adevarul e ca unii nici nu sunt mecanici de meserie.Unul de la mine din bloc care a lucrat hamal la Cesarom acum e mecanic la un service de la Brincoveanu.El in viata lui nu a facut curs de mecanica.Dar stia sa cirpaceasca la masini.Plus ca era si un betiv notoriu. beer.gif Cam asa sunt 50% din mecanici.
G e o r g e
esti adeptul gandirii germane si conduci o masina ruseasca . mdea .

si mie imi place sa fac lucruri de unul singur la masina , doar ca ceea ce necesita un meserias, care in caz de ceva sa fie responsabil , se va face la acel meserias.

de ce sa dea bani ? ahhhh aici ajungem . pai mi se pare normal , ca in orice tara cu apa calda , pentru evolutia noastra pe acest pamant , ca sa ne specializam pe un domeniu. matale faci x lucru , castigi bani , si platesti un meserias , cu o diploma in domeniu, o specializare ... , sa iti presteze un serviciu contra cost. acel serviciu va veni alaturi de o garantie a muncii lui si cu posibilitate din partea ta sa il dai in judecata .

greu cu capitalismul asta, tot in comunism era mai bine nu ?

eu as zice sa dai masina, sa pui banii de avans si sa iei o masina din secolul nostru. de ce? pentru ca o masina noua inseamna siguranta, garantia vietii tale , vad ca nu prea va intereseaza acest capitol , si o siguranta mai mare a vietilor noastre .
madalina
QUOTE(Adrian52125)
Bravo tie neica Dane!Chiar si la mine au iesit vorbe ca-mi spal masina in fata blocului,de la tipi care se cred culmea civilizatiei.Ca cica de ce o spal noaptea?.



"Nespalatii" aia sunt niste oameni ce castiga in mod cinstit banii! Era mai bine sa fure?

Cat despre spalat in fata blocului, numai un necivilizat poate face asa ceva! Ai canalizare? Ai robinet cu apometru pentru spalarea masinii? Sau o speli cu o galeata de apa, in care se aduna tot praful si toate mizeriile din atmosfera? Ai spuma activa? De ce sunt obligata eu sa trec prin zoaiele tale?

Iar despre montarea unei instalatii GPL singur, sunteti inconstienti! In '94-'95 cineva m-a convins ca nu are rost sa cumpar o centrala supersofisticata pentru casa cand un om priceput imi poate face una! Am acceptat, iar in iarna aia de 3ori am chemat pompierii din cauza ca imi luase centrala foc! Tot asa am gandit si eu: ce rost are sa platesc comisioane si specialisti, cand ma rezolva un bun prieten?
dan54198
Chiar nu-mi dau seama de ce v-ati agitat atit .Eu gindesc asa cum vreau dar de condus nu pot ce vreau (bugetul ). Si de aceea sunt atit de scirbit de specialisti facuti la apelul bocancilor ca nici nu vreau sa ma gindesc la ei si la tarifele lor . Eu nu-mi aduc aminte sa fi auzit de vreun accident cauzat de o instalatie GPL "neomologata" si te rog sa ma crezi ca sunt tare multe pe sosele. In ceea ce priveste problema cu cantrala termica aceea s-ar numi fara nici o ezitare :TEAPA primita de la niste specialisti (de care si eu fug dar nu mereu suficient de repede)specializati si pe care poti sa-i dai in judecata. Problema acestui popor fie ca-i sofer , detinator de centrala ternica , specialist sau unul care nu-si permite sa arunce cu bani (in diferiti pusti de 16 ani de la o scoala de mecanici auto pt.ca ei sa invete sa monteze o instalatie pe masina) este ca nu putem sa ne orientam multilateral si daca cel de peste strada face printre altele si treaba la care ma pricep eu cel mai bine gata ma duc la el si-l iau la intrebari cu hirtoage. Birocratia in tara asta-i boala veche. Va doresc sa luati cit mai putine TEPE dar stiti cum e :intii trebuie sa iei ca sa ai dupa aceea de unde da si tu la rindul tau mai departe :wave:
dan54198
Fara suparare noi suntem recunoscuti ca un popor unde TEAPA e la ea acasa. Acuma ca i-am disperat si pe alti din tari cu"apa cada" asta-i bonus fiindca noi tragem tepe si la prieteni. Nici macar uniti ca tigani nu suntem, ne pasa mereu de celalant si de legalitatea lui.
madalina
Un caz il stiu eu: Sinaia, masina arsa complet de la o instalatie GPL! Nu am citit in presa, eram acolo cand a ars! Ma intreb cate altele or fi fost!

Cred ca nu ai inteles: cineva, un prieten, "pricepuT" mi-a facut o centrala termica! M-a costat 10% din pretul uneia cumparate de pe piata! Din diverse componente, neomologata, verificata de un inginer! Evident totul fara omologari, testari oficiale! Am chemat de 3 ori pompierii!
dan54198
I-a afectat in vreun fel pe ceilanti participanti la trafic? Din cite stiu eu si se poate verifica Oltcitul este masina care se aprinde cel mai repde.
dan54198
S-a dovedit ca masina de la Sinaia a ars din cauza instalatiei GPL? Era montata oficial? Din putina fizica pe care am invatat-o si o aplic in fiecare zi referitor la foc acesta apare nu numai datorita unei scurgeri de gaz ,el mai are neaparata nevoie de o scinteie sau de ce nu o flacara. Asa ca GPL doar a intretinut arderea la fel de bine cum putea s-o intretina si un rezervor cu benzina. Deci hai sa fim serosi scinteia (sau flacara) n-a venit de la instalatia de gaz. Masina aia ar fi ars oricum dar spre norocul proprietarului a ars mai ieftin pe gaz decit pe bezina.
Horia49540
ma bag si eu, mai mult pentru George, dar fara suparare :wave:
cand vom fi platiti ca in capitalism, atunci vei avea totala dreptate (iar cu castigatul banilor, exemple sunt chiar prea multe ca nu toti au castigat banii cinstit, sunt foarte multi si aceia, dar totusi...)
iar cu instalatia nu zice nimeni ca trebuie sa ti-o faci acasa neaparat, dar cand un nene de la ciclop, service privat, uneori chiar service de masina capitalista, strange in graba vreo piesa care se desface cu prima ocazie, pur si simplu ti se face greata :puke:
iar in strainatae conceptul de "do it yourself" este intr-adevar foarte popular... :wave:
Adrian52125
Sa-ti cistigi banii cinstit nu are nici o legatura cu a nu te spala.Stiu ca isi cistiga banii cinstit si greu.Dar voi trebuia sa va legati de noi.Cum spui tu mie "necivilizat"nu-ti dai seama ca ma jignesti si pe mine dar si pe parintii mei?Ai vrut sa tragi asupra ta un aer de superioritate dar nu ai atras decit ridicol!Ai interpretat cum ai vrut tu(dar prost) ce am spus eu.Nu am spus ca au iesit vorbe ca-mi spal masina in fata ci ca de ce o spal noaptea.Nu ud pe mineni pentru ca o spal NOAPTEA.Si in fond ce te innozi asa cu calcatul in zoaie ?Esti cumva vecina cu mine?Vad ca de mine zici ca n-am filtre dar de aia care spala la rau de ce nu zici.Probabil ca obisnuiesti.Cine credeti ca sunteti voi si ce va ...grija ce masini conducem?Cu ce drept ne impuneti ce sa facem cu banii nostrii,pe care si noi ii cistigam tot cinstit.Conduc ce masina vreau.Da'nu va crapa obrazul de rusine?!Rolul vostru ca moderatori este de a MODERA orice conflict nu de al porni.Voi ati fost cei care au dat discutiei aerul asta "gigibecalist".Sfatul meu ca inainte de a va varsa nervii pe altii sa va carati vreo doua palme peste ochi.Iar voi Ladistilor,nu le mai raspunde-ti astora.Lasati-i sa latre de unii singuri la luna!
madalina
Necivilizat esti, spaland masina in fatablocului, la rau, pe trotuar, in lac etc!

Nu vad de ce as incuraja un astfel de comportament, asa cum nu incurajearuncarea gunoiului in oricare alt loc cu exceptia celui special amenajat pentru asa ceva, comportamentul rutier necivilizat!

Nu ma intereseaza ce reclamatii fac vecinii tai, problema este ca o masina ar trebui spalata numai in locuri special amenajate!

Eram intr-o vizita, cineva arunca gunoiul pe fereastra, iar cel la care eram era deranjat ca i se murdaresc geamurile lui, nu ca este o mostra de necivilizatie crunta! Nici mie nu-mi place ca straduta ce duce in spatele blocului meu este cu sens unic si in loc de 10 m, ocolesc 1 km pentru a ajunge din fata blocului in spatele blocului, dar nu intru pe interzis! Interesul comun e mai presus de interesul meu individual! Daca as intra pe interzis de cele mai multe ori as crea un blocaj!

Iar pentru linistea ta, nici eu, nici george nu suntem moderatorii pe aceasta arie!
Adrian52125
Nu te-am rugat sa incurajezi astfel de comportamente,dar vezi-ti de treba ta.Inca odata spun o spal noaptea cind nu ma vede nimeni.Daca tie iti e lene sa-ti speli masina mie nu imi e.Daca spal masina nu inseamna ca arunc gunoiul pe geam.Alta comparatie de ras.Vezi-ti de treaba ta .Nu le mai plinge de mila vecinilor mei ca si ei isi spala masina tot in fata blocului.Daca nu esti moderator la aria asta de ce te iei de noi???De dragul scandalului?Eu unul nu va mai raspund,puteti sa ma si injurati.Nu vreau sa ma cobor la nivelul vostru.De mari "cilivizati".
Adio si n-am cuvinte!
madalina
Daca nu te vede nimeni, nu conteaza, nu?

Mizerie tot faci!

Cat despre lenea mea, imi spal si eu masina singura, cand merg acasa la ai mei, unde am alimentarea cu apa proprie, am canalizare, loc amenajat, toate pe proprietatea mea! Nu oblig pe nimeni sa treaca prin mizeria pe care o fac eu!
Adrian52125
Si voi ati facut mizerie in subiectul asta,bai etaloanele perfectiunii.Deh e mai usor sa o duc la spalatorie sa-l platesc pe unu sa-mi faca treaba.Daca tot fac asta hai sa ma dau si mare.Ca deh cine e mai civilizat ca mine ca-mi spal masina la Car-wash. Pina una alta eu imi cistig banii (cinstit)si nu ma poate obliga nimeni.Si sa nu imi arunci in fata chestia cu bunul simt pentru ca bunul simt spune sa nu jignesti pe nimeni.Cum ai facut tu zicindu-mi necivilzat,cum a facut si colegul tau zicandu-i omului ca e bolnav cu capul.Ehe,daca lenea ar durea...da dar apa se scurge in strada pe unde trece lumea.Noaptea nu tece nimeni.Uite cine imi da mie sfaturi sa ma duc la spalatorie cineva care spala masina tot singur,cu apa si zoaiele care curg pe sub poarta.Ce cuvint civilizat"ZOAIE".
Andrei Suzuki
Aloo,aloo,Adrian vezi ca nu-i frumos cu atacu la persoana!Nu puteti sa va certati civilizat?
madalina
Daca cineva loveste o alta persoana si ii spun ca e salbatic, nu am bun simt, nu?
Adrian52125
Putem sa nu ne certam deloc.Eu unul nu ma mai bag.Atac la persoana se gaseste si alte mesaje scrise inainte sa intru eu.Asa ca nu vad de ce imi atragi atentia numai mie?Nici mie nu imi place discutia asta.Hai sa revenim in topic. offtopic.gif
madalina
esti capabil sa citesti un text?

Vezi cuvintele "loc amenajat", "canalizare"? Ah, iar pana la poarta nu sunt decat vreo 200 m!

Noapte, zi, tot necivilizat este! Apa tot in spatii verzi ajunge, nu stiam sa fie interzis trafic pietonal noaptea, asa ca faza cu "nu trece nimeni" nu tine!
Adrian52125
Nuu.Poti sa spui ce vrei.Nu ma mai intereseaza.Poti sa ma faci timpit,prost,idiot,cretin,cum vrei.Nu are rost,chiar nu are...Sa-mi spui unde sa spal masina atunci cind o sa-mi dai tu banii.Pina atunci abtine-te.Felicitari pentru curtea mare de 200M.
Adrian52125
Parerea ta e parerea ta si gata.Eu ti-o respect.Doar traim in democratie.
madalina
Dragul meu, ar mai trebui acum sa-mi spui ca si covoarele din casa le speli tot in fata blocului!

Daca eu nu ii platesc unui om taxa pentru gunoi, nu inseamna ca el are dreptul sa il arunce oriunce, iar eu, cetatean obisnuit, sa suport comportamentul lui, sa tac din gura!
Adrian52125
Bun dar hai sa revenim in topic OK?Tu nu ai nici cel mai mic drept sa ma obligi pe banul meu.Eu il muncesc si ma doare sufletul de el Poti sa spui tu ce oi spune.Daca la tine in bloc nu se obisnuieste spalatul masiniil a mine da.Ce vrei nu toti am avut parinti buni cu ai tu.Ce sa fac daca am avut niste '' nenorociti betivi si depravati" care nu au putut sa ma creasca civilizat.Si ce sa fac daca nu am atata minte incit sa ma auto-educ.Draga mea!Asa ca hai sa punem punct razboiului astuia de uzura.Ca sa pun punct recunosc eu ca sunt un nenorocit,necivilizat,un hazard al societatii,care trebuie eliminat cat mai repede.Am atentat la stratul de ozon cu zoaiele mele,am traumatizat mii de oameni,eu l-am adus pe Hitler la putere si am pornit holocaustul,tot eu l-am omorat si pe Franz-Ferdinand,am scufundat si Tittanic-ul ,am fost prieten la catarama cu Torquemada,si am fost raspunzator si de distrugerea dinozaurilor.Acum hai sa terminam cu cearta asta.
dan54198
Ahahahaaaaaaaa.......! Ma bucur ca s-a gasit in sfirsit vinovatul pt. toate astea . Sa nu spui NU dar presimt ca tot tu Adrian esti vinovat si pt. calitatea proasta a uleiurilor care sunt acum pe piata. Am schimbat uleiul acum o luna si am o presiune mai proasta decit cu cel vechi cu care am mers aprox. 12 000 km. Cu asta am aprox 1100 km si la ralanti se aprinde becul rosu. Mentiune : am avut ELF 15W50 si am acum LIQUI MOLY 15W40. Voi ce uleiuri folositi ? Care v-au "multumit" mai tare?
Adrian52125
Dane m-ai prins.Tot eu sunt vinovat si de non-calitatea pieselor Lada sau de prabusirea Turnurilor Gemene.
In alta ordine de idei unii sunt cam sensibili.Si pe mine ma deranjeaza unul care uda balconul in miezul zilei dar ocolesc locul unde cade apa.Nu-mi cade rangul.Altii fac gratar in gradina blocului iar eu care stau la 1 inghit tot fumul.Dar inchid geamul si gata,care e problema?Asta e viata la bloc trebuie sa avem un pic de toleranta si sa nu ne mai credem buricul pamantului.Eu sunt student dar si lucrez dupa scoala,sunt plecat de acasa 14 ore pe zi de asta ma doare sufletul de bani.Daca nu s-ar fi spalat sau reparat masini in fata blocului meu n-as fi facut-o nici eu!IN curtea scolii din spatele blocului profesorii pun oamenii de serviciu sa le spele masinile var in in curte.Ori nici profesorii la anii lor de scoala nu sunt civilizati?"Civilizati" care spala mainile la centre specializate dar pun tobe groase pe masini care le amplifica zgomotul motorului si care merg cu ele noaptea sulind tot cartierul am intilnit frecvent.Ma mir ca cei de la masini .ro isi lasa moderatorii sa le spuna oamenilor ca sunt bolnavi cu capul sau sa aiba o asemenea reactie fata de ceilalti.Daca isi bat joc de Lada atunci de ce au deschis rubrica LADA???
P.S.Ca marca de ulei.Valvoline.
eddie
Am citit totul de'l fine a capo.....dragul meu Adrian,stai linistit,e normal ce faci,la inceput,toti am facut la fel,de dragul masinii sau din diferite motive.Va veni o vreme cand iti vei da seama ca un spalat ecologic la spalatorie e de preferat unuia cu buretele,ca nu zgarie masina,nici nu transpiri prea rau....iar la nivelul tau(de viitor) iti permiti asa ceva,adica sa te respecti....
Adrian52125
Tot ce se poate posibil.Pe mine nu m-a deranjat ca mi-au spus unde sa spal masina ci CUM.Ai ghicit la fix.Da,chiar imi face placere.Iarna recunosc o duc la spalatorie dar vara imi face placere.Deasemenea m-a deranjat disrespectul cu care unii se adreseaza altora!
Mersi pentru mesaj,da dovada de obiectivitate si nu de obiectivism.Ai dreptate.Mama mea are o DSN pe care o duce numai la spalatorie.Eu pun prelata pe a mea sa o feresc de praf,zgirieturi sau altele,mama...,cind mama vede cite o zgirietura noua zice"da-o dracu'" si gata.Asa ca se poate sa ai dreptate! :wave:
Dar vreau sa termin cu cearta asta.Titlul topicului este MADE IN USSR adica o discutie despre masinile produse in fosta Uniune Sovietica asa ca sa ne rezumam la el.
Adrian52125
QUOTE(G e o r g e)
esti adeptul gandirii germane si conduci o masina ruseasca . mdea ... acel serviciu va veni alaturi de o garantie a muncii lui si cu posibilitate din partea ta sa il dai in judecata .

greu cu capitalismul asta, tot in comunism era mai bine nu ?
Hahahahahaha!!! Unii gindesc cu creierul.Altii ce nu pot compenseaza cu masina!Esti tare tre'sa recunosc :yup: !
madalina
Si tinand cont ca George nu are masina, chiar il complimentezi!
Adrian52125
Atunci cum isi permite sa se lege de masinile altora.Ba chiar e de ras.El care nu are nici trotineta isi bate joc de altii.Bravo voua!Jos palaria!Sunteti mari fratilor! De fapt asta e o inventie a ta el spune intr-un mesaj "si mie imi place sa lucrez la masina ,dar lucruri care nu necesita meserias.Citeste mesajele de mai sus inainte sa dai replici.
Dar gata am terminat cu replicile n-are rost sa-mi pierd timpul cu voi!
madalina
Ai terminat mai demult cu replicile astea, dar vad ca nu te tii de cuvant!

Daca intrai in urma cu 10 zile, aflai si ce masina are George! Bine acum nu merge pe jos, dar masina nu e proprietatea lui!
Adrian52125
Mai vrea cineva sa vorbeasca in topic???Sau il abandonam?
Andrei Suzuki
Apropo,trece-ti masina la semnatura. tongue.gif
Adrian52125
Nu mai aveam sincer de gind sa spun nimic dar aici ai si tu dreptate,nu am citit.Dar nici George nu a citit cind eu am spus la ce SERVICE am dus-o cind i-am facut tablaria si nici la ce SERVICE o voi duce sa-i refac motorul.Nu a citit nici cind am spus ca masina mea e ca iesita din fabrica inainte sa-si bata joc de ea.Si nici nu a citit mesajele celorlalti inainte de a-si bate joc de masinile lor si de ce l-a facut pe om bolnav cu capul daca nu i-a ascultat explicatiile?Dar vad ca cuvintele lui nu stii sa le citesti numai pe ale noastre.Deh pe noi nu scrie MODERATOR. :argue:
Nu mai pun nimic la nici o semnatura.Mersi insa pentru sfat.
Mariustom
Fraților, dar ce v-ați încins off-topic!
Na, că am intrat și eu ca musca...
Revenind la topic: dacă Dan ar fi mers la un service autorizat pentru verificarea și omologarea instalației, după montarea lui în garaj, fără a ne fi spus acest lucru, și tot ar fi trebuit ca George să pună întrebarea altfel decât a pus-o prima oară !!!
"esti adeptul gandirii germane si conduci o masina ruseasca . mdea ." Ce are una cu alta? Ce are modul de a gândii cu posibilitatea materială? Toți care conduc mașini sub 8.000 Euro sunt proști? Sau poate sunt fraieri?! Dar cei care plătesc 8-12 milioane la o revizie? Vi se pare normal?

["Nespalatii" aia sunt niste oameni ce castiga in mod cinstit banii! Era mai bine sa fure?] Mădălina, eu cred că Adrian se referea la cei care spală mașini și "ușurează" buzunarele mașinii. Deci, câștigau cinstit banii, nu-i furau, nu?
George spunea: "o masina noua inseamna siguranta, garantia vietii tale , vad ca nu prea va intereseaza acest capitol , si o siguranta mai mare a vietilor noastre". Doar într-o mică măsură pot să cred acest lucru. De ce? Cei cu mașini de epocă ar trebui să se bucure de mașini doar în muzee, nu? Că nu mai au loc de "noutăți" pe străzi! De ce în țările "cu apă caldă" este stimulată întreținerea mașinilor vechi, care nu au nici o siguranță în ele? Doar pentru întâlnirile lor? Totuși, prefer să am în jurul meu, pe stradă, mașini vechi, întreținute la zi, cu șoferi care 90% dintre ei conduc preventiv, pentru că știu că mașina lor "nu poate", decât mașini noi, conduse de oameni fără pic de fair-play față de ceilalți, care se bagă în depășiri riscante, merg cu mult peste viteza recomandată de drumurile noastre, și multe altele, pentru că au mașini bengoase.
Prietenii știu de ce ...
Na, că mi-am descărcat și eu off-ul!
Totuși, de ce nu putem avea loc toți pe străzi, și cei "noi" și cei "vechi", dar conducând preventiv?
Totuși, revenind la topic, ca și în semnătura mea, prefer o mașină rusească, mai veche, atunci când nu-și băteau joc de ele, decât o Dacie, care oricât de ieftină sau scumpă este, tot nu este așa de fiabilă.
Și, no offence, Andrei Suzuki, dar poate Adrian are mașina în semnătură, dar nu a adăugat-o. :punk: Sau te interesează personal "hârbul" lui Adrian? "Aloo,aloo,Adrian vezi ca nu-i frumos cu atacu la persoana!Nu puteti sa va certati civilizat?" Cred că George a început în acest topic. Părerea mea ...
Oricum, eu vă salut pe toți, :wave: , și să avem grijă fiecare de mașina pe care o conduce, fără a atenta la ceilalți.
:wave: , și, :cheers: , și lui Mădălina, o floare.
madalina
[quote=Mariustom]Fraților, dar ce v-ați încins off-topic!
Na, că am intrat și eu ca musca...
Revenind la topic: dacă Dan ar fi mers la un service autorizat pentru verificarea și omologarea instalației, după montarea lui în garaj, fără a ne fi spus acest lucru, și tot ar fi trebuit ca George să pună întrebarea altfel decât a pus-o prima oară !!!
"esti adeptul gandirii germane si conduci o masina ruseasca . mdea ." Ce are una cu alta? Ce are modul de a gândii cu posibilitatea materială? Toți care conduc mașini sub 8.000 Euro sunt proști? Sau poate sunt fraieri?! Dar cei care plătesc 8-12 milioane la o revizie? Vi se pare normal? :.[/quote]

Chiar daca nu ai bani, nu ai dreptul sa ii pui in pericol pe altii! Masina tot trebuie verificata! Cand intalnesc inconstienti ce n-au bani sa repare macar franele si directia unei masini, dar merg cu ea, imi vine sa dau cu ei de pamant! Masina nu e un drept, ci o responsabilitate! Am preferat sa stau fara masina 2 ani dexcat sa-mi iau o masina ce putea pune in pericol viata mea sau a celorlalti! Nu ca are o masina ruseasca e problema, ci faptul ca pune in pericol vietile altora!


[quote=Mariustom]["Nespalatii" aia sunt niste oameni ce castiga in mod cinstit banii! Era mai bine sa fure?] Mădălina, eu cred că Adrian se referea la cei care spală mașini și "ușurează" buzunarele mașinii. Deci, câștigau cinstit banii, nu-i furau, nu?:.[/quote]

Adrian a dedus ca toti cei ce lucreaza acolo sunt nespalati si hoti! Complet fals! In primul rand trebuie vazute in ce conditii lucreaza oamenii aia! Daca te duci parfurmat, in costum Armani dimineata, dupa o zi de lucru arati la fel ca cei ce lucreaza acolo, mirosi la fel! In ceea ce privestia hotia, mie, personal, nu mi-a disparut niciodata nimic! Iar daca am suspiciuni, spal masina numai in exterior, incuiata, merg la o benzinarie si bag aspiratorul, spal covorasele, in locurile special amenajate si gata masina!

Eu nu va inteleg: daca ai bani, esti lipsit de fair-play fata de cailalti, daca nu ai, esti nespalat si hot!


George spunea: "o masina noua inseamna siguranta, garantia vietii tale , vad ca nu prea va intereseaza acest capitol , si o siguranta mai mare a vietilor noastre". Doar într-o mică măsură pot să cred acest lucru. De ce? Cei cu mașini de epocă ar trebui să se bucure de mașini doar în muzee, nu? :.[/quote]

Masinile de epoca sunt mai scumpe de intretinut decat o masina noua! Una este o masina de epoca, intretinuta, ingrijita si alta o rabla, pe acre nu mai functioneaza nimic, numai cu improvizatii pe ea!
Și, no offence, Andrei Suzuki, dar poate Adrian are mașina în semnătură, dar nu a adăugat-o.

Daca in regulamenty se specifica faptul ca masina trebuie trecuta in semnatura, unii "e " mai smecheri si fac ce vor, nu?
Adrian52125
Cind am spus eu ca sunt hoti???Nu,ca esti o maestra a inventiei!PE masina mea functioneaza tot.Arata si merge ca iesita din fabrica.Are ITP <RAR si toate reviziile la zi.In semnatura nu am pus-o pentru ca nu am poza in format digital!Iar cu cei de la spalatorii Dooooamne Fereste,cind am spus eu ca sunt hoti.Am spus ca unii sunt nespalati,ca miros urit.Am recunoscut intr-unul din mesajele de mai sus ca muncesc in conditii grele.Nu,tu cauti scandal cu orice pret vad!!!
madalina
QUOTE(Adrian52125)
Eu de exemplu nu imi spal niciodata masina la spalatorie.Imi face placere s-o spal singur.Este o activitate relaxanta.Plus ca bag si ceva bani in buzunar(in jur de 500 de mii pe luna),nu risc sa raman fara ceva din ea,ati vazut stirea de la Pro TV,si nu intra iin ea aia nespalati de 3 saptamani cu mirosul ala de transpiratie si ceapa clocita..


In alta parte spui:
QUOTE(Adrian52125)
Tot ce se poate posibil.Pe mine nu m-a deranjat ca mi-au spus unde sa spal masina ci CUM.Ai ghicit la fix.Da,chiar imi face placere.Iarna recunosc o duc la spalatorie dar vara imi face placere.Deasemenea m-a deranjat disrespectul cu care unii se adreseaza altora!
.


Sa ne spui si noua cand spui adevarul si cand minti!

Pe mine nu ma intereseaza CUM iti speli masina! Ci unde! Nu in fata blocului sau in orice alt loc neamenajat in acest sens! Daca vrei sa ti-o speli folosind nu stiu ce chestii treaba ta! Daca vrei s ao speli iincepand cu rotile si terminand cu plafonul, iar e treaba ta, atat timp cat faci acest lucru intr-un loc special amenajat!

Semnatura e aia de jos! Nu poza de alaturi. Acea fotografie se numeste "avatar". Semnatura o adaugi din profil! trebuie doar sa spui acolo ce masina ai! Daca ai fi fost cat de cat atent, ai fi citit in dreptul lui George pieton, nu te-ai fi grabit sa spui ca el compenseaza cu masina alte lipsuri!
Adrian52125
Asa si unde am spus ca sunt hoti.Am spus doar ce am vazut la TV eu si toata tara.Nu am spus ca mi-a disparut ceva pentru ca nu mi-a disparut cind am dus-o.De spus ca miros am spus.La spalatoria la care am fost am dat peste unii care miroseau a cadavru,a tomberon.Ce sa fac daca asa e?EEEE!Ce sa-ti spun ma-i dat gata cu citatul
Am spus "nu ma deranjeaza ca-mi spun unde sa-mi spal masina ci cum...imi spun era de fapt sensul.EHE!Greu.Foarte greu!De fapt George cind are masina cind e pieton.Cine poate sti, metamorfozeaza in functie de imprejurimi!
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.